Ako zlepšiť vzťah so svojím vnúčaťom?
Mam velmi zakernu nevestu. Bohuzial syn si velmi zle vybral manzelku. Moje jedine vnucatko ma 3 roky. A ja mam pocit, ze nevesta proti mne hucka moje vnucatko. Ani objat odo mna nechce, ani rucku mi nechce podat. Chodia k nam raz za mesiac a ani sa na mna moje vnucatko nepozrie. Ja mam pocit, ze nevesta nieco mojmu vnucatku vravi, aby ma nechcelo. Co s tym mozem robit? Spytam sa nieco vnucatka, ani mi neodpovie. A co ked takto stale bude vnucatko huckat proti mne?
ked citi ako nenavidite nevestu tak sa necudujem ze sa k Vam nema. Ved jeho mamicka je najdolezitejsi clovek v jeho zovote a toho clovekanvy neznasate…… ono neznasa vas. Jednoduche. Vas syncek si vybral taku manzelku a lubi ju tak tto treba akceptovat. Ci snazite sa rozbit ich vztah??? To svokricky na slovensku velmi lubia, sebecky vlastnit syna a nedopriat mu stastie. Zrejme je syn stastny. Ked chcete aby vas malo vnuca rado, zacnite mat rada nevestu….bez toho to nepojde
Deti nie sú opice 😉
Autorka asi nečala také reakcie, tak šla hľadať synovi novú manželku🙈
Niekto ma zakernu nevestu, niekto svokru hold si nevyberieme 😉😊
Skus povedať synovi že si zle vybral a nevesta dieťa hucka fakt by som chcela vedieť jeho reakciu 🤣
Teraz vážne, myslím že syn je svojpravny a vedel si vybrať ženu a ty ako babka by si možno mohla prejaviť viac snahy o kontakt s vnúčaťom nič v zlom. Neverím že by bránili keby si ho vzala von alebo trochu občas postrazila či prišla raz za týždeň k nim na kávu a pomohla neveste.
Takyto negatívny príspevok som už dlho nečítala . Moja mladšia dcéra moju maminu ako malá úplne ignorovala , jedine kto si ju mohol chytiť na ruky a za kym sa vždy rozbehla bol môj ocino. A čo si myslis , že som malú huckala ? Samozrejme , že to mamine bolo ľúto , ale ako dospela rozumná žena , chápala , že je to dieťa a netreba to siliť .
Mna by zaujímalo prečo je nevesta “zlá žena” ?
@hruska91 no lebo autorkin syn sa zrazu venuje žene a dcére, a maminka nie je najdôležitejšia osoba v jeho živote.
@viestta
@sapa20
@veronicka88 ono je rozdiel ak ma svokra 50r a ak ma napr.70 al. 80, ci 90, ked bolo prirodzene vykat aj v pokrvnej rodine ako znak ucty...je rozdiel tiez, ci samotny vekovy rozdiel medzi nevestou a svokrou je 10 r, alebo 20, ci 30. Taktiez je rozdiel, ci ma nevesta 20 r, alebo 30, 40 a viac. Ja osobne som za rovnovahu, preto by som ako svokra navrhla tykanie, bolo by mi divne, ak by mi dospela zena v tak blizskej rodine vykala. Co sa tyka oslovovania, teta, babka je za mna ok, ale povedat svokre mamka je uz pre mna cez ciaru, kedze je to mamka muza a nie moja mamka, pride mi to ako neucta k vlastnym rodicom.
Ved ta vidi raz za mesiac, vo by si chcela? Potrebuje cas. A ak dieta Matka k tomu nenuti, tak je to urcite dobra a chapajuca matka.
to nie je tvoje to ie nevestone dieta.Ty si uz deti mal tak nehladaj zakernosti kde mozno nie su.Keby aj huckala,je to jej vec.
ty si normalne nan narokujes ako na svoje dieta ale uvedom si ze to tvoje dieta nie je a kebyze nevesta chce ani k vam nechodi.Ja na jej mieste by som tiez nechodila a ani s jej dietatim.Mozes byt rada ze nevesta je tak dobra a raz za mesiac Ta navstivi. A deti nelipnu na babkch ale na mamach,to dieta sa uplne normalne sprava niektore deti proste nekomunikuju s okolim,nezdravia dobry den a ani sa nechcu rozpravat so starymi babami ako si ty mozno.Pre deti su babky neatraktivne.Asi moc mila nie si ked tak posobis na deti ale s tym nic nenarobis.Ked vyrastie a budes prenho normapna babka noe vztahovacna mozno si k tebe cestu najde,ze sa mu budes venovat jrami a vyletmi a nie ze sa napaprcis ked si ta dieta nevsima.Asi moc zaujimava prenho nie si,skus ho zaujat hrou a akto ne sa mu venovat.
@megg1 mne toto vysvetlovat nemusis. Ja svokre vykam, pretoze mi tykanie nenavrhla. Nevidim na tom nic zle, vztahy mame dobre aj napriek tomu, ze si netykame. Kolko neviest si si svokrou tyka a jedna alebo druha by tu druhu najradsej utopili v lyzicke vody, alebo by sa navzajom ubili vechtom.
Vztah medzi svokrou a nevestou vobec nezavisi od tykania alebo vykania.
A preto si myslís že syn si veľmi zle vybral manželku? Táto veta hovorí za všetko 🤣🤣sú šťastní? Spokojní? Tak potom si dobre vybral....
Moja svokra chodí 2x do roka za našou dcérou ..a tiež čaká ako ty,že sa bude dieťa jej hádzať okolo krku. Dieťa nie je dospelý človek ,nedôveruje každému a rýchlo zabúda. Nepamätá si na teba pretože ťa vidí málo. U nás chodia na návštevu na 3 dni alebo 4 a malá až posledný deň si ich nejak spojí že patria asi do rodiny a to už aj odchádzajú preč..potom na nich zabudne a nepýta sa na nich ,nemajú s ňou žiaden vzťah ,žiadne zážitky a ona ich berie ako známych ..skús si budovať vzťah s vnučkou tým,že budeš sa viac oňu zaujímať a častejšie ju vídať ..aby to nedopadlo ako u nás ,kedy ich malá neberie ako rodinu..a nie nehuckáme ju proti nim ..proste tým že sa oňu takmer nezaujímajú ,tak s ňou nemajú žiaden vzťah ...ako mi raz povedal jeden známy - tam kde nie je snaha ,nie je ani záujem.
Porozmýšľajte kde v tomto prípade robíte vy chybu ..nečakajte že dieťa keď vás vidí 1x za mesiac ,že vám hneď skočí okolo krku ,keďže ani nevie kto ste ..

Podla mna Vase vnucatko iba reaguje ba Vasu nenavist k Jeho mamicke. Dieta to citi a ked citi ak