Ako správne nastaviť priority vo vzťahu?
Strašne som nazlostená a sklamaná. Priateľ má veľa koníčkov ale posledné obdobie je to dosť zle. Potrebuje veľa času pre seba, vraj potrebuje sa vypnúť. Ok chápem ale to už moc preháňa. Mal dva týždne dovolenku, jeden týždeň strávili sme spolu v Egypte, druhý týždeň strávil s kamarátmi. Víkendy 1 deň ide na túru 20-30 km čo ja nedávam alebo k mame, v podstate cez víkendy 1 deň sme spolu. Už som mu vysvetlila, že mal by popremýšlať o prioritách, nahnevá sa a to je všetko. Vraj chcem mu zakazovať veci. Vôbec neide o to. Bývame spolu, na začiatku nebol taký. Proste aj v byte treba porobiť veci, vymaľovať, zútulniť, ja to všetko sama nedávam.
@anonym_autor nie je nic zle ani na kavicke, pokial mas taketo zaujmy a toto ta bavi. Ale turista, sportovec s tebou po obchodakoch behat nebude. Mna by si tym unudila k smrti. Ak ani teba nebavi turistika, mas na vyber, zmier sa s tym, ze mate kazdy ine zaujmy a nebudete tym padom travit cas spolocne, alebo si najdi niekoho, s kym si v tomto budes rozumiet. Pre mna su moje konicky veeelmi dolezite a mam jeden, ktory mi zabera vela casu, takze som si aj nasla priatela, ktory sa tomu venuje tiez. Mal by sancu aj taky, ktory by sa tomu nevenoval aktivne, ale chodil by s nami aspon ako doprovod. Ale ak by ho zaujimali kavicky v nakupaku, tak by sme si asi nemali co povedat.
@lindusss2016 koníčky sú dôležitejšie ako partner? Preto vyzerá takto svet. A záujem o druhého, starostlivosť o domácnosť ako upratovanie, varenie je kde? Naozaj dneska koníčky sú na prvom mieste? Inak rád chodí aj na kávu.
My mame s manzelom totalne rozdielne zaujmy. Takze aj pred dietatom aj dnes s dietatom to robime tak, aby boli vsetci spokojni. Napr. ideme lyzovat, ja nelyzujem, tak manzel doobeda lyzuje, ja som s dietatom a potom sa vymenime a ja idem napr. na wellness. Pripadne ked sme bez dietata manzel ide na turu, ja si citam knihu, dam si drink, oddychujem. A teda ano relativne casto ja idem s kamaratkami a on s kamaratmi. Ale zaroven aj spolocne aktivity samozrejme. Mne to nepride ako ziadna katastrofa to co popisujes, ja osobne by som s tym mala problem, ak by sa manzel vtedy partner rovnako ku mne spraval a chcel byt len so mnou.
Ja teda tiez nevidim nic zle na tom, ze chce byt aj sam aj s rodinou. Kedysi ked siel muz svokrovcom (kym sme spolu chodili), bud som sla s nim alebo som ostala sama doma a uzila si vikend alebo sla k nasim.
@petamich ja to chápem ale všetko s mierou. Dnes je pondelok a už mi píše z roboty, že v nedeľu zase má program. Mna nebaví sedieť doma a robiť veci v domácnosti kým on si užíva svoje koníčky.
@januska12323 nie nebude
@anonym_autor myslím, že problém je, že nie ste kompatibilní..
On trávi čas aktívne, ty skor pasívne. Ak má niekto rád dlhé túry, presedieť pol dňa na káve v Auparku mu iste nepríde ako príjemné trávenie času.. (medzi nami, to ani mne..)
Riešením by bol kompromis - napr.kratsia tura - ale niečo mi hovorí, že to nie je nič pre teba..
Prip.nejaka iná spoločná aktivita (aktivita, nie zabíjať čas v obchodnom centre) - skúšali ste vymyslieť niečo také?
A kto ti kaze sediet v domacnosti? Ty nemas konicky? Kamaratky? Program? Aktivity? Ved si nieco naplanuj 🙂
Zamyslela si sa nad tym, preco uz ta vobec nezahrna do planov? Toto by bol pre mna vacsi problem.
