icon

Ako vyriešiť konflikt s pokazenými svadobnými fotkami?

3. nov 2023

Ahojte, asi dostanem strašný náklad, ale chcela by som sa opýtať čo by ste spravili na mojom mieste resp. sa chcem vypísať lebo ma porazí od nervov aj keď pre veľa ľudí pôjde o blbosť. V septembri sme mali svadbu a prišlo nám veľa peňazí za kameramana a že si to video nikdy nepozrieme (áno je to naša chyba), tak sme mali zaplateného iba fotografa. Mali sme nacvičenú choreografiu na prvý tanec, lenže deti jednej hosťky nám tam vbehli, lebo sme tam mali konfety a im sa to ohromne páčilo tak sa nám tam motali pod nohami a ťahali ma za sukňu. Prežili sme, ale nám prišli minulý týždeň svadobné fotky na usb aj vytlačené a fotograf nám nespravil žiadnu normálnu fotku z prvého tanca, pretože fotil celý čas detičky. A mne tá hosťka písala, že či jej tie vytlačené fotky z tanca nepošlem alebo nedonesiem ( nechápem odkiaľ sa dozvedela že sú tam iba jej deti ), lebo že nám su aj tak nanič. Ja som asi zlá a škodoradostná, ale ja jej tie fotky proste nosiť a posielať nechcem, neviem mne to príde strašne drzé že keď sme teda mali už zlé podmienky na tanec lebo im nevysvetlila, že tam behať nemali ( čo nebola jediná vec kde robili na svadbe zle, ja mám deti rada ale myslím si že by mali mať nejaké hranice a dalo sa im to ľahko vysvetliť alebo ich chytiť na ruky ), tak si proste ešte pýta zadarmo fotky za ktoré sme my zaplatili a sú pokazené. Je však z mužovej strany a on teraz na mňa tlačí, nech jej tie fotky zanesiem, že veď sa nič nestalo a príliš to prežívam…

Strana
z2
osky
3. nov 2023

Nakolko sa to uz stalo a ozaj nemate ani jediny zaber z tanca ako svadobny par,nezaplstila bx som fotografovi tolko,kolko ziadal....je normalne,ze na svadbach sa fotia deti.
Ale nie LEN deti.
Bol to jedinecny moment,kt.sa uz nezopakuje..

Mne sa nieco podobne stalo pri civilnom sobasi.
Pribuzna behala s kamerou a "tocila"
Potom povedala,ze to nevedela zapnut.
Tiez som to dlho predychavala.ved sa mohla spytat...
Nastastie mame aspon fotky.
Tak ale my sme nemali nikoho najateho.
Ak by sa toto stalo profesionalovi iste nezaplatim

buba183
3. nov 2023

Ma odvahu ta matka roka. Prečo nie chce foto daj jej s vašej čiastky zaplatiť aspoň 20%. Šak jej jej jasné že ty si zaplatila a načo ti budú. Je zlata že si uvedomuje ze jej deti vam to pokazili a ona vas chce aspon takto kompenzovať. A určite rieš fotografa.

jesenzima
3. nov 2023

Áno, príliš to prežívaš aj podľa mňa ...

minesasubu
3. nov 2023

Ja nechapem preco fotograf vytlacil fotky deti a to ze pri Vašom tanci fotil deti tiez nechapem, my sme to mali tak ze cca 500 upravených fotiek sme dostali na usb a vytlacenu fotoknihu a mali sme online fotky galeriu cca 1000 fotiek (poslala som to vsetkym zo svadby a ked niekto chcel si fotli stiahol a vytlacil) , predpokladám ze za fotky ste uz zaplatili cize to sa reklamovat uz nedá jedine keby si mu napisala spatnu vazbu....
co sa tyka znamej neviem v akom pribuzenskom vztahu ste ci to je manzelova rodina blizsia alebo vzdialensia podla toho by som sa zachovala lebo ak sa budete stretávat len raz za čas nalozila by som jej tvrdo, ak casto tak slusne vysvetlila co a ako a za fotky ak ich chce nech zaplati a hotovo
My sme mali na svadbe tiez par incidentov (alkohol, sialena rodina a pod) a riesila som to na druhy den nech si nemyslia ze je to ok ....

queen_mary
3. nov 2023

Urcite by som jej nic netlacila. Max poslala mailom, nech si vytlaci. A toto by nastvalo aj mna. Alebo teda nech si pre ne pride ked chce.

queen_mary
3. nov 2023

@lenicka298 alebo ze mu ich reklamovala, a u seba ich vymazala 😀😀

bluka2
3. nov 2023

Ja by som ich vyhodila z parketu rovno tam na svadbe (slušne) 😀

taga
3. nov 2023

Ano, mega to prezivas.. a s tebou polovica tu pritomnych zien, matiek, ktore by deti ukrizovali, ze ti vbehli do zaberu a ich matku prinajmensom tiez..
Tak sa nad tym zamyslime - tie fotky su tak tvoje, ako aj muzove, a pokial on chce nejaku fotku darovat svojej rodine, tak by si si mohla max popindat v duchu a nechat ho, nech si s nimi spravi,co chce...
Keby to bolo naopak, ze ty chces dat fotku mame napr a muz povie nie, sklopis usi a s laskou mu prikyvnes?

