Ako vysvetliť svokre, že pohlavie dieťaťa si nenavyberá?
Ahojte citatelky modreho konika. Prisla som si k vam pre radu ako vysvetlit svokre niektore veci. S manzelom sme spolu 15 rokov, vsetko nam klape az na svokru, ktora sa do vsetkeho stara a vie vsetko najlepsie. Som tretikrat tehotna, som stastna, ze sa to podarilo po 7.rokoch snazenia. Mam dvoch uzasnych synov.
Odkedy to svokra vie, ze cakam babatko, zasvietili jej ocicka, ze urcite to bude dievcatko. Akoby jej preplo a znasa mi domov vsetko ruzove. Dnes doniesla ruzove obliecky, saticky, ciapky. Dokonca sa ma pytala, ci moze byt pri porode nasej princeznicky a ci jej dame meno po nej🤦🏻♀️
Manzel ma troch bratov, jeho bratia maju len synov, takze svokra ma len chlapcov v okoli.
Asi vzdy velmi tuzila po dievcatku (ja osobne nie, vobec to neriesim) pri prvom ani druhom nebola taka akcna, parkrat spomenula, ze by to uz mohlo byt dievca ale teraz to ozaj prehana. Prisla s teoriou, ze kedze ja mam dve sestry, je to urcite dievca. (No asi nevie, ze to zalezi od jej syna)
Zatial neviem, ci je to dievca alebo chlapec, v pondelok by som sa to mala dozvediet. Svagrina sa od nej napocuvala aka je neschopna, ze nevie porodit dievca, ze je to jej vina. My sme deti mali prvi, tak asi mala este nadej v dievcatko od jej dalsich synov, no po nas sa narodili len chlapci. Takze ma 8 vnukov.
Ako jej to slusne vysvetlit?
Nechcem pocuvat dristy, ze to je moja vina, ze som zlyhala a zas to bude “len” chalan. Na jednej strane by bolo mozno lepsie, ak by to bol chlapec, aby mi nedychala na krk. Neviem si predstavit, co by nacvicovala ak by to bolo naozaj dievcatko. Mate niekto skusenost so svokrou, ktora preferuje len jedno pohlavie? 😀
Tvoja svokra je riaden prepinak a tvoj muz by mal za nou aj s tymi ruzovymi maslami zabuchnut dvere a nech sa vrati ked bude normalna a oznamite jej pohlavie s darcekom ktory je adekvatny. Ju takto neterorizovala jej svokra? Hold niektore zeny tak rozmyslaju ze oni mali zlu svokru a aj oni si to potom vybijaju na svojich nevestach. Ak nam sem neskor das vediet reakciu svokry na pohlavie rada sa pobavim! Drzim palce nech ste obaja zdravi hlavne
to je radost mat taketo svokry...prajem vam a dietatku vela zdravia, to je to najdolezitejsie
Svokre už kvalitne drbe na hlavu. Vidím to tak že bude jedno čo to nakoniec bude, bude problém tak či tak.
@oceanahory inak ja som bola taka trochu skodoradostne happy ked sa ukazalo ze to bude chlapec 😅 Ako ja som bola nastavena - cokolvek len nech je zdrave ...Ale po tom telefonate som tajne dufala v chlapca 😂
Svokre by som povedala, či ju fakt mrzí, že má osem zdravých vnukov. Nemám porozumenie pre tieto cirkusy ohľadom pohlavia, ani keď to robia matky.
Zvláštne je, že namiesto určenia hraníc svokre , si ty ideš priať to, čo sa nedá zmeniť. To máš nejako naopak. Šokovalo ma na tvojom prispevku , že chce byť pri pôrode.
Normalne ti prajem, aby to bol chlapec 😀
Autorka, ale chyba je aj v tebe, že si to tak berieš. Aký nátlak? Mám v paži čo chce kto. A že si zlyhala? Uprac si to v sebe, toto ti naozaj musí byť jedno. Horšie je, že vnučku nehorázne rozmazná a bude ju okato uprednostňovať.
Na tvojom mieste by som svokre povedala, že dieťatko nie je tovar v obchode, aby si niekto vyberal podľa svojich preferencií. Treba s láskou a vďačnosťou prijať aj tretieho chlapčeka, keď príde. Ak by mala blbé reči, že nevieš porodiť dievča, tak by som jej úplne s pokojom zahlásila, ,,čo váš syn urobí, to ja porodím".
Pozri, vysvetli mužovi, že si tehotná-ak si teda nevšimol a že potrebuješ pokoj, nech si drahú matku rieši sám. Ja som ten typ, čo by pri prvom naznaku blbych reči musel opustiť miestnosť - lebo keby som spustila, bolo by zle. Skús tiež odísť, odignorovať a nech si ju rieši manžel. Je to jeho matka.
