Ako spoznať partnerku s dávkou asexuality?
Ahojte, nikdy som sa ľahko nezoznamoval s dievčatami, introvertna povaha to má vždy trošku ťažšie ale vo vzťahu musia byť obaja na podobnej vlne. Len ako zisťujem, stretnúť osobu, ktorá by bola tiež asexualna nie je také jednoduché aby sme si v tomto rozumeli lebo aj v intimite je potrebné sa zhodnúť. Cez zoznamku som zatiaľ nemal veľmi šťastie na to a rozmýšľam kde sa dá spoznať niekto lebo mám pocit, že niekedy sa ľahšie dalo spoznať niekoho, davam tomu aj voľný priebeh len niekedy je človeku smutno. Ako ste sa spoznali s partnerom, keď nie ste veľmi extrovertne typy ?
Ja by som este dodala, ze je rozdiel byt asex od prirody a rozdiel byt asex vdaka spravaniu dementa vedla seba. Vela muzov pizduje, ze ta ich nechce sex. A ked sa clovek na to pozrie blizsie, tak ma zena doma bud prerastene decko, alebo totalneho dementa. Tolko k tej vasej 'asexualite' Autor mozno si aj ty natrafil na nespravne partnerky, ktovie.
@anonym_83c521 Haloooo ved nikto tu nepise o tebe a tvojom muzovi. Nikto ta nenuti s tvojim "dementom"
ostavat.
@anonym_83c521 Haloooo ved nikto tu nepise o tebe a tvojom muzovi. Nikto ta nenuti s tvojim "dementom"
ostavat.
@anonym_68983f eh vidis to som mala napisat. Ze ta nik nenuti ostavat a tvojou asex zenou ty dement. Aka zmena, z nicku na anonym, trapas
@anonym_68983f eh vidis to som mala napisat. Ze ta nik nenuti ostavat a tvojou asex zenou ty dement. Aka zmena, z nicku na anonym, trapas
@anonym_83c521 som zena, btw.. ako pekne vidiet, ze ti ten sex ozaj chyba
A potom je tu aj téma ...
Mám muža "suchára" 😉 .
@zuzanita1609 ibaze od zaciatku ta zena zvycajne vie, ze on je taky inaksi. Ze ten zaujem je mensi. Resp. po pociatku (par mesiacoch) rychlo opada.
Ibaze on sa jej paci a niektore vlastnosti jej pridu fajn, tak si povie, ze vsak na tom casom popracuju a ono sa to zmeni.
A ono sa to nezmeni a ona je zrazu frustrovana, ze preco a ako ho z toho teda “vyliecit”.
@anonym_83c521 som zena, btw.. ako pekne vidiet, ze ti ten sex ozaj chyba
@anonym_68983f a tebe doucko slovenskej gramatiky
Oprava to nezachrani!
@anonym_68983f a tebe doucko slovenskej gramatiky
Oprava to nezachrani!
@anonym_83c521 pouc ma, moja
@zuzanita1609 ibaze od zaciatku ta zena zvycajne vie, ze on je taky inaksi. Ze ten zaujem je mensi. Resp. po pociatku (par mesiacoch) rychlo opada.
Ibaze on sa jej paci a niektore vlastnosti jej pridu fajn, tak si povie, ze vsak na tom casom popracuju a ono sa to zmeni.
A ono sa to nezmeni a ona je zrazu frustrovana, ze preco a ako ho z toho teda “vyliecit”.
@moonlight1210 ty ako opisujes muza, ktory na zaciatku ma chut a casom nema, to je konkretne fraysexual nie?
