Ako vyriešiť konflikt medzi mamou a manželom?
Prosím poraďte ako ďalej.. Fakt už nevládzem som vyčerpaná a mám toho celého už po krk. Ide o to, že s partnerom sa o týždeň berieme. O mesiac mám termín pôrodu a tak sa narýchlo vybavovala svadba na naliehanie rodiny sme sa do toho pustili. Odvtedy sme s partnerom na nože. Svadbu platia rodičia s tým, že im peniaze do posledného centu vrátime.. Len teraz na rýchlo sme nemali toľko peňazí. Prečo nie len dvaja svedkovia a hotovo v tomto stave? Pretože rodiny si vydupali normálnu svadbu o ktorej sme my dvaja vždy snívali a keď prišiel tento návrh o "pôžičke" povedali sme, že prečo nie. Aspoň budú krásne spomienky na svadbu a nie, že sme boli s dvoma svedkami na úrade.. Neustále si ide partner a moja mama po krku. Keď jeden povie áno - druhy nie.. proste mi to príde, že naschvál. Mama sa ohrádza, že platia svadbu tak si oni povedia čo a ako.. my ako keby nemáme žiadnu právomoc aj keď dobre vedia, že peniaze dostanú všetky naspäť.. Partner má na to nervy, pretože nič nie je ako sme chceli a to myslím vážne že nič. Alkohol len taký ako oni povedia. DJ akého povedia, miesto kde oni povedia. Chválabohu obrúčky sme si mohli vybrať 🤦.. Toto nebude, že krásna svadba ale moja nočná mora. Miesto toho, aby som sa tešila, tu v kúpeľni plačem a len sa modlím, aby bolo po svadbe. Hrozné je, že som na dvoch stranách toho všetkého.. Mám dať za pravdu niekomu, vďaka komu tu som, kto ma vychoval alebo tomu s kým žijem? Ani nechcite vedieť ako sa bojím čo bude, až sa naša princezná o mesiac narodí..
Ja ani neviem či chcem pomôcť alebo sa len vyrozprávať...
Dalujem
načo sa nervačíš.... všetko ber s nadhľadom, v pohode, radšej sa pohlaď pekne po brušku a kašli na všetko...
potrebuješ porodiť do svadby?
potrebuješ byť v kľude a nenervačiť sa s nejakou svadbou.
Zle ste sa dohodli. Mali ste si požičať celú sumu koľko chcete do svadby dať a sami si všetko zorganizovať. Chodiť s každou vecou pýtať peniaze a ešte vám na to nechcú ani dať lebo oni chcú niečo iné.. no povedala by som asi že na to už nemám nervy, že si vybavíte na úrade termín o dvoch svedkoch a nezaplatíte im nič lebo nič nie je ako ste chceli tak prečo by ste to mali vôbec platiť
Tak toto ani,že náhodou...okaslala by som zálohy a zrušila svadbu..a ešte keď ju robíte mesiac pred termínom.. to neviem ci si fakt užiješ...už to vidím ako aj na hostine budú hádky keď to je teraz tak..je to raz vaša svadba..treba mame povedať,že ona svadbu mala,tam mala rozkazovať a nie tu pri vašej 😒
Ty sa trases pred matkou ako mala, robis co si tvoja rodina vydupe... nemal to byt nahodou vas den, vasa svadba? Nic nie je ako chcete vy, svadbu si zariadila tvoja matka, a este to budete splacat... no dakujem pekne, vobec sa tvojmu priatelovi necudujem. Na jeho mieste by som sa na celu svadbu vykaslala. A tebe tie stresy v tehotenstve tiez nepridaju, mozes sa rodine podakovat.
Len tak dalej, teraz je to svadba, potom to bude dieta a vychova, ty budes pocuvat co si mama vydupe a muz? No uvidime, kolko to takto vydrzi...
.. ak uz je Vam luto to zrusit a vsetko je vlastne podla mamicky ...nevratila by som ani cent za svadbu ktora ani nieje podla mojich predstav ..to by bolo fer ..
A vy dvaja ste dospeli alebo máte 15?
Rodina vás prinútila, musíte si požičať a všetko vrátiť a držať hubu a krok!?
Mne to skôr príde ako dohodnutá turecká svadba, tam je to v réžii rodicov a mladý musia povedať len áno a amen!
