Ako ukázať partnerovi, že prestrelil?
Ženy keď vás chlap ale ze naozaj nas.... tak ze mate chuť ho prizabit co ste urobili? Ako ste sa správali ze pochopil resp mu došlo ze naozaj toto bolo už cez? Nemyslím extrémy typu zbalim deti a odídem alebo rozchod? Proste urobil vec ktorej následky budú pravdepodobne do konca života a dobre vie ze voči tomu mam averziu ale ze extrémnu. Možno za celých 19 rokov nášho vzťahu som prvý krát tak znechutena a naštvaná.... nechcem robiť scény ani hystercit ale dat mu najavo ze už to bolo za mojou hranicou tolerancie .....
@sheila121 vzťahy sú o kompromisoch, tolerancii a respekte. Ak by mi môj manžel v nejakej chvíli výslovne povedal ze nechce aby som niečo urobila z nejakého pre mňa nepochopitelneho dôvodu rešpektovala by som to lebo mi na nom záleží a nepoužíva na mňa slovíčko nie často. Preto tvoje "maly" chlapec považujem za irelevantné...
@ckocka takže sa nedá robiť nič 😒
Kričať nechceš,píšeš ,že je dospelý,peniaze sú jeho ,neviem čo chceš poradiť.Mas dosť peňazí píšeš,ide veľká noc sú prázdniny,zaplať tebe a deťom dovolenku zbal sa a choďte a nič doma nevrav
@minenkak co robíš ty keď ta muž vytoci?
Ja kričím strašne kričím a to je tá dobrá možnosť,vtedy sa vykricim a je dobre,môj muž povie,že keď som ticho je zle a ešte pár mesiacov pripomínam čo zle spravil,ja som v tomto veľmi tvrdá
Asi teraz nemáš veľa možností ako mu vysvetliť, že ti to vadí. No jedine si nabudúce urobiť po svojom aj keď on nebude s niečím súhlasiť. Aby pochopil o čo ti ide.
Ale to by už bolo také doťahovanie ako "malé deti".
Ja mam pocit ze tvoj muz by mal vyčistiť žalúdok skor tebe. On podnika, on ma na starosti tie peniaze, on s nimi hospodari, on sa asi rozumie, sama sa pisala ze nevies a nerozumies sa a teba ma pocuvat ohladom jeho podnikania? Lebo tvoj bývalý? Tak on to asi vidi inak. Peniaze von oknom nevyhodil, investoval ich tak ako on uznal za vhodné, nie je maly chlapec aby si mu ty, bývalými ohrdnuta ženská zakazovala investovat peniaze z jeho podnikania.
Ved nemusis kricat, normalne to povedat tak jak to tu pises. Co ine si predstavujes? Samozrejme, ze vidi, ze si nasrata. Ale vies ako to je, aj to prehrmi, ako vsetko.
Ja mam muza, na ktoreho nefunguje nic. Krik vobec, urazanie absolutne, ziadne zenske taktiky. Cize sa ucim komunikovat efektivnejsie.
Ale pokial by spravil nieco ozaj strasne, proste by som sa zbalila a sla prec. Uz som sa viackrat tak vytocila, ze som musela proste odist na par dni, tyzdnov😂 lebo sme sa nevedeli pohnut z miesta. A vzdy mi potom prislo, ze si to viac zvazil vklude a samote, ked som mu nebola furt za ritou a k dispozicii
Ak sa to stalo druhýkrát tak on musí byť magnet na rôznych takýchto expertov. Môj sa tiež nechal takto stiahnuť do super biznisu. Do dnes je nervny keď sa opýtam... ale odvtedy viem, že keď sa zjaví nejaký kamarát super nahodený hyperaktivny podnikateľ so super nápadmi tak mu vždy vybraným slovníkom poviem svoj názor. Ak nemá kam dávať peniaze vymenuje mu 20 veci, ktoré treba alebo môže ( môj ma svoj biznis, ktorý ide čiže fakt sa na neho takýto aktívni páni lepili). V každom prípade my mame financie spolocne v tom zmysle ze môžem míňať z každého zdroja :D rozhádzal peniaze, idem na nákupy... zduvat sa, nemá zmysel. Chcel.ist na dráhu dovolenku? No môj zlatý rozj****l si financie, pekne šetri a tak. Ale fakt najlepšie je keď trafí takého.spekulanta, kvoli ktorému aj trosku problémy s úradmi budú, to he taky budúcej, že už ani do reči sa s nikým nedá...
A nakoniec. Kým nejde o život, ide o h***o. Tak hlavne ze ste zdravý. Nenervuj sa.
@gleep1 to je vec názoru.
