icon

Ako vyriešiť konflikt s pokazenými svadobnými fotkami?

3. nov 2023

Ahojte, asi dostanem strašný náklad, ale chcela by som sa opýtať čo by ste spravili na mojom mieste resp. sa chcem vypísať lebo ma porazí od nervov aj keď pre veľa ľudí pôjde o blbosť. V septembri sme mali svadbu a prišlo nám veľa peňazí za kameramana a že si to video nikdy nepozrieme (áno je to naša chyba), tak sme mali zaplateného iba fotografa. Mali sme nacvičenú choreografiu na prvý tanec, lenže deti jednej hosťky nám tam vbehli, lebo sme tam mali konfety a im sa to ohromne páčilo tak sa nám tam motali pod nohami a ťahali ma za sukňu. Prežili sme, ale nám prišli minulý týždeň svadobné fotky na usb aj vytlačené a fotograf nám nespravil žiadnu normálnu fotku z prvého tanca, pretože fotil celý čas detičky. A mne tá hosťka písala, že či jej tie vytlačené fotky z tanca nepošlem alebo nedonesiem ( nechápem odkiaľ sa dozvedela že sú tam iba jej deti ), lebo že nám su aj tak nanič. Ja som asi zlá a škodoradostná, ale ja jej tie fotky proste nosiť a posielať nechcem, neviem mne to príde strašne drzé že keď sme teda mali už zlé podmienky na tanec lebo im nevysvetlila, že tam behať nemali ( čo nebola jediná vec kde robili na svadbe zle, ja mám deti rada ale myslím si že by mali mať nejaké hranice a dalo sa im to ľahko vysvetliť alebo ich chytiť na ruky ), tak si proste ešte pýta zadarmo fotky za ktoré sme my zaplatili a sú pokazené. Je však z mužovej strany a on teraz na mňa tlačí, nech jej tie fotky zanesiem, že veď sa nič nestalo a príliš to prežívam…

Strana
z2
simona20201309
3. nov 2023

Viem ze už je neskoro nieco napravit, ale jedine sa už len ponaučiť dobuducna - nebáť sa konať v danej chvíli okamžite. Tej dotycnej by som napísala, že nie neposles jej tie fotky a keď už sa jej deti v tej chvíľu zabavali, mala dostatok času si to fotiť.
Vrchol ako si nedokážu niektoré matky spratat vlastne deti! Mnohé si myslia ze ich dieťa je stred vesmíru všade kam prídu.

sima234
3. nov 2023

Tak neviem, ale my sme dávali fotky rodine, také na ktorých sme boli spolu, prípadne na nich boli iba oni pri tanci, stole a pod.

doriiis
3. nov 2023

Mali ste si zajednat profesionálneho svadobného fotografa a kameramana.Nie takého,ktorého rozptýlia deti s konfetami.Dala by som jej tie fotky s poznámkou,nech si vychova deti

kati301
3. nov 2023

Neprezivas, nedaj sa mužom dotlačiť. Ak by boli niekedy u vás, možno by som jej dala jednu vybrať, ale ešte aj nosiť, to vieš 😂😂😂

sissy27
3. nov 2023

Fotky by som jej poslala a od fotografa ziadala kompenzaciu za to, ze si svoju robotu nespravil poriadne. Mal fotit svadbu a nie detsku party. Snad si vsimol, ze tam je aj nevesta a zenich a kludne mohol aj on deticky poziadat aby isli nachvilu bokom alebo proste najst moment / uhol, kedy ste tam vy. Pripadne zeditovat fotky tak aby tam deti neboli. Mal vela moznosti.

autor
3. nov 2023

@sima234 ja nemám problém dať na usb fotky hocikomu kto má záujem a určite vytlačené rodičom a starým rodičom, ale ide mi o konkrétne tento prípad

ruxandra
3. nov 2023

Z tohto by som bola aj ja smutná, lebo to bola vaša chvíľa, a ta pani si nevedela aspon na takto krátky cas upratat deti, to by ma naštvalo tiez.
Bohuzial, uz sa to neda vratit spat a zrejme jej tvoj muz povedal, ze su tam fotky tych deti, cize asi by som jej ich dala. No fotograf by dostal velmi nepeknú recenziu za toto.

wade
3. nov 2023

Chapem, ze to bola pre teba velka udalost, ale su veci, ktore uz nezmenis - a navyse, nic z toho nebolo umyselne (mozno fotografovi by som dal feedback). Normalne by som poslal tie fotky tej rodine (digitalne) a siel by som dalej. O 10 rokov sa nad tym len usmejes.. urcite by my to nestalo za to, aby som sa hneval z niekym z rodiny. Na to mam malo casu v zivote..

sima234
3. nov 2023

Tak my sme nedávali na usb, ale normálne sme dali vytlačiť. Tak jej daj na usb a nech si ich dá vytlačiť. Prípadne ak ich máš na usb ty, tak jej ich daj vytlačené. To, že ti tam behali deti, je riziko toho, že máš na svadbe malé deti. To, že ich fotil fotograf, je chyba zlého výberu fotografa.

martul
3. nov 2023

A načo budú tebe?