@petamich ja to chápem ale všetko s mierou. Dnes je pondelok a už mi píše z roboty, že v nedeľu zase má program. Mna nebaví sedieť doma a robiť veci v domácnosti kým on si užíva svoje koníčky.
@anonym_autor prečo sedíš doma, kým on je na turistike? Nájdi si náhradný program..
A kto ti kaze sediet v domacnosti? Ty nemas konicky? Kamaratky? Program? Aktivity? Ved si nieco naplanuj 🙂
Zamyslela si sa nad tym, preco uz ta vobec nezahrna do planov? Toto by bol pre mna vacsi problem.
@petamich mám aj ja ale treba aj navariť, aj povysávať
@anonym_autor prečo sedíš doma, kým on je na turistike? Nájdi si náhradný program..
@beronsche a kedy mám variť, nakupovať, poupratovať?
On trávi čas aktívne, ty skor pasívne. Ak má niekto rád dlhé túry, presedieť pol dňa na káve v Auparku mu iste nepríde ako príjemné trávenie času.. (medzi nami, to ani mne..)
Riešením by bol kompromis - napr.kratsia tura - ale niečo mi hovorí, že to nie je nič pre teba..
Prip.nejaka iná spoločná aktivita (aktivita, nie zabíjať čas v obchodnom centre) - skúšali ste vymyslieť niečo také?
@beronsche rád chodí aj na kávu do kaviarne, vhodíme aj spolu
Ty si proste ides svoje 🙂 mi nehovor, ze akurat tu nedelu, ked on chce ist riesit svoj konicek musis varit, upratovat a nakupovat.
Nakup si objednaj alebo mu sprav zoznam a posli ho vo stvrtok, povysavat moze v pondelok, ked sa vrati a varit mozes (ked uz velmi chces) v sobotu a nedelu lez a nic nerob alebo si chod po svojom...
Zacinam mat pocit, ze problem vobec nie su jeho konicky. Problem bude niekde uplne inde.
@beronsche Každý víkend behať hore dole z povinnosti keď viem, že domacnosť nie je v poriadku, naozaj nemám chuť. Samozrejme chodíme aj spolu plávať, na prechádzky, výlety.
@biba_18 on ide na deň ale pravidelne ide.
@anonym_autor Niektoré dámy by si chlapa najradšej priviazali k nohe, aby ho mali stále pod kontrolou...strašné🙈
Ty si proste ides svoje 🙂 mi nehovor, ze akurat tu nedelu, ked on chce ist riesit svoj konicek musis varit, upratovat a nakupovat.
Nakup si objednaj alebo mu sprav zoznam a posli ho vo stvrtok, povysavat moze v pondelok, ked sa vrati a varit mozes (ked uz velmi chces) v sobotu a nedelu lez a nic nerob alebo si chod po svojom...
Zacinam mat pocit, ze problem vobec nie su jeho konicky. Problem bude niekde uplne inde.
@petamich ako som už písala, každú nedeľu alebo sobotu. 1 deň cez víkend vychádza tak, že má na svoje hobby a druhý deň sme spolu. Ok v poriadku, určite ja som na vine, mám zlé predstavy o fungovaní života 🙂
@beronsche a kedy mám variť, nakupovať, poupratovať?
@anonym_autor na varenie by som sa vykašľala, buď donáška, alebo by som len spichla niečo megarychle pre seba, nakúpiť môžeš hocikedy, na to naozaj nepotrebuješ celý deň - to môže aj on, cestou domov a upratovať môžete priebežne cez týždeň a už len udržiavať..
Aj keby je môj chlap doma celý víkend, nezabijem jeden celý celučičky deň upratovaním, každý víkend..
Plus, nie si slúžka, na upratovaní sa hádam podielate rovnako..
Pozri cely vztah a kazdy vztah je do istej miery o kompromisoch - takze bud najdete ten vas alebo to nema zmysel. Asi tak by som to za seba uzavrela.
