icon

Ako zvládať časté návštevy svokrovcov kvôli vnúčatám?

3. mar 2025

Otázka na tých ktorí bývate ďalej od svokrovcov. Moja svokra nás chce navštevovať kvôli vnučke každý mesiac. Pre mna to je veľa , poznám veľa známych (kolega,kamosi) ktorý majú rodinu tiež ďaleko približne ako my , a chodia k ním raz za 3 mesiace. Tiež majú deti tiež sú tam už vnúčatá. Moja svokra zatiaľ nevynechala jeden jediný mesiac od kedy sa vnučka narodila že by neprišla , nemám ju moc v láske o to je to horšie pre mna , a čas tiež tak rýchlo letí že mám pocit akoby tu bola každý týždeň. 100 ľudí 100 názorov viem že niekto povie že to je úplne okej a iný zase že to je moc často. Ako to prosím dať na “raz za tri mesiace” ? Stále vymýšľať výhovorky že už niečo máme alebo ako? Dakujem

Strana
z4
pribinak
3. mar 2025

A čo tvoja mama? Tá chodí ako často?

oli18
3. mar 2025

Smutne. Aj ty budes babka, potom pochopis. Radsej hladaj cestu k svokre, ak nechces skoncit u odbornika. Moze zit este 20 rokov 🙉

79viktoria79
3. mar 2025

prečo chces odopierať dietatu babku? raz do mesiaca je uplne v pohode,najdi si cestu ku svokre,je to matka tvojho muža

gribka1
3. mar 2025

Na ako dlho chodí? Čo na to manžel?

petamich
3. mar 2025

A tvoj manzel/partner si co mysli? Aka frekvencia je pre neho optimalna?

Ja len dufam, ze moja buduca nevesta a ja raz budeme mat korektny vztah, lubit sa nemusime, lebo vidiet si vnuca 4x rocne, tak to by mi bolo velmi smutno.

mirage
3. mar 2025

ja ked budem mat vnucku, budem ju chciet vidat castejsie ako raz do mesiaca... vidiet vnuca iba 12 x za rok?

autor
3. mar 2025

@pribinak sklamem ťa ale ešte menej … 😊

patka06
3. mar 2025

Že ty svokru nemáš rada, nemusí ovplyvniť jej vzťah s vnučkou
Pekné od svokry, že sa zaujíma a je ochotná každý mesiac cestovať,
Nebránila by som jej v tom.

autor
3. mar 2025

Môj kolega má tiež dcérku 3 ročnú , a on začiatku chodili jeho rodičia raz za tri mesiace a jeho manželky rodina tiež tak isto , to len taký príklad. Ale moja svokra musí každý mesiac. Moj muž tiež nie je z toho nadšený ale nepovie jej nie

ibatanecnica
3. mar 2025

Preco sa.porovnavas s inymi? Ako to maju druhi je ich vec. Nikdy by som sa neriadila druhymi. To ze.ty svokru nemusis neznamena ze s nou tvoje deti nebudu mat dobry vztahm co.je toto za.dobu.

gribka1
3. mar 2025

No a na ako dlho chodí?

abbey1
3. mar 2025

Mne rozum stojí, že ľuďom je na obtiaž vlastná rodina, dokonca tá najbližšia. Už si matkou, raz ťa možno čaká to isté. Vlastné dieťa ti povie, že si vítaná 4krát ročne.
Ale naopak, na dedičstvo sa trasie polovica koňa už vopred.
Vaše dieťa je jej vnúča, tvoj manžel jej syn!

pribinak
3. mar 2025

Smutne.

janinah
3. mar 2025

Neskutočna hlupost a sebectvo...aby mi niekto koho vychovam potom nariaďoval ako často mozem vidiet vnuča...ked tu tí rodičia raz nebudu potom sa ti otvoria oči....no.tebe možno ani nie...

abbey1
3. mar 2025

Už len dodám, sama nemám ešte vnúča, ale synovec mi svojho drobca privezie raz týždenne a ja sa tomu veľmi teším a drobec ešte viac.
Mám dospelú dcéru v zahraničí a vidíme sa častejšie než 4krát ročne. Keby mi raz povedala, že sme jej na obtiaž, veľmi by ma to zabolelo.

petulda333
3. mar 2025

No a my sme so svokrovcami aj 3x za tyzden a to byvaju 10min od nas. Aj pred chvilou sme boli spolu posediet. Radost deti za to stoji

ibatanecnica
3. mar 2025

@abbey1 ved toto. Ked.bude.dedicske.budu sa vsetci klepat.

elzu
3. mar 2025

Deti neskutecne profituji ze vztahu s prarodici.

