Ako získať práva na dieťa s vydatou ženou?
Ahojte.
Viem ze sem pisu len zeny ale ja som muz.A mam problem.Neodsudzujte ma za to co napisem prosim.Zalubil som sa do zadanej,nie vydatej ktora mas nim dve deti.Milovala ma az natolko ze planovala zit so mnou.Prislo na to ze spolu cakame dieta ale ona ostala pri nom.Ako asi to bol lenjej ulet od vsednych problemov.To nie je problem.Chcem vsak poradit co mam spravit.Chcem aby to dieta bolo moje.Trapi ma ze nebudem pri vsetkych tych krasnych cchvilach ale nechcem o neho prist.Ako mam zabezpecit aby otcovstvo bolo moje.Viem ze asi priezvisko si moze nechat jej.Len chcem mat moznost ho vidat aj pri narodeni a kazdu moznu chvilu.Chcem aby bolo zabezpecene a samozrejme by som ho najradsej malvo svojej opatere.Este nie je na svete alebojim sa ze ma s toho vsetkeho vysachuje a prisvoja siho.Nechcem sa ho zrieknut a chcem vediet aku mam sancu uspiet a co mam spravit este teraz.Len prosim nesudte ma za to co som spravil.Veril som a verte mi ze mam uplne obrateny na ruby zivot.
Dakujem za rady ci skusenosti
Keď ona nechce aby si bol otec budeš musieť riešiť všetko cez súd. Rozmysli si či ti tie ťahanice za dieťa a všetko okolo stoja.
@katkaseiner iba od nej mam tu informaciu tak som jej veril.Ja len jedno chcem..chcem vediet kedy sa narodi a aj keby sa dalopocas tehotenstva ci je vsetko v poriadku.A hlavne chcem ho vidiet kolkosa len bude dat.
@januska12323 mne je jedno za tie tahanice.Ja sa ho nechcem zriect a to nevravi zo mna uzske ego ale nechcem aby vyrastalo a nepoznalomna ako skutocneho otca ktory sa ho vzdal bez boja
@orimmiro tak ktovie co naozaj povedala svojmu partnerovi. Podla mna si on ozaj mysli,ze je jeho.
Dobré riešenie sa je aj ísť priamo porozprávať, on ti povie či spolu spávali (ale počítam stým že veľmi veľká pravdepodobnosť že áno).
@tamitamitami tak pred nejakým časom tu jedna riešila dávala dátumy kedy spala s jedným a kedy s druhým aby jej poradili ktorý z nich je otec
@orimmiro tak najprv súhlas s otcovstvom, keď nebude matka chcieť budú nariadené testy a potom výživné a stretávanie, všetko cez súd.
@orimmiro to nie je len o vyzivnom, ale ludia vedia byt v tomto svine… koniec-koncov, vymozitelnost prava v tomto state je aka je, takze to, ze budes mat okrem povinnosti aj nejake rodicovske prava, este neznamena, ze budu aj naplnene… aby tvoj zivot nebol len natahovanie sa po sudoch a bez vysledku.
Jedina moznost je sudne poziadat o urcenie otcovstva po narodeni dietata. Sud urci v tejto veci odber DNA a potom po potvrdeni sa mozes domahat striedavej starostlivosti. Ak je partner jej manzel, automaticky je to jeho dieta, kym sud neurci otcovstvo inak.
Na druhu stranu, tak treba kazdemu, kto si zacne so zadanym clovekom. Potom sa stanu veci a je z toho natahovacka. Realne to schyta dieta. Nakolko bude mat vlastne dve rodiny. Tam jedine sa vsetci stretnut a dat hlavy dokopy kvoli dobru dietata.
@sissy27 * toto co ty pises by bolo realizovatelne v pripade, ze s tym suhlasia obaja rodicia *
áno musia obaja súhlasiť aby to bolo platné, ale vedia vyplniť samostatne každý za seba, takže svoju "polovicu" zápisnice už môže dnes odoslať na matriku
keďže je slobodná mamička aj tak bude musieť ísť na matriku so súčasným partnerom vyplniť otcovstvo alebo vyplniť cez internet a sranda by bola keď by im matrikárka povedala že už tu v počítači má zapísaného jedného otecka pre jej dieťa, tak nech si matka vyberie na ktorého otecka z nich podpíše súhlas 🙂
Toto mi pripomína situáciu zo seriálu Oteckovia
Dakujem Vam.Viem ze v ociach mnohych zien som za toho zleho a chapem Vas.Ale ruku na srdce ktora z vas nebola nikdy slepo zalubena a verila krasnym slovam a snom.Podotykam ze je to moje jedine dieta a ona vedela ze o nom snivam .Teraz budem musiet bojovat o neho ale viem ze nechcem ani jej ublizit nakolko som ju skutocne miloval.Len chcem jedine,aby ma uznala za otca a mozem ho mat pri sebe a travit s nim cas.Nic ine nechcem.A hlavne ho chcem chranit ,lebo jeden nikdy nevie ako to s nou a s jej partnerom este dopadne
@orimmiro Ale ty si si nie na 100% istý že je to tvoje dieťa. Ona normálne žila so svojím chlapom.Podať môžeš ale ak to ona nepodpíše tak to nemá žiadnu hodnotu.