@miniovecka zabudla si si zakliknut anonym.. aspon viem komu sa vyhybat
@moonlight1210 ja netvrdím,že sa nenájdu aj takí ľudia, ktorí dokážu v pohode fungovať dlhodobo aj bez intímnosti v partnerstve. Ale za mňa to už partnerstvo nie je. A ako bolo spomenuté,je samozrejmé,že časom,vekom,chorobami to niekedy nebude tak "žhavé",ale poznám ľudí,v dôchodkovom veku,kde aj teraz po dobe chcú a radi chcú prejaviť náklonnosť svojej partnerke. Ak by som už na začiatku vedela,že on proste "na také nie je",(nemyslím len sex),tak by len máloktorá zdravá žena toto zniesla. To naozaj môže mať len kamarátku na občasné výlety,na kávu a dovi,dopo. Nezáujem o intímne, sexuálne aktivity má zväčša u mužov pokles testosterónu,teda počitajme tak,že je to po fyzickej, psychickéj stránke zdravý muž.
napr. pre ludí na spektre to nie je až tak podstatné. alebo možno nejaké intelektuálne introvertné tipy... ťažko povedať kde hľadať... knižnica, nejaké semináre, vzdelávacie aktivity, tretí sektor, kostol....
@moonlight1210 Vzťah bez intimneho života je sice vťah, ale nie partnersky. Prave intimny život partnerov, robi vzťah odlišny od ostatnych. Ano počas vzťahu prejdu partneri roznymi zmenami aj problemami, ale podstata vztahu muža a ženy stoji práve v tom dávaní sa, vo všetkych smeroch. Áno, sú ĺudia s roznymi sexualnymi potrebami a roznou intenzitou, ale podstata pre heterosexualny par tam vždy prevlada a tou je zdielanie spoločnej intimity.
@anna777115 "Vzťah bez intimneho života je sice vťah, ale nie partnersky. "
Sama vies, ze toto je nespravna definicia.
Stari ludia uz nemaju teda partnersky vztah, po celych rokoch manzelstva, lebo uz prestanu spolu intimne zit?
Ci ako by si to definovala?
Ze su len spolubyvajuci, lebo v posteli uz iba vedla seba spia a pusinky si tiez uz nedavaju, iba im na sebe zalezi arobia veci pre seba vzajomne, staraju sa jeden o druheho?
Manzelky sa mozu len spokojne pousmiat, ked ich muz inej zene prejavuje naklonnost, stara sa o nu, robi veci pre nu, streta sa s nou, zaujima sa o nu, akurat s nou nespi, a pripadne si nedaju pusu?
A mozu si spokojne povedat, ze vztah ma predsa doma, lebo ju capne po zadku, aj posexuje, aj ked inak na nu kasle a jej citove potreby su mu ukradnute? Dolezitejsi a pritazlivejsi je pre neho citovy svet tej druhej zeny?
Definicia vztahu urcite nie je postavena na sexe a intimnostiach.
Dokonca ked s niekym chodis a este ste sa mozno leda prvy raz chytili za ruky (alebo ani to este nie), uz povies, ze mas vztah.
Lebo definicia vztahu je zalozena na pocitoch oboch a ich suhlasu, ze chcu byt spolu. nie na intimnossiach. Tie mozu prist a nikdy nemusia, a predsa to bude vztah, ak to obaja povazuju za vztah.
Dokonca, ked sa s chlapom po par mesiacoch stretavania konecne vyspis, to nemusi byt vztah. Lebo on to za vztah nepovazoval, len za docasnu zabavku, a presne tak ti to vysvetli, ked ho uvidis s druhou, na ktorej mu uz zalezi. A ju povazuje za partnerku, hoci sa poznaju iba tyzden a iba sa zatial spolu rozpravali a smiali. Ale uz vie, ze raz si ju chce vziat. Pre neho je to uz vztah.
