Ako začať seriózny vzťah s dvoma partnerkami?
Ahojte..
poslednú dobu rozmýšľam nad tým, že by som chcel ísť do vážneho vzťahu. Nejaké skúsenosti už mám, ale čím viac nad tým premýšľam, tým viac mi príde, že klasický vzťah (jeden na jednu) asi nie je úplne pre mňa ideálny. Možno to bude znieť zvláštne, ale najviac ma láka predstava vzťahu s dvoma ženami naraz. Nemyslím to ako nejakú hru , alebo nezáväzné randenie, skôr naopak.. predstava, že by sme fungovali všetci traja spolu, vážne a dlhodobo. Viem, že to nie je úplne bežné, preto by som rád počul názory skúsenejších. Zaujímalo by ma hlavne, ako vôbec začať s niečím takýmto, či existujú nejaké konkrétne miesta, alebo komunity, kde ženy hľadajú takýto typ vzťahu, a hlavne aké by mali byť povahovo, aby to mohlo fungovať . Či skôr podobné, alebo naopak rozdielne, aby sa vedeli dopĺňať. Premýšľam aj nad tým, či má zmysel, aby jedna bola napríklad viac rodinne založená a druhá spontánnejšia, alebo je to skôr cesta do problémov. Rovnako ma zaujíma, či by bol problém, ak by jedna z nich už mala dieťa.. Úprimne, fyzicky ma priťahujú skôr štíhle blondíny, ale uvedomujem si, že vzhľad asi nebude to hlavné, ak má takýto vzťah fungovať. Budem rád za akékoľvek rady, skúsenosti. alebo aj kritiku... pokojne mi napíšte aj to, ak sa na to pozerám príliš naivne.
Vďaka
Podľa mňa toto normálny muž nenapíše, je to neprirodzené a nepoznám ženu, ktorá by to chcela.
Zije tak Gedeon Burkhard (Komisar rex), spytaj sa ho😊.
Inak uz z neho nie je nic, co byval kedysi, sedivy dedulo.....
No ved si zacni... tieto eroticke uzasne predstavy postelne v realite pojdu do kytek... rodina ani jednej strany toto akceptovat nebude, budete si uzivat kazdodennu kritiku a nie obdivnu, ale negativnu, ty budes vzdy chuj, co mu jedna zena nestaci a kazdy normalny rodic bude tahat svoju dceru prec z takehoto vztahu a teda zatko roka nikdy nebudes... ak budete mat deti, to, ze ma ocko dve zeny v posteli bude tema u dietata cely zivot, bude tomu celit v skole tak casto, ze ma "cudnu" rodinu... O tom, ze to je financne relativne narocne - potrebujes omnoho vacsie byvanie, dovolenka drahsia, strava drahsia, auto vacsie a a a ... si sa s konom zrazil mat dve zeny doma s PMS 😂😂😂
dieťa s vami ? neviem či by ti neklepala na dvere sociálka. Vy traja si robte čo chcete , ale dieťa do tohto "chlieva" nepatrí.
@anonym_autor kde začať? U nejakého terapeuta? Možno rovno psychiater by vedel pomôcť. 🤷
Som tu v skupine krátko, ale neustále čítam, ako vás manžel podvádza s inou a viete o tom, alebo ako podvádzate manželov. Toto, čo ja chcem, je vec, ktorá bude seriózna voči všetkým a vlastne to isté, čo zažívate vy.
Som tu v skupine krátko, ale neustále čítam, ako vás manžel podvádza s inou a viete o tom, alebo ako podvádzate manželov. Toto, čo ja chcem, je vec, ktorá bude seriózna voči všetkým a vlastne to isté, čo zažívate vy.
@anonym_autor zlato ale to neznamena, mat tie dve zeny alebo milenca doma 😂😂 Mat milenku-milenca je ulet od reality, romanticke sexy dobrodruzstvo, nema nic spolocne s domacimi pracami, vychovou deti a sobotnymi nakupmi v kauflande... tyka sa sexu, intimity, uzit si a ist domov, ale nie, ze zijes dva plnohodnotne vztahy v jednej domacnosti...
