Ako vyriešiť financie v spoločnej domácnosti?
Ahojte, onedlho sa budeme s priateľom sťahovať a zaujímal by ma váš názor. Byt do ktorého pôjdeme patrí jeho rodičom, no je starší a preto sa chceme postupne pustiť do prerábky, či kúpy novšieho vybavenia a podobne. Ako by ste to riešili s fananciami? Samozrejme na energii, strave, nevyhnutne veciach a výdavkoch budem mať svoj polovičný podiel, no pri kupé ostatného nemám záruku, že pri nejakých budúcich nezhodách sa mi to dostane späť. Ja investujem, kúpim, prerobím a potom ja odídem a jemu ostane všetko. Ako vyriešiť to aby som aj ja mala istotu, že keď investujem aj sa poprípade vráti? Či nechať všetko na ňom? Samozrejme, robím to rada, no idem nato logicky 🙂
@lonely66 a ko mu zaplati novy gauc dajme tomu? Bude sediet vedla na drevenej stolicke? Vyleží mu polovicu postele....ci si donesie svoju skladaciu rusku postel? Ani si nezapne televizor? Ved to sa tiez opotrebuje a strati hodnotu......postel,sedacka,stolicky,nejaky maly nabytok,kuchynske spotrebice niesu hnutelny nabytok,ale spotrebny tovar.
@darmasiswa Bohuzial vnimate muzov v muzskej role podla toho ako vam to pasuje. Ak ma platit a starat sa,tak je to muzska rola ak ma umut riad alebo podlahu tak je to uz normalne delenie si uloh,lebo zena nieje sluzka. Tak si uz vyberte a podla toho sa spravajte. Lebo ako tu citam tak nema co platit za byvanie priatelovi ,lebo to ma on zabezbecit. Radite nic nekupovat aj ked vacsina veci je spotrebny tovar. Nehovorim o prerabke. Tak vlastne je to slusne povedane iba slapka ktora zaplati svojim ocividne zo zlata kvetom lasky))))) Lacnejsie ho vyjdu dievcata na hodinku mile damy😀
@martin96321 ty budeš robit frajerke prerabku bytu, ktory patri jej rodičom, za 2 roky sa rozidete, a len je smutne zamávaš, no to by som chcela vidieť
@martin96321 prepáč, ale si riadne mimo 🤦♀️ To isté môže povedať žena o mužovi, ze v podstate ho ani nepotrebuje, lebo na tu "jednu" vec jej stačí aj "umelý" kamoš 👌
@karolinakr Treba čitat s porozumenim. Urcite by nemala platit prerabku bytu. Urcite by nemala platit novú kuchynskú linku ani podlahy. Toto vsetko je pevnou sucastou bytu. Presne ako ked si ides prenajat byt. Toto vsetko tam má byť. Ale ked si prenajmes nezariadeny byt,tak predpokladam ze nespis na podlahe,neobedujes na parapetnej doske v kuchyni a nesulozis na pracke,lebo toto nieje Tvoj byt a tak Ty donho nic nekupis. Ak má mat dotycna takyto pristup ze nech si vsetko nakupi jej priatel a ona to iba tak trosicku vyuzije,tak nech byva doma u rodicov a nezvazuje stahovanie. Ze ona si tam len operie svojich 10 veci...........ved 10 veci tam ostane jemu a zvysok bude jej.........on bude mat v kupelni sprchač 3 v 1 zubnu pastu a holiaci strojcek. Zato ona tam naserie polovicu DM drogerie😂 Kto z vas byva v byte zadarmo a nekupuje tam nic? Ak ano ,tak dajte radu kde sa tak lacno nasačkovat
@lonely66 Prepac,ale nesuhlasim s Tebou. V takom pripade by mala ostat pekne doma pri mamke a ockovi. Ako si napisala,spotrebuce nemaju po chvili ziadnu cenu.........tak nech na to nic prispeje. Z akeho dovodu by jej mal on vsetko platit a ona nech si zaplati za vodu.....
