icon

Ako získať práva na dieťa s vydatou ženou?

orimmiro
29. okt 2024

Ahojte.
Viem ze sem pisu len zeny ale ja som muz.A mam problem.Neodsudzujte ma za to co napisem prosim.Zalubil som sa do zadanej,nie vydatej ktora mas nim dve deti.Milovala ma az natolko ze planovala zit so mnou.Prislo na to ze spolu cakame dieta ale ona ostala pri nom.Ako asi to bol lenjej ulet od vsednych problemov.To nie je problem.Chcem vsak poradit co mam spravit.Chcem aby to dieta bolo moje.Trapi ma ze nebudem pri vsetkych tych krasnych cchvilach ale nechcem o neho prist.Ako mam zabezpecit aby otcovstvo bolo moje.Viem ze asi priezvisko si moze nechat jej.Len chcem mat moznost ho vidat aj pri narodeni a kazdu moznu chvilu.Chcem aby bolo zabezpecene a samozrejme by som ho najradsej malvo svojej opatere.Este nie je na svete alebojim sa ze ma s toho vsetkeho vysachuje a prisvoja siho.Nechcem sa ho zrieknut a chcem vediet aku mam sancu uspiet a co mam spravit este teraz.Len prosim nesudte ma za to co som spravil.Veril som a verte mi ze mam uplne obrateny na ruby zivot.
Dakujem za rady ci skusenosti

bielasovicka
29. okt 2024

@orimmiro bojuj za svoje práva, keď ty si otec, tak proste si. A nestaraj sa o to ze im narušís nejakú rodinnú pohodu. Nemala si s tebou začať. Nemala podvádzať svojho chlapa. Teraz nech pyka za svoje činy. Bojuj za svoje dieťa a basta. Držím ti palce👍👍

kavasmliekom
29. okt 2024

@orimmiro a ešte taka otázka? Len teraz sa dozvedela, že je tehotná? Čiže je v začiatkoch, ešte len test jej vyšiel pozitívny? Lebo ani by som sa jej nečudovala, keby išla na potrat a nakoniec ty budeš za blba, že si im rozbil vzťah a všetko si si vymyslel.

lucilaines
29. okt 2024

@andreatytler ja ho zase chapem, ze je sebecky. Skus si predstavit tu situaciu naopak. S niekym si bola, bola si donho zalubena,planovala buducnost, to ze naivna, je druha vec. Teraz je tu dieta, ktore je tvoje. Vzdala by si sa ty vlastneho dietata a pozerala na to ako ho vychovava v podstate pre teba cudzi clovek? Ja by som to tiez nedokazala. Ak je to dieta jeho, ma nanho plne pravo. A koniec koncov si myslim, ze aj to dieta ma pravo vediet pravdu. Ak to spravne chapem, tak autor sa snazi po dobrom to riesit a asi to co si popisala ty, ze by existovali vsetci traja nejako priatelsky, oni dvaja kludne spolu, autor by si chodil po dieta a staral sa rovnako a vsetci by si zakyvali s usmevom na tvari, je presne to, co sa snazi dosiahnut. Lenze ked sa neda, tak sa neda. Momentalne ma na vyber bud bojovat o dieta sudnou cestou alebo sa ho uplne vzdat, ine moznosti zjavne nema.

enmery
29. okt 2024

@orimmiro Zhrnieme si to-jemu povedala, že ho neľúbi, ľúbi Teba. Má 2 deti a ty ju chceš aj tak. A ona ostala s ním, aj keď ľúbi Teba. Vám nestálo tým pádom nič v ceste byť spolu, tá žena Ti vedome klame a ľúbiť Ťa isto neľúbi. Inak by bola s Tebou. Toto si aspoň uvedom.

sense
29. okt 2024

@orimmiro a si si istý že to dieťa je ozaj tvoje?

hefo
29. okt 2024

No, už by sa z toho aj telenovela urobiť dala...

enmery
29. okt 2024

Ale veď nech si dá urobiť testy otcovstva. Potrebuje to, aby sa prebral do reality. Pretože ak ju on chcel aj s deťmi, ona tvrdí, že ho ľúbi, niĉ im nebránilo byť spolu. Ešte aj partnerovi povedala, že ľúbi iného.☺️Ona ale nechce-pretože ho klamala. Chlapec potrebuje toto precitnutie.

dota6
29. okt 2024

Ľudia? Nepripomína Vám táto téma, spôsob vyjadrovania a smutný ľudský osud ako z Pošty pre teba tému od menonepoviem3333? 🫠 Myslíte si, že robia nábor niekde na písanie týchto tém? Lebo tiež to pôsobí tak trollovito.

naneta258
29. okt 2024

@dota6 mne sa zasa zdá ze takáto téma tu už raz bola.

