Ako zlepšiť partnerove hygienické návyky?
Ahojte. Priateľ 33+ u mňa býva. Je to kompletne prerobený a zariadený byt. Býva tu cca rok. Už viac vecí mi zničil a nechá to tak. Samozrejme nechtiac sa to stalo, nie naschvál. Zobral ma domov k rodičom. No čo som tam videla, bola som v šoku. Strašne zanedbané prostredie. Ja som čistotná a dbám si na všetko. Strašne ma mrzí, že mi zničí byt ktorý som nedávno dala do poriadku. Nebaví ma hadať sa s ním kvôli tomu, ale v prasačine žiť nechcem. Viackrát som ho poprosila a vysvetlila mu, že o byt sa treba starať a aby opravil čo zničí. A nič proste. Čo mám robiť?
Jedno české přísloví říká: „Z cizího krev neteče.“
@anonym_autor
Oškrel omietku, zárubňu, nechal mokrý uterák na podlahe v kúpeľni. Mne to znie ako typický chlap.
Čakala som, že napíšeš, že hádže smeti po zemi, oblieva steny vodou alebo griluje v kuchyni na plnom plameni. To, čo píšeš ti urobí akýkoľvek najomník. Neznie to nejako špeciálne. Ak byť prenajímaš, treba s tým ratat.
A ver mi, raz keď budeš mať deti budeš mať aj popísané steny 😆
@anonym_2a8ffd byt neprenajímam..investovala som do toho vlastné peniaze a čas! Ak niečo v cudzom byte zničím, tak aj opravím.
@anonym_autor
Oškrel omietku, zárubňu, nechal mokrý uterák na podlahe v kúpeľni. Mne to znie ako typický chlap.
Čakala som, že napíšeš, že hádže smeti po zemi, oblieva steny vodou alebo griluje v kuchyni na plnom plameni. To, čo píšeš ti urobí akýkoľvek najomník. Neznie to nejako špeciálne. Ak byť prenajímaš, treba s tým ratat.
@anonym_2a8ffd mokrý uterák v izbe nechal, v kúpeľni nemám plávačku
@anonym_autor
@anonym_2a8ffd To je typický chlap? To snáď nie. 😃
@anonym_autor
@anonym_2a8ffd typicky chlap?môj to teda taketo nerobí. Bývame spolu 12 rokov, ale teda dom udržiava, udržiavame v poriadku, veci nenici ani on, ani ja....môj je dokonca poriadku milovny, by ma porazilo mat takého chlapa..
Ako môže niekto poškodiť drez, čo v ňom porcoval prasa?
Ako môže niekto poškodiť drez, čo v ňom porcoval prasa?
@som_realistka môj napríklad čierny granitovy drez čistil prosím pekne sifom a sifo samozrejme vyvrelo a on to nechal tak .... a ráno bola z neho farba vyžratá všade.
To ho chováš pre potešenie namiesto domáceho zvieratka? Je ti toto treba?
Niektorym ludom je to proste jedno, hlavne, ked v tomto pripade byt nie je jeho. Znici, rozbije a povie si no a co, moje to nie je. Na co si s takymto clovekom? Casom sa Ti byt “vybyva”, jemu to bude jedno, sama budes financovat opravy, nakladnu rekonstrukciu a on to spravi zas. Znici, zaspini, rozbije.
Mna by celkom zaujimalo ako sa da takto blbo zmenit nazov temy. Predpokladam ze hygienicke navyky ma v poriadku 🤦.
Typicky chlap, zvykaj si na to, keď prídu deti, zničia ti komplet cely byt. Čím skôr prestaň lipnut na materiálnych veciach. Keby som mala ja sa pozastavovať nád každým skrabancom v byte či na aute, tak som na psychiatrii
Starého capa neprerobis buď budeš po ňom upratovat keďže tie blbé návyky ma z domu a je to v ňom alebo vychovávať dospelu osobu čo nie je vždy úspešne
Typicky chlap, zvykaj si na to, keď prídu deti, zničia ti komplet cely byt. Čím skôr prestaň lipnut na materiálnych veciach. Keby som mala ja sa pozastavovať nád každým skrabancom v byte či na aute, tak som na psychiatrii
@tramtada31 každý má iný štandard bývania, keď vám to nevadí, je to v poriadku. Nebudem znižovať nároky kvôli vás. Pekný deň.
@anonym_autor to čo si videla u nich doma ma vštepené, tak je naučený, zvyknutý.. Toto neprevychovaš.. Jemu je jedno že bude žiť v chatrči, on nemá potrebu opraviť, investovať lebo mu to proste neprekáža 🫣 keď si chceš ušetriť nervy a € ukonči to čím skôr..
téma hygienicke návyky a priateľ mi niči v byte veci.Nechápem tomu nadpisuj.
téma hygienicke návyky a priateľ mi niči v byte veci.Nechápem tomu nadpisuj.
@alickapusinka admin opravil, tiež nechápem 😄
@tramtada31 to myslíš vážne, že typický chlap?
