Ako ste "vysťahovali" deti z domu?
Ahojte, mam 21 ročnú dcéru a ma 2 rocne dieťa čiže je na rodičáku. Ma priateľa už asi rok a pol, najprv sa nehrnuli hneď do bývania keďže sa spoznávali a nie je otcom malému. No problém nastal, keď som od nej žiadala 250 eur na nájom. Chlapec je viacmenej v zahraničí takže to nič. Ale dcera Ma razantne odmietla ze nemá z čoho dávať toľko peňazí keďže ani výživné neberie na dieťa. Ako postupovať? Dala som jej ultimátum do októbra odísť. No zatiaľ vraj nenasla vyhovujúci nájom a plný internet je len bytov....
Nikdy by som svoju dcéru a ani vnúča nevyhodila z domu....ale zas to je aj o nej keď nepomáha atď,čiže to bude aj výchova....mne by nedalo to srdce že by som žila u našich a nepohla ani prstom a nič neprispela....
A viem že aj keď už veľa rokov nie som doma tak ak by sa nedajbože niečo zomlelo a ja by som nemala kam s deťmi ísť tak by ma rodičia bez váhania zobrali k sebe...
Veľmi ale naozaj veľmi by som chcela poznať pohľad tvojej dcéry.
Celé dni trávi vonku mimo domu s 2 ročným synčekom, a vlastná matka ju doma už netoleruje. Choré toto
Niekde bude problém, dávno v minulosti
Tolerujete ju dlhé roky??? Aké dlhé roky? V podstate mala len prednedávnom 18 rokov. Je to stále vaše dieťa, pomoc by sa jej zišla od vás naďalej, aj vam vo vašom premýšľaní...
Toto by som ja v živote nikdy nepovedala a to mám 4 deti.. Najstarší sa už pomaly dospelák... A chcela by, som ich mať stále pri sebe, predsa sú moje.. A na vnúčatká, sa už teraz teším, aj keď najmladšiu mám cca ešte ani nie 3ročnú..
Takže za mňa úplne iný pohľad... Aj ked niekedy je domácnosť a ja zrelá na psycho🙈🙈🙈Ale zas neviem.. čo môže byť zajtra.. Tiež môže prísť situácia, kedy sa všetko zmení, ale to človek nikdy nevie.. Držím palce...
@lilitela a aj kebi urobila ale aj tak je to jej vlastné dieťa jej asi prekáža že je bábkou ženy ja bi som to nedokázala
@veronicka88 Ale napísala hneď na prvej strane, že jej s dieťaťom pomáhať nebude, ani nepomáha.
@lizwer ospravedlňujem sa nečítala som úplne od slova do slova
@veronika2405 mám tiež 4 deti, ale vedia, že u mňa majú vždy domov
@pimpulienka podľa mňa bi jej cudzí človek pomohol viacej ako jej vlastná krv ešte aj stim bábätkom chudatko malé ešte aj Vianoce sa blížia a ona ich vyháňa z domu zle sa toto číta a nie ešte nedaj bože to vidieť na vlastné oči
Mna by len zaujimalo podla akeho vzorca si vypocitala prispevok na domacnost. Ved inkaso delene 6 ludi,ona ma platit za dvoch a nie vam vyplatit skoro ele inkaso z rodicaku. Kedze sa vystravuje sama,tak len tu pomernu cast inaksa,nie?
A inak k tene ako matke sa nevyjadrujem
Chudá dievča a vnuk.. príšerne správanie od teba ako od MATKY a STAREJ MAMY a ani sa nečudujem že nie je doma..
Jej len prajem nech toto obdobie zvládne a rýchlo si so synom zabezpečí lepšiu budúcnosť a hlavne nech odíde od teba na 10000km ďaleko
milá autorka, mňa až zabolela tvoja veta - čo si navarila to má. Teraz čo jej máš byť oporou a tešiť sa, ale ty chceš mať kľud.
Je smutné, ako toto jedna matka môže povedať, ale poviem ti ja mám takúto istú matku. A môj syn je už dospelý a jej vzťah s ním a so mnou- nulový!
Raz si toto budeš vyčítať a ver mi bude sakra neskoro. Ver mi, vnúčatá je to najkrajšie čo v živote ženy, neskôr matky môže byť a ty sa o to pripravíš.
Autorka, z tvojich slov ide veľký hnev a zloba, o dcére noc pekne nehovoríš. Mam z toho pocit, že ju vinis z rozchodu s jej otcom a nechceš jej odpustiť, hoci ona je v tom nevinne.
Ak sa riadne stará o svoje dieťa, nemôže byť taká zlá. Možno len v úsilí získať lásku hľadala u nesprávneho človeka, no má male dieťa, ktorému môže svoju lásku venovať a vychovať z neho dobrého a hodnotného človeka.