@simca06022011 ved presne to viem co je to za človeka aký "čistý" je. Hnusia sa mi takí ľudia 😒
@simca06022011 akych expertov, ved s dotyčnym je kamarat od detstva, firma funguje 20 rokov, nema ziadne problemy, len sa kamosi dali na podnikanie spolu lenze tuto zene sa to nepáči lebo dotycny je jej byvaly a ona ho považujem za hajzla ale keby bol hajzel tak by sa s nim jej manzel podla mna nebavil, lebo nevidím dovod preco by aa nejaky muz bavil s hajzlom bývalými svojej zeny, muzi nemaju radi byvalych a uz vobec nie hajzlov, proste jej manžel ma na daneho muza iny nazor nez autorka ktora ma voci jemu celkom jasne iracionalne citovo zafarbeny nazor na ktory jej muz nebral ohlad lebo sa rozhodol rozumom a nie piskotom nejakej nasranej byvalej frajerky a zároven jeho aktuálnej manzelky. On len druhy krat neposluchol nieco na com jej záležalo. To je celkom poslusny muz, ked po toľkých rokoch len druhy krat spravil nieco co sa madam nepáči
Ja celkom nechápem, prečo si povedala nie ak investoval jeho vlastné peniaze? Je nesvojpravny alebo to iba nerozdycha tvoje generalske ego? Fakt je tvoj rovnocenny partner????Ty si nejaký samonasieraci typ zrejme🤔
@gleep1 vieš čo, keby som ja investivsla s pravdepodobnosťou ze peniaze sa nevrátia do nejakej ex môjho muža, tiež by sa mu nepáčilo. Čiže tu je aj iný dôvod prečo je vytocena, nie len strata nejakych financii. Za mňa milujúci muž nebude proti vôli manželky podnikať s nejakým "exom".
Ale tak každý máme samozrejme iny názor na kadečo. Ja svoj názor mam na základe svojich skúseností, pristupujeme k tomu tak ako som písala🙂 ( a ja do jeho podnikania vidím viac než výborne:D preto mozno taka vacsia odvahaje u mna rovno nu do toho kybicovat)
@simca06022011 ten exo je jeho kamarát od detstva a pozna ho pravdepodobne lepšie nez autorka. Za mna milujuca zena nebude rozkazovať svojpravnemu muzovi s ktorým ona nepodnika ohladom toho s kym bude a s kym nebude podnikat. To ze sa peniaze nevrátia si mysli len autorka lebo toho muža považuje za hajzla ale keby sa vyjadril jej muz určite by sme pochopili preco sa rozhodol tak ako sa rozhodol a mozno ty sama by si mu dala za pravdu. Jedine co tu je su iracionálne totálne emocne zafarbenie zvasty nasranej ženskej ktora nepovedala ziadny normálny dovod prečo sa hneva okrem toho ze je to jej byvaly a lebo ona si myslí ze je hajzel. Jej muz je svojpravny clovek a ma pravo si spraviť na ludi vlastny nazor, ma pravo byt kamarat s kym povazuje za vhodne a tak isto moze podnikať s kym on povazuje za vhodne. Pokial nevedie podnikanie spolu s manzelkou, podla mna mu ona vobec nema kecat do toho, kam da peniaze z hospodarenia podniku. A ako pisala, nej nejde o peniaze. Nej ide len o to ze je jej byvaly. Tak nech ide k psychologovi a vysporiada si nejake veci co ma nevysporiadane, lebo rypat do podnikania muza len kvôli hnevu na byvaleho nie je konanie emocionalne vyzretej osoby
@gleep1 ja nemám hnev na bývalého nemám dôvod sa na neho hnevať on nás zoznámil za co mu budem vďačná ale to ze mam na neho názor,ze je hajzel lebo je, to nezmení. Nemám problém ak mu môj muž pomáha v osobnom živote od toho kamarati sú, ale mam problém ze môjho muža zatahuje do svojho bordelu. Kazdopadne ak napíšeš ako riešiš situácie kedy ta tvoj muž nazlosti co bolo vlastne aj zmyslom mojej otázky bola by som len rada
@aandrea9 nemám pocit ze som generál a samonasieraci typ ale možno niesom dobrá v sebahodnoteni resp niesom objektívna. Ak ti to nieje nepríjemné ako riešiš ty ak ta muž nahnevá? Komunikujes? Neriešis?
A prečo ma tvoj muz nanho iny názor ked sa poznaju tak dobre? Preco jemu nevadi ze je hajzel, alebo preco neprekukol ze je hajzel?
Co sa mna tyka, neviem byt pasivne agresivna, teda metody ako trieskanie dverami, ignoracia alebo strohe odpovede, teda nepriame davanie najavo ze mam s niečím problem, nepouzivam. Ja priamo konfrontujem a byt tebou by som mu raznym hlasom povedala ze som strasne, ale strasne nasrana a znechutena a proste všetko co by som mala na srdci by som povedala, ohladom toho ze je to hajzel a teda toho preco som v súvislosti s tym nasrana. A asi by som povedala ze nikdy ohladom tych penazi a ich spolocneho podnikania nechcem uz nic nikdy pocut a ze vsetky problémy s tym spojene nech si necha pre seba a nech ich na sebe radsej ani nedava vediet ked budu lebo to budem nasrana este viac...