Najlepšie čo môžeš spraviť je žiadať o testy otcovstva cez súd, to je jediný spôsob ako sa dostať k dieťaťu bez jej súhlasu ak je naozaj tvoje.
Napríklad ak stihnú svadbu do pôrodu bude automaticky otec on.
@maranco Ja mám známu ktorá tiež takto mala dvoch "partnerov" a otca dieťaťa tiež na 100% nevedela (každý z nich si myslel že je jediný jej partner). Za mňa svinstvo ale je to úplne bežná vec. Takže na mieste autora by som trvala na testoch otcovstva.
@tamitamitami som si na 100% viem ako to bolo v tedy.Tak ze mal by som teraz podat na sud ziadost otcovstvo a potom bude musiet respektovat ze dietatu budem za otca a v tedy mozem ziadat aby ma aj informovala o zdravotnom stave a vsetko ku tomu?Malo by potom aj moje priezvisko?
@orimmiro Žiadosť poslať môžeš ale ak ju ona nepodpíše tak to nič neznamená. Nemusí to urobiť, môže dať svoje priezvisko a aj uviesť iného otca.
Ty môžeš keď sa dieťa narodí dať na súd žiadosť o určenie otcovstva. Toto je jediná cesta ako sa ty dostaneš k dieťaťu aj napriek tomu ak ona nebude chcieť. Priezvisko bude mať pravdepodobne jej, to sa už na súde nemení.
Teraz stým nevieš spraviť nič ak ona nechce priznať otcovstvo oficiálne. Nemusí ťa informovať o tehotenstve, pôrode a ani ťa pustiť k dieťaťu kým neprebehne súd.
Určite sa nevzdávaj a minimálne o tie testy otcovstva žiadajú keď sa dieťa narodí. Potom sa už budeš vedieť zariadiť ďalej podľa toho ako dopadnú výsledky.
@orimmiro no ja som zadaneho nemala nikdy a vsetkych takych som odmietla. Lebo nikdy nevies. Mne to pride ako keby si bol darca spermii. Ale ked dokazes otcovstvo sudom, tak je mozne, ze dosiahnes tu striedavku. Nakolko dnes vyhradnu zena dostane iba ked ma naozaj vazne dovody. Ale sladke reci v posteli medzi ne nepatria. Tiez moze mat dieta dvoch otcov, milujucich, toto uz je trosku o nejakej vyzretosti ludi.
@tamitamitami dakujem :(
@orimmiro Ona to otcovstvo čo ty podáš musí podpísať ak to nespraví tak je to neplatné. Ak to podpíše budeš uvedený ako otec (čo zjevne spraviť nechce). Ak to nepodpíše a neurčí iného otca tak dieťa nebude mať otca v rodnom liste. Ak pôjde na matriky a dá zapísať svojho partnera bude v rodnom liste on. Ak stihnú svadbu do pôrodu tak isto bude v rodnom liste on.
To by potom hocijaký chlap mohol byť zapísaný ako otec.
Normálne keď sa dieťa narodí požiadaj súd o určenie otcovstva, spravia testy. Ak budeš naozaj otec útočia stretávanie zo začiatku možno pár hodín a výšku výživného. Ideálne si aj nájsť právnika nech ti stým pomôže.
@orimmiro Tvoj potoj je velmi sebecky.
Zda sa ze matka aj jej manzel sa rozhodli vytvorit tomu dietatu rodinu.
A ty si uz teraz rozhodnuty chodit po sudoch a bojovat o SVOJE pravo s tym dietatom byt a vobec ta nezaujima ci to tu rodinu narusi, alebo ako vobec to bude vplyvat na dieta. Miesto toho by si sa mal seba pytat co najlepsie mozem urobit aby malo moje dieta dobry zivot? Ak teda matka chce vychovavat dieta s manzelom a manzel ho chce vychovavat ako svoje, tak tvoja snaha by mala byt si vytvorit s nimi co najlepsi vztah aby ta doslova "prijali do rodiny" a vysvetlili dietatu ako sa veci maju a ze VSETCI doleziti ludia v zivote toho dietata spolu dobre vychadzaju.
@andreatytler ale mna od dietata uplne odstrihli.Nema manzela,ma partnera a nevychadzali spolu.Aj teraz s nim ostava len kvoli tomu ze maju deti.Ja viem ze ma sudite , mohol som vediet ze aj taka vec sa stane ze vlastne ich dvoch to upevnilo ked sa toto udialo.Ale co ked on bude na neho nevrli lebo bude vediet ze je moje? To mam akoze nechat tak? Nie som ani sebec,prave naopak cely zivot som si potentoval.Len chcem jedno,byt s nim aspon kolko sa len bude dat

Zjavne hrala na dve strany, takže dieťa nemusí byť tvoje. To že ti ona tvrdila že sním nespí nemusí byť naozaj pravda (hlavne keď chcú teraz spolu ostať). Normálne jej napíš že keď sa dieťa narodí budeš žiadať testy otcovstva. Ak výsledky dopadnú v tvoj prospech tak sa buď môžete vy dvaja dohodnúť alebo určí všetko ohľadom toho súd.