Chcel som pôvodne niečo ako povzbudenie, nechcel som rozvíriť takú búrlivú diskusiu ale ako som spomínal, nie som úplný asexual, nesprávne som sa vyjadril, skôr že nepotrebujem vkuse niečo intimne
@moonlight1210 ja netvrdím,že sa nenájdu aj takí ľudia, ktorí dokážu v pohode fungovať dlhodobo aj bez intímnosti v partnerstve. Ale za mňa to už partnerstvo nie je. A ako bolo spomenuté,je samozrejmé,že časom,vekom,chorobami to niekedy nebude tak "žhavé",ale poznám ľudí,v dôchodkovom veku,kde aj teraz po dobe chcú a radi chcú prejaviť náklonnosť svojej partnerke. Ak by som už na začiatku vedela,že on proste "na také nie je",(nemyslím len sex),tak by len máloktorá zdravá žena toto zniesla. To naozaj môže mať len kamarátku na občasné výlety,na kávu a dovi,dopo. Nezáujem o intímne, sexuálne aktivity má zväčša u mužov pokles testosterónu,teda počitajme tak,že je to po fyzickej, psychickéj stránke zdravý muž.
@zuzanita1609 partnersky vztah je vsade tam, kde obaja s tym suhlasia a vidia to tak. A je fuk, ze spolu nespia (pre cokolvek).
Sama dobre vies, ze ked to tak citite obaja, tak to vztah je a je jedno, co ste spolu mali a nemali. A ci mat budete a ci nie.
Ty to riesis z pohladu sexualne aktivnej, ktora sex potrebuje k zivotu a vie, ze bez neho by sa trapila.
Ale to nie je kompletne hladisko na definiciu. Len vysek z neho.
@anonym_230db3 máš pravdu, asi som sa zle vyjadril, čo je moja chyba. Ja si proste viem predstaviť pekný večer spolu aj bez toho, aby z toho museli byť hneď niečo.
@ghost2323 A ako často to potrebuješ? Lebo vieš...to slovo "často" každý chápe ináč...pre niekoho je často raz za mesiac a niekomu je málo aj raz denne 🤷♀️
@ghost2323 A ako často to potrebuješ? Lebo vieš...to slovo "často" každý chápe ináč...pre niekoho je často raz za mesiac a niekomu je málo aj raz denne 🤷♀️
@earlgrey na to nie je jednoduchá odpoveď, vždy záleží čo chcú obaja, kedy sú spolu, okolností atď povedať "chcem raz týždenne sa objať alebo sex" je hlupost
@zuzanita1609 partnersky vztah je vsade tam, kde obaja s tym suhlasia a vidia to tak. A je fuk, ze spolu nespia (pre cokolvek).
Sama dobre vies, ze ked to tak citite obaja, tak to vztah je a je jedno, co ste spolu mali a nemali. A ci mat budete a ci nie.
Ty to riesis z pohladu sexualne aktivnej, ktora sex potrebuje k zivotu a vie, ze bez neho by sa trapila.
Ale to nie je kompletne hladisko na definiciu. Len vysek z neho.
@moonlight1210 no snáď to budem vedieť aj z pohľadu sexuálne neaktívnej,keď sa snáď dožijem 80tky,že mať pri sebe partnera, ktorý vie a chce prejaviť stále záujem a lásku už len takým obyčajným bozkom,alebo dotykom. (Ja intimnosti nedefinujem len ako sex) ale aj všetko to ostatné,čo k partnerskému vzťahu patrí. A áno, prejaviť náklonnosť aj nežnostami sa započítava do intímneho života. Keď v tom jeden nemá potrebu,tak ten druhý môže byť len obyčajný kamarát. A v tom je ten rozdiel medzi partnerstvom a kamarátstvom, pretože tak asi sa nebozkavame s každým kamarátom 😏.
Aj stary ludia žiju intimne ,ak nežiju tak im v tom bránia zdravotne problemi, alebo staroba. A intimita nie je len o sexe hlavne v takomto obdobi života. Ale tu sa bavime o ĺuďoch v produktivnom veku, ktorí sú takto nastavený a je ich strašne veĺa a z niečoho to musí vychadzať, lebo potreba sexuality patri k životu zdraveho človeka a vo vzťahu má byť naplnená.
@earlgrey na to nie je jednoduchá odpoveď, vždy záleží čo chcú obaja, kedy sú spolu, okolností atď povedať "chcem raz týždenne sa objať alebo sex" je hlupost
@ghost2323 Nemyslím, že je to hlúposť. Každý pozná sám seba a vie akú má potrebu. A na základe toho si aj vyberá partnera...resp. u mňa to tak funguje. Ja tému intímnosti začínam hneď pri spoznávaní, keďže nemienim strácať čas..