@lienka.7 Ano presne tak. Ale vacsina muzov nepova,uje za normalne nasackovat sa a neplatit nic.......alebo spolu zijeme,alebo nie.....ak spolu zijeme tak so vsetkym co k tomu patri,alebo podme od seba. Ak jej tu vypisuju rady,nech mysli na ,adne dvierka,tak to iste treba poradit aj jemu.......
@martin96321 trochu ste sa zmylili, ja zastavam postoj konzervativny, to znamena muz ma byt muzom a zena zenou, a sucasne zastavam prirodzenu delbu prace a starostlivost o rodinu. Schopny muz vie aj umyt riad, aj vyprat, aj postarat sa o vsetko aj bez zeny. Avsak ja ako zena to od neho nechcem, ja ten riad a podlahu rada umyjem, pretoze jeho prinos do rodiny spociva v inom.
@darmasiswa Presne tak. Ako schopná žena vie ist s autom do servisu,porobit okolo domu . Nikdy som nespochybnoval,ze zeny su rovnocenne muzom. Tvoria rovnocenny par,bez vynimiek. Ak sa im dari,tak obom spolocne. Ak sa nedari,zas len obom spolocne.
@lonely66 Byval som tak isto v podnajme. Mas pravdu,bola tam postel. Ale nespal by som na cudzej posteli. Takze sme si kupili s priatelkou novu. Po troch rokoch ked sme odchadzali,tak tu postel sme nechali tam. A ked pises,ze ja niesom vyhra........nikdy by som nepovedal,ze si nieco nemoze zobrat. Kludne cokolvek sa jej paci. Ak by nechcela brat spotrebice do ktorych polovicu dala,tak by som sa jej opytal kolko som jej dlzny. Ak povazujes za samozrejme ze muz vsetko zaplati,zariadi,zabespeci a zena ma byt len doplnok na zutulnenie bytu,tak to mas o vas zenach dost biednu mienku. Pofla mna je zena rovnaky clovek ako muz. Maju si navzajom pomahat a doplnat sa.......nie natrcat ruku a len ziadat
@lonely66 Blahozelam a trosku zavidim Tvojej polovicke ak nemas kupelnu len pre seba😉 Ale zas na tom gauci budu obaja,na stolickach tak isto, aj pracka vyperie veci oboch. Takze ak su normalni,tak sa budu vediet dohodnut. Ak sa rozidu,moze si vziat co jej jej. Nikto jej v tom nebrani. Co ak sa rozidu a ani on nebude chciet ostat v tom byte?
@martin96321 schopny muz nedovoli ist svojej schopnej zene do servisu, schopny muz svojej zene auto pripravi bez toho, aby sa ona do procesu zapajala. A preto schopna zena nedovoli schopnemu muzovi umyvat podlahu, preto podlahu umyje schopna zena, takze tak to je, dufam, ze schopny martin
@lonely66 preto som pisala prirodzena delba prace 🙂, tak, aby boli vsetci spokojni 🙂
@lonely66 Tak to klobuk dole ako to máš zariadene. Škoda len,že takto neuvažuje viac ľudí. Ja som len narážal na spotrebný material. To že jeho rodicia poskytli byt je od nich pekne. Urcite neplatia vysoky najom. Nepisala autorka kolko zaraba jej priatel,ci si moze dovolit vsetko sam zaplatit. Idú bývat spolu,zrejme sa maju radi tak by sa mali dohodnut spolu. Uvahy ze co bude ked o par rokov su take no.......To by potom ludia spolu nikdy nic nezdielali,nekupovali keby si kazfy nechaval otvorene zadne vratka. Ja pisem len za seba,lebo radsej dam viac,nez by som mal ukrátiť.....ale verim,ze su aj ine skusenosti
@darmasiswa 😉😇 Presne ako pišeš. Na to máme dve ruky,aby sme jednou davali a druhou brali........Len bohuzial ,urcite si si to vsimla aj Ty ,ze je vela ludi a hlavne zien,co le natrcaju ruky a stale je to malo.....

@lonely66 velmib dobry pristup 🤣 hlavne s tym televizorom 🤣 Prerabku a nove skrine nech kupi majitel bytu, ale televizor a inubelektroniku co budu obydvaja pouzivat tak na polovicu. Trosku nefer . Pri rozchode dohodnut sa kto co berie.