Ublížila ti tchyne nejakym zpusobem, ktery se neda odpustit? Chova se v pritomnosti tve dcery nejak nepatřičně? Podkopava tvou autoritu? Nerespektuje te? Pokud ano, tak chapu, ze s ni v kontaktu byt nechces. Pokud ne, tak mysli na dceru a ne na sebe. Jednou za mesic navstevu prezijes.
A kdo vi, jestli ji nahodou jeste nebudes potrebovat, az pujdes do prace, mala bude nemocna, az nebudes mit jl vykryt prazdniny atd. Bud rada, ze babicky vubec mate.

ivik4
3. mar 2025

Co tak hodit za hlavu to ze ty ju nemas rada a dopriat dietatu viac casu s babkou? Fakt, netoci sa celi svet okolo Teba. Ani okolo mna sa netocil ked som mala zle obdobie v rodine ktore som ale uplne vytesnila len preto ze moje dieta dedkovcov tiez potrebuje. Raz mesacne je v poriadku preň

eleanor2510
3. mar 2025

Prosim ta, ty mas kolko rokov? Ked sa porovnavas s kolegom? Lebo to robia tak 10‐ az 12‐rocne deti, tak ti odpoviem, ako mi mama odpovedala v tom veku: Ked kolega skoci do studne, skocis aj ty? A k svokre: ublizuje nejako dietatu, zdravotne, psychicky? Ak nie, kde beries pravo odopriet jej pravo na stretnutie S VLASTNYM VNUCATOM? Ty ako dospela zena s nou nemusis mat super vztah, ale rozhodla si sa predpokladam dobrovolne mat deti a pre tie deti treba priniesť aj obet a v tvojom pripade napriklad zniest svokru. Vychovala tvojho muza, nezasluzi si respekt? Ako sa budes citit, ked sa tvoje dieta k tebe zachova rovnako?

cyberk
3. mar 2025

Moja svokra je tiez svojska, byva kusok od nas, ale este ja musim manzela nahovarat, aby sme ju sli navstivit, raz za tyzden-dva, ma vnucku velmi rada, a ich vztah mi je vzacnejsi ako moja nelaska k nim (svokrovcom) 😅

baboobchod
3. mar 2025

Veď ich nechaj s mužom a dcérou samých, keď ti tak vadí. A sprav si voľný deň pre seba. Možno budú tiež radi, že sa im tam neksichtíš 😁

pbra40
3. mar 2025

Kolko rokov ma dcera?
Uz by som na jej dni, led pride na navstevu, mala objednanu masaz, kozmeticku, pedikuru a stretka s kamoskami.
Svokra vie postrazit pocas spanku, mozu ist na prechadzku a ja mam den pre seba.

dadka1997
3. mar 2025

Raz aj ty budeš svokra, ja si myslim, že aj keď sa v laske nemáte, raz za mesiac je to postačujúce, ma tam predsa aj svoje dieťa nie len vnúča, a ty máš stale možnosť odist, keď pride

suzy2508
3. mar 2025

Moji svokrovci bývajú od nás 170 km. Vidíme sa minimálne vždy raz za mesiac tak, že prídu k nám na víkend, alebo my k ním, niekedy vychádza ten interval častejšie. Keď prídu k nám, majú full servis a môžu sa venovať len malému. To isté máme my u nich, full servis nachystaný obed, trávia čas s malým. Maximálne nám to vyhovuje, syn ich zbožňuje a ja tiež. Som rada, že má s nimi taký dobrý vzťah (a ja tiež) na to, že sa vidíme nie každý týždeň. Odporúčam ti snažiť si k ním nájsť cestu, sú to stále rodičia tvojho muža a babka a dedko tvojich detí. Nepoviem, keby boli nejakí humusáci alebo mali sprosté keci, ale to nikde nepíšeš.

miskakyska
3. mar 2025

... nechodí..zle je...
....chodí zle je 😁 hovorím.. vám ani svätý Peter nevyhovie

kristie571
3. mar 2025

Preco ti to je vela 1x mesacne ? Sprava sa svokra nejak zle, ublizuje ? Skus to viac rozpisat, takto to vyzera len dost divne a nevdacne z tvojej strany.

prasiatko30
3. mar 2025

No a co chces aby chodila raz rocne na mesiac? Tak jeden mesiac vy k nej jeden mesiac ona ku vam a mas vyriadene. Bude to kazdy druhy mesiac

zuzikak
3. mar 2025

vies co je na tom smutne ? ze tebe lezie svokra na nervy ale nepozeras sa na to tak, ze deti maju babku, ktora ma o ne zaujem. Ja ti poviem z opacneho sudka. Ja svokru tiez nemam rada. Nerozumieme si. Nema ziadne velke zdravotne problemy aby nezvladla 150km. Dokonca manzel chcel pre nu prist autom, ze ju aj autom na pohodlie odvezie naspat kedykolvek si zmysli. Syn ma 13 rokov a vies kolko krat u nas bola ? Prosim pekne presne 3x. Ano chodime tam my ale vies ako by mi dobre padlo, keby sa s nim pocas mojej materskej prisla zahrat ? NIe nechcela som mu mat ako zdarma opatrovatelku. Stacilo by keby si k nemu sadla, ked si kreslil alebo sa hral s autickami a ja by som si v klude uvarila, pozehlila, vzali by sme ju von...no nezaujem. Moje deti z manzelovej strany nemaju starych rodicov lebo nemaju k nim vztah. Je to len bezna navsteva zial. Ja svokrovcov nemam rada ale chcela som aby moje deti mali starych rodicov z oboch stran. Boli volani aj na krstiny oboch deti, aj na prve narodeniny, aj na druhe narodeniny a nic...jednoducho nic.

michelle567
3. mar 2025

Ja si skôr myslím že autorkina mama chodí málo, tak preto nechce doma ani svokru...

Strana
z4