Na druhu stranu nechapem,preco vam fotograf tlacil nezmyselne fotky... byva dobrym zvykom zaslat najprv nahlady,z ktorych si mladomanzelia vyberu,tie nasledne vyretusuje, upravi a nasledne posiela a uctuje.. cize, objednali ste si slabeho fotografa, nuz, nezostava ti ine, ako byt nasrata

raffaella
3. nov 2023

A prečo si sa neozvala rovno pri tanci? Požiadať rodičov, aby si odniesli deti pretože toto je vaša chvíľa nie je nič nenormálne. Ja by som to stopla rovno tam, mne nechýba asertivita ak ma nevýchova ostatných rodičov má takto obmedzovať. Treba vychovávať aj rodičov žiaľbohu.
Ak si bola však ticho počas tanca, tak mala by si tej matke čo teraz bez hanby pýta fotky jej otvorene povedať/napísať že ti ju ľúto že nedohliadla na svoje deti a vďaka tomu nemáte jediný pekný záber. Ona musí dostať feedback, aby si usmernila deti. To nebola detská párty ani ich svadba. To bola vaša svadba a mali náležite vedieť ako si ustriehnuť detí.

katkajaromer
3. nov 2023

I to je důvod, proč jsme loni na svatbě nechtěli žádný děti.. Jen mýho syna. Mě by kleplo.

zuzanockamt
3. nov 2023

Fotky, kde sú jej deti by som jej bez problémov poslala/zaniesla. Veď riešiš úplnú blbosť. To fakt je nejaký tanec a fotky z neho také dôležité?

jana_eyre_2
3. nov 2023

Ja by som jej ich poslala s tým že by som pripísala ako trápne som sa cítila zato, že ona nedokázala zakrocit.. mne by sa minimálne uľavilo, že som o svojich pocitoch napísala tomu kto má nastval.

No a v neposlednom rade by som napísala aj fotografovi že z prvého tanca neurobil žiadnu fotku páru za ktoré bol platený.. vyslovene len preto aby sa som vypustila emócie tým smerom ktorý má nas.al.. mňa by to teda asi nenas.alo naozaj, lebo ja by som ako silný introvert nikdy netancovala žiaden tanec ako stredobod pozornosti, len sa vcitujem do tvojho pohľadu.. 😀

mikadooo
3. nov 2023

Wow ale akože tá hosťka musí byť riadna krava, že počas vášho tanca tam nechala behať svoje deti... Vôbec mi neprídeš sebecká, zato ona musí byť teda riadne mimo. Fotky by som tiež neriešila. Keď už bola taká drzá, že tam nechala behať vlastné deti, mohla byť aj taká drzá a rovno si ich fotiť. Fakt nechápem a to mám tri deti, ale toto by som im nikdy v živote nedovolila, aby kazili mladomanželom program kvôli nejakým konfetám 🙄.

trema
3. nov 2023

Zalezi, ako velmi by som bola nas*ata, bud by som jej povedala, nech si pre ne pride sama, alebo by som jej povedala, ze fotky, ktore sa mi nepacili, som uz vyhodila.. ak su na usb, tak, ze som ich zmazala

aurora33
3. nov 2023

Ja by som jej tie fotky nedala. Od veci matka aj fotograf. Vôbec to veľmi neprežívaš. Prvý svadobný tanec je len jeden, nie? Aj mne by to bolo veľmi ľúto.

nekonecna_katastrofa
3. nov 2023

Fotky by som jej dala, veď tebe sú na nič, ale s preslovom o tom, ako si neupratala deti a bolo to nevhodné, že sa tam vtedy váľali. Ja sa ani nedivím niektorým nevestám, že na svadbe deti nechcú, keď si ich matky nevedia spacifikovať aspoň počas tých situácií, kedy majú byť v centre pozornosti mladomanželia.
No a samozrejme by som veľmi asertívne pokecala aj s kameramanom. Buď mal tie deti upozorniť, resp matku, alebo fotiť z takých uhlov, aby ste v popredí boli vy. A žiadala by som aspoň zľavu + by som aj recenziu naňho napísala. Pokiaľ to nebol kamarát amatér, ale profík, tak toto bolo fakt neprofesionálne.