@anonym_autor keby si na to zarobil inak sa k tomu správa.Nech kúpi plavacku do izby to stojí Max 500 eur inak ho nenaučis moresom.Chodia k tebe rodičia?povedz, že bolo zhrození ako vyzerá podlaha
@tramtada31 tak, ja mám dve deti, a nezničili nič, na stene som nemala jedinú čiarku, a plávajúca podlaha to tiež prežila bez škrabanca, na chodbe sme mali dlažbu. A muž v živote nenechal uterák na zemi, deti sem tam, ale tiež stačilo pár krát upozorniť a uteráky sa vešajú.
@anonym_autor to chce vážny rozhovor a ak to nepomôže, pošli ho späť k rodičom. To niečo sťahoval keď poškrabal zárubňu a stenu?
@tramtada31 tak, ja mám dve deti, a nezničili nič, na stene som nemala jedinú čiarku, a plávajúca podlaha to tiež prežila bez škrabanca, na chodbe sme mali dlažbu. A muž v živote nenechal uterák na zemi, deti sem tam, ale tiež stačilo pár krát upozorniť a uteráky sa vešajú.
@anonym_96c2f1 pracovala som v mužskom kolektive, takze viem svoje, aj teraz mám kolegu, čo som už jeho mame hovorila, že to nie je možné, že nič si po sebe nesprace. Ani môj muž nie je chodiaca dokonalosť, aj keď upratuje, ale keď sa mu chce, čiže neodloží vzdy tanier do umývačky a pod.
@som_realistka Neviem koľko ročne, ale my, keby nemame umývateľnú farbu na stenách a muž každé tri mesiace nečistí tie steny savom, tak sú cierne. A aj ich popísali voskovkami, čo išlo umyt, ale napr mi odtrhli z tapety v centrálnej casti chodby, zafarbili stoličku, divan a pod
"položil mokrý uterák na plavačku a celú noc tam bol, zabudol že tam položil"
Nehnevaj sa, ale tak toto je pekny bizar teda. Toto pocujem naozaj prvykrat v zivote. Nemas tak trochu dojem, ze to robi mozno aj naschval pretoze urcite veci sa daju pochopit, ale ak ti poskodil podlahovku, tak ten uterak musel byt teda pekne mokry pretoze len "vlhky" by za noc extremne velke skody nenapachal.
To akoze utopil uterak vo vani a potom ho hodil na laminat? Nehnevaj sa, ale naco ti je taky chlap ktory vsetko len pokazi, nic neopravi ani nezaplati skodu? Ospravedlnenie je vsetko fajn, ale z toho sa neda nic opravit ani sa najest. Toto by som urcite netoleroval.
Asi je tak z domu naučený, že mu je to proste jedno, niektorým ľuďom to nevadí a nezáleží im na tom aj keby to bolo ich.
"položil mokrý uterák na plavačku a celú noc tam bol, zabudol že tam položil"
Nehnevaj sa, ale tak toto je pekny bizar teda. Toto pocujem naozaj prvykrat v zivote. Nemas tak trochu dojem, ze to robi mozno aj naschval pretoze urcite veci sa daju pochopit, ale ak ti poskodil podlahovku, tak ten uterak musel byt teda pekne mokry pretoze len "vlhky" by za noc extremne velke skody nenapachal.
To akoze utopil uterak vo vani a potom ho hodil na laminat? Nehnevaj sa, ale naco ti je taky chlap ktory vsetko len pokazi, nic neopravi ani nezaplati skodu? Ospravedlnenie je vsetko fajn, ale z toho sa neda nic opravit ani sa najest. Toto by som urcite netoleroval.
@bu_bu_bubak tiez som sa na to pytala muza a povedal mi presne toto,ze z toho uteraka musela az voda tiect,aby mohla plavacka za noc napucat,a odut sa.Z vlhkeho uteraka,ked sa aj utries toto plavacka neurobi.Ale mozno tym uterakom aj kupelnu utieral,ak tam urobil potopu a riadnu.
@anonym_autor ked si napisala ze to bolo nechtiac predstavila som si nieco male napriklad ze mu padol ovladac-viem blbost ale
Nechapem ako znicil umyvadlo
A s tym mokrym uterakom by dostal po krížoch
Toto bude len a len horšie tazko ho zmeníš
@bu_bu_bubak tiez som sa na to pytala muza a povedal mi presne toto,ze z toho uteraka musela az voda tiect,aby mohla plavacka za noc napucat,a odut sa.Z vlhkeho uteraka,ked sa aj utries toto plavacka neurobi.Ale mozno tym uterakom aj kupelnu utieral,ak tam urobil potopu a riadnu.
@vladuska20 tiez ako rozmyslam ako velmi musel byt mokry ten uterak aby az tolko skody sposobil. Alebo velmi nekvalitna plavacka.
Co samozrejme neospravedlnuje ze ro chuj nechal na zemi. Toto by si napriklad moj muz nikdy nedovolil a ani by ho to asi nenapadlo.
@vladuska20 tiez ako rozmyslam ako velmi musel byt mokry ten uterak aby az tolko skody sposobil. Alebo velmi nekvalitna plavacka.
Co samozrejme neospravedlnuje ze ro chuj nechal na zemi. Toto by si napriklad moj muz nikdy nedovolil a ani by ho to asi nenapadlo.
@anonym_650cc1 jedine,ze by v tej kupelni urobil potopu,napr.ze by sa vyliala voda z vane a utrel to uterakom na viac krat.Jedine toto ma napada ze zabudol,ze aj vanu napustil.

@anonym_autor