Ako vysvetliť kamarátke, že pes nie je dieťa?
Ako slusne vysvetlit kamaratke ze ma ku svojmu psovi nezdravy vztah ? Odkedy s muzom kupili štena psa furt ma v nadseni volala aj s mamzelom a so synom ze nech prideme pozriet - maleho a .. hovorim jej ze jasne ze synak sa potesi ked uvidi psa ze super.. ale potom mi fotila ako je so psom doma vypisana lebo pri “malom” sa striedaju a su unaveni - raz sa venuje ona raz manzel …a take akoze zvlastne veci … no na to som neodpovedala nic ale posledny tyzden dava na fb ultrazvuk kde je pes v bruchu😳a dava same porovnavania typu “tvoje dieta - nohy babatka a moje dieta nohy psa”.. obavam sa ze jej nejak preplo . Nehovoriac o rozpravani so psom to asi nemusim komentovat - ocko sa ti teraz povenuje - chod k ocinkovi - tatko ta bude teraz chovat😳. Muza ma flegmu totalny “mampicista” on ho drzatl na rukach a kolisal - je to pes uz taky 14 kilovy vacsi nejaky lovecky … Prislo nam to miestami chore to chovanie a asi jej chcem zdravo naznacit ze nie nemas dieta mas psa aj ked ona este materske city nepozna nevie to porovnat, ale obavam sa aby jej necvoklo este viac . Ma 26 r.
Asi nie ste dosť dobré kamarátky keď jej nevieš povedať ako to vidíš.
som psíčkárka,keď mi umreli,plakala som,aj teraz keď si spomeniem,tak mi je smutno,ale toto je aj na mňa moc.
Ale neriešila by som ju,pokiaľ by psa netýrala.
Ak ti to vadí,tak nereaguj na jej fotky a nechodievaj k nej.Veď ťa nikto nenúti sa s ňou kamarátiť
@anonym_autor
Nepochopíš, sú ľudia ktorí kvôli psovi obetujú vlastný život.
https://www.zenyvmeste.sk/utulok-revuca-vsetky-...
@anonym_autor nechaj ju tak
Ublizuje ti to nejako? Je stastna? Je pes stastny? Je jej muz stastny? Si ty vobec jej kamoska? Neni to super ze nemusi riesit ziadne problemy a ma priestor hrajkat sa so psom? Nechapem o co ti ide
@anonym_21e160 no ze mi to neustale foti , opisuje ich den bez vyziadania a prirovnava to k dietatu…. A v dost akoze sialenom vztahu. Nie je to normalna laska k domacemu zvieratu.
@danica2711 mam psa aj ryby inak😂aj syna 😂 viem velmi dobre co pisem a ze je to chore a stojim si za tym. Vyššie co pisu baby najdes aj horsie extremy. Vedela som ze ludom j*be ale ze natolko to zasnem…
@anonym_autor keď ju to robí šťastnou, je to len jej vec, nie tvoja. Môžeš ju požiadať, aby ti neposielala fotky, keď ťa to tak zaťažuje, ale kydať na ňu na verejnosti je prudko cez čiaru. Žiť a nechať žiť, také si už počula?
To s tym ultrazvukom s fotkou psika je taka nadnesena sranda, aj s tymi ponozkami, aj v satickach na krst som nedavno videla. Ja pocitujem tiez materinske city k psovi, mame ho radi ako clena rodiny, sice nechty si lakovat neda 😆. Mne zase viac vadia matky, co sa idu zo svojich deti posrat. Nikdy ma cudzie deti nezaujimali. Teraz si vsak rada pozeram content s babom od Rachelky, berie to rodicovstvo s peknym nadhladom. Mmch mam aj deti. Kazdy ma ine, co mu vadi. Zi a nechaj zit.
@anonym_autor neotvaraj jej spravy a fotky, možno to uvidí, potom sa spyta a môžeš jej to povedať.
@lukbe toto urobím najskor😊ďakujem
To s tym ultrazvukom s fotkou psika je taka nadnesena sranda, aj s tymi ponozkami, aj v satickach na krst som nedavno videla. Ja pocitujem tiez materinske city k psovi, mame ho radi ako clena rodiny, sice nechty si lakovat neda 😆. Mne zase viac vadia matky, co sa idu zo svojich deti posrat. Nikdy ma cudzie deti nezaujimali. Teraz si vsak rada pozeram content s babom od Rachelky, berie to rodicovstvo s peknym nadhladom. Mmch mam aj deti. Kazdy ma ine, co mu vadi. Zi a nechaj zit.
