icon

Ako ste "vysťahovali" deti z domu?

23. sep 2023

Ahojte, mam 21 ročnú dcéru a ma 2 rocne dieťa čiže je na rodičáku. Ma priateľa už asi rok a pol, najprv sa nehrnuli hneď do bývania keďže sa spoznávali a nie je otcom malému. No problém nastal, keď som od nej žiadala 250 eur na nájom. Chlapec je viacmenej v zahraničí takže to nič. Ale dcera Ma razantne odmietla ze nemá z čoho dávať toľko peňazí keďže ani výživné neberie na dieťa. Ako postupovať? Dala som jej ultimátum do októbra odísť. No zatiaľ vraj nenasla vyhovujúci nájom a plný internet je len bytov....

macik166
23. sep 2023

Ty musíš byť naozaj matka roka... Pozri sa do zrkadla a daj si facku.

subartic
23. sep 2023

čo na to tvoj muž , dcérin otec ? Aj on chce aby odišla ?

lonely66
Odpoveď bola odstránená
lalala94
23. sep 2023

@subartic tak netvárme sa, že je to ideálna situácia. Ak by mala dieťa o pár rokov neskôr s normálnym partnerom, keď by už mala prácu a bývanie, tak by zrejme aj autorka mala iný postoj. Nikto im nevidí do domácnosti a do ich fungovania. Teraz čítam, že má ešte doma 2 deti. No nezávidím.

subartic
23. sep 2023

@lonely66 čo má UPSVaR s vysťahovaním dospelej dcéry ?

ibajaanikiny
23. sep 2023

Ked citam komentare od teba,je mi smutno a zaroven dakujem bohu za svojich rodicov. Cititz teba,ze k nej a k jej dietatu-ako ho oslovujes ty-nemas absolutne ziaden cit. Ide z teba zlost a zatrpknutost,neviem,preco si vobec dieta mala,ale to neriesim,ja len verim,ze zivot ti da este “facku”. Prispievat by mala,ale ty si jej zamerne dala taku sumu,lebo vies,ze ju nema z coho zaplatit,tu su akekolvek rady na dve veci,dufam,ze dcera pochopi a nejako sa jej podari tuto situaciu vyriesit a ty si budes uzivat svoj byt a pokoj od dietata,ktore si dlhe roky len TOLEROVALA…

beata_k
23. sep 2023

@anjelicek26 Ale potom si moze narokovat striedavu starostlivost. Mozno o to jej dcera nema zaujem.

lonely66
Odpoveď bola odstránená
lonely66
Odpoveď bola odstránená
subartic
23. sep 2023

@lalala94 hej no netvárme sa . Ja som mala v 21 rokoch dieta a bola som plne závislá na rodičoch , hoci som bola vydatá ale obaja sme študovali .
Ja keď toto čítam tak mi je zle od žalúdka . Obaja s manželom sme doštudovali a normálne sme začali žiť. To je taký strašný problém počkať kým nezačne pracovať ? Veď ju nekŕmi , neživí , iba u nej býva. O dieťa sa stará sama a je s tím stále preč asi vie prečo . Aj ja by som za takýchto okolností bola. Tu absentuje akákoľvek láska .

miskakyska
23. sep 2023

..kde sa združuje celé dni aj s dieťaťom, keď nebýva doma?

beata_k
23. sep 2023

Autorka budes raz stara a vetcha ziadat o pohar vody. Vies kto ti ho poda? Nikto.

ziarifka
23. sep 2023

Ženy, a dá sa vôbec vysťahovať to dieťa? Určite tam má trvalý pobyt rovnako ako matka, dcéra autorky. Keď nie je možné vysťahovať z podnájmu maloleté dieťa, dá sa to v tomto prípade? Ako sa k tomuto stavia zákon?

sheila121
Odpoveď bola odstránená
ropucha6
23. sep 2023

Tak tiez by som asi nebola nadsena, bohuzial, kym sa nezamestna, tak nie je sanca, co pojde do azylaku? Ja by som jej dala pekne ulohy, cela domacnost plus pomoc so surodencami a za to by mala byvanie a stravu. Potom by som jej pomohla s hladanim prace…neviem, ci “priatel” ma ambiciu ju zivot aj s dietatom.

subartic
23. sep 2023

ešte raz sa opýtam , čo tvoj muž , otec tej dcéry , aj on chce aby vypadla ? Alebo s vami nežije ?

ziarifka
23. sep 2023

@lonely66 autorka sama písala, že dcéra nebola problémová. Iba jej lezie na nervy a chce mať kľud. Dokonca dcéra upratuje svoj bordel a živí seba aj syna.

hopsik
23. sep 2023

Je vôbec možné, aby takéto niečo napisala milujúca matka? Aj keď je očividne, že takýto postoj prameni z minima lásky. Máš rada dcéru? Máš rada vnučika? Asi by mi srdce roztrhlo,kebyže mam vyhodiť dcéru s dieťaťom bohviekam vediac, že nemá kam ísť. Všetko sa dá vyriešiť

lalala94
23. sep 2023

@subartic to dieťa má 2 roky, jej dcéra naozaj môže ísť do práce a dieťa do jasiel/ škôlky. Tu nehovoríme o novorodencovi, to by som mala aj ja iný názor. Ja neviem, ale fakt by sa niektoré ženy mali naučiť reálne vyhodnotiť svoju situáciu. Autorkina dcéra nie je v pozícii, aby si sedela doma s dieťaťom 3 roky a poberala len RP a ešte k tomu nežiadala výživné biologického otca. Chyba za chybou. Ďalšia vec je, že nevieme, či má ukončenú aspoň tú strednú školu, lebo ak nie, to bude prúser.

lonely66
Odpoveď bola odstránená
nepic
23. sep 2023

@autor
Ja sa ani nečudujem,že
"celé dni je s ním preč príde sa len len vyspať upratať po sebe bordel a poobede zas preč". A len aby sa situácia neotočila,ty budeš v takom stave,že budeš potrebovať podať pohár vody a ona ti pripomenie to,ako si sa chovala.
Napr ja osobne som taký. 👍

lonely66
Odpoveď bola odstránená
beata_k
23. sep 2023

@lonely66 Ale raz budes stara a nedoplazis sa tam...

autor
23. sep 2023

@miskakyska je s ním vonku alebo u babky u kamarátky sem chodí len spať

subartic
23. sep 2023

@lalala94 takže vezmime to takto , má rodičák a oblieka a kŕmi svoje dieťa a aj seba , takmer nebýva doma, takže v tom byte nič takmer nespotrebuje , upratuje po sebe a teda zdá sa ti 250 eur v takomto prípade adekvátne. Táto suma je stanovená tak aby mladé dievča vypadlo , proste za každých okolností , aby nebolo schopné splniť túto sumu . Veď aj ked nastúpi do práce zarobí zarobí pár eur , 250 dá matke , rovnakú sumu za jasle a zostane jej menej ako na rodičáku .

lonely66
Odpoveď bola odstránená
autor
23. sep 2023

@subartic otec nejaví o ňu záujem lebo spolu roky rokuje nežijeme ani neviem co s nim je

ropucha6
23. sep 2023

A ked otehotnela, tak ste sa na com dohodli?

lonely66
Odpoveď bola odstránená
subartic
23. sep 2023

no aha , takže aj ty máš teda nevydarený vzťah , vybrala si svojim deťom nahovno otca a rovnaku chybu vyčítaš svojej dcére ?