Chcel som pôvodne niečo ako povzbudenie, nechcel som rozvíriť takú búrlivú diskusiu ale ako som spomínal, nie som úplný asexual, nesprávne som sa vyjadril, skôr že nepotrebujem vkuse niečo intimne
@ghost2323 Potreba intimity sa počas života meni. Neda sa naplánovať dnes mi stači tolkoto intimnosti a budem to tak mať celý život. Ja, žijeme v manzelstve 25 rokov a boli teda rozne obdobia od akutnej potreby az po nedostatok intymnosti. Počas života nastanu situacie ktore ti zmenia tvoje terajsie nastavenia, či sú to deti, únava, choroby, zdravotne problemy, psychika, prepracoanost, alebo uplna nechuť . Pokiáĺ by si bol asexuálne orientivany, tak vtedy si vieš najst rovnako nastavenu kamaratku pre zdieĺanie jedneho bydliska. Ale ak si teraz v takomto nastaveni, všetko sa može zdať ine v inej situacii.
Bez intímnosti/ tým nemyslíme len sex ale bozky, objatie…/ nie je partnerský vztah ale kamarátstvo.Ked sa dvaja ľúbia ten božtek a pritúlenia v posteli, hoci aj v 80-tke je to najmenej.Poznam dva také pary, ten jeden sa ešte aj na ulici celý ich zivot držia za ruky, krásny prejav lasky.Ak tam už nieje žiaden prejav lasky, skôr sa príklanam k ochladnutiu a nezáujmu o partnera z toho ženského/ mužského hľadiska.Lebo na výlet, kávu môžem ísť s hocikým,aj s kamosom na to nepotrebujem partnera.V partnerstve ide aj o tie citové potreby aby boli naplnené.A tým sa vlastne odlišuje partnerský vztah od kamarátskeho.
@rozculena a to čo si sa s mojím stretla 😆😆 do kelu
Máme dve deti, ale ja som nechcela "len" deti, ale interval 2x do mesiaca , to by sa mi páčilo, nepoviem , že nie
@ghost2323 možno budeš prekvapený, že keď sa zaľúbis budeš skákať ako zajac
kurnik, tieto nazory (a este prevazne od anonymov), ze bez sexu to nie je vztah ... fakt uplne zbytocne a hlupe. pre mna na urovni - nevadi, ze si homosexual, najdi si zenu a majte deti. chudak chlapec, akurat bude viac zdeptany.
a ze tomu niekto nerozumie a je pre neho vo vztahu na prvom mieste sex - pre mna to osobne zavana nizkym intelektom alebo nenaplnenostou vo vztahu, ktory naozaj dokaze poskytnut len to jedno. pritom ziadne spriaznenie s tou osobou sa nekona, smutne....
kurnik, tieto nazory (a este prevazne od anonymov), ze bez sexu to nie je vztah ... fakt uplne zbytocne a hlupe. pre mna na urovni - nevadi, ze si homosexual, najdi si zenu a majte deti. chudak chlapec, akurat bude viac zdeptany.
a ze tomu niekto nerozumie a je pre neho vo vztahu na prvom mieste sex - pre mna to osobne zavana nizkym intelektom alebo nenaplnenostou vo vztahu, ktory naozaj dokaze poskytnut len to jedno. pritom ziadne spriaznenie s tou osobou sa nekona, smutne....
@kiwi3 Ale on nie je homsexual ani asexual. Nemoze vediet ako bude reagovat pri zene z ktorej bude paf. Ved on nepise ze intimitu nepotrebuje, ale ze momentalne mu stači pomenej.

@ghost2323 Asexuálnu ženu si treba vychovať. Napríklad tým, že si ju vezmeš
@yosi ked si dement co sa cez den chova ako decko tak budes mat doma asexualku