cacianka
3. nov 2023

Nedala by som jej fotky, keď už nemala ona a jej muž toľko chochmesu, aby deti umravnili, tie deti behali kade tade, zavadzali vám, tak mali predsa voľné ruky a mohli si decká fotiť do aleluja.
Konanie tých detí , áno vieeeem veď detiiii, nebolo vhodné, ale postoj ich rodičov je priam chrapunsky.
Nebola to detská párty , tak mali reagovať primerane a deti stiahnuť, lebo vy dvaja ste mali sólo/ choreografiu, keby bol tanec nevesty a detí, tak predsa netancuješ s dedkom a opačne

hendikep
3. nov 2023

no ja neviem, ja som kameramanka na svadbe ale vacsinou ked deti pobehuju po parkete tak sa z toho kazdy tesi a nevesty vyzeraju ze maju z toho radost … a tu by ich kazdy len ukaznoval podla komentarov. Ale jedno je pravda, ako kameramanka by som najprv natocila dost zaberov paru a az potom deti … v tom bol fotograf amater… nesetrili ste nahodou aj na nom?

marca12
3. nov 2023

Muz ma pravdu,prilis to prezivas. Svadba ma byt o zabave s hostami. No tak si to deti uzili s konfetami,co take strasne sa stalo. Mas stovky inych fotiek.

sense
3. nov 2023

Za mňa to príliš prežívaš, ja by som fotky dala ale nie štýlom ze mam zaniesť, nech si príde zobrať. U nás nikto aj tak svadobné foto okrem dcéry nepozerá, nakoľko manžel je už len ex

minka201
3. nov 2023

Ja to napíšem inak, ako väčšina komentujúcich:
Niektoré veci proste nikdy nebudú také dokonalé, akoby sme chceli. Niektorým veciam sa zabrániť nedá, lebo s nimi človek dopredu neráta. S tým sa musíš jednoducho zmieriť.
Možno je matka tých detí sebecká a vypočítavá mrcha, lebo chce fotky zadarmo.... ALE možno vôbec nerátala s tým, že tam nabehnú. Možno ich tam nechcela okolo vás naháňať a nasilu odnášať. Možno ani netušila, že tebe tam budú tak veľmi prekážať. Možno netušila, že kvôli nim nebudete mať ani jednu vydarenú fotku z tanca.... Ja osobne by som svoje deti odtiaľ odniesla, ale ešte som v takej situácii zatiaľ nebola. Ale napr. nám tiež hneď na parket nabehli deti, ale prišlo mi to roztomilé a kývali sme ich rodičom, ktorí ich začali odnášať, že ich tam môžu nechať 😊
Chápem tvoje sklamanie, ale dať to teraz vyžrať tej príbuznej ti nepomôže. Môže to akurát zhoršiť vzťahy v rodine. Ak jej tie fotky z princípu nechceš dať, môžeš riešenie nechať na manžela (je to jeho rodina).
Fotky môžeš u fotografa reklamovať, napísať na neho recenziu.

katka700
3. nov 2023

Nech tej tapsi fotky zanesie manžel keď je to podľa neho prkotina. Jej deckám pri najbližšej návšteve potajomky daruj konfety. Keď sa bude madam sťažovať že musela upratovať tak sa len usmej a hraj blbú 'veď tvoje detičky majú konfety tak radi " 😂

doris11
3. nov 2023

Za mna urobil chybu hlavne fotograf, nám tiež pri prvom tanci behali deti, a to sme ich tam mali požehnane 😀nevadilo nám to, ale mame aj plno krásnych fotiek z prvého tanca aj sami dvaja a aj s deťmi😀

belaanabela
3. nov 2023

@autor ak ťa to poteší,aj my sme mali pokazený 1x tanec, u Vás to boli deti a u nás môj otec,,,ale on do dnešného dňa ani len netušil čo vykonal,,,on je horlivý za zábavou -tancom a hl.platil mi vtedy po škole svadbu...a už sme oslávili 17r.vyrocie sobáša a sme tu, Ale Áno ✅ chápem Ťa Ty to máš čerstvé...ale i mňa to vtedy kapku 🎃 sralo. No bol to svadob.Otec kt.si bol vedomý že robí prvú a poslednú svadbu, takže mal odpustené.A na kamere to vidieť nebolo,tak to zostrihali

alenkavrisidivov
10. nov 2023

Pozri ak máte zmluvu, je tam možno napísané, že ak chýba nejaká časť zo svadobného dňa, tak s tým nepohnete 🙂 Mňa by zaujímalo ale, že koľko € ste dali za toho fotografa. 🙂

miriam11
10. nov 2023

Mat tvoje prízemné problémy ....

Strana
z2