Ako vyjadriť vďačnosť za nechcené dary?
Aký máte názor na nechcené dary? Podľa niekoho by sme mali byť vďační a s úsmevom prijať a oceniť snahu ale úprime, ja neviem načo je dobrá takáto brutál pretvárka. Ja sa väčšinou ani nedokážem tváriť že mám z niečoho radosť keď je to úplná blbosť, ktorú nevyužijem. Napríklad na Vianoce hlavne od svokry vždy podostávam blbosti. A vždy hovorím, nech mi nič nedáva, nekupuje. Myslela som, že jej príde blbé nič nedať, tak som si tento rok teda vypýtala jednu konkrétnu knižku. Aj tak som podostávala blbosti. A niekedy sú to fakt extrémy, napríklad sprcháč proti ekzémom alebo sviečka čo vyzerá ako na hrob.
Teraz čakáme bábo a dovliekla mi 2 plné krabice detského oblečenia. A teda mala by som byť asi vďačná, že to nemusím kupovať ale tie veci sú podľa mňa fakt škaredé. Chcela som mať radosť, že si budem bábätko pekne obliekať no ale teda teraz asi musím použiť toto, inak budem za nevďačnicu.
A aby ste si nemysleli, že som vysadená na svokru, tak aj moji rodičia mi dávajú blbosti a tým som to už aj jeme naznačila tento rok. Takisto od kamošky som na narodky dostala knihu čo bola tak absolútne mimo môjho vkusu, že som ju ani nechcela mať v knižnici a vtedy som jej povedala, že budem radšej keď si ju vezme naspäť ak má také rada lebo ja ju nevyužijem. Proste ja by som bola radšej keby nedostanem nič ako nejakú blbosť. Tak len taký môj výlev.
Veci.pre.babo si kup ake.chces krabice.odfot na bazar a.vybavene.ked sa bude.pytat povedz jej ze.nesedeli tak.si dala.kamoske.lebo jej dieta je vacsie.alebo mensie.alebo.chudsie alebo tucnejsie to.je jedno..darceky co.sa.ti.nepaci.bud.posun dalej alebo rovno vyhod.. niektori.ludia.nemaju vkus ani chochmes zhrabnu prvu blbost co je doma alebo vo vypredaji..
Poviem že ďakujem a schovam do skrine 😂 moja mamka ta nejakú obsesiu stale mi kupuje návliečky na postel. Zrovna včera mi volala ze zas mi kúpila lebo boli niekde výpredaje🙄
Podakujem, to co s tym spravim to uz je moja vec , co sa mi nepaci darujem dalej, alebo oblecenie dam do zberneho kosa na oblecenie alebo pouzijem na handry trebars do auta 😃
Čo je pre teba blbosť,pre druhého nemusí.
@eva8 a tebe sa lubia? Lebo mozno ich dostanes od nich pri nejakej prilezitosti naspat 😂
Ja len nechápem , že keď poviem , že si na Vianoce nič neprosím , prečo ľudia majú potrebu mi kupit ešte viac veci 🫣 . Ja jednoducho nemám rada darčeky , už vôbec nie prekvapenia ( okrem od mojho muža a mojich deti ) . Každý rok dostanem od kade koho tony kozmetiky , ktorú nepoužívam , svetre s ktorými by som ani okna neumyla , “ nádherné” drobnosti , ktoré si všetci myslia , že mi urobia obrovskú radosť keď si ich vystavím vo svojom byte 😂 a podobne skvosty . Ja už to neriešim , poďakujem a posuniem ďalej .
Autorka, toto som zazivala dlhe roky, kym som sa nerozviedla. Moju mamu som si naucila tak, ze si vzdy povieme, ktora co chce a to sa kupi, tak to riesime aj u deti. Co chcu a potrebuju, to si rozdelime a dostanu.
Svokrovci to bol, a u deti stale je, extrem. Mne roky rokuce kupovala svokra na Vianoce silonky. Ja som to v zivote nemala na sebe, neznesiem ten pocit siloniek, tak som sa podakovala a posuvala dalej. Sprchace co mi nerobia dobre, ale hlavne nech je to lacne a na kvanta. A mne by stacil jeden normalny darcek, alebo aj radsej nic.
Teraz to zazivam s detmi, vyzvedaju co chcu a pptrebuju, mesiac dopredu som im poslala veci, ktore ked chcu nech kupia. Ked dosli darceky skoro ma prekotilo. Este som im pisala ake velkosti, ak by nahodou isli oblecenie kupovat. Dcere pyzamo o velkosti 128, take pekne chutne, len na co, ked dcera ma 140? Taka bola smutna z toho. Chcela som gumovacie pera, decka to nicia ako na beziacom pase a drahe to je stale kupovat, dostali take viacfarebne vyskakovacie, co v skole nepouzivaju. Na keru Mariu ...
