icon

Ako slušne odmietnuť dotieravých susedov?

2. jún 2025

Čaute! Neďaleko nás začal stavať manželský pár dom. Raz sme sa stretli na obecnom úrade, pýtali si radu, poradili sme. O pár dní prišiel pán, že potrebuje pomôcť s prívesným vozíkom, manžel pomohol.
Teraz je to už na dennom poriadku, že pani chce radu, alebo mi zavolá v nedeľu večer, že ona chce prísť, lebo potrebuje pomoc. Taktne som jej vysvetlila, že nedeľa patrí dcére, keďže chodí do ZŠ a učíme sa, ale nerešpektuje. Začne sa točiť okolo toho, že žijeme v čudnom svete.
Dnes prišla zase, nevyšla som, tak mi začala vypisovať, že potrebuje zohnať majstrov, ktorí jej urobia strechu. Odpísala som jej, že nemám takých, nech skúsi inde, odpoveď bola, že ona pozerá na svoje pohodlie a potrebuje našu pomoc.
Poobede prišla zase, že či ju manžel vezme do obchodu zo stavebninami.
Poraďte, ako ju odstaviť? Skúšala som slušne, nepomôže, akoby ani nepočula. Človek pomôže, ale nie tak, že aj v nedeľu večer dôjdu, alebo so všetkým bude otravovať nás.

Strana
z2
laurinka27
2. jún 2025

Ignor, neodpisovat, nezdvihat, neotvarat. 😂

fkata
2. jún 2025

Nenechaj sa oberať o energiu. Jej ide o svoje pohodlie, tak Tebe nech ide tiež o vaše. Ak nepochopí pekne, tak treba pritvrdiť. Jasne by som jej povedala, že nedeľa patrí rodine a nech to rešpektuje.
Nech nestavajú, ak si nevedia poradiť. Google existuje.

viestta
2. jún 2025

Mala si jej rovno povedat, ze ty tiez pozeras na svoje pohodlie a pomahat budes len vtedy ked sa ti bude chciet a kedy ty budes chciet. A teraz sa ti ani nechce a ani jej nemienis pomahat. Alebo jej to povedz nabuduce ked bude otravovat.

deti95060810
2. jún 2025

pošle smsku... tak jej odpíš strohú odpoveď o dva - tri dni. nech čaká.

mirkam3
2. jún 2025

Pochopila som, že sa nepriatelite, ste len známi viac-menej z videnia. Keď otravujú, blokla by som ich čísla. Keď na to príde reč osobne, rovno by som povedala, že to bolo z ich strany obtazujuce. Samozrejme žiadneho taxikára by som im nerobila.

elanor
2. jún 2025

Po vete, ze ona pozera na svoje pohodlie, by som uz asi nezdrazala, a na plnu hubu by som jej splechla naspat: " a ja zase pozeram na svoje pohodlie, a nie som ziadny zasr*ny google, ani taxik, takze laskavo pal do pi*e, a uz sa odtial nevracaj."
Ked nechape slusne, treba byt drzi. Nech sa kludne urazi, bude aspon pokoj.

maminkadeticiek
2. jún 2025

Pekne neprijemna situacia.

beata_k
2. jún 2025

Nauc sa tri slova...neviem, neda sa, nejde to. A tieto tri slova dookola opakuj. 😉

biba_18
2. jún 2025

vôbec nerozumiem tej situácii, že ona potrebuje tvoju pomoc lebo pozerá na svoje pohodlie… 😲

lubkovaandrejka
2. jún 2025

Ja ta ľutujem, tiez poznam ludi,co toto robia a nechapem to. Otravuju vsetkych navôkol,ked nieco potrebuju. Je to otrasne fakt, take zneužívanie...

katka2602
2. jún 2025

Fuha, tak to budete mat "pekných susedov" nechce aby si jej ten dom postavila ty s manželom? Rovno na drzovku by som povedala DOSŤ. Viac ma neotravuj a rieši si svoj dom s kým chceš ja nie som tvoja matka, sestra, sesternica ani nič podobné. Dovi dopo. Takej pijavice sa zbaviš len drzo.

simca06022011
2. jún 2025

Povedz ze ty pozeráš na vaše pohodlie a nie poradiť jej nevieš a nie manžel ju voziť nebude. Správy by som ignorovala, nedvíhal, ak príde zvoniť a otvorím alebo ju stretnem: neviem/nemám čas

ruxandra
2. jún 2025

Normálne jej nezdvíhaj telefón a keď ti bude písať, tak neodpisuj. Ak nerozumie slovu nie, tak proste nahoďte ignor. A keď otravujú muža s odvozom, tak vzdy povedat "nemam teraz cas". Jednoducho najlepšie jedným slovom, max dvoma. Nikdy nic nevysvetlovat, nie si povinná...

januska12323
2. jún 2025

Nič nevysvetľuj, nie hľadajte inde, nie nemôžem, nie neviem.