@dadis Ju pozeram tak isto rada a obzvlast ma aj macky , ktore ma velmi rada, a zažila materinsku lasku a pekne zdravo si to v hlave oddelila čo je mačka a čo syn .
Ja som tiež psickarka, mala som psa, keď som bola slobodná, bol to môj kamoš a parťák, ale nikdy by som ho neprirovnavala k dieťaťu... ako tu už niekto napísal, zaujímajú ma naše deti, náš zverinec ... hoci to nechápem a tiež sa mi to zdá cez čiaru, viem, že si niekto takto nahrádza lásku/ pozornosť/stratu a má zvieratko ako svoje dieťa... mamička a ocinko sme boli vždy len pre svoje deti, pre našich chlppáčov sme boli vždy pán a panička, aj keď sme sa s nimi rozprávali a oslovovali sme ich "chalani"😁
Kamošku nechaj, nech sa teší...keď bude mať vlastné deti, bude riešiť zase deti ...sama píšeš, že je trochu psychicky labilnejšia, tak práve starostlivosť o psa je dobrá terapia...
Som psickarka, ale lakovanie nechtov psovi mi dojde uz ozaj ako tyranie psa, alebo nedajboze, ked som videla,ze niektorí obuju aj topanky pre psa🤦♀️ Ja mam psa, lubim ho, ano aj obcasne poviem,ze som jeho maminka, ale volam ho len menom, pripadne chlpac, vymyslac..urcite nie tak,ze by bol moje dieta. ALE je to plnohodnotny clen rodiny, je aj rozmaznavany, ALE je nauceny aj na povely. Je to uzasny psik♥️ Kazdopadne, ked ti to, ako sa tvoja kamoska sprava a ste NAOZAJ take dobre dlhorocne kamosky, tak namiesto pisania na MK si to mala jej povedat. Ved priatelstvo nie je len ked slnko svieti, ale ze si vieme povedat aj veci, co sa jednej ci druhej nemusi az tak pacit a napriek tomu to ustojime.
Popravde, ja zas nemusim vsetky matky, ktore robia zo svojich deti polobohov (sama mam dieta), ale uz neraz sa mi stalo, ked som isla sama vencit, ze bez toho, aby sa ma opytali, nechali, aby ich dieta (prevazne skolkari, ale raz aj krpec co zrejme len zacal chodit) bezali za mojim psom ako ho zbadali, alebo aj ked sme len okolo seba prechadzali, nech ho idu hladkat a kmasat. No a zakazdym, co som sa na to ohradila, ze aspon opytat by sa mohli, bola by to slusnost, tak zacali mat drbnute reci este aj...a to som mohla x krat vysvetlit,ze nemozu vediet ako pes zareaguje a potom budu postovat na soc.sietach fotky maleho z nemocnice, ze nezodpovední psickari, pritom su to v prvom rade nezodpovedne matky. Neraz sa stalo,ze takto dieta pribehlo za mojim psom a zacalo ho kmasat zrovna ked s prepacenim sral a ked som to dieta chytila za ruku a odvliekla bokom a jeho matka dosla ako hrdinka z filmu a zacala nadavat? Tak som jej povedala, ze ake by jej bolo kebyze ju cudzi clovek zacne kmasat za vlasy pri srani a potom sklapla a odisla este aj nasrata (posrata asi nie) 🤷♀️ Toto co sa tyka matiek a psov a paniciek a psov su dvojsecne veci a tak ako by mali urcite veci tolerovat matky, tak aj panicky psov. A to ako sa panicka psa chova ku psovi doma, je podla mna jej vec, hlavne aby bol pes vychovany ako ma byt, ked ho venci vonku a tie matky deti by si tiez mali vstupit do svedomia co vsetko povolia svojim malym polobohom, aby nemuseli potom plakat, ked aj tolerantny, vychovany pes nemusi zareagovat adekvatne, ked ho nejake rozmaznane decko zacne kmasat a matky reaguju ako keby sa nic nestalo a potom este aj nasrato, nie na dieta ale majitela psa,ktory v takejto veci za to nemoze.