Nehovoriac o hrackach, ktore buchaju vrieskaju, cim vacsia a hlucnejsia kravina, tym naj darcek, potkm tu na to aj tak sada prach a ja to len potajomky posuvam dalej a rozdavam. Nemaju vysoke dochodky a o to mi to viac luto, ze nekupia co treba, ale len haraburdy
A najhorsie je to, ze MUSIS podakovat a tvarit sa nadsene, inak si nevdacnica najhorsia nevesta na svete
Recept na to nie je, ja som prestala dostavat taketo darceky po rozvode 😀
@muchotrafka298 😃
Mne velmi. Motiv rovnaky, len farby ine, podla povahy obdarovanych.
@eva8 a dufam, ze si nekupila vsetkym tie obliecky rovnake....lebo ked Ti ich povracaju k sviatkom, nech to mas aspon pestre a nie vsetky rovnake 😂
@muchotrafka298 akurat som dopisala horny prispevok. No, vsetky farby sa mi lubia, cize 3 kvalitne pary, plus moj stvrty 😃 Pockam, co bude.
@eva8 toto je velmi dobry pristup k veciam. Toto sa mi lubi zena! Kupim co by som ja chcela, ked sa to nebude im hodit, daju mi to a zabijem dve muchy jednou rano. Si mi zlepsila tymto rapidne den 🙂
Áno pretvarujem sa a som "vďačná". Bábätko by som neobliekala do vecí, ktoré mu nechcem obliekať. Ale ináč, myslím si, že je to jedno - naozaj si nemyslím, že svokra si bude na tie veci pamätať do detailov. Proste ich dostala a posunula ti ich ďalej. Prípadne na návštevu k svokre bábätko vyobliekaj teda do "jej" vecí. Ale viac by som to neriešila, doma by nosilo to, čo ja chcem aby nosilo.
@muchotrafka298 tak teraz si vymazala moju paniku z tych vianocnych darcekov rodine, vdaka 😘 Tu genialnu myslienku si zosumarizovala ty 🙂
Ked ja si tak zelam, aby mali taku istu radost z tych obliecok ako ja, ked som ich vyberala...
P.S. Nie vtedy, ked ich budu posuvat dalej 😔😉
@eva8 a o tomto to je, ze z radostou vyberies a ked sa netrafis, tak to prijmes z radostou bez urazky naspat. Nemyslim to ironicky. Ty si si dala namahu, vybrala si to a uvidis, ako to dopadne.
@muchotrafka298 ja viem. Radost 2x 🙂
Naozaj dakujem ❤️
Nemusi byt clovek vdacny,staci obycajna slusnost - podakujem. Negativne komentare navyse k darceku,ktory mi niekto dal su cez ciaru pre mna. Ked sa mi nepaci,darujem na fb v skupine a zatial vzdy mali ini radost. A to bol vlastne ten pravy darcek pre mna. Tuto sa riesit a vydavat to za cnost - uprimnost je riadne nadradene. Skus inu cnost,pokoru.
To je o tom debilnom tlaku, ktory je pred Vianocami, ze TREBA kupovat hovadiny, plastove smejdy atd len nech bude. Treba sa dohodnut v rodine na bezdarcekove oslavy atd a hotovo.
Tiež nemám rada haraburdy, ale ja som si to už s ludmi vykomunikovala. Takže už som to uťala. Keby som odsvokry dostala krabicu starých handier pre dieťa, ja by som jej ju veľmi rýchlo vrátila nazad.
Môj muž takto dostal na jubileum od istých blízkych rodinných príšlušníkov smart hodinky. Skoro za tisíc €... Môj muž, ktorý neznesie ani snubný prsteň, neznáša na sebe vôbec nič. Už asi 10 rokov má na povale v krabici odložené hodinky od Porsche asi za 10 tisíc €, nikdy ich nemal na ruke... Títo rodinní príslušníci to veľmi dobre vedia, sú fakt blízki. Ale pretože jeden z nich je veľký fanúšik chytrých hodiniek, tak asi pojal podozrenie, že môj muž v štyridsiatke zmení svoj postoj a ukecal toho druhého príbuzného na spoločný dar, ktorý putoval tiež na povalu 🙈 No trápne to bolo až to praskalo... Pre obe strany🙄
@tiezjedna hlavne v takomto pripade to zamrzi, ked je to v takychto sumach a vec lezi v skrini niekde pohodena, na povale, lebo proste nevies co s tym.
Ja som tiež prvé roky dostávala od svokry a jej priateľa napríklad bižutériu, ale takú jak pre ženu 60+. A hlavne videli, že ja nič také nenosím 🤦 Ja mám radšej minimalizmus čo sa šperkov týka, a ona zas gýč. A furt sa vypytovala ci to nosím, a moja odpoveď vždy nie nemám kde. Potom asi.pochopila, a odvtedy mi dáva peniaze 😀 Takže aj ty napr s tým detským oblečením, proste to dieťaťu nedávaj. Alebo len ku nej na návštevu. A teraz tiež čakáme tento mesiac prirastok a už sa neviem dočkať čo pokupi, aké ,,nádherné" veci. Pritom som každému povedala, že nechcem žiadne oblečenie, lebo mám po prvom synovi toho veľmi veľa. Ja som si dokupila len pár veci, lebo prvý je letný, a tento bude zimny. Ale zas to beriem tak, že aj ona sa vytešuje, tak nech kúpi čo chce teda, lebo už na 99% vnúčata mať nebude. Malému to obleciem k nim, a zachvilu z toho aj tak vyrastie 😀 Tak to nejako prežijem.