petronelag
29. okt 2024

Keď ona prestáva komunikovať, iste by ani nepodpísala žiadnu zápisnicu o určení otcovstva, podľa mňa by sa s tým dalo niečo robiť až po narodení dieťaťa, dať urobiť
test otcovstva a ak sa potvrdí, že otcom je on, tak potom môže začať konať.
Aj priezvisko mu ona môže dať svoje.
Ani ženám sa nedá celkom veriť, všetko môže byť inak, aj tak, že ona so svojím druhom normálne spolu žije a toto si len tak prilepšovala a vymýšľala si ako sa jej hodilo.

kiki68
29. okt 2024

@orimmiro ale ona je a bola. Vedel si, ze je zadana. Mal si ju odmietnut pred prvym rande. Teraz nas dosledky a mozes len dufat, ze to dopadne tak, ze budes to dieta vidiet

macatt
29. okt 2024

Podľa mňa dieťa nebude tvoje, oklamala ťa a zrejme klamala celý čas aj v tom, že s otcom svojich detí nespáva..
Poradiť ti neviem, ale keď sa dieťa narodí a testy ukážu, že si otec, tak ti to právo nikto nezoberie..
Ale nebude to hneď, musíš byť trpezlivý rok-dva-tri, kým bude žena na materskej to môže byť ťažšie, ale neskôr ho kľudne dostaneš aj do striedavej starostlivosti, viac prípadov takých poznám..
Tvoje stanovisko pozná, ak to ale nebude rešpektovať moc s tým neurobíš..
Držím palce..

janickacrazy
29. okt 2024

@naneta258 asi preto, že také prípady sa proste stávajú. Možno ani ona nevie, kto je otcom dieťaťa. Ale rozhodla sa ostať s priateľom, ktorý možno je lepšie finančne zabezpečený alebo je tam je iný dôvod. Ale ja si osobne myslím, že ten priateľ, s ktorým žije o tom druhom mužovi vôbec netuší a myslí si, že dieťa je jeho. Lebo ozaj máloktorý chlap chce vychovávať dieťa od milenca.

vroni
29. okt 2024

No, baby ti síce radia srdcervúco ale inak zle. Celé tvoje otcovstvo stojí výhradne na tom, čo urobí partner tvojej frajerky. Ak dieťa vyhlási za svoje, môžeš aj tancovať po mihalniciach a odrážať sa ušami, otcom dieťaťa bude nenapadnutelne on. Nepomôžu ti žiadne zaloby ani dna testy a už vôbec nie neplatný formulár, odoslaný na matriku. Tvoja jediná šanca je, vyvolať pochybnosť o otcovstve v partnerovi tvojej frajerky, aby nepodpísal otcovstvo. Potom môžeš žiadať o jeho súdne určenie. Stále s rizikom, že sa dozvies, že nie je tvoje. V okamihu podpísania otcovstva frajerkinym partnerom si nenávratne vonku z hry. Úplne bez ohľadu na to, ci je dieťa biologicky tvoje či nie.

andreatytler
29. okt 2024

@lucilaines Ale autor sa vobec nesnazil to po dobrom riesit? Ani trochu. Ved on ani nevie ci matkyn partner vie pravdu o otcovstve. Ma to len sprostredkovane. Ak by stravil mesiace snazenim sa o rozhovor s obama ludmi a skutocne by ho chceli zo vsetkeho vysachovat, tak chapem ze by to riesil sudom.
Ale on to chce riesit sudom hned teraz. On uz teraz usudil ze ten partner moze byt na dieta zly a to ho pravdepodobne v zivote nestretol. Uz teraz chce to dieta pred nim chranit.

orimmiro
autor
29. okt 2024

@andreatytler Preco si myslus ze to hned chcem riesit sudom? Trva to uz dva mesiace bez toho ze by chcela ci chceli komunikovat.Ja sa ozyvam pytam sa ako dalej a odpoved je len nemam chut teraz nieco riesit

orimmiro
autor
29. okt 2024

@macatt dakujem.Uz tusim ze je to boj proti veternym mlynom.Ale i tak sa budem snazit

orimmiro
autor
29. okt 2024

@lucilaines presne si to opisala.Chapem ze sa rozhodla inak ale ja len chcem aby som sa mohol s dietatom stretavat.Nic ine nechcem a neodpisujem teraz lebo som v praci tak prepacte

orimmiro
autor
29. okt 2024

@kiki68 ale my sme neboli na rande.Boli sme kamarati a ona mi len kazdy den vravela ako je ona doma s partnerom.Ze spolu nespavaju .A to som navstevoval s nou uz aj rodinu.Nikdy som nebol len milenec.Teda uz viem ze iba z mojej strany

betulinka1
29. okt 2024

@orimmiro poznam podobny pripad. Dokonca bola vydatá, Cize otca napisali jej manzela. Bio otec musel podat po narodení navrh na určenie otcovstva, kde sa robili testy DNA. Na stretávaní sa dohodli a sud schválil dohodu rodicov s tym, ze maleho mal normalne kazdy treti den aj s prespanim, Cize dva dni otec, tri dni matka. Ona nekojila, takze to bolo v pohode. Keby kojila, jasne, ze prespatie nehrozi. Potom sa súdil o priezvisko a aj to vyhral, ale pozor ona nemala rodné priezvisko ale priezvisko manzela. Tak sud na to prihliadol. A casom presli na striedavku. Ona za medzitym zase rozviedla a zase vydala a bio otec sa oženil. Chlapec ma uz 15 rokov a nema z toho ziadnu traumu, chodi do oboch rodín, viac je u otca, lebo tam ma strednu skolu. Ale teda bio otec si musel vsetko vydobíjat.