No nejakú taku reakciu si viem predstaviť a potom by to bolo podla toho ako zareaguje on. No ale niekoho styl je viac taka ta ticha domacnost a podobne, takže ja naozaj nemôžem povedat ako mu mas dat ty najavo ze prestrelil. Ja by som mu to ze prestrelil riadne hnusnym hlasom, nie krikom, priamo povedala
Hm hm. Komunikácia je základ všetkého. Nepamätám si, že by ma niekedy niečím veľmi nahneval. Ak by chcel investovať svoje peniaze, nemám dôvod mu to zakazovať a bolo by mi sumafuk komu. Nie som na ne odkazana rovnako ako ty. Nič s tým už neurobíš a len si zdravie nicis. Myslím, že túto situáciu nemáš šancu odkomunikovat. Požičal svoje, nie rodinné úspory. Co tu chceš vôbec riesit? Toto podľa mna nemá nič spoločné s hranicami tolerancie.
Chápem Ťa, že si naštvaná. Ale odporuješ si. Píšeš, že nemáte s peniazmi problém a nevadilo by Ti, keby ich vyhodil. On ich nevyhodil, ale pomohol kamarátovi. Oni sa poznajú od detstva. Asi vie že je hajzel, keď je hajzel. Boli to jeho peniaze, tak pomohol jeho kamarátovi. Ty môžeš byť naštvaná. Alebo sa zamyslieť, prečo si až tak naštvaná. Žiarliš na exa, že má väčšie slovo ako Ty u Tvojho manžela? Možno tým ako chodí po špičkách Ti vyjadruje to, že mu na Tebe záleží, ale proste potreboval pomocť kamarátovi. Keby bol hulvát, tak Ti povie to, že do jeho peňazí a rozhodnutí nemáš čo kecať. Máš dobrého manžela, ktorý Ťa má rád a má dobré srdce, lebo pomáha kamarátovi. Váž si čo máš a naozaj nerob scény, aj keď právo hnevať sa máš.
Akurat ked ich kamarat stopí, môžeš sa mu smiat do tvare - vidiš, ja som ti to hovorila, ale to už nebude chciet počúvat. alebo .zazračné slovíčko Tak ti treba ! 😊
autorka, tvrdis, ze si respektujuca zena, ktora riesi problemy z rozvahou. Ale ak ste sa niekde nedohodli, ze tvoj muz bude investovat len tak na com sa dohodnete obaja, ze ak ty nebudes suhlasit on ta bude respektovat, tak sa "oduvas" zbytocne. Ak to on zvazil ako pomoc, ktoru chce poskytnut niekomu na kom mu zalezi, tak by si ho mala respektovat a mozno aj ocenit, ved prejavil dobre srdce ......
Ak ste sa tak dohodli, ze musite mat na kazdu investiciu rovnaky nazor, tak sa spytaj , co ho viedlo k tomu, ze to porusil. Aj on ma pravo na svoje rozhodnutia, na svoje nazory...
cize tu nejde len o to, ze "nasral teba, " ide o to , ci on to chce tak ako ty a preco nie ....
vies ide o toleranciu a pochopenie aj z tvojej strany, nie sa oduvat lebo nerespektoval moje nie
píšeš, že "urobil vec ktorej následky budú pravdepodobne do konca života" a ty chceš vedieť, ako mu máš "dať najavo", že to nebolo správne? Aké "dávanie najavo"?! Skutočne vážny, otvorený rozhovor, nie akési dávanie najavo...aj keď je otázne, či to v danej situácii niečomu pomôže. Ale aj tak by som to bez vážneho rozhovoru nenechala, ide aj o modus operandi do budúcnosti
Ježiš a ja že do automatu nahadzal. A to je nieco čo ovplyvní vaše fungovanie a životy ? Och dievča ešte sa budeš diviť 😀
14 dní s ním neprehovorit. Zobrať sa bez slova s deťmi na dovolenku na dlhšie...
No v prvom rade v manželstve sú peniaze spoločne (krém darovaných či dedičstva), rovnako aj dlhy sú spoločné. Preto nerozumiem, prečo stále tvrdiš, že sú jeho a aj poniekteré sa ťa snažia presvedčiť, že teba je do toho nič. Toto je prvý problém vo vašom vzťahu, druhý je, že ťa nerešpektuje a nepovažuje tvoj názor za dôležity . Treba si pohovoriť o Tom ako to ty vnímaš. Hádka zrejme bude, ale to je predsa súčast vzťahu, prečo sa jej vyhýbaš. Názory si vymeniť treba a keď si nahnevaná kľud zvýš hlas, nie je zdravé dusiť v sebe emócie. Radosť tiež nedusiš

Tak ak je jasné že nebude z tvojej strany drastická reakcia typu rozvod, zbalím deti a idem apod., nemá dovod ťa poslúchať. Na zadok mu tiež nedáš, takže možeš manévrovať len v nejakých mantineloch že mu teda budeš znepríjemňovať život, ale to je zas aj pre teba kontraproduktívne ak s ním chceš zostať, lebo to spatne bude otravovať život aj tebe.
Alebo opačne povedané, ak s ním chceš žiť, musíš ho brať aj s chybami.