Ako vyriešiť hádku s mužom o darček?
V úvode chcem poprosiť o slušne podané názory, na urážky nereagujem. O mesiac mám narodeniny a muž, že čo chcem. Ja mám radšej zážitkové darčeky ako hmotné. Tak som mu povedala, že ísť na výstavu Titanic do Bratislavy. Začal, že to je blbosť, on tam bude trpieť, zbytočne vyhodené peniaze, pozerat na rozbité črepy, zvyšoval na mňa hlas, keď som mu povedala, že mňa to zaujíma. Už nemám chuť tam s ním ísť. Nie je to prvý krát, čo som niekde chcela ísť a vždy ma zhejtoval. Každý víkend sedíme doma, jemu stačí televízor a hrať sa na počítači. Keď aj niekde ideme, celú cestu ftfle aký je to zlý nápad, vyhodené peniaze, nuda. Vždy nám skazí s deťmi radosť. Ako by ste to riešili? Ešte sa čuduje, že som nahnevaná. Pritom mi už teraz povedal, že tam pôjde s nechuťou a budú to vyhodené peniaze. Aj vám by to pokazilo radosť z výletu alebo prehanam ako on tvrdí? Nenechám si skazit narodeniny a pôjdem sama s deťmi. Aký máte nato názor?
No tak ti zlenivel manzel, este viac ako bol.
Nechce sa mu trepat s detmi, balit atd.
All inclusive dovolenka mu nevadi.
Tak si vypytaj vylet s prenocovanim v BA ked na to ma, ale on uz je vlastne aj zgrlos.
To nevidis?
Rozviedla by som sa s ním. Načo ti je taký debil? čo mu dáva právo vôbec na teba útočiť, že chceš niekam ísť? ja toto nepochopím ako dokážete s takýmito osobami zdielať svoj život. Vy ste na rovnakej úrovni, partneri a nie, že on rozhoduje a ty máš držať hubu a krok.
Normálne si kúp lístky na Titanic, ja by som si rezervovala aj hotel s wellnessom a vratila sa v nedeľu večer (ak teda musíš v pondelok do práce), a zrelaxovana keby sa opýtal by som povedala, že bolo super..a aj nabudúce pôjdeš
Zober deti a choďte bez neho. Načo ho tam potrebuješ?
Chod a kamoškou,a deti nechaj sním doma.uzijes si to presne podľa tvojich predstáv,a nikto ti nebude za chrbtom hovoriť,kedy už pôjdete domov.moj muž má 42r,a tiež začal posledný pol rok chodiť spávať o 21.00 zo staršou dcérou,predtým išiel aj o 23.00,občas sa stane 2x do týždňa ze ide tak neskor,ale to preto,lebo počkáme kedy deti zaspia a zasexujeme si.a keď sme nemali deti tak sme chodievali sem tam niekde,každý víkend.ale ako mame deti,môj muž by každú nedeľu niekde išiel,až som prekvapená.a ja zase sa teším ze sme aspoň jeden deň v týždni všetci spolu doma, ale ideme,nech sa deti tešia,ved aj tak sme v ten deň spolu.
Keď ti začal vyčítať darček, že on tam nechce, mala si reagovať tak, že vlastne ani ten darček nie je pre neho, sebe lístok kupovať nemusí… Sú to tvoje narodeniny.
A keď aj ty zarábaš tak pekne, tak sa nespoliehaj na muža. Ukáž mu, že ty nie si na ňom závislá…
Autorka,na tú výstavu sa oplatí ísť. Ja som bola,ale bolo to v menšom prevedení,ešte v začiatkoch. Mali sme to aj so sprievodným výkladom a ak by som to teraz nemala 400 km,išla by som zas.
Co chces od nas pocut? Sama uznavas ze pojdes sama. Problem vyrieseny.
@siska53 tak ale ked viem, ze mam muza domaseda a uz viac krat bola kvoli tomu vyhrotena situacia nepoviem mu to kvoli comu bude dalsia hadka... ja tiez s priatelom alebo kamoskami nie som ako siamske dvojca a navrhnem stale nieco co viem, ze aj druha strana bude za. O jednej kamoske viem, ze nema rada kulturu tak jej logicky nepoviem ked sa ma opyta, ze chcem ist na nejaku vystavu ale poviem to tej, ktora ju ma rada a uzijeme si to spolu 🤷🏻♀️ uplne to iste plati aj pri priatelovi/manzelovi poviem mu to s cim mame spolocne zaujmy.
@natalka13 presne toto je ten zbytočný, útočný komentár o ktorom píšem v úvode. Od teba nechcem nič počuť. Od ostatných žien a mužov budem vďačná za každý slušný názor.
@voleksi Áno, čítala som, že je to pekná výstava. Našla som na nete fotky. Ďakujem za recenziu.
@siska53 Ako píšeš, roky predtým keď som si priala na narodeniny výlet, koncer alebo muzikál, tak nebol problém. Lebo narodeniny. Teraz prvý rok už ani to neplatí. Zaskočilo ma to, preto som sa potrebovala z toho vypísať, premyslieť mi to. On je taká povaha, ze keď jemu sa nezaujíma nechce, nepohne s ním ani pár volov. Ako keby mne sa chcelo umývať WC a žehliť mu košele. Ďakujem všetkým za názory. Uvidíme s kým nakoniec pôjdem.
Najprv píšeš, že vždy taký bol, že len keď on zavelil, tak ste museli poslúchať a ísť aj keď len do Tesca na výlet a teraz píšeš, že posledný rok je takýto...najprv píšeš, že hádky kvôli tomu istému - alebo vyhrotené situácie a teraz, že prvý rok je to takto...no ja neviem...tak buď taký bol stále, alebo sa niečo stalo tento rok, že nemá záujem s vami tráviť čas ...
Joj, to bude len horšie, keď už teraz, ešte v mladom veku miluje papučovú, telkovú a počítačovú kultúru.
Kašli na neho, nenechaj si to znechutiť, ber kamošku a uži si narodeninový deň. Inak sa správa ako pako a tuším, že asi to nebude vás jediný problém vo vašom manželskom živote. Skus si položiť otázku, či Ti je s ním dobre, či ťa podporuje, poteší len tak, či je k tebe milý, pozorný alebo len frfle na všetko.
Ako tu už bolo spomenuté. Nechce ísť, verím, že ťa to mrzí. Máš narodeniny, zober koho chceš a muža nechaj doma. Do budúcna s nim na takéto akcie nepočítaj, nebudeš smutná a sklamaná.
@earlgrey prvé roky chodil častejšie, posledné 2,3 roky nechce a toto sú moje prvé narodeniny čo nechce ísť vôbec. A písala som, že vždy bol dominantný, nie ze vždy bol domased. Skús čítať s porozumením...
Píšem ako Tatár. Malo tam byt, že som smutná lebo na moje narodeniny sa mi snažil vyjsť v ústrety, potešiť ma zážitkom.
@mirro áno, odteraz nepýtam zážitkové darčeky, minulý rok mi dal lístky na elán , bez frflania išiel so mnou. Celý deň sa odchádzame. Ešte sa čuduje, že som naštvaná a smutná zároveň.
Tak ja neviem,ja muža nenutim ísť na aktivity,ktoré nemá rád. A nie je povinný mať rád čo ja a ja čo on. Takže úplne jednoduché. Na výstavu zober deti iba,nejaký kamošku s deťmi tiež,urobte si pekný deň a mužovi daj iný tip,buď darček,alebo niečo,čo vás baví oboch. Si si ho vybrala,mala s ním deti,snáď máte niečo spoločné😄
@maciatkolulu mali sme spoločné veci od ktorých pomaly upúšťa. Najradšej by len doma sedel. Vraj už nemáme 20 a videl toho už dosť.
Daj si to opačne,proste nechce. Akože mohol by to povedať inak.... Ale jednoduché riešenie,bez hádok,choď kam chces a na narodeniny ine
Mam nieco poodbne. Na vianoce sa ma opytal co chcem, ja som si vybrala darcek do domacnosti - jeden apotrebic, ktory som pozerala uz 2 mesiace a usetril by mi kopec casu. Z jeho mesacneho prijmu by to bolo 7,7%. Povedal mi, ze zas vymyslam drahe sprostosti,ktore nebudu na nic. Velmi ma to ranilo, lebo na domacnost som uplne sama, xhodim do prace a mame postihnute dieta, moj cas na seba je ziadny. Tak som to oplakala anechala tak. Tej pristroj bol este v akcii. Pod stromxek mi dal vec lacnejsiu, moc to neriesil, tu vec mi kupuje stale, to iste mi dal potom o 3 dni na narodeniny. Bolo mi to luto ale nechaal som to tak. Potom sme sa nahodne stretli so znamymi a co cert nechxel, ona sa xhvalila ze dostale pod stromce tu vec co som chcela ja iba o dve rady vyssiu, presne 1x drahsiu ako som cchela ja. Stasne mi to prislo luto,preplakala som cely vecer, aj som to doma muzovi povedala, ze nechcelq som pre seba oblecenie, ani parfem ani kabelku len jedinu vec, ktora by mne pr ipratovani usetrila cca hodinu aj viac casu denne. Urazeny povedal tak si to teda kup…Nechala som to tak, ja si na tu vec setrim aj si ju kupim, mozno uz z dalsej vyplaty. Manzel tiez zraba dobre, hypoteku nemame, boli vianoce aj som mala narodky hned na to, a aj tak som muzovi nestala pre 250e. Ja mam velmi tazky zivot s dcerkou, tak som si myslela ze si zasluzim darek, ktory by mi usetril trosku casu. 😞
@nifnea načo si s ním? On si ťa neváži, prečítaj si to po sebe viackrát čo si napísala
@nifnea to mi je veľmi ľúto, niekedy chlapom chýba empatia...
@marcellka32 viem,ze nie…uz davno to viem..

Isla by som s detmi na vystavu sama a uzila si to. Frflosa by ma nebavilo pocuvat