Normálne jej povedz ako tu, nie je to dieta, ale pes. Mam psy rada, ale ty to preháňaš. Asi tak. Co asi bude vyvadzat pri dieťati 🙈?
@lukbe táto diéta mať už nebude
@anonym_autor poznám takých viac,čo zviera povýšili nad rodinu a tvrdia,že radšej zviera,lebo ľudia sú zlí.V skutočnosti týmto zakrývajú to,že nevedia s ľuďmi vychádzať,a pes počúva nalovo.No,čo už,ich život.....
@zmrzlinka2021 asi si úplne nepochopila pointu práveže ju poznám veľmi dlho a záleží mi na nej a nechcem aby jej nejak preplo v hlave silno… predtym brala aj lieky od psychiatra nejake a myslim , ze je to typ , ktory je labilny a nie je spravne aby si vsugerovala ze je to preboha jej potomok - dieta - vlastna krv - clovek…
Nech nam uz neje*e ludia….
@anonym_autor Nevsugeruje si to, proste sa teší z neho. Nechaj ju tak, buď ju to prejde alebo ak ti to tak veľmi bude vadiť, vaše cesty sa rozídu. Nie všetci ľudia sú v našich životoch navždy.
Ja osobne to chápem, mám deti (odrastené) a mám aj psa, síce už také teátro som nikdy nerobila ale tiež mu poviem často že je moje chlpaté bábätko. To neznamená, že mám vsugerované že je to moje dieťa a ani že mi preplo alebo prepína.
Áno, príde mi to choré.
Aj mne to príde choré, každá čo má rád psa alebo iné zviera radšej než dieťa a ľudí je to choré. Pes je stále len pes, je to živý tvor ale je to len zviera.
Ja by som nezniesla mať psa vnútri v dome, pes ako každé iné zviera smrdí padajú mu chlpy a je to proste nechutné.
@anonym_c2e7e4 moze , ale este sa na to neciti jej muz
@anonym_autor mala by vymeniť partnera muž čo sa necíti na dieťa a ona po ňom túži to je nafigu kombinácia on ma čas možno deti nechce vôbec a ju zbytočne naťahuje. Je možné že si takto rieši túžbu po dieťati. A sú aj ľudia čo so zvieratami hovoria a majú iný vzťah. To už je jej vec ako sa k psovi správa to nech rieši jej partner a ty ju nechaj žiť. Skôr je smutné že je s človekom ktorý má všetko niekde a nevidí že sa upla na psa ako na dieťa ale je to jej život ty s tým nemôžeš robiť nič
radsej vychovany pes ako nevychovane dieta
Nechapem co ta na tom prekvapuje. Pre niekoho je divne ze ja preukazujem lasku detom. Niekto ju dava zvieratkam. To co je pre mna chore je pre niekoho absolutne prirodzene. Ano mnoho veci mi ode hlavou inac ako im. Ano poznam tiez pripady kde je pes ich "dieta". A? Ich city. Ich zivot. Je mnoho inych "morbidnych"lások.....
Ty jej nic nevysvetluj, ty jej daj pokoj! Mne prides ako netolerantna, falosna, neprijemna a sebecka osoba. Ty nie si jej kamaratka.
Podla mna je uplne normalne ked sa clovek prihovara psikom . Ja niekedy kecam aj mojim rastlinam ( psika Uz nemam ). Nenormalne je len v tedy ked psik ( rastlinky) zacnu odpovedat . Aj papagajovi sa prihovaram a furt nic . 😆 Podla mna ked jej povies ze jej siibe ., tak jedine ze sa urazi ale šibat jej neprestane . To je len tvoj nazor . Nezmeni to jej vztah k tomu psovi ale zmeni to jej vztah k tebe . Ži a nechaj žit . Niektori ludia maju chlpate deti . A tie im robia radost . Ked ti idu na nervy fotky co ti posiela staci nekomentovat .
Si uzasna kamaratka ked tu naznacujes, ze kamaratke "je.e"
Mna skor trapia ludia, co psov tyraju, to povazujen za palcivy problem, nie to, ze niekto ma "prepnuty" vztah k psovi.Pokial ho netyra, je to okay.Zeny, nechapem, co vas to trapi.Nemate zivot?
