Ako získať práva na dieťa s vydatou ženou?
Ahojte.
Viem ze sem pisu len zeny ale ja som muz.A mam problem.Neodsudzujte ma za to co napisem prosim.Zalubil som sa do zadanej,nie vydatej ktora mas nim dve deti.Milovala ma az natolko ze planovala zit so mnou.Prislo na to ze spolu cakame dieta ale ona ostala pri nom.Ako asi to bol lenjej ulet od vsednych problemov.To nie je problem.Chcem vsak poradit co mam spravit.Chcem aby to dieta bolo moje.Trapi ma ze nebudem pri vsetkych tych krasnych cchvilach ale nechcem o neho prist.Ako mam zabezpecit aby otcovstvo bolo moje.Viem ze asi priezvisko si moze nechat jej.Len chcem mat moznost ho vidat aj pri narodeni a kazdu moznu chvilu.Chcem aby bolo zabezpecene a samozrejme by som ho najradsej malvo svojej opatere.Este nie je na svete alebojim sa ze ma s toho vsetkeho vysachuje a prisvoja siho.Nechcem sa ho zrieknut a chcem vediet aku mam sancu uspiet a co mam spravit este teraz.Len prosim nesudte ma za to co som spravil.Veril som a verte mi ze mam uplne obrateny na ruby zivot.
Dakujem za rady ci skusenosti
@petronelag Ja zial taku poznam a to proste neviem cim uvazuje. To su za mna proste nezodpovedni ludia a tych nikto neprerobi.
Kto nepostrehol: Tá žena NIE JE VYDATÁ. Je to LEN PARTNER. Opakujem LEN PARTNER/FRAJER.
Kým nepôjde na matriku s nejakým mužom, dieťa otca v RL mať nebude. A keby sa aj zobrali, do 3 rokov dieťaťa môže autor stále požiadať o určenie otcovstva.
Ale asi najlepšie vám to tu vysvetlí @draik, je právnik.
@kiki68
@andreatytler
@tiezjedna
Nie sú zobratí, je LEN PARTNER.....
@123profil321 Som rad ze ste im to tu vysvetlili.Ja som chcel len vysvetlenie ako by som mal dalej postupovat lebo aj od vcera ma ignoruje o komunikaciu medzi nou a mnou popripade jej ako to ona vravi spolubyvajucim.
@123profil321, len partner znamena, že musí (je rozdiel od manžela) otcovstvo podpísať. Nakoľko s ním už dve deti ma, je viac než pravdepodobne, že podpise aj tretie - hlavne ak ani netuší, že má prípadného spoluautora. A potom je autor z kola von.
DObra bachorka, jasne partnerka sa mu necha zbuchat inym, a on is ju zacne viac vazit.. dobra prkotina. Skor ci neskor ju bude mat za lahsiu a posle ju k vode, alebo to ona a aj to dieta patricne pocitia doma. Ak nie, tak nie je cisty ani on (ona podla mna ok nie je vobec) a od takych ludi sa drzat cim dalej...
Lutujem to dieta a lutujem aj teba, ze si sa nechal takto do niecoho zmanipulovat.. .a podla mna u vsetkych vas chyba minimalne zdravy rozum, ak nie nejaka sebaucta. Tak stretavas sa s niekym? aj s jej muzom?on vie, nevadi.. ona dava kade tade, spokojnucka... este aj otehotnie... a nevychadzali spolu a zrazu vychadzaju.. boze vies kolko je takych parov? kolko chalpov na toto bali sekretarky? Davno ma nieco takto nevytocilo. Sorry. Tak bud riesim, nech sa vyjadri, rozide.. a potom riesim ine veci a davam si bacha a nie este sa s takouto zadanou osobou prezentujem pred okolim. ALebo nech is place doma v noci do vankusika a lutuje sa. A este jej byt kupis a n ebude s tebou zit, len nech s nim nie je.. ako fakt.. na hlavu si padol. Totalne. NAJDI Si normalnu zenu, s normalnych zivotom, bez takehoto psycho zazemia...
A nie, nie si jej manzel, diktovat jej nebudes nic. Ona si napise do RL co ona bude chciet, ak ta tam nebude chciet, proste ti ten papier o uznani otcovstva nepodpise a s dietatom si poda co len bude chciet. Ty to budes riesit pekne sudnou cestou = a tam uz postup neviem, to je na pravnika. Ziadne utekanie na matriku ti nepomoze teda.
@123profil321 hneď v úvodnom príspevku píše, že je vydatá...
@tiezjedna píše, že je zadaná... Nie vydatá.
@jankalukasova len potom tu pisal nieco ine. Takze vieme my?
@123profil321 Ja tu cely cas rozpravam ze je nutne sa pozriet na to co je najlepsie pre to dieta. Z tohto pohladu je to jedno ci ma autorka manzela alebo partnera. Pre to dieta je jedno ci je jeho otec manzel, alebo partner jeho mamy.
@andreatytler on je sebec ?!
Skôr jeho ex, má partnera - čítaj s porozumením že nie sú manželia, majú medzi sebou problémy ,tak nie že by ich riešila s ním, ale narazí si milenca, nechránia styk, otehotnie a sebec je Miro ? Ona mala záväzky - 2 deti s partnerom, nie autor zhodil vzťah s partnerkou a spoločnými deťmi.
@andreatytler lenze kto o tom rozhodne, co je najlepsie pre dieta? Je pre neho najlepsi otec, ktory ani biologicky nie je jeho, len preto, ze zije v partnerskom zvazku s matkou? Ocividne nie velmi funkcnom? Este k tomu otec, ktory vie, ze to dieta je cudzie a je plodom nevery? Je lepsi pre dieta len preto, ze su “kompletna rodina”? Nie je skor sebecky prave on, ze si uzurpuje pravo na dieta, ktore mu nepatri?
@jankalukasova sorry, zle som čítala👍 v tom prípade žiadna domnienka otcovstva neplatí. Ak stávajúci partner nepodpíše otcovstvo, tak má autor veľkú šancu uspieť.
Inak celá táto situácia je totálne absurdná. Pani má s niekym dve decká, vrzne si mimo, nechá sa nabúchať a ONA SA ROZHODNE, že zostane s partnerom, ktorému nasadila parohy ako Brno???? 😎
@lucilaines zákon v tom má našťastie jasno. Dieťa má právo na oboch biologických rodičov, pokiaľ existujú a chcú sa starať. Že by nezodpovednej matke dvoch detí, ktorú zasvrbil rozkrok pri nesprávnom chlapovi, vyhovoval doterajší stav, je naprosto irelevantné.
@123profil321
Prečo len do troch rokov?
Inak ok. Súhlasné vyhlásenie s iným mužom sa dá napadnúť.
@vroni v jednom prispevku autor písal, že v tom čase s partnerom nebola, takže nemusí podpísať otcovstvo. Samozrejme, môže, ale stále platí, že po narodení môže podať autor žiadosť o určenie otcovstva.
@andreatytler ako môžeš vedieť, či to tomu dieťaťu bude jedno? Ver, že nebude...
@bruno1 aj keď napíše partnera, otec dieťaťa môže po narodení podať žiadosť o určenie otcovstva
@draik lebo len také znenie som našla na právnickom fóre. Z diskusií viem, že si právnik, tak som ťa označila...
@123profil321, keď nepodpíše, je to pre autora potom brnkacka, to áno.
@bruno1
@vroni
už sa nebudem opakovať, napísal vám to sem aj právnik @draik. Súhlasné vyhlásenie je napadnuteľné. A navyše, ja som v komentároch, na ktoré tak velemúdro reagujete písala o situácii, kedy by pán paroháč súhlasné vyhlásenie nepodpísal. Navyše, ak nie je manžel (ktorý by do toho spadol aj bez vlastného súhlasu) je to úplne iná situácia. Takže tak.
Je tu mnozstvo roznych verzii.Ked ze ani dnes nereagovala na riesenie,tak sa predsa len spytam.Mam sancu uspiet? Ale musim pockat pokial sa dieta narodi.Tak ze nie ze on ked si ho privlastni nemam ziadnu sancu,jeho vyhlasenie sa da anulovat.Vyzera ze sanca sa s nou dohodnut sa blizi k nule.A este otazka? Keby som podal na sud ziadost aby predbezne pokial sa DNA testom nepreukaze ze som skutocne ja otec aby nedovolili okrem matky nikoho zapisat do RL?
@cacianka No, tak matka toho dietata to je jasne ze ma hrozny postoj k celemu problemu.
@lucilaines To ano, presne aj ja vravim ze neviem co je lepsie pre toto konkretne dieta, lebo matka zda sa ze nezije v dobrom vztahu takze tak ci tak bude mat to dieta blbe rodinne zazemie. Vsetci traja dospelaci su sebecky. Ja by som skutocne chcela pocut vyjadrenie toho partnera, lebo si to neviem predstavit ze ma so zenou zly vztah a v momente co ona otehotnie s cudzim muzom sa on rozhodne o ten vztah bojovat a nechat si dieta ako svoje.
@orimmiro máš komunikáciu kde potvrdzuje že biootcom si ty ? S uvedeným časom, prípadne kde píše že s partnerom je rozidená a pod. ?
Všetko si vytlac, a zálohuj. Návrh na určenie otcovstva môžeš podať až po narodení dieťaťa, ale môžeš písomne vyzvať matku aby ste spolu podali na matrike to čo ti radil maranco, súhlasné vyhlásenie o otcovstve. Nech máš písomne dôkazy

@kiki68 Aj mne to pripadá tak, že toto je nezodpovedná žena a s ňou nič nebude jednoduché, ona to bude ešte komplikovať.