mameha7
29. okt 2024

@orimmiro Keď ti aj test DNA potvrdí, že si otec a súd uzná tvoje otcovské práva, tak sa priprav na boj. Toto vyzerá na solídnu psychopatku, čo to hrá na dve strany. Tá ti bude za to, že si jej zničil rodinnú idylku, znemožňovať kontakt s dieťaťom, ako to najviac pôjde. Otázne je, či ti to za to stojí. Alebo možno sa pricucne na teba, keď ju manžel pošle do riti po tom, čo skutočne zistí, že dieťa nie je jeho.

lucilaines
29. okt 2024

@andreatytler ved ale ja to chapem tak, ze presne o to sa snazi. O rozhovor s nou. Akurat, ze ked ona nema zaujem, tak sam so sebou moc nevyriesi. Chapem aj, ze ked ju mal rad, tak nechce jej uplne vyrobit scenu a zaklopat na dvere jej muzovi, dobry den, neviem ci viete, ale asi cakam dieta s vasou zenou. Logicky to bude riesit s nou, ale ked proste nedvihne neodpise, pripadne ho zrusi, ze to s nim riesit nebude, tak moc inych moznosti ako rozmyslat nad sudom nema. Ocividne mu na tom zalezi, uz vidi, ze po dobrom to zrejme nepojde, tak zistuje, ako sa ma zariadit. On ani nemusi cakat, ci bude “nahradny otec” na dieta zly. Mohol by to byt aj otec roka, ale raz ked je to dieta jeho, tak chce byt sucast jeho zivota. Ja by som tiez tazko pozerala na to, ze moje dieta vychovava cudzia zena s mojim ex, aj keby to bola hned matka Tereza a o mojej existencii dieta ani len netusi.

vroni
29. okt 2024

Ešte raz a pomaly aj pre samozvané právničky: on NEMOZE!!!!!! NEMOZE požiadať o určenie otcovstva, keď priateľ matky súhlasne s ňou vyhlási, že je otcom. A je úplne fuk, že na dieťa dodal biologicky materiál niekto tretí. Túto možnosť bude mať jedine, ak otcovstvo dobrovoľne neprizná priateľ matky alebo presvedčí matku, aby namietala otcovstvo sama (čo evidentne urobiť nechce). Či je to morálne, správne, ideálne, to vôbec nie je podstatné. Je to tak zo zákona a žiadna výnimka tam možná nie je.

kiki68
29. okt 2024

@vroni cize nie je mozne poziadat o cez sud o urcenie otcovstva? Proste bol darca spermii a tym je to hotovo. Otec bude niekto iny, nakolko to priznal. Myslela som, ze stale moze o to dokazanie cez DNA poziadat. Je divne nemat pravo na vlastne dieta.

kiki68
29. okt 2024

@orimmiro no podla mna si bol vhodny darca spermii z nejakeho dovodu. Mne to pride, ze ti dvaja cely cas vedeli vo co go, len Ty nie. Podla toho, co tu napisala ina pani to pre Teba nevyzera dobre.

vroni
29. okt 2024

@kiki68, divné možno, ale zákon predpokladá, že kompletná rodina je pre dieťa dôležitejšia než genetický materiál. Či to naozaj vždy tak je - to už je na inú debatu. Ale zákon v tom má jasno. DNA je podstatná až ako úplne posledná možnosť. 🤷🏼‍♀️

tiezjedna
29. okt 2024

@orimmiro obráť sa na súd ohľadne určenia otcovstva. Máš na to plné právo. Len preto, že ti pani chcela "odfrknúť" nemôžeš byť ty ukrátený o vlastné dieťa. Zvyšok je jej boj.

tiezjedna
29. okt 2024

@vroni zákon hovorí jasne - dieťa má právo na oboch rodičov. Je to jeho najzákladnejšie právo. Takže pokiaľ sa o slovo hlási biologický otec, niet o čom.

vroni
29. okt 2024

@tiezjedna, pleties jablká s hruškami. Rodičia sú v tomto ponímaní tí dvaja, ktorí su v rodnom liste. A nie biologickí povodcovia. Takze pokiaľ sa hlasi o to právo tretí, má smolu, niet o čom. Je úplne irelevantne, či je biootec alebo len okoloidúci blázon

tiezjedna
29. okt 2024

@vroni že je vydatá nič nemení na fakte, že on ako biologický otec má právo domáhať sa svojich práv. Cesta bude ťažšia, ale úspešná. Ak sa po nej vydá.