@anonym_autor zlato ale to neznamena, mat tie dve zeny alebo milenca doma 😂😂 Mat milenku-milenca je ulet od reality, romanticke sexy dobrodruzstvo, nema nic spolocne s domacimi pracami, vychovou deti a sobotnymi nakupmi v kauflande... tyka sa sexu, intimity, uzit si a ist domov, ale nie, ze zijes dva plnohodnotne vztahy v jednej domacnosti...
@anjelicek26 v Nákupnej Krajine si chcela napísať.
@anonym_autor koľko máš rôčkov? Toto fórum je pre dospelákov, vieš? Šup, šup, radšej si pusť Disney Channel.
@anonym_autor na kazdu dieru existuje zaplata... cize... ak to vyhovuje vsetkym 3 zucastnenym, nie je nemozne mat aj takyto vztah... uprimne ale to neviem ake vyhody by si musel ponuknut, aby jedna normalna zena chcela byt druhou a este aj oficialne... drzim vsak palce... problem je ako to vnimas... pretoze ty z dvoch zdanlivo idealnych zien, chces vytvorit jeden dokonaly komplet... akoze z kazdej to najlepsie, scitas odcitas a vide ti 100%... co ked oni potom ale od teba budu kazda vyzadovat svojich 100% ... potom spravis co?
@anonym_1aed2b Žena, matka, ktorá má dieťa, tiež nedokáže dať budúcemu partnerovi 100 %. 50 % dáva dieťaťu a zostáva jej pre partnera iba 50%. Čiže kde vidíš matematickú chybu, ak sa nájde ešte jedna žena, ktorá mu dá zvyšných 50% a všetci môžu byť šťastní?
@anonym_autor koľko máš rôčkov? Toto fórum je pre dospelákov, vieš? Šup, šup, radšej si pusť Disney Channel.
@anonym_b7cf46 Cha. cha.
Žiadna normálna žena by to toho nešla. To by musela byť veľmi zúfalá, aby za strechu nad hlavou bola ochotná platiť sexom a nevadila by jej druhá žena v posteli.
Ja ti rozumiem, len rozmýšľam, či sa ti podarí nájsť vôbec tú jednu, ktorá by s tebou bola dobrovoľne...
@anonym_b7cf46 Cha. cha.
@anonym_autor no schválne, koľko máš, rokov, ale pravdu. Určite nie viac ako 20. Podľa toho vyzerajú aj tvoje úvahy, nedospelé, bez poznania sveta a ľudí v ňom.
@anonym_1aed2b Žena, matka, ktorá má dieťa, tiež nedokáže dať budúcemu partnerovi 100 %. 50 % dáva dieťaťu a zostáva jej pre partnera iba 50%. Čiže kde vidíš matematickú chybu, ak sa nájde ešte jedna žena, ktorá mu dá zvyšných 50% a všetci môžu byť šťastní?
@anonym_autor UPS, ale keď ty dáš svojmu dieťaťu 50 percent, tiež ti len polovica pre ženu zostane. Alebo si myslíš, že žena si porodí a výchova dieťa sama? Nie si v Saudi Arabia.
Nevies si najst jednu, ale vyhovovali by ti dve, aby si mal istotu vzdy navareneho a prazdnych 🥚🥚
Čiže si ešte nemal žiadny vážny vzťah,a už chces rovno dve ženy...chlape, spamätaj sa,lebo to,čo tu chces,he veľmi nereálne,aby si našiel
Akože tá jedna, co ma rada domáce prace by vám všetkým trom prala a tá spontánna by chodila s tebou napr na výlet hej…
Ne*ebe ti ..
To, čo popisuješ, je forma polyamórie, konkrétne triáda. Nie je to bežné, ale funguje, ak sú splnené určité podmienky. Najväčší problém býva, že ľudia si to idealizujú a podcenia náročnosť. Začať treba realisticky. Nenájdeš veľa žien, ktoré hľadajú rovno vzťah s jedným mužom a ďalšou ženou. Oveľa častejšie vzniká takýto vzťah postupne, nie plánovane. Najprv si nájdeš jednu partnerku, ktorá je otvorená tzv. nemonogamii, a až potom sa prípadne rozširuje dynamika. Komunity existujú, ale sú skôr online a menšie. Hľadaj polyamory alebo ethical nonmonogamy skupiny. Tam je vyššia šanca, že ľudia chápu, do čoho idú. Musí tam byť vysoká emočná stabilita, otvorená komunikácia a nulová tolerancia k manipulácii. Žiarlivosť sa objaví vždy, rozdiel je v tom, či ju vedia spracovať. Bez toho sa to rozpadne. Nie je podstatné, či sú podobné alebo rozdielne. Podstatné je, aby mali rovnaké očakávania od vzťahu. Kombinácia rodinne založená + spontánna môže fungovať, ale len ak obe chcú rovnaký typ záväzku. Inak vzniká napätie.