Možno bude hnusne co napíšem, ale bodaj by to dieťa bolo chlapec. Lebo si užijete s takou osobou keď "jej porodis vytuzenu vnučku"
Neviem si predstaviť co bude stvarat potom.
Uf.
Lenže ak to bude ozaj dievčatko, tak potom bude u vás pečená varená?
Pri pôrode?
OMG.
Nastaviť hranice hned
Uff, tak to je masaker.Ja by som sa asi modlila nech mam chlapca, pretoze ked naozaj budes mat dievca, tak ta caka psycho od svokry 🫣 inak ja som tiez neschopáčka, cakam tretieho chlapca 🤪
Keby sa pondelok dozviem pohlavie a bude to chlapec, tak by som jej oznámila, ze to bude dievčatko a potom si vychutnala to jej sklamanie po pôrode, keď jej príde správa, že sa narodil "Andrejko" 😅😅😅
To je strašné koľko zvláštnych ľudí žije a druhým znepríjemňujú život svojimi fabulaciami.Moja krstná rodila ešte za sociku mali známeho v nemocnici a ten tvrdil, že určite to bude dievča.Prveho mali chlapca a po 8 r druhé.Teta pracovala v detskom textile a cele tehotenstvo jej posielala ružové veci pre princeznú.Samozrejme sa jej narodil chlapec😂a z toho spravila takého rozmaznanca čo celý život robil problémy a vždy tvrdila, že on je taký dievčenský jemny🤣.Ja som jedine dievča medzi 7 chlapcami v rodine.Takze verím, že su tak prepnute zeny
Rovno by som jej povedala ze o pohlavi rozhoduje spermia jeho syna a ze ked bude cchlapec nech sa ide stazovat jemu
Veci by som ziadne neprijimala, vyhovorila sa ze sa necitim dobre a nechcem navstevy
Áno mám. Je už dávno bývalá. Súčasná je za odmenu, za to peklo, čo som mala pri prvej. Moja ex svokra bola presne takto "trafená" (použila by som výstižnejší výraz, ale...). Najprv to bolo tak trochu "vtipné", ale potom už veru nie. Vďakabohu, mala som syna, ale i tak to bola typická, protivná, do všetkého starajúca sa svokra. Žiaľ, synáčik bol vždy na jej strane. Človek nezažije, nepochopí. Lepšie by bolo, ak by si mala syna, lebo ak sa Ťa muž rázne nezastane, budeš mať peklo.
Jj pohlavie dieťaťa je určené a nedá sa zmeniť. Čítala som tam, ze si budeš priať chlapca.
Jasné, že si nezlyhala. Svokra je trúba, keď toto hovorí neveste.
@lion777 A kde si v mojom prispevku vycitala, ze chcem menit pohlavie? Ja som uplne v pohode ci to bude dievca alebo chlapec🙃
Muz sa ma zastal, hovoril jej ci je normalna, preco sa chce pchat ku porodu a v nedelu jej bol zaniest veci “pre princeznicku” vraj sa aj rozpravali. Len on je prilis dobry a makky…takze asi to velmi nevyriesil. Len ha si myslim, ze ona to nepochopila.
Hlavne aby ste boli zdravý, drz sa. Je mi ľúto, že je taka povrchná, jeho mama. Ono to aj človeka , možno trochu boli, takéto správanie.
@lion777 ved ano, keby radsej riesila vnukov co ma. A tesila sa, ze su vsetci zdravi a sikovni.
Inak svokor sa roky smeje, ze oni v rodine dievcata nevedia robit. Manzel ma len bratov a bratrancov, vsetci maju chlapcov 😀 cize mozno na tom nieco bude.
Pouzi na nu vedu: "Napríklad štúdia z Newcastle University zistila, že muži s mnohými bratmi majú väčšiu pravdepodobnosť, že budú mať synov, zatiaľ čo muži s mnohými sestrami majú väčšiu pravdepodobnosť, že budú mať dcéry. To však neznamená, že muž môže produkovať len mužské spermie." Tu mas tu sudiu: https://www.sciencedaily.com/releases/2008/12/0.... Niektori ludia su taki, vysnivaju si nieco a potom maju problem akceptovat realitu. No kazdopadne gratulujem k tehotenstvu a prajem vela stastia, zdrave dieta a psychicku pohodu 🙂

Moja svokra to tak zobrala, ze ked ona mala len synov, tak nevesty si vzala za "dcery", kolkokrat nam da za pravdu a synov vyhresi za volaco. Alebo sa s nou niekedy lepsie porozpravam, ako s vlastnou maminou. Ako v com, samozrejme. A tesila sa neskutocne aj z chlapcekov, aj dievcatiek nasich uplne rovnako. Vdaka Bohu za nu.