Ako vyzerajú vzťahy starších veriacich?
Dobry den, som po 40 a stale single. Mala som nejake pokusy o vztah, ale nevysli.
Vyzeram asi stale k svetu, lebo stale sa so mnou snazia zoznamit veriaci muzi, ale co v takom veku?
Cielom krestanskeho vztahu je rodina a vsetci veriaci muzi ocakavaju deti.
Deti som vzdy chcela, ale v mojom veku a s mojimi komplikovanymi zdravotnymi problemami uz ani adoptovat nemozem, nevedela by som sa zial postarat.
Ako ma taky vztah vyzerat, ak jeho cielom nie je rodina?
Ma vyznam vobec svadba v takom veku, ak jej ucelom nie je plodenie deti?
Tiez tuzim po laske a opore, ale akosi neviem, ci to este ma vyznam, alebo ako mam na take pozvania na kavu reagovat.
Ako vyzeraju vztahy starsich veriacich? Alebo ako by mali vyzerat?
Dakujem
Akoze chces vztah bez sexu do svadby a po svadbe sa chces vyhnut tehotenstvu kvoli zdravotnemu stavu?
Poznam mnoho manzelov, ktori spolu ziju roky, bez deti. Bud nemohli mat, alebo sa rozhodli, ze nechu mat, nikdy som to neskumala. Su stastni, spokojni, travia spolu kopu casu.
Ak su dvaja spolu len kvoli detom, co potom robia, ked deti odrastu a maju svoje rodiny? Za mna deti nie su povinnost. Da sa zit plnohodnotny manzelsky zivot aj bez deti..
Akosi tu väčšina nepochopila autorku... Vzhľadom na otázku je autorka ortodoxne veriaca, to nie je ako tu niekto napísal že verím v boha, ale sex má ako má bežiacom páse. Rozprával som sa s pár ľuďmi na túto tému a tam ide hlavne o to, pri sexe aby ejakulácia bola do pošvy, bez toho aby sa dvojica chránila = teda sex za účelom plodenia. Tieto páry teda sa chránili často, že počítali plodné/neplodne dní, tak to je asi dovolené? Ale je pravda, že nemali iba 1 dieťa.. Ale veriaci nie som, len mám známych ortodoxne veriacich a ono príde občas reč aj na toto.. Takze rady, že sa má vykašľať na vieru, tu chcenymi radami nie sú.

Tato otazka bola urcena veriacim a pointou je, ako mozem v mojom veku a mojim zdrav.stavom mat vztah s muzom a nezit v hriechu? Starsi veriaci muzi stale o mna zaujem maju, len nechapem, co ocakavaju od zeny po 40-45. Hlavne ti, co tvrdia, ze este chcu deti, preco nehladaju mladsie.