Ako spoznať lakomca na začiatku vzťahu?
Ahojte ženy.. Dá sa spoznať lakomec? Randím s jedným mužom, ktorý pracuje v Rakúsku a teda aj dobre zarába ale mám také podozrenie, že bude lakomejší.. Videli sme sa zatiaľ 2x ale má občas také narážky, že on chce pri sebe skromnú ženu a raz ma podrýpol tým, že mňa nepoteší kvietok ale ja žiadam od muža diamanty (čo som ani raz nepovedala).. Ja zarábam dobre, že si viem dovoliť čo potrebujem, ale začínam rozmýšlať, či mi toto treba. S bývalými partnermi som takéto debaty neviedla, tých som ešte práveže brzdila lebo na môj vkus veľa utrácali.. A čo sa týka rande kto sa mi zdal, že má problém zaplatiť kávu alebo celkovo prvé/druhé rande a robil okolo toho divadlo tak to som rovno skončila.. Nie som ten typ čo čaká, že ju muž bude financovať, mám svoju prácu, ktorá ma baví a kde aj rada chodím, čiže toto nehrozí ale no neviem..
@anonym_autor Najnovsie pravidla etikety na prvom rande, plati ten, kto pozyva.
Toto bude 3.rande a situacia je uz ina.
Pozvi ho do kina, kupuj listky na mieste a ked je gentleman, nedovoli, aby si zaplatila.
@anonym_autor Najnovsie pravidla etikety na prvom rande, plati ten, kto pozyva.
Toto bude 3.rande a situacia je uz ina.
Pozvi ho do kina, kupuj listky na mieste a ked je gentleman, nedovoli, aby si zaplatila.
@spongebob1
Aka etiketa, vsak to je pako obecny.
@anonym_autor robi v Rakusku a chce skromnu zenu a hned na zaciatku narazky. Ak by na dalsi raz nebol gentlemam a mal problem zaplatit obed/veceru, tak mna by to odradilo uz od dalsieho stretka. Ako to citis ty?
Ja som si tiež vždy zarobila na seba a nemala.som problém zaplatiť kávu poprípade aj fakt že pomôcť tomu chlapovi ak náhodou mal krízu momentálne.Ale.uz si dávam na to pozor pretože pri jednom vzťahu ktorý trval štyri roky som utratila toľko že sa to nedá ani spočítať .Mal tých kríz viac.Keeby mu veľakrát nepomôžem nemá čo jesť nema na hygienu proste nič .Treba si dať na to pozor lebo nielen ženy sú "zlatokopky"
Ja som si tiež vždy zarobila na seba a nemala.som problém zaplatiť kávu poprípade aj fakt že pomôcť tomu chlapovi ak náhodou mal krízu momentálne.Ale.uz si dávam na to pozor pretože pri jednom vzťahu ktorý trval štyri roky som utratila toľko že sa to nedá ani spočítať .Mal tých kríz viac.Keeby mu veľakrát nepomôžem nemá čo jesť nema na hygienu proste nič .Treba si dať na to pozor lebo nielen ženy sú "zlatokopky"
@anonym_166da2 nemyslím si, že toto bude jeho prípad len aby nebol žgrloš, a po mesiaci nebudeme nikam chodiť, lebo všetko je drahé a podobne. (Aj také sa bohužial deje)
@anonym_166da2 nemyslím si, že toto bude jeho prípad len aby nebol žgrloš, a po mesiaci nebudeme nikam chodiť, lebo všetko je drahé a podobne. (Aj také sa bohužial deje)
Aj to je možné .
ťažko teraz, keďže zima, nedá sa ísť na prechádzku a tak, furt človek len dnu skončí, ale pár pív, žiadna extra večera, to by mal vedieť zatiahnuť raz do týždňa… 😏 možno prvé razy by mi nevadilo platiť 1/2 - ale v podstate toto som nikdy nezažila, aby za mňa nezaplatil chlap, hoci iba kamarát - no ale ak by aj neskôr, keď by už volo vidno že by z toho niečo mohlo byť, by sa nemal k tomu platiť, aby som vzťah k nemu prehodnotila. ja som stará škola proste 🤷♀️
@anonym_autor "Toto nebude jeho pripad" je v ostrom rozpore s robil divadlo pred pkatenín kávy a chce skromnú zenu...chod do toho, je to bezpochyby poklad...červené vlajky samozrejme statočne prehliadni, aj keď ti robia doslova monokle na oku, ved akýkoľvek chlap lepší, ako žiadny.