Dieťa nie je to automatický problém, ale výrazne to zvyšuje komplexnosť. Priorita matky bude vždy dieťa, nie dynamika trojice. Treba s tým počítať. Muž hľadá dve ženy pre seba, ale ony nemajú vzťah medzi sebou. To nefunguje dlhodobo. Stabilná triáda znamená, že vzťah existuje medzi všetkými tromi, nielen k tebe. Je to výrazne náročnejšie než klasický vzťah. Ak máš pocit, že klasický vzťah nie je ideálny, najprv si ujasni prečo. Často ide skôr o nerealistické očakávania než o skutočnú kompatibilitu s polyamóriou.
ale ludia takto realne funguju. nie je to vsak pre kazdeho a ja osobne by som takto zit fakt nevedela. drzim palce v hladani, mozno sa ti postasti. ale musim podotknut, ze ziadna normalna zena na take nieco nepristane. 😀
Polyamoria existuje, ty mám pocit, že si to však predstavuješ úplne zle… porovnávať to so ženami, ktoré akceptujú mužovi milenku je úplne mimo, tam tie ženy často po tichu trpia kvôli deťom, kvôli peniazom, kvôli strachu a podobne a je to niečo úplne iné… nájsť jedného človeka, s ktorým si sadneš a vztah sa preklopí do vážneho je náročné, nie to ešte keď tam majú byť traja a všetci navzájom si vyhovovať, takže výzorom si veľa vyberať asi nebudeš, jediné na čo by si sa mal sústrediť, aby tomu dane ženy boli otvorené a urcite najskôr hľadať jednu… ale nesmieš si to predstavovať ako u Mormonov, dnešné poly queer vzťahy väčšinou zahŕňajú viac žien, ale aj mužov… sú na to špeciálne zoznamky, komunity, fb skupiny… hľadaj heslá polyamoria, ethical non-monogamy a od začiatku buď transparentný v tom o čo ti ide
Myslím, že buď zatiaľ v kľude a užívaj si aspoň tie fantázie. Nenájdeš si tak ľahko ani jednu zúfalec..
Mas problem zbalit jednu, ako by si zvladol hladat dve?
Ozaj uzivis dve zeny a vsetky deti, ked budu obidve na rodicaku? Vies im vsetkym zabezpecit strechu nad hlavou?
No v prvom rade treba nájsť prvú čo tak bude chcieť žiť,veď staci len čítať čo tu píšu
Treba mať na to fakt nadstavenie a nielen tie zeny ale aj ty,máš kapacitu na to mať dve plnohodnotne partnerky,financiame i obe sa starať a dokázať sa starať o takuto veľkú domácnosť,to nie ,že ženy ta budú milovať a starať sa o domácnosť,to ty budes mať dvojnásobok starosti a potešenia
Myslím, že buď zatiaľ v kľude a užívaj si aspoň tie fantázie. Nenájdeš si tak ľahko ani jednu zúfalec..
@anonym_cc13f9 prečo zúfalec
@anonym_cc13f9 prečo zúfalec
@minenkaa Lebo si nevie nájsť ani jednu a toto sú akurát jeho mokré sny. Napríklad preto.

@anonym_autor na kazdu dieru existuje zaplata... cize... ak to vyhovuje vsetkym 3 zucastnenym, nie je nemozne mat aj takyto vztah... uprimne ale to neviem ake vyhody by si musel ponuknut, aby jedna normalna zena chcela byt druhou a este aj oficialne... drzim vsak palce... problem je ako to vnimas... pretoze ty z dvoch zdanlivo idealnych zien, chces vytvorit jeden dokonaly komplet... akoze z kazdej to najlepsie, scitas odcitas a vide ti 100%... co ked oni potom ale od teba budu kazda vyzadovat svojich 100% ... potom spravis co?