Ako vysvetliť svokre, že pohlavie dieťaťa si nenavyberá?
Ahojte citatelky modreho konika. Prisla som si k vam pre radu ako vysvetlit svokre niektore veci. S manzelom sme spolu 15 rokov, vsetko nam klape az na svokru, ktora sa do vsetkeho stara a vie vsetko najlepsie. Som tretikrat tehotna, som stastna, ze sa to podarilo po 7.rokoch snazenia. Mam dvoch uzasnych synov.
Odkedy to svokra vie, ze cakam babatko, zasvietili jej ocicka, ze urcite to bude dievcatko. Akoby jej preplo a znasa mi domov vsetko ruzove. Dnes doniesla ruzove obliecky, saticky, ciapky. Dokonca sa ma pytala, ci moze byt pri porode nasej princeznicky a ci jej dame meno po nej🤦🏻♀️
Manzel ma troch bratov, jeho bratia maju len synov, takze svokra ma len chlapcov v okoli.
Asi vzdy velmi tuzila po dievcatku (ja osobne nie, vobec to neriesim) pri prvom ani druhom nebola taka akcna, parkrat spomenula, ze by to uz mohlo byt dievca ale teraz to ozaj prehana. Prisla s teoriou, ze kedze ja mam dve sestry, je to urcite dievca. (No asi nevie, ze to zalezi od jej syna)
Zatial neviem, ci je to dievca alebo chlapec, v pondelok by som sa to mala dozvediet. Svagrina sa od nej napocuvala aka je neschopna, ze nevie porodit dievca, ze je to jej vina. My sme deti mali prvi, tak asi mala este nadej v dievcatko od jej dalsich synov, no po nas sa narodili len chlapci. Takze ma 8 vnukov.
Ako jej to slusne vysvetlit?
Nechcem pocuvat dristy, ze to je moja vina, ze som zlyhala a zas to bude “len” chalan. Na jednej strane by bolo mozno lepsie, ak by to bol chlapec, aby mi nedychala na krk. Neviem si predstavit, co by nacvicovala ak by to bolo naozaj dievcatko. Mate niekto skusenost so svokrou, ktora preferuje len jedno pohlavie? 😀
Ojeeeej, to je ako za trest, ja mam doma jedinu vnucku pre moju svokru, dcera ma 7 bratrancov🙈nenarobis nic, ale moja svokra je poklad a moja dcera na kilometre daleko od predstavy neznej princeznej, chalanisko povahou, hoci saty este oblecie, tak aby ste to nemali rovnako😂naproti tomu syn je to nezne chapave stvorenie😂takze uvidite, co vam osud prichystal, drzim palce nech sa svokra trosku ukludni
Nečítam komenty, ale povedala by som jej, ak by začala s tými rečami o zlyhaní, že som potom taká istá neschopná ako ona, keďže ani ona neporodila dcéru 🤦🏼♀️🤦🏼♀️🤦🏼♀️
Páči sa mi, že ty si normálna. Dôležité je predsa, aby ste boli v poriadku, ty aj bábo a je úplne jedno ci to bude chlapec alebo dievčatko.
Toto predvadzal chvilu moj nebohy svokor, kebo chcel vnuka, nositela mena. Ked som bola druhy krat tehotna, tak ma vytocil, ze som ho poslala k doktorovi, nech mu vysvetli, kto je "zodpovedny" za pohlavie
Mne moja povedala, ze s chlapcom ku nej ani nename chodit. Ona chce vnucku.
Tvoja svokra má koľko rokov? Má názory z roku 5, úplne je mimo. Ako ktosi písal, je normálne dúfať. Ale nie nasilu niečo siliť. A navyše, ona vie, že jej chcenie už nič nezmení? Že pohlavie dieťaťa vzniká v okamihu počatia? Jaj, dievča, maj pevné nervy. Inak, my sme boli 3 sestry. Ja najmladšia. Môj otec by teraz mal 80. A jemu vždy chlapi v dedine vykrikovali, že nevie syna urobiť. 🤦 Primitívne. No v tých časoch zjavne spoločensky tolerované. Aj preto sa pýtam na vek svokry.
Kokos ved jej splechni v prvom rade, ze neschopna je ona keď rodila len synov, tak co čaká od vás?? Ide vám príkladom 🤣 kobila poistená!
A just by som jejvoznamila chlapca i keby viem ze dievca!
A teda samozrejme nebude ani pri pôrode ani kojit ona nebude a nked sa nespamata uvidí max fotky.
Muz mi tiez povedal, ze jej povieme, ze to je chalan aj ked bude dievca😀
Potom daj vedieť, ako si v pondelok dopadla.
@ina2405
vieš, to sú tí rovni a rovnejší 😂 U mna by si verí nestretla ochechula. Ale k tomu treba dozrieť a byt v pohode s tým, že bude aj za mrchu najväčšiu na svete u niekoho. Trvalo mi to síce roky ale už som tak nastavena. Vôbec ma nemusi mat každý rad a ja nemusím byť ored každým peknučká. Musím byť v pohode hlavne zo sebou a nie s druhými ále proti sebe! To ked clovek pichopi ma z polovice vyhrané.
Ja by som povedala,že ak to bude dievčatko,ani ho domov nedonesiem. Budeš mať od nej naveky pokoj,tak sa nahnevá
Nechci vedieť, čoby som jej ja povedala. A viac by som sa s ňou nebavila, keď sa jej nepáči.
u nás sa takto preferoval chlapec, lebo ozdaj prvé vnuca musí byt chlapec, nie? A keď to bolo dievčatko, tak má tie sklamane pohľady a reči “že nevadí, veď nabudúce to isto vyjde” asi nezabudnem… jej reči (ak by to bol chlapec) jedným uchom dnu, druhým von.. ak by bolo dievčatko, ihneď nastaviť hranice 😀😀
ja by som jej povedala že to bude syn aj ked nebude , nech mam pokoj
No tak keby mne takáto svokra povedala,že som neschopná porodiť dievča,tak by som jej s úsmevom podala ruku a povedala,veď sme na tom rovnako 😃a potom by som ju ignorovala...
Chlapec😀 aj som rada…
Gratulujem, tiež mám troch mušketierov 🙂...ale stále počúvam akoby mi dievčatko pristálo a to hlavne od svokry, ktorá má štyroch synov 😁 proste nepochopíš
Gratulujem.

No, svokra po tejto info, možno dostane infarkt a bude pokoj🙃😆
@enmery manzel jej to chce zajtra povedat🤣 vianocne prekvapenie
Blahoželám k chlapčekovi a hlavne nech bude zdravý. To je predsa najdôležitejšie. A nenechaj si pokaziť náladu svokrou. Nech si hovorí čo len chce.

.