My nie sme doma takmer kazdy vikend a napriek tomu nemame bordel a neumierame od hladu. Pre nas je zasa priorita prijemne straveny cas ako luxovanie domacnosti a vyvaranie segedinov, kazdy to ma nejako. A vieme sa dohodnut, aby ani jeden nemal pocit, ze sa obmedzujeme navzajom. Proste kompromis dookola.
@lindusss2016 nehnevajte sa ale ísť na 20-30 km túru keď nemám tréning, určite sa nedá.
@anonym_autor No podla mna sa to da bez treningu, 20 km urcite, ved to mas 4-6 hodin chodze (zalezi na prevyseni).
@petamich ako som už písala, každú nedeľu alebo sobotu. 1 deň cez víkend vychádza tak, že má na svoje hobby a druhý deň sme spolu. Ok v poriadku, určite ja som na vine, mám zlé predstavy o fungovaní života 🙂
@anonym_autor nie si na vine, len si si vybrala partnera s inými predstavami ako máš ty...
Obaja máte pravdu, len žiaľ nemáte žiaden prienik.. to je celé.
najprv som ti chcela napisat, ze sa k sebe nehodite, lebo on je akcny a ty nie, ale da sa fungovat aj rozdielnym partnerom, ak obaja chcu. lenze vy nechcete. teda neviem, ci on chce, ale ty nechces. ty si taky ten typ, co bude travit cas v domacnosti lestenim kluciek a zrkadiel a baterii, lebo ked to nie je urobene, tak sa nevies uvolnit, vsak? neviem, ci s tym dokazes nieco urobit, ale s touto vlastnostou je tazky zivot. my napr zasadne upratujeme cez pracovny tyzden, vysavam denne, kupelnu umyjem popri tom, ako sa maly syn sprchuje alebo kupe, a vikendy travime spolu. tak si skus ujasnit, ci tebe vadi, ze nie ste spolu cez vikend, alebo je klucove, ze nie je doma a neupratuje.
@anonym_autor Podla mna mu chces zakazovat veci. Ved je este mlady, aktivny, evidentne nemate rovnake konicky, a vase predstavy o traveni volneho casu sa teda fest lisia.
Sorry ale povedat aktivnemu sportovcovi, nech volny cas ide stravit s tebou na kave v auparku je totalna blbost. Ved to je prenho strata casu!
Ak si ty tak predstavujes kvalitne stravene volno, tak radsej chodte od seba, lebo budete trpiet obaja.
@anonym_autor prestaň sa dávať do pozície obete.
Chces s tým niečo urobiť?
Vieš sa trochu prispôsobiť a trebárs ísť občas s ním? Vie sa im prispôsobiť a občas zostať s tebou?
A ty nikam nemáš chodiť z povinnosti, len aby si nebola doma.. ja som tym myslela robiť niečo , čo baví teba.. nemáš žiadne koníčky? Nikoho, s kým by si mohla tráviť čas? Ak nie, je najvyšší čas si niečo také nájsť..
najprv som ti chcela napisat, ze sa k sebe nehodite, lebo on je akcny a ty nie, ale da sa fungovat aj rozdielnym partnerom, ak obaja chcu. lenze vy nechcete. teda neviem, ci on chce, ale ty nechces. ty si taky ten typ, co bude travit cas v domacnosti lestenim kluciek a zrkadiel a baterii, lebo ked to nie je urobene, tak sa nevies uvolnit, vsak? neviem, ci s tym dokazes nieco urobit, ale s touto vlastnostou je tazky zivot. my napr zasadne upratujeme cez pracovny tyzden, vysavam denne, kupelnu umyjem popri tom, ako sa maly syn sprchuje alebo kupe, a vikendy travime spolu. tak si skus ujasnit, ci tebe vadi, ze nie ste spolu cez vikend, alebo je klucove, ze nie je doma a neupratuje.
@deedol trošku sa mýliš, nie som žiadna puntičkárka ale mám rada poriadok. Cez týždeň pracujem do 18:00 tak večer naozaj nemám chuť vysávať. A inak áno všetko je na mne, aj keď povie, že povysava tak tým to zhaslo. Mám rada čerstvú a zdravú stravu, neobjednávam si. A aj z finančného hľadiska radšej varím doma. Ja rada robím kompromisy. Nevysavam denne, raz za týždeň + poumývam podlahu a kúpeľňu. Myslím si, že to je štandardné. Nákup cez týždeň robíme obaja. Máme po 30.