Keď ste nesvojpravni ani deti ste nemali robiť 🙈
Byt tvojim muzom, svadbu zruším alebo bude všetko po vašom! Stratené peniaze nevrátili!
Byt tebou, pošlem rodinu do riti a kludne nech sa urazia a minimálne 5 rokov majú hubu zdutu bez kontaktu.
Keď porodis, tak úlohu matky preberie tvoja mamička, ved ti dala zivot a môže ho zit za teba, co sa jej prekrásne darí.
A byť muzom a ty stojí za takéto kretenske chovanie matky za nou, pošlem do tej prdele aj teba!
Mne normál e rozum ostal stáť, ze takýto ľudia ako vy existujú.
Si buchnite do stola, zruste to a berte sa na úrade samy, bez debilnych rodicov egoistov a len o 2 svedkoch. Ak dostanú casom rozum kludne neskôr v kostole ešte raz ako chcete.
Pokial sa neodstrihnes od matky, znoci ti manželstvo aj vztah s dietatom, bude neustále u neho podkopavat tvoju autoritu.
Sorry za surový komentar ale možno prestaneš plakať a preberieme sa z tranzu. Vy tozltiz NIC nemusíte! A keď to rodiny chcú podľa seba, nech samy obnovia manželský sľub. Vybavené!
Radšej zrus svadbu zálohy im vrátite, ale uzijes si to viac o rok či dva, ak kvôli praktickosti, smer na tajno na úrad. A veselku si spravte inokedy. 🙂 Toto by mi nestalo za psychiku.
Zoberte sa na úrade a oznámte rodičom a Keď budeš chcieť po pôrode niekedy aj v kostole ale tak ako to chceš ty a ten tvoj
Do takéhoto vydierania a mesiac pred pôrodom si nemala ísť.Teraz už nič len vydržať.Mohli ste mať svadbu na úrade a potom ešte jednu po pôrode podľa vás.Ani sa nečudujem, že sa netesis
Rodicia si urobia party pre seba a podla seba. Ziadne peniaze by som im nevracala. A aj by som im to takto povedala. Alebo by som hned zajtra vsetko odvolala.
Ak chcete niečo podľa svojho tak hádam na kapelu a alkohol peniaze mate aj svoje, ci idete nadoraz s peniazmi?! Hádam si svoju mamu poznáš, co svokrovci, ty sa iba vezú?....
Ja osobne by som si radšej požičala z banky aj s 20% úrokom, ako toto. :D
Pretože
1.Môže sa stať, že to len tak z fleku nesplatíte, že to potrvá a budete im dlžní.
2. Aj keď to splatíte deň po svadbe z vyzbieraných peňazí, už navždy tam bude také to "vďaka nám ste mali poriadnu svadbu" a tieto veci sa najlepšie vyťahujú tak po 10-15 rokoch.
3. Ostane trpký pocit po takejto svadbe (prajem vám, nech dopadne čo najlepšie!) a tomu, čo jej predchádzalo.
Ja som mala svadbu s ročným dieťaťom a bola to tá najlepšia akcia v mojom živote, na ktorú rada v dobrom spomínam (aj keď to skončilo rozvodom).
Mame by som povedala , že pokiaľ neprestane , tak žiadna svadba nebude..
no ja by som moju matku postavila pred hotovu vec uz davno - bud by to bolo podla mna, alebo by svadba nebola.
dobre, je uz kratko do svadby --- takze tretia moznost. Usmev a oznamenie mamicke - nic nie je ako som chcela ja, teda okrem siat a .... to ti zaplatim, za to ti peniaze vratim. Alkohol a stravu, miesto si vyberala ty - tak to zaplat, za to ti veru ja peniaze vracat nebudem.
ak by som velmi chcela byt ferova, zistila by som si co stoji jedlo kde som to chcela mat ja a pre tych par ludi co som na svadbe chcela mat ja a tu sumu by som jej dala.
trosku asertivity, dievca, mas 30!!!!
Keďže svadba je o týždeň, tu už je neskoro niečo meniť. Určite by som si však sadla s mamou a otvorené a úprimne sa s ňou porozprávala - bez manžela. Povedz jej ako sa cítiš, čo ťa trápi, akú si mala predstavu o svadbe a aj to, ze každý deň plačeš, keď si na svadbu spomenieš. Ak je mama vcelku OK, určite pochopí. Aspoň nech svadba prebehne podľa Vašich predstáv. Toto ste mali absolvovať ešte predtým, keď ste ju začali riešiť. Peniaze ste mohli prijať so “zmluvou o pôžičke” a hneď nastaviť to že si ju zariadite sami podľa seba. A ak budes potrebovať pomoc, mamu o zo požiadaš.