Ale úplne tá chapem, že ty si dostala dve krabice veci 🤦 Veď si pokup čo sa tebe bude páčiť, a niečo povyberaj aj zo svokrinho. Veď v prvom rade ty čakáš bábo, a chces si to všetko manažovať a nakupovať sama podľa svojho gusta...
A ešte ma napadlo, nemôže je jej tvoj muž povedať niečo na tie vecičky? Môj by teda povedal svojej mame.
@muchotrafka298 no mi hovor. My sme hlavne zostali úplne s otvorenou pusou, pretože sme fakt nechápali, že kúpili takú hovadinu, keď vedia, že on to proste nenosí a nikdy nosiť nebude🙈 Ten dotyčný (boli u nás celý víkend) mu dva dni tĺkol do hlavy aké sú tie hodinky úžasné, čo všetko s nimi môže robiť, čo všetko merajú.... Manžel aby neurazil, tak sa tváril, že ho to zaujíma, nechal si ich nastaviť (má toho človeka veľmi rád), ale hneď v nedeľu večer ich dal späť do krabice a dal na povalu🙈 Predať ich nechce, je mu to blbé, ale nosiť ich proste nebude no... Škoda ich a bolo mi ľúto jedného aj druhého...
@tiezjedna toto ja presne poznam...ale ja som nedostavala taketo hodinky, ale ine veci. Podla mna sa manzel tvaril velmi zucastnene a v duchu si hovoril, ze dpc co je vyskovy barometer a na co mi to bude???????? 😂 Ono to strasne mrzi, len niekedy taketo darceky su najhorsie. Lebo su drahe, je ti trapne ze to nechces, obdarovanemu je to trapne aj za darcu.
@muchotrafka298 presne, presne, presne... 🙏😂
Niektorých ľudí jednoducho nepreučíš...ja som sa už zmierila. V dedine, kde žijú moji svokrovci predáva tovar jeden ukrajinec, proste chodi od domu k domu s veľkými taškami a ponúka. A svokrovci vždy od neho nakúpia, aby ho podporili ( a nie lacno!). Vačšinou ponožky, tielka, tepláky, spodné prádlo, mikiny...a potom mi to donesú pre deti (každé Vianoce, narodeniny, len tak...). Ono by to bola super pomoc ...keby...Sú to veci nevyužitelné, hneď po prvom opratí zostanú žmolky, zlezie farba či obrázok, rozpárajú sa, reakcia svokry, veď aspoň na doma, na ihrisko 😀 Raz si syn u nej obliekol opraté čierne tepláky a večer mal čierne nohy, druhému synovi svokra obliekla slipy a výsyp na celom zadku (takže to videla na vlastné oči). Párkrát som im dohovárala ja, aby to nekupovali, že to deti nosiť nemôžu a nebudú. Hovoril im aj muž, že nech to nekupujú, škoda peňazí, aj tak to vyhodíme. Napriek tomu s tým neprestali. Takže už iba zoberiem, poďakujem a ani nemíňam energiu a prášok, ale rovno vyhodím ☹ Tieto Vianoce som dostala (z toho istého zdroja manikúru), aj som sa potešila, že konečne super darček, vytiahla som nožničky a hneď sa rozpadli, svokra to videla, tak som sama zvedavá, či konečne s tými nákupmi prestanú.
@alickapusinka Cumim ako puk, hanba by ma fackovala, keby som niekomu mala povedat, ze dakujem, ale zober si knihu nazad a daj ju niekomu inemu. Uff, fakt radost mat taku kamaratku, ale podstatne je, ze autorka je s tym v poho a vie si to pred sebou obhajit...
@eva8 no a teraz som zvedavá na tie obliečky 😄

Ja sim nebudem míňať na takéto niečo energiu a kaziť vzťahy. Veci vezmem, poďakujem, čo viem využiť využijem, čo sa mi nepáči, resp. Viem to poslať ďalej niekomu, komu by sa zišlo, tak odložím. Mam doma taky suflik a keď niekde ideme na návštevu, tak tam nakuknem, či sa.mi tam niečo nehodí. Ale chvalabohu nedostával veľa vecí, čo nevyužijem.
Na vianoce som dostala par kaziet s kozmetikou...no načo mi je 5 telových mliek...odložím a keď potrebujem pre niekoho posuniem...veľkú hlavu si z Toho nerobim