No v prvom rade sa nestačím diviť, aké sú vaše rodinné vzťahy narušene. Celé je to akosi zle. A ako ste prosím vás zvládali obdobie vzdoru a krik, keď mala 2 roky vaša dcéra? Keďže viem, aké sú súkromné jasle drahé, tak by som na vašom mieste počkala rok, kým dieťa nebude mať 3 roky a nenastúpi do bežnej škôlky. Dovtedy by som ich určite doma nechala. Samozrejme, treba to dcére takto povedať, aby mala čas sa pripraviť, nájsť si prácu a hlavne, tak ako to uz bolo spomenuté, nech začne pomáhať v domácnosti. Dcera nech si radšej šetrí na depozit k nájomnému, čo byva aj 3 mesačné platby niekedy.
Ahojte, tymto tematicky UKONCUJEM DISKUSIU.
Dcera autorky uz situaciu na prekvapenie mimoriadne dospelo riesi.
@autorka ani nevies, aku neskutocne spravnu dceru mas. Asi to zdedila po Tvojej mame.
Tebe naozaj odporucam urychlene vyhladat pomoc psychiatra. Nie je to hanba, psychika sa da krasne liecit. On uzna, ci terapiami, ci medikamentozne. Neboj sa brat aj lieky, niekedy staci docasne upravit stav a zazehnat najhorsie. Ulavi sa Tebe aj okoliu.
Mas aj skvelu mamu, vaz si ju, kym tu je. Navzdy tu nebude.
Nebojuj so vsetkymi naokolo, je mudrejsie stavat mosty a hladat, co nas spaja, pred palenim vsetkeho ziveho.
Uvadzam Ti zoznam psychiatrov z Zilinskom kraji:
https://www.topdoktor.sk/search/psychiater-/zil...
Drz sa a nechaj ich v pokoji odist, uz im neklad polena pod nohy. Idealne by bolo, keby ste sa dohodli na presnu hodinu, Ty doma nebudes. Aby maly nnemal este vacsiu traumu.
Ked potrebujes konzultaciu, ako z toho von, kde Tvoja trauma prameni, napis mi spravu. Traumu zjavne projektujes do dcery a vnucata.
Nic sa neje take horuce, ako sa navari. 🙏🙏🙏
@andigab tak jedna pani tu adresovala odpoveď autorke a henta pani dala podráždenú odpoveď ako by sa jej to priamo týkalo.Urcite je to ona, z jej odpovedí to vidieť .
@biela_sova 😀 👍👍👍👍 S takou trefnou odpoveďou som sa už dávno nestretla.... Pani si tu ešte aj píše do diskusie skrz ktorých si fandí aby nebola podozrivá, choré to je 🤦
@crystal333 Jeeej, dakujem. No ja sa dopatram ku kazdemu, takze v tejto chvili uz jej rodinnu situaciu poznam. A k mej len tolko, ako som pisala vyssie.
Zoznam odbornikov je tam. @autorka, neliecena psychika nakoniec dovedie na psychiatriu aj Tvojho partnera, aj zvysne deti. Urob to pre nich
Autorka píše že má ďalšie dve deti doma ... nechcem byť konšpirator ale podľa všetkého čo som si prečítala od nej je na ňu foma tlak. Má druhého partnera s ktorým má ďalšie deti a on jej dcéru tam nechce a preto je jej matka taká hnusná na ňu. Ja sama som to zažila niektoré matky teda ženy by nemali byť matkami !!!!!
@biela_sova ďakujem že pomáhaš tej mladej slečne 🙏 obrovská vďaka.
Týmto luduom ani odborník NEPOMOZE....Povaha a ZATRPKNUTOST je ich jedlo. kazdodenné .Ak robí vselijaké nikcy - Falosnym ludom prajem vsetko najhorsie. Vitaj v realite a je to realita a vždy bola nie ako kad mete podkoberec takéto veci. a dokazene roky života mladších..... problém ma asi s viacerými kedze tu PROSIKA. a ani okolie ju nemusí.... sebestredným ludom tam im treba. Oni su zbabely a nie chorí.... moj nazor.
@lujza123 nemoze si dovolit byt doma s chorym dietatom,ked ju matka doma nechce.cele dni je prec z domu,aby jej nezavadzala.matke zaplati 250e najom,350 jasle a co jej zostane?
@biela_sova prosim, len napis, ze otcom toho malickeho nie je otcim 🙏
@biela_sova kiežby bolo omnoho viac ľudí, ako si ty. Boh Ťa žehnaj.
@nikaleo17 ty si to doma mala podobne ťažké?
@majla87 to neviem, nepytala som sa. Ale novy partner ma maleho rad 🥰
@andigab Dakujem Ti, ale v tomto konkretneom pripade ani pomoc netreba, slecna je vyspela a mila🥰🥰

@ziarifka maloleté dieťa sa dá z podnájmu normálne vysťahovať, len pri dlhodobom podnájme je podmienka ponúknuť iné bývanie - ale stačí inzerát, alebo adresa na ubytovňu...