ukgirls
2. jún 2025

sorry nerusim..sorry nemam cas.. sorry inokedy... sorry mam cas s rodinou ozvem sa a budem mat cas... sorry nemozes prist uz nieco mame ... zastavim sa ja neskor(nezastavis) prestane ju to bavit

ukgirls
2. jún 2025

este je moznost spravit susedske posedenie a zoznamit ju s inymi susedmi a hodit ich na krk im ...

cacianka
2. jún 2025

Je pekné mať dobrých susedov, mať so susedmi dobré vzťahy , ale takéto vtierky je príliš. Keď nepomohlo slušné vysvetlenie, tak blokovať, neotvárať, nemať čas

eleanor2510
2. jún 2025

Autorka, skúšala si slusne, nepomohlo, je cas na neslusne metody. Tipov si tu dostala dost.

tiezjedna
2. jún 2025

Neverím, že niekto s argumentom "hľadím na svoje pohodlie" existuje.

autor
2. jún 2025
@tiezjedna

Neverím, že niekto s argumentom "hľadím na svoje pohodlie" existuje.

@tiezjedna žiaľ, existuje.
Ďakujem. Nezvyknem byť drzá, aj rada pomôžem, ale toto je už veľa na mňa, takže vezmem si vaše slová k srdcu.
Najhoršie, že neviem povedať nie.

letfenixa
2. jún 2025

@autorka sa to NIE rýchlo nauč, lebo keď budete naozaj susedia, aj záchod im budeš chodiť umývať.

biba_18
2. jún 2025

a čo muž na to hovorí?

janinka007
3. jún 2025

Z akého dovodu ste si menili t.č. s cudzimi ludmi? 🤔

natalienka12
3. jún 2025

Neverim, ze existuje niekto tak neskutocne drzy a niekto tak neskutocne hlupy.

slovakboy
3. jún 2025

Potrebuješ nastaviť jasne a tvrdé hranice. Opakujem tvrdé. Nehanbit sa za to a nebáť sa zhoršenia vzťahov. Nemusí ich to vôbec zhoršiť a keby aj nebude to tvoja vina.
NEospravedlňuj sa dookola. To len zjemňuje hranicu. NEvysvetľuj veľa. Každé vysvetlenie jej dáva možnosť ťa “presvedčiť”. NEpúšťaj sa do hádky. Buď pokojná, ale neústupná. NEvychádzaj von, keď príde neohlásene. Zavri dvere, nereaguj – ona musí pochopiť, že „dobrosrdeční susedia“ skončili. Povedz jej že momentálne nemáte čas niekomu pomáhať. Alebo tvrdšie Pomohli sme ti viac než dosť, ale už to začína byť veľká záťaž. Prosím, rešpektuj, že máme svoj život a nemôžeme riešiť tvoje veci.
Alebo priamo a rozhodne a pritom bez výčitiek: Prepáč, ale nemôžeme ti už pomáhať. Máme vlastný program, rodinu a povinnosti. Potrebuješ si veci zariadiť sama alebo si nájsť platenú pomoc. Ak nerešpektuje tvoje slová, príde rad na činy:
Prestaneš odpovedať na správy (alebo odpovieš stroho, až po dlhšej dobe). Neotváraš, keď príde.
Keď sa stretne, povieš: Prepáč, teraz sa s tebou nemôžem rozprávať. Maj sa pekne. A odídeš. Bez ďalších rečí. Žiadne výčitky voči sebe samej. Ty chranis seba rovnako ako by si chránila niekohonineho pred ňou. Pomoc je dobrovoľná vec – nie povinnosť. Vy nie ste jej rodina, zamestnanci, ani záchranná služba. Pomohli ste z ľudskosti – a teraz sa to preklopilo do jednostranného zneužívania.

diewcatqoo
3. jún 2025

Preco ma vlastne vase telefonne cisla, ked este tam ani nebyva?

pieksamaki
3. jún 2025

Neodpisoval.....napísať ujo Google a internet.....povie poradí....alebo slušne jasne a zd4vorilo do očí povedať...ze nech neočakáva ze jej budes radiť, pomáhať.....ze nemáš pracovný čas na to aby si sa venovala ludom...ked je rozumná...pochopi....ked nie...urazí sa

pieksamaki
3. jún 2025

Asi potrebuješ školenie povedať NIE....

muchotrafka298
3. jún 2025

Medzi pomocou a vyuzivanim je velmi tenka hranica. Nauc sa hovorit nie a to co najskor. Znacne Ti to ulahci zivot. Ano ludia budu nastvani, vytoceni, lebo nie su zvyknuti na odmietnutie. Tebe to ale moze byt jedno. Mne to trvalo dlho naucit sa hovorit nie, ale vydrzala som. Neotvorim, necitam spravy, nereagujem. A oni casom pochopia. Lebo si viem prestavit, ake je to pre teba obtazujuce a unavujuce furt okolo niekoho skakat.

alenka58
3. jún 2025

tak ako ti radia, ale dopredu ti poviem že takíto susedia vedia dobre narušiť život, my máme podobných preto tam nebývame trvalo, najlepšie aj murovaný plot od nich a vysoký, lebo tieto typy si vždy nájdu niečo aby pokazili bývanie

Strana
z2