@anonym_auto Žiaľ je dnes taka doba, že ľudia odkladajú založenie rodiny a najmä ženy si to kompenzujú zvieraťom väčsinou psom. Samozrejme, že je to choré. Nemyslím si, že sa jej to dá vysvetliť, lebo očividne stratila súdnosť rovnako, ako napríklad ľudia, ktorí vozia psa v kočíku.
Spoločnosť je v tom, čo sa tka psov už úpne chorá.
To sa neda vysvetlit 🤦🏻♀️🤦🏻♀️ jedna mamicka zo susedstva jedneho syna mi hovorila, ze maju prirastok do rodiny. Kedze bola taka obeznejsia, povefala som "jeeej, gratulujem!". A potom som ju videla so psom... strasne som sa hanbila za toto faux pas 😃
je mnoho situacii, ked si poviem, ze zvierata mam radsej ako ludi, zial, ludska zloba nema hranic, a to, ze niekto nechce deti, ale chce zvierata, je to jeho vec. Alebo je niekde napisane, ze kazdy musi mat deti? ze je to povinnost?
som psíčkárka,keď mi umreli,plakala som,aj teraz keď si spomeniem,tak mi je smutno,ale toto je aj na mňa moc.
Ale neriešila by som ju,pokiaľ by psa netýrala.
Ak ti to vadí,tak nereaguj na jej fotky a nechodievaj k nej.Veď ťa nikto nenúti sa s ňou kamarátiť
@anonym_autor
@rozculena jedna z mála normálnych reakcií.
Vzťah k psovi môže byť silný a emotívny, ale vždy by malo platiť odtiaľ potiaľ.
Mali sme psa skôr, ako dieťa. Aj som si zobrala v práci voľno, aby som ostala sňou doma, keď bola po operácii. Aj pyžamo som jej kúpila. Aj bundu na von. Aj topánky má, aby nemala omrzliny, keď chodíme von v zime (mala už poranené labky zo soli na chodniku). Aj jej poviem, že som mama a partner je tata. Keď ideme preč na dlho, tak jej poviem že ide k babke (mojej mame). Na vianoce aj darček dostane, rovnako aj na narodeniny. Dokonca predtym, ako sa jej zistili alergie dostávala aj vianočnú večeru.
Narodilo sa nám dieťa. A ja ich milujem rovnako, len iným spôsobom.
Myslím si, že je každého osobná vec, ako veľmi miluje svojho psa. A myslím si, že sa nič nezmení ak jej to povieš. Akurát bude mať o jednu kamarátku menej. Ale to tiež nie je žiadna strata, lebo podľa mňa nie si taká super kamoška, ako to tu opisuješ. Podľa teba jediná a správna forma lásky je tá k dieťaťu. Ale napadlo ti, že nemôže mať deti? Nechce mať deti? To že tebe povie, že chce, nemusí byť pravda. Veľa žien sa hanbí, alebo nechce povedať svoj názor na túto tému, hlavne nejakej matke. Lebo vie, že spustí lavínu výčitiek.. nehas, čo ťa nepáli. ✌🏽
@anonym_autor aj ja mam velmi dobru kamosku a tiez som si musela hryznur do jazyka, aby som ju neurazila. Psa vola malicky alebo drobcek..alebo boli sme s Petom s detmi. Peto je jej priateľ a deti su psy..akoze ja mam dost niekedy.
@anonym_autor staraj sa o seba.To robí veľa ľudí čo nemajú deti, alebo odrastené potrebujú sa o niekoho starať a mať lásku.Nora Mojsejová je toho krásny príklad.

@anonym_21e160 no ze mi to neustale foti , opisuje ich den bez vyziadania a prirovnava to k dietatu…. A v dost akoze sialenom vztahu. Nie je to normalna laska k domacemu zvieratu.
@danica2711 mam psa aj ryby inak😂aj syna 😂 viem velmi dobre co pisem a ze je to chore a stojim si za tym. Vyššie co pisu baby najdes aj horsie extremy. Vedela som ze ludom j*be ale ze natolko to zasnem…
@anonym_autor neotvaraj jej spravy a fotky, možno to uvidí, potom sa spyta a môžeš jej to povedať.