@anonym_autor Podla mna mu chces zakazovat veci. Ved je este mlady, aktivny, evidentne nemate rovnake konicky, a vase predstavy o traveni volneho casu sa teda fest lisia.
Sorry ale povedat aktivnemu sportovcovi, nech volny cas ide stravit s tebou na kave v auparku je totalna blbost. Ved to je prenho strata casu!
Ak si ty tak predstavujes kvalitne stravene volno, tak radsej chodte od seba, lebo budete trpiet obaja.
@veselo_neveselo viackrát som písala, že rád chodí na kavu posedieť, vy ho vôbec bepoznáte tak nepíšte blbosti. Ďakujem. Téma je o inom ako o kávičkách.
@januska12323 nie nebude
@anonym_autor bude keď sa normálne dohodnete, uberie z komfortu jeden aj druhý. Keď sa neviete dohodnúť na takej banalite bude to ďalej horšie.
ste úplne rozdielne typy a máte rozdielne názory na trávenie času, možno by si on mal hľadať podobnú k sebe a ty podobného zase k tvojim prioritám
Tak nevar, nevysávaj. Upratuj bežne po robote, a cestou domov sa zastav v obchode. No neviem. Ja obchod vyriešim za pol hodku a upratovanie robíme bežne cez týždeň. Keď on ide preč, tak sa postav a choď k rodičom/súrodencom, s kamoškou von, alebo sama a buď kreatívna. To že on je iný typ, nezmeníš. Takéto veci treba vyjasniť na začiatok
...no ja neviem. Ste bezdetní, to toľko treba upratovať? Neverím že toľko rozhadzete aby ste nevedeli priebežne poupratovať, keby máte ešte sa starať aj o deti ok pochopím. A keď chlap nie je doma no vôbec by som nevarila, načo? Väčšiu údržbu domácnosti ako píšeš maľovanie a pod. naplánujte spolu. Inak mi na jeho chovanie nič zle nepríde, ja keď som sama doma tak mám doslova Vianoce, mne by jeden deň v týždni rozhodne nevadil, skôr vyhovoval. Sem tam sa pridaj na túru k nemu, určite neodmietne a náročnosť prispôsobí. Sedenie na kávicke a behanie po meste by som ja nedala. No každý sme nejaký. Ísť aspoň raz za týždeň vypnúť do prírody je pre jeho zdravie, šport k životu patrí.
..si len jeden z jeho konickov.. venuje sa ti ked ma chut ...najdi si mentalne dospeleho muza ..
Presne takýto chlapi, nie sú do vzťahu, ani na zakladanie rodiny. Jedine, chlap s výhodami, by bol z neho, viac , ti nikdy nedá. Ty, potrebuješ rovnako nastaveného partnera, ako si ty sama s týmto šťastná v partnerstve nebudeš.
Partner nevhodný na zakladanie rodiny.

My mame s manzelom totalne rozdielne zaujmy. Takze aj pred dietatom aj dnes s dietatom to robime tak, aby boli vsetci spokojni. Napr. ideme lyzovat, ja nelyzujem, tak manzel doobeda lyzuje, ja som s dietatom a potom sa vymenime a ja idem napr. na wellness. Pripadne ked sme bez dietata manzel ide na turu, ja si citam knihu, dam si drink, oddychujem. A teda ano relativne casto ja idem s kamaratkami a on s kamaratmi. Ale zaroven aj spolocne aktivity samozrejme. Mne to nepride ako ziadna katastrofa to co popisujes, ja osobne by som s tym mala problem, ak by sa manzel vtedy partner rovnako ku mne spraval a chcel byt len so mnou.
Ja teda tiez nevidim nic zle na tom, ze chce byt aj sam aj s rodinou. Kedysi ked siel muz svokrovcom (kym sme spolu chodili), bud som sla s nim alebo som ostala sama doma a uzila si vikend alebo sla k nasim.