icon

Ako zlepšiť vzťah s mamou kvôli partnerovi?

2. feb 2025

Mám 24 rokov a v 19 som zistila, že sa mi páčia starší chlapi (cca o 20 r starší). Mala som 3 takých partnerov a mama je zo mňa na nervy. Na jednej strane ju chápem ale na druhej strane prečo ma slovne napáda pri každej príležitosti rečami typu "či idem na dovolenku s tým starcom", keď ja som šťastná. Myslím si, že to súvisí aj s tým, že nemám dobrý vzťah s otcom, teda od 12-18 takmer žiadny a môj otec sa na mňa vykašlal. S ani jedným z rodičov nemám blízky vzťah, aj keď som sa o to pokúšala roky, oni sú špecifické povahy a je to ako to je a inak to nebude. Riešila som to v minulosti aj so psychologičkou. Oni mali medzi sebou tiež veľké problémy a o mňa sa moc nezaujímali v tomto období, čo im nezazlievam len ma mrzí, že ona sa takto o mne vyjadruje. Nechcem aby sa nám rozpadla kvôli tomuto rodina a vzťahy, lebo mimo toho vychádzame celkom fajn. Mám aj staršieho brata, ktorý mal tiež kadejaké vzťahy a tiež s tým nesúhlasili ale toto mu nerobili.. Mama má dvojaký meter, otec to nerieši vôbec. V rodine máme tiež také páry a keď to doma poviem, tak na chvíľu je ticho a potom začne zas. Ďalší víkend máme ísť spolu preč, nepovedala som, že s ním, povedala som len, že idem preč a hneď ma slovne napadla, že dúfam že zas nie s nejakým starým chlapom. Rovesníci ani podobne starí, ma neťahajú. Odsťahovanie to nijak nevyrieši si myslím, pretože s inými členmi v rodine mám dobré vzťahy a mama by sa to dozvedela, tak či tak. Ja len nechcem aby sme sa nejak znenávideli kvôli tomuto. Pritom ako dcéra som si myslím, že dobrá, nerobím problémy, keď niečo potrebuje jej pomôžem, vyštudovala som celkom ťažkú VŠ, mám fajn prácu, nemá dôvod sa za mňa hanbiť... Ako to mám s ňou komunikovať ?

Strana
z3
autor
2. feb 2025

@lucilaines ❤️ ďakujem za pekný komentár

abbey1
2. feb 2025

@bessie12 Pozri, hovorí sa Nikdy nehovor nikdy. A tak to je. Ale proste za mňa 2krát rozvod o niečom svedčí. Nehovorím, že je to znak zlého človeka, ale buď zlý úsudok, zbrklé chovanie, nevysporiadané traumy,.. Môže za tým byť milión vecí a môže za tým byť len obyčajná smola.
Ale úprimne ti priznávam, že ja by som sa bála do takého vzťahu vstúpiť a rovnako by som nebola nadšená, ak by si dcéra priviedla takého partnera. A rovnako úprimne by som sa tešila, ak by im to napokon v tom vzťahu vyšlo.
Vám prajem všetko dobré.

bessie12
2. feb 2025

@abbey1 rozumiem. Opytala som sa ta tieto 2 otazky, pretoze to boli problemy a dovody rozvodu mojho muza s exkami. Tiez som nad tym rozmyslala, to nepopieram. Ale zatial nam vsetko klape, tak som to hodila za hlavu. Uvidime co nam zivot prinesie 🙂

lujza123
3. feb 2025

Niektoré netradičné vzťahy sa vzdy stretnú s nepochopením, to je úplne jedno či je to suggar daddy, cudzinec alebo rovnaké pohlavie ….
Pozri si dospela, je to tvoj život, tvoj vzťah. Mamu popros nech sa zdrží hlúpych poznámok, aj keby ma v niečom pravdu potrebuješ na to prísť ty sama. Vieš ona si možno uvedomuje ze sama si vybrala veľmi nevhodného partnera tak ta chce akoze ochranit, ale toto určite nieje cesta.

Či sa ti to paci alebo nie, vekový rozdiel aj rozdiel v inteligencii/vzdelani môže byt časom náročný vo vzťahu…

Strana
z3