icon

Ako spracovať a prekonať nepríjemné situácie?

20. mar 2025

Ahojte 🙂 asi to kazdy poznate. Nieco sa pokazi alebo "len" stretnete neprijemneho cloveka, ktory vam da vyzrat mozno aj nieco, zaco vobec nemozete. Ako to co najrychlejsie spracovat a ist dalej? Taha sa to so mnou este par dni, ale chcem zapracovat na tom, aby som oddelila emocie "neprijemna" a vedela si to nejak pragmaticky zdovodnit, ukludnit sa, aby sa mi netriasol zaludok este par hodin/dni

jana_eyre_2
•
20. mar 2025

Úplne poradiť neviem, lebo ten pocit poznám - ale tak či tak - spracovavam to tak, že si uznam že môžem byť aj smutná aj nahnevaná, aj si ponadavam a prehrám v hlave situáciu ako som mohla reagovať lepšie a trefnejsie a nakoniec mi to z hlavy vytlačia ostatné povinnosti..

takže:riadne sa pár krát nadýchnuť, byť k sebe sucitna a uznať si že sa hneváš na to ako sa k tebe niekto správal a nahlas si povedať že si za to vôbec nemohla.. a v neposlednom rade si v hlave pripraviť ako by si v budúcnosti reagovala a obranila sa..

autor
•
20. mar 2025

@jana_eyre_2 Dakujem za skusenost 🙂 presne o to sa snazim, kazdopadne najhorsie je to v praci, ked potrebujem reagovat okamzite a taketo situacie mi doslova davaju facku. Hned sa zarazim, ocerveniem, rozculim sa, som zufala az bezradna 😃 obzvlast vtedy, ked viem, ze za nic nemozem!!! A citim nespravodlivost, mam chut sa vela obhajovat a ked to "ten" dotycny nechce pocuvat (nebodaj odchadza), hneva ma to este viac 😃 vtedy nie je cas na prechadzku ani nic, kde mi mozog vypne a je to hrozneeee

pralinka25
•
20. mar 2025

ja som sa to tak nejak rokmi naucila ze vysvetlujem len ak ma o to niekto poziada. inak ak viem ze za to naozaj nemozem nadychnem sa a necham to tak. neplytvam dalsou energiou ani casom. mam pracu v ktorej som navine kazdu chvilu hoci relne za nic nemozem. blbcovi nema zmysel nic vysvetlovat pretoze stejne nepocuje tvoje slova. preklada sa mu to automatiky v hlave po jeho. s blbcom vojnu nikdy nevyhras.
a ak nahodou navine som normalne si uznam chybu a ospravednim sa, pripadne sa snazim vysvetlit a nejako to vyriesit.

strawberry0797
•
20. mar 2025

Jednoducho. Neanalyzujem, neoverthinkujem zbytocne. Ten cas investujem radsej do nieco uzitocneho.

autor
•
21. mar 2025

@pralinka25 Mna najviac vytaca, ak ma idu presviedcat, ze nieco "tvrdim", pritom komunikujeme elektronicky a nikdy som tak vetu neformulovala, su to len domnienky 😃 dospeli ludia, ktori nevedia citat s porozumenim a este su aj agresivni..brr

pralinka25
•
21. mar 2025

ano chapem. ja uz som aj v tom dokonale vytrenovana. na mna to skusaju aj moje deti vydatne a ano aj klienti. maju smolu ja si pamatam co hovorim. ale to im aj tak nevysvetlim. debatu koncim mysli si co chces. ja viem ze som povedala to a to ....
a u klientov tam je to horsie ak nie je svedok. a aj ked je, oni si aj tak idu niekedy svoje. v hlave si to prelozim skratka tiez tak ze nepomozem si a nie som zodpovedna za to co si myslia oni ale za to co som v dobrej viere podla najlepsieho uvazenia realne povedala. a snazim sa okamzite mysliet na nieco ine.
v pisanej podobe by som ich vyzvala k tomu aby mi ukazali konverzaciu kde presne som to napisala.

ejbyk
•
21. mar 2025

...tak ja som napríklad začiatkom týždňa zablokovala jedného "pána" na telefóne, to sa už nedalo znášať tie jeho povysenecke keci! Taký príjemný týždeň to v práci bol...
Ale inak tiež veľa analizujem čo ako...ale stáva sa mi to iba pri niektorých ľuďoch...čiže viem že treba popracovať na mne ako to spracujem.

faelyn
•
22. mar 2025

📌