buberova
3. nov 2023

Och toto ma vytáča do vyvŕtky... Porazilo by ma určite

pribinak
3. nov 2023

Fotograf nemá žiadnu foto z prvého tanca? Nevie tie deti z nejakej foto odstrániť?
Dala by som mu zlu recenziu.
Ak je to profi fotograf tak vie že 1. tanec je len jeden

jana005
Autor odpoveď zmazal
ruzovakrava
3. nov 2023

Ja ťa chápem. Bol to váš deň a mňa vedia tiež matere ktoré si nevedia upratať deti riadne vytočiť. Hlavnú chybu však spravil fotograf. Profesionál by mal vedieť takúto situáciu zvládnuť.
Pošli jej ich mailom s komentárom "aspoň vy budete mať fotky, keď už naše z prvého tanca stoja za prd"

babulkomale
3. nov 2023

Ja ti nakladat nebudem, len napisem, ze video sme si za tie dlhe roky veru nepozreli ani raz 😃

autor
3. nov 2023

@martul no nanič, neviem mne ide asi o tú komunikáciu z jej strany, keby sa ospravedlnila že ich tam nemala pustiť a že fotograf si spravil zle svoju prácu a či sa môže zastaviť po ne, tak by som to brala inak ako keď je všetko podľa nej ok a ešte ja jej to mám nosiť

tosomja
3. nov 2023

Asi ste nemali profesionálneho fotografa a dopredu dohodnuté, čo sa bude fotiť. Momentky, ako keď ti nejaké dieťa ťahá šaty (ja to chápem tak, že drží sukňu, nie ťa vyzlieka) sú milé a veľmi fotogenické. Ale nie, že celá svadba bude o Tom, že deti sa tam ohadzujú konfetami a na mladomanželov sa nemyslí. 🙈

amelia89
3. nov 2023

Ja mam teda dve male deti a keby toto spravili tak sa hanbim ako pes. A keby toto urobili nejake deti na mojej svadbe tak som nahnevana.. Su to uplne malichernosti, v zivote su dolezite uplne ine veci ale ako neviem no, nechapem ako tuto zenu napadne si ich este pytat akoze ved to bolo “zlatučke” 😂😂😂. Ale poviem ti ze po prvych nervoch by som jej ich dala, lebo jej to asi aj tak nikdy ocividne nedojde a ty budes mat pokoj v rodine. Kasli na to 🍀

autor
3. nov 2023

@pribinak boli to malé deti, hádzali sa tam o zem a nás je tam vidieť od pása dolu, máme video a nejaké fotky robené mobilom, ale tým že sme mali fotografa tak si všetci užívali svadbu a maniacky nefotili, a predsa je iné fotka kvalitným foťákom, upravená a vytlačená ale tak neodstane sa už…

pribinak
3. nov 2023

Za toto by som fotografovi nezaplatila plnú sumu

thereisabear
3. nov 2023

Fotky by som jej dala a svoje pocity predýchala. Mne viac vecí na svadbe nevyšlo podľa predstáv, ale až tak som to nepreživala.

zelenakobyla123
3. nov 2023

Podľa mňa nepreháňaš, tie fotky by som jej nedala, príde mi to totálne drzé, keby to boli moje decká, tak by som sa hanbila ako pes, nie to ešte vypytovala fotky. Fotografovi by som tiež nezaplatila plnú sumu, kedže si nespravil svoju prácu. My sme s priateľom dohodnutí, že naša svadba bude úplne bez detí, nezniesla by som, aby sa mi takáto vec stala🥲

jana005
3. nov 2023

Ja by som jej tie fotky dala, už s tým nič nespravíš.
A keď vidíš tie fotky, tak sa ti len vracajú tie nepríjemné pocity.
Fotograf urobil chybu, mal urobiť zábery prvého tancu vás dvoch a potom mohol fotiť aj deti.
A k rodičom, ktorí pustili počas prvého tanca deti behať hore dole, sa radšej ani nevyjadrujem.

martul
3. nov 2023

No mamička si mala svoje deti upratať, tak isto fotograf jej mal naznačiť nech si ich zoberieme, mňa by to tiež mrzelo. Ona to zjavne nechápe keď si ešte pýta fotky.

hendikep
3. nov 2023

az mi zlc vyvrela ake idiotiny riesis …

h2
3. nov 2023

Ja som bola v auguste na svadbe a okrem toho, že tam boli hneď traja fotografi a kameraman si ešte veľmi veľa ľudí natáčalo a fotilo prvý tanec na svoje mobily. Skús rozhodiť siete a opýtať sa, či to niekto nemá a nepošle ti.
Fotografovi by som tlmočila svoju nespokojnosť s jeho prácou. K známej a jej detičkám sa nevyjadrujem, naštvalo by ma to tiež.

michaela412
3. nov 2023

Pošli jej do mailu len tie fotky s deťmi čo chce nech si ich sama vytlačí. A že deťom pod stromček kúpiš konfety, keďže ich tak zbožňujú...

lenicka298
3. nov 2023

Ja by som bola hnusná. Napísala by som jej, že ma to mrzí, no foto jej nedám, pretože ich idem reklamovať. Pretože to bol náš prvý tanec, a fotograf mal fotiť nás a nie neposedne deti, čo sa nám plietli popod nohy 😁😁

cookie29
3. nov 2023

ja by som asi povedala milej panej, ze ked uz sa o deti nestarala, mohla si ich aspon pofotit. A fotografovi reklamovala pracu, pokial ste sa na niecom dohodli.
Ale asi by som to najskor predychala a nakoniec to neurobila, ale rozhodila siete medzi pozvanymi, ci nniekto nema fotky/videa a podobne.

slovakboy
3. nov 2023

Netráp sa tým že tam nie je tanec. Po rokoch bude stačiť pár fotiek možno dve, tri z celej svadby. Tie fotky nech in ide odniesť tvoj mladomanžel a ty nechod. Je to síce malichernost ale momentálne to pre teba malichernost nie je. A aspoň si skúsiš povedať nie. Nie si povinná byt slušná dobrá a milá. Samozrejme môžeš byt a aj budeš. Ale nie si povinná keď ti niečo sedí na nose. Nech tvoj muž sa snaží aby si bola ok a nie že poviem kašli na to. Chybu urobil fotograf. Nie deti. A ich rodičia.

Strana
z2