Ako zladiť psa v dome a dieťa?
Ahojte. Chcem sa spýtať na názor, nakoľko som už zúfalá z tejto situácie a neviem či som len ja precitlivelá alebo čo. Ide o to ze máme 3 ročného psa - zlatého retrievera, ktorý žije s nami v domácnosti. Odmalička je zvyknutý na to byt vnútri aj keď máme veľký pozemok, čiže výbehu má až až. Ja som toho názoru že pes by mal byt len vonku, nakoľko som veľmi poriadkumilovný človek a aj napriek tomu že zvieratká milujem (a psíkov obzvlášť), tak si myslím, že by vnútri byt nemali. Ale urobili sme chybu, keď bol maličký, bolo nám ľúto ho mať vonku, tak sme ho naučili na vnútro a doteraz sme s tým boli viacmenej v pohode, ma určite pravidla ako napríkad že nemôže ísť na koberec, posteľ či pohovku.. je naučený sa vyspinit len vonku, čiže zatial s týmto sme spokojný. Zmena ale nastala keď sa nám narodil synček. Vo mne sa niečo zlomilo - akási ochranárska vlastnosť a odvtedy som nepokojná, bojím sa. Malý ma teraz 6 mesiacov, začína liezť a je naozaj všade a náš pes, ktorý má cca tých 40kg (keď nie viac) tak sa stále správa ako šteňa, je extrémne hravý, nedáva pozor a ja sa bojím aby na malého neskočil alebo ho nechtiac nepriľahoľ. A druha vec je že všade máme tu jeho srsť, dovtedy sme fungovali na princípe - pustime robota kým sme v práci alebo niekde preč, alebo sme len raz denne povysavali, ale teraz behám s vysávačom snad 50x denne, lebo mi začalo vadiť ako je malý špinavý od chlpov a všetko dáva samozrejme do úst. Tak som sa rozhodla že nech je psík ma dvore aspoň do času kým nezačne malý poriadne chodiť. No neviem, nechcem pôsobiť hnusne, že ho vyhadzujem zvnútra von ale teraz mi je dieťa prednejšie. Je naučený že chodí na prechádzky každý deň zarovno keď chodíme aj s malým von, takže nieje to tak že by sme naňho teraz nemysleli už, len cez deň by sme ho dávali na dvor. Máte niekto podobnú skúsenosť ? Nezačne potom psík žiarliť ? Ďakujem za prečítanie aj názory.
@misslilac13 presne kvôli takým ľuďom ako ty mám radšej psov ako 90% ľudí , len podľa toho ako píšeš vydno že si zlý človek , a ktomu bordelu a smradu podľa mňa mám čistejšieho psa jak si ty a tvoj charakter 🙂
@misslilac13 dievca zlate daj sa liečiť je mi na grc z teba a tvojich komentárov
Zbytočne na ňu reagujete. Pani pod rôznymi účtami sem chodí vyrývať.. zjavne nešťastný život.. ako sama napísala s alkoholikom, pri ktorom čaká kedy skape (to nie sú moje slová).. Nekazte si zbytočne deň 🙂
@misslilac13 asi preto ze ten pes ich miluje a nic za to nechce, neposmieva sa im, neukradne im peniaze, nejde ich ukamenovat lebo maju iny nazor...ludia su k sebe velmi zlí... Nehovorím zE je pes viac ako ľudia no v spravani sa k ludom je ovela lepsi nez mnohi ludia.
Hodi sa k tomu tento vtip.
Rehot.sk
Majiteľ psa napísal majiteľovi hotela: "Vážený pane, rád by som sa vo Vašom hoteli ubytoval so svojím psom. Je slušne vychovaný, nešteká a nepridá obsluhe žiadnu prácu."
