Ako zvládať časté návštevy svokrovcov kvôli vnúčatám?
Otázka na tých ktorí bývate ďalej od svokrovcov. Moja svokra nás chce navštevovať kvôli vnučke každý mesiac. Pre mna to je veľa , poznám veľa známych (kolega,kamosi) ktorý majú rodinu tiež ďaleko približne ako my , a chodia k ním raz za 3 mesiace. Tiež majú deti tiež sú tam už vnúčatá. Moja svokra zatiaľ nevynechala jeden jediný mesiac od kedy sa vnučka narodