Ako spracovať a prekonať nepríjemné situácie?
Ahojte 🙂 asi to kazdy poznate. Nieco sa pokazi alebo "len" stretnete neprijemneho cloveka, ktory vam da vyzrat mozno aj nieco, zaco vobec nemozete. Ako to co najrychlejsie spracovat a ist dalej? Taha sa to so mnou este par dni, ale chcem zapracovat na tom, aby som oddelila emocie "neprijemna" a vedela si to nejak pragmaticky zdovodnit, ukludnit sa, aby sa mi netriasol zaludok este par hodin/dni
@jana_eyre_2 Dakujem za skusenost 🙂 presne o to sa snazim, kazdopadne najhorsie je to v praci, ked potrebujem reagovat okamzite a taketo situacie mi doslova davaju facku. Hned sa zarazim, ocerveniem, rozculim sa, som zufala az bezradna 😃 obzvlast vtedy, ked viem, ze za nic nemozem!!! A citim nespravodlivost, mam chut sa vela obhajovat a ked to "ten" dotycny nechce pocuvat (nebodaj odchadza), hneva ma to este viac 😃 vtedy nie je cas na prechadzku ani nic, kde mi mozog vypne a je to hrozneeee
ja som sa to tak nejak rokmi naucila ze vysvetlujem len ak ma o to niekto poziada. inak ak viem ze za to naozaj nemozem nadychnem sa a necham to tak. neplytvam dalsou energiou ani casom. mam pracu v ktorej som navine kazdu chvilu hoci relne za nic nemozem. blbcovi nema zmysel nic vysvetlovat pretoze stejne nepocuje tvoje slova. preklada sa mu to automatiky v hlave po jeho. s blbcom vojnu nikdy nevyhras.
a ak nahodou navine som normalne si uznam chybu a ospravednim sa, pripadne sa snazim vysvetlit a nejako to vyriesit.
Jednoducho. Neanalyzujem, neoverthinkujem zbytocne. Ten cas investujem radsej do nieco uzitocneho.
@pralinka25 Mna najviac vytaca, ak ma idu presviedcat, ze nieco "tvrdim", pritom komunikujeme elektronicky a nikdy som tak vetu neformulovala, su to len domnienky 😃 dospeli ludia, ktori nevedia citat s porozumenim a este su aj agresivni..brr
ano chapem. ja uz som aj v tom dokonale vytrenovana. na mna to skusaju aj moje deti vydatne a ano aj klienti. maju smolu ja si pamatam co hovorim. ale to im aj tak nevysvetlim. debatu koncim mysli si co chces. ja viem ze som povedala to a to ....
a u klientov tam je to horsie ak nie je svedok. a aj ked je, oni si aj tak idu niekedy svoje. v hlave si to prelozim skratka tiez tak ze nepomozem si a nie som zodpovedna za to co si myslia oni ale za to co som v dobrej viere podla najlepsieho uvazenia realne povedala. a snazim sa okamzite mysliet na nieco ine.
v pisanej podobe by som ich vyzvala k tomu aby mi ukazali konverzaciu kde presne som to napisala.
...tak ja som napríklad začiatkom týždňa zablokovala jedného "pána" na telefóne, to sa už nedalo znášať tie jeho povysenecke keci! Taký príjemný týždeň to v práci bol...
Ale inak tiež veľa analizujem čo ako...ale stáva sa mi to iba pri niektorých ľuďoch...čiže viem že treba popracovať na mne ako to spracujem.
📌

Úplne poradiť neviem, lebo ten pocit poznám - ale tak či tak - spracovavam to tak, že si uznam že môžem byť aj smutná aj nahnevaná, aj si ponadavam a prehrám v hlave situáciu ako som mohla reagovať lepšie a trefnejsie a nakoniec mi to z hlavy vytlačia ostatné povinnosti..
takže:riadne sa pár krát nadýchnuť, byť k sebe sucitna a uznať si že sa hneváš na to ako sa k tebe niekto správal a nahlas si povedať že si za to vôbec nemohla.. a v neposlednom rade si v hlave pripraviť ako by si v budúcnosti reagovala a obranila sa..