Majiteľ hotela odpovedal: "Vážený pane, svoj hotel prevádzkujem už 25 rokov. Za celú tú dobu mi žiadny pes neukradol ani jeden uterák, osušku, župan, toaletný papier ani príbor či obraz zo steny. Ani raz som kvôli psovi nemusel uprostred noci volať políciu alebo záchranku, pretože by sa opil a ublížil sebe alebo komukoľvek inému. Ani raz sme kvôli psovi nemuseli maľovať izbu, pretože by ho ovracal. Váš pes je teda v mojom hoteli vítaný. A pokiaľ sa za Vás zaručí, môžete prísť s ním.
@wolf_ odkial to vies
Preto je svet v takej riti akej je, lebo ľudia nemajú hambu tu dourazat človeka koli psovi. Ste sa pekne vyfarbili. To majú ľudia chovať aj sliepky, kačice, kravy vnútri, lebo aj to sú domáce zvieratá. Zbytočná debata tu s ľuďmi ktorý by považovali sobáš so psom za normalnejsie ako chovať ho na dvore.
@terezkaarthuramax naozaj je to len vtip, lebo asi izby neupratuje a ma na to upratovačky. V hoteli kde som robila chyžnu boli 4 izby kde mohli byť psy s hosťami. Tam sa tepoval koberec každý mesiac aj maľovalo, lebo napriek najväčšej snahe toho psa tam bolo cítiť.
@wolf_ už sa ti uľavilo? Ak si si nevšimla, tak autorka nemá problém s manželom ale so psom.Takze nevidím žiaden súvis ani pomoc v tomto zmysle.
@samik88 takto - neviem ako je to pri zlatom retrieverovi - koľko je času nutné s nim byt vonku na prechádzke. Len som naznačila to, ze pokiaľ by som ja zvažovala väčšieho psíka automaticky sa k tomu pridružuje náročnosť. Preto mam menšieho psa.
Samozrejme, že sú aj extrémne situácie- napríklad pri topeni sa - vtedy človek nezachráni ani to dieta. Ja nerozlišujem kto je pre mňa dôležitejší 🤍 tak isto ako ked normalna matka ľúbi svoje deti rovnako - nerozlisuje. Každá sme nejaká 😉 nikomu tým neublizujem, ze nerobím nejak extra rozdiely 💕
Načo vám bol pes? Toto nepochopím. Viac sa nevyjadrujem radšej. Iba toľko,že syn má nášho psa ako parťáka na celý psaci život. Pes mal rok,keď sa narodil. Sú nerozlučna dvojka. A niet väčšieho priateľstva ako dieťa a pes. Vnučka má dvoch jazvecikov,,má dva roky. To isté a vieš čo,syn v živote nebral ATB,má 11 a nemá žiadne alergie. A to nie som extra Putzfrau. Druhý x radim používať rozum pri nákupe niečoho živého.
@misslilac13 sranda,pes,mačka a cíti nič. Ak sa o zviera človek stará,tak necítis. Tomu ver.
@misslilac13 Ani ty nemáš žiadny súvis s touto témou a napriek tomu tu si.
Nemáš rada psi? Nekupuj si ich. Nie je nič jednoduchšie. Neviem na kerú mater lezeš do tém o psoch, ak ti vadia. Aby si sa zbytočne vytáčala? Veď choď preč a nezdvíhaj si tlak.
Ľudia riešia že ten pes sa k nim nenasťahoval sám a majitelia majú voči nemu zodpovednosť. Nie je v poriadku vziať nejakú bytosť a potom sa na ňu vysrať a urobiť jej mizerný život, lebo ja som si zrazu zmyslela.
Nenasieraj sa a nerieš cudzích psov.