Idem von a je jedno ci rande alebo iba kamaratka jednoducho ucet zaplatim a nediskutujem okolo toho.
Prave si ho spoznala 😅 (reagujem na nazov temy). Ruky prec od neho.
@anonym_autor Chce to čas
neviem.. ale taketo reci podla mna ani nepatria na prve rande, peniaze riesit = pripadne ten komentar s tymi kvetmi a diamantami. Ja by som teda sa ohradila pri takychto reciach, ze ako to mysli a toto nie je tema... ci ma problem platit, a ideme sa delilt alebo co.. vsak ked je taky uprimny, treba k tomu tak pristupovat :D
ANO je vsetko drahe, ak nechce randit, nemusi. Osobne by som viac nesla na rande s chlapom, kde je problem zaplatit kavu. Etiketa u mna vravi, plati muz. AK ma vela vydavkov so zenami s ktorymi randi, nech obmedzi pocet :DDD Za mna normalne zarabajuci chlap dokaze kavu a aj kolac zaplatit zene aj kazdy den, ak nie, tak to je velmi slabo zarabajci muz a tym padom sa bavime o inom a pristup je tiez iny. Ale akekolvek krutenie oci a frflanie okolo toho je pre mna no go, uz len kvoli tomu ze clovek zvykne hrat formu na prvych rande, ak ma zaujem o daneho cloveka a ked si toto "dovoli" teraz tak o pol roka by bolo co? uz ani penazenku nevytiahne, alebo ako pises, nikam nebudete chodit.
@anonym_autor mna by nuz ktory necha platit zenu veru neočaril...nehovorím aby olatil dovolenku ale kokos kavu ma problém zaplatiť to ako vážne
Ako spoznať lakomca na začiatku vzťahu? Napr. že navrhne stretko, ale neopýta sa ťa, kam by si chcela ísť, ale rovno povie, že on chce ísť na len prechádzku, len aby nemusel nič platiť. Toto konkrétne som zažila niekoľkokrát a je to u mňa okamžitá stopka, s takým ďalej ani nepíšem. Keby sme išli niekam do kaviarne, alebo reštaurácie a mal by snahu zaplatiť len to, čo skonzumoval on, tak by ma tiež videl naposledy. To sa mi ale ešte nikdy nestalo. Keď je chlap takýto lakomec už v okamihu, keď sa ťa snaží uloviť, tak si neviem predstaviť, čo by bolo po pár rokoch spoločného života.
@anonym_autor Vzhľadom na to, že sa ľudia snažia na začiatku urobiť čo najlepší dojem, tak toto nebolo zo strany dotyčného bohviečo.
@spongebob1
Aka etiketa, vsak to je pako obecny.
@anonym_3c5823 Pako nemusi byt, len je lakomy. Zostane sam, jeho problem.
Kamarat pozval na rande - veceru slecnu z BA. Vybrala UFO. Nechal tam 200E s tringeltom, slecna si vybrala najdrahsie pitie, jedlo a uz pocas vecere pochopil, ze ho iba vyuzila. Mozno sa snazi selektovat zlatokopky. 😆
ježiiiš, zajtra ide synátor na rande, musím mu ešte pripomenúť že dúfam že bude platiť on, nie že mi hanbu urobí 😂
ťažko teraz, keďže zima, nedá sa ísť na prechádzku a tak, furt človek len dnu skončí, ale pár pív, žiadna extra večera, to by mal vedieť zatiahnuť raz do týždňa… 😏 možno prvé razy by mi nevadilo platiť 1/2 - ale v podstate toto som nikdy nezažila, aby za mňa nezaplatil chlap, hoci iba kamarát - no ale ak by aj neskôr, keď by už volo vidno že by z toho niečo mohlo byť, by sa nemal k tomu platiť, aby som vzťah k nemu prehodnotila. ja som stará škola proste 🤷♀️
@biba_18 môj muž vždy platil, vravel, že by ho hanba fackala, keby platila ja, že by sa prepadol pod zem 🫣. No moja švagriná to má dodnes, že platí ona, nie jej manžel.
@anonym_3c5823 Pako nemusi byt, len je lakomy. Zostane sam, jeho problem.
Kamarat pozval na rande - veceru slecnu z BA. Vybrala UFO. Nechal tam 200E s tringeltom, slecna si vybrala najdrahsie pitie, jedlo a uz pocas vecere pochopil, ze ho iba vyuzila. Mozno sa snazi selektovat zlatokopky. 😆
@spongebob1 ono to najdrahšie jedlo casto býva nechutné. No slečna sa aspoň môže potom pochváliť, že jedla v UFO najdrahšie jedlo 🙃.
@margotka17 keď skasíruje celú výplatu, tak chápem 😉
@anonym_autor mne príde ako žgrloš. Nevravím, že treba rozhadzovať peniaze na všetky strany a za sprostosti, ale on by očividne šetril aj na tebe. Ja by som v tom ďalej nepokračovala.
Ano podla mna ten tvoj bude problem. Ja som mala takeho byvaleho tak si na to davam pozor. Kvoli tomuto je byvali prave. Na zaciatku hned prve rande ked doniesli blok tak sa okunal ci zaplatim aj ja a potom som to pocuvala ze kolko to bolo vela penazi. Casom len horsie to bolo. Na hanbu platil v centoch a iba za seba na rande, alebo nakup 5 eur v lidli si isiel do zvlast pokladne zaplatit. Jeho rodicia mali vsetko stare v dome, este z komunizmu aby neutratili a nakradnute napriklad pohare z baru, hlavne ze mali drahe nehnutelnosti lebo vsak niekde tie peniaze museli zhodnocovat. Od nich ma to zgrlovtstvo. Skoda, lebo pekny, mudry chlap ale rodicia ho pokazili, prejavovalo sa to aj v inych oblastiach ako len v peniazoch.
@margotka17 keď skasíruje celú výplatu, tak chápem 😉
@biba_18 práveže nie, dá jej len istú časť, zvyšok si nechá.
@anonym_autor "Ja pozývam, ty platíš" ahh move 😭 istg bro fr sigma nahh 💀
@anonym_autor vykašli sa na neho. Keď toto potrebuje riešiť už ns prvých dvoch rande, zjavne chcel od teba počuť “som nenáročná, sebestačná, nechcem, aby ma chlap akokoľvek financoval”. S trapkom, čo má problém zaplatiť za kávu a vodu by som na druhé rande nešla.
Fuuuu, ruky preč . Už po prvej naražke si sa mala otočiť .
Inak, je to roztomilé , že nepotrebuješ chlapa ktorý sa o teba postará ... Presne s takou logikou žena veľmi zle dopadne . Máš sa vedieť o seba postarať, aby si vedela zvládnuť život bez chlapa a nebola nútená ísť rýchlo do vzťahu / zotrvať vo vzťahu ktorý nie je pre teba výhodný , a keď už máš chlapa, tak ON sa má o teba postarať ( snažiť sa, vediet, chcieť, vnímať to ako svoje poslanie že žena toho chlapa sa má mať pri ňom dobre a má byť o ňu postarané ) .
Z tvojho popisu je jasné že máš na viac, a chlapík asi nemôže zniesť že nebudeš ďakovať za každú wifonku z ktorej si aj tak zaplatila polku, ale že si šikovná a šťastná ( kým nebudeš s ním, sorry 😀) . Sama vidíš red flagy, tak na čo sa presviedčať či máš v tomto pravdu .

@anonym_autor podľa opisu to bude jeden z tých primitívnych sedlákov. Máš na lepšieho.