V tomto stoj pri manzelovi a mamku si uprac. Ja som bola v 4.m ked sme sa brali (svadbu sme planovali rok) a vecer pred svadbou robila bordel moja svokra,ze tam nic nie je ako ona chce. Nakricala namna,keby som nebola tehotna a nebolo by mi zle,celu svadbu by som tam zrusila a vzali by sme sa inokedy a len so svedkami. Manzel jej potom povedal,ze je to NASA svadba,tak prestala. Vies,ja tomu nerozumiem,aj keby od vas peniaze nechceli spat,tak nemaju pravo vam rozkazovat. A vy im to vratite dokonca. Ja by som sla za mamou a vyjasnila to s nou,a ak neustupi,svadbu zrusit a urobit si neskor po svojom. A toto nema nic s tym,ze ta vychovali,nemozu teraz kvoli tomu riadit tvoj zivot. Stoj pri muzovi
Tak keď peniaze na dieťa sú tak aj budú. Stála by som na strane chlapa a svadba bude ako chcete vy aj za cenu že použijete peniaze na dieťa.
A nie nechcela by som od rodičov peniaze na svadbu ak by som ju nemohla mať ako chcem a už vôbec nie ak by som tie peniaze mala vrátiť.
Žiaľ toto všetko si mala už stopnúť hneď na začiatku,žiadne nutenie do svadby, žiadne robenie divadla pre rodinu a okolie . V dnešnej dobe už nikto nerieši dieťa narodené mimo manželstva
mesiac pred porodom by som svadbu zrusila, ziadna by nebola, a pockala by som a bola by neskor... nedlzila by som nikomu peniaze, nikto by mi nerozkazoval co mat a a nemat na svadbe. TOTO nie je o tom co si vydupu vase rodiny, ale co chcete vy dvaja. Mate stat pri sebe a mame by som podakovala za peniaze, ktore mi chce pozicat, a zaroven mi to vykrikovat a vsetko organizovat. Proste by som si svadbu urobila s dietatom, kludne rocnym, dvojrocnym a bol by klud. Ak by bolli krepe reci, tak urad a dvaja svedkovia a ani by nik nevedel. Iba potom by som to oznamila.
Takuto svadbu by som bez vahania zrusila, s radostou by som ozelela aj zalohy. A vybavila by som si svadbu po svojom na jar, alebo o rok. Samozrejme oznamila az ked by sme mali vsetko zajednane a rodicia by len dostali pozvanky.
Sorry autorka, ale myslela som, ze mate tak max 20 rokov a nie 30. Len si daj pozor, aby ta takto nedirigovali co sa dietata tyka. Treba sa ohradit a dat hranice hned na zaciatku. Samozrejme mas stat na strane partnera/manzela.
Prepacte nechapem iba jednej veci: ako sa da svatba vydupat mesiac pred porodom? Mamka to zistila len mesiac pred porodom ze ste tehotna??? A co ked porodite vo stvrtok?
Kamarati sa zobrali na úrade takto a potom si o rok spravili peknu velku svadbu... ja by som to normalne zrusila - ak by to nebolo uz o tyzden.. .. to uz co je aby ste si svadbu nespravili aku chcete len pre to ze vam rodicia rozhodli sa pomoct.. ach jaj ..... oni zaplatia ale vy vratite .. to sa mi zda privysoka cena za to ze vam pozicaju.. ja som mojmu ocovi pozicala na auto s tym ze mi vrati a teda ako jasne ze auto si vybral on sam ...toto nieje respektujuci vzajomny pristup... hlavne by som asi myslela teraz na babatko a teda sa vykaslala na pripravi a nech si dedkovci pripravuju ked tak velmi chcu a vypustila vsetky svoje predstavy a naroky (len nech teda nemynu na vas ucet vela penazi.. ) aspon sa odbremenis od stresu s priprav a doprajes babatku klud... skus naladit takto aj muza nech nemate z toho zbytocne este viac stresu.. babatko potrebuje klud ♥ a ty tiez... drzim palce nech si to uzijete ako sa len v tvojom stave da...
Vaše rodiny si vydupali svadbu? To čo je? Preto som mala svadbu na urade s dvoma svedkami...Nikto o nej nevedel, prstene požičané, jednoduché civilné saténové šaty, slnečnica kúpená cestou na úrad, zopár oznámení v minulom čase...Neznášam klasické svadby. Našťastie moji rodičia boli na tom rovnako ako ja a názor protistrany mi bol ukradnutý.
Sama si si na vine,svadbu snov chces a nemas na nu.Byt tvojim chlapom kaslem na tvoju mamu aj teba ked sa za neho nevies postavit.Okaslala by som im svadbu vzala sa o dvoch svedkoch a dovi.Svadba sa da urobit aj ked je dieta na svete a nasetri sa na nu.Cele zle,namiesto placu v kupelni si mas upratat mamu.
Uff, ťažká situácia, ťažko poradiť, pretože termín je o týždeň...
Ja sa čudujem tvojmu partnerovi, že toto trpí a ešte mu nebuchli sadze. Že práve on už svadbu a celý cirkus od tvojich rodičov nezrušil . Asi ťa veľmi miluje, aj vaše dieťatko, keď tento teror toleruje. Lebo áno, je to teror.
Ja už mám raz toľko rokov ako vy, zažité všeličo, mám skúsenosti a vedomosti aj v tomto sektore.
Pred rokmi, cca 40, áno svadby platili a komplet organizovali rodičia svojim deťom. Lebo sa sobášili mladí, + - 20 roční, krátko po škole, po vojenskej službe, tzn.ze zamestnaní boli krátko, nemali úspory, ani skúsenosti života aby si svadbu organizovali a platili sami. Takže kto platil, ten rozkazoval. Týkalo sa to aj mňa , ale aj tak rodičia rešpektovali niektoré moje pripomienky a názory.
Ale doba sa rapídne zmenila, to si hádam postrehla aj ty s partnerom, aj ako sa teraz riešia svadby. Keď si začala písať, myslela som si že máš ledva 18 a tvoj partner čerstvých 20, že tak slepo obaja posluchate tvojich rodičov. Lebo majú € ?
Majú, ale v podstate ste si ich vy požičali aj ich vrátite, tak potom prečo ste trpeli takúto manipuláciu až buzeráciu ?! Mali ste sa dohodnúť , € na váš účet a vybavte si čo chcete. Hoc aj zmluva o pôžičke. Ale v prvom rade by to nemohla byť vydupana takáto svadba takmer v termíne pôrodu. Máte obaja 30, tak sa zmužte, porozprávaj sa partnerom a riešte.
Vy dvaja, nie s tvojimi rodičmi. Obaja si ujasnite čo tu a teraz, v čom máte jasno, vaše potreby a predstavy. Doteraz si brala ohľad že ťa vychovali, a bla bla , ale uvedom si že to bola voľba rodičov mať dieťa, a potom povinnosť sa o teba postarať.
!!!Ale už si dávno dospelá, svojpravna, za svoj život si zodpovedná sama a povinná si ho riešiť sama. A teraz aj s partnerom. Nový život, nové pravidlá, rodičia už majú byť v miernom úzadí !!!
... a opustí matku svoju, otca svojho a prilne k manželovi/ manzelke svojmu/ svojej...
Čo by som teda urobila teraz ja ? Zrušila celú svadbu !
Prípadne prehodila termíny. Ale hlavne určite vy som svadbu, takúto, veru o týždeň nemala ! Zájdem na matriku, dohodnem obrad s 2 svedkami, aby dieťa prišlo na svet už manželské, a basta. Ak by som robila svadbu, teda ak by som po tom všetkom cirkuse ešte mala chuť ju riešiť, tak ju vybavím na jar ,hocikedy keď našetriť €, a bude už s dieťaťom, a hlavne taká ako ja chcem , kde chcem, s kým chcem.
A kde v tomto celom humbuku je tvoj partner a jeho rodina ? Daj si bacha, aby toho nemal plné zuby a v piatok nepovedal že končí.... By som sa mu vôbec nečudovala ...

rodina si svadbu vydupala??? to čo je.....
Tak keď tie peniaze máš vrátiť,tak si urob po svojom...
Ja by som normálne obvolala všetko a pokúsila sa to zrušiť........