@misslilac13 Súhlasím. Aj my máme psa na dvore a nie v dome. Nie aby vo vnutri mali všade chlpy. Tiež sme si kúpili psa aby strážil náš majetok
@calin Jasné ,ja som ti len napísala,že dôležitejšie sú pre nás určite deti ako psy aj keď ich ľúbime. Lebo ty si napísala, že je pre teba pes rovnako dôležitý ako dieťa ,s čím ja nesúhlasím. Ľúbim naše psy aj mačku. Ale nemôžem povedať,že by som ich ľúbila rovnako ako deti. Deti vždy budú na prvom mieste. No a samozrejme aj ich otec a rodičia,atď. Keby pes začal útočiť na tvoje dieťa ,dáš preč psa alebo dieťa? Keď sú pre teba rovnako dôležití. To sú situácie,ktoré sa bežne v živote dejú.
@misslilac13 pravda je, že ty máš doma smrad a bordel, lebo ožran smrdí a robí bordel. Preto chodíš do úplne iných tém ženám nadávať, ako majú doma hnusne kvôli psovi. Ten čas a energiu si mohla venovať radšej hľadaniu riešenia ako si s mužom rozdeliť majetok a ísť od seba. A nie čakať kým skape a nechať deti v takom prostredí rast
@wolf_ ved tie zalozili anonymy
@terezkaarthuramax anonymy založili, ale miss tam píše ostošesť…
@mamutka a vy ste tu co za harpie. Tak za to, ze človek napíše že až dá psa von a za to, ze ma človek problémy tak ho tu idete ukamenovat. O co ste tu lepšie ako ja.
@misslilac13 keď tak čítam tvoje príspevky, nezačal chudák muž piť kvôli tebe? 😅
@misslilac13 ty si strateny pripad.
@misslilac13 ďakujem, harpia je prekrásny impozantný vták
@misiak7777 nie, koli tebe začal piť keď čítal co sa tu píšu za hluposti
@misslilac13 Ty máš problém? Každý má nejaký problém. Problémy sú naše výzvy a vždy majú riešenie. Ty tu prskás na psa zatiaľ čo sa modlíš, aby Tvoj tyran alkáč "zdochol". Wau. Ako môže jedna matka povedať, že miluje svoje deti a nechať ich žiť v traume. Tie budú bud žiť s podobným ako máš ty, alebo budú same také a keď náhodou jedno z Tvojich detí bude mať silnú mentálnu výbavu, ponesie si traumu a bude nenávidieť Teba za to, v čom si ho nechala prežiť život a detstvo. Dnes je XY možnosti pomoci, aj právnej zadarmo, už aj decko vie, že alkoholizmus degeneruje nielen človeka, ale ničí jeho okolie a z takejto rodiny vychádzajú trosky, ktoré celý život trpia a opakujú vzorce. Na nete máš XY videní a podcastov, kde ženy opustili aj väčšie hovädá a vysvetľujú, že nie kvôli deťom sa ostáva s takým kusom, ale práve kvôli deťom a túžbe, aby mali iný život /lepší/, sa od takého odchádza. Teba to vyhovuje. Možno nižšia kognitívna vyhýbava, lebo sama si z podobného prostredia bez lásky, utrápená životom s takým nulovým mužom. Bohvie. Ale tvoje neempatické vyjadrovanie tiež čo to hovorí. Ten autorkin pes má 100 vyššiu hodnotu ako Tvoj muž. To Ti tu chceli baby povedať. Problém-idem variť zemiakovú polievku a zabudnem kúpiť zemiaky, dostanem pokutu za prekročenú rýchlosť, ochorieš a nemôžem ísť do práce atď. Toto, v čom ty necháš žiť svoje deti nie je problém, je to Tvoje rozhodnutie a robíš z nich ďalšie neempatické a nepoužiteľné traumatizované bytosti do života. Takže kto je tu prašivý?
@misslilac13 ty si taká kôpka zatrpknutia a zloby 🙂🙂🙂
@enmery svoj nevyziadany posudok si strc do riti, vieš o mne hovno

@misslilac13 daj sa do kľudu dievča. Moja mamka mala a ma vždy najčistejší byt, dnes dom široko ďaleko a to sme vždy mali psa vnútri. Veľmi vášnivo sa vyjadruješ o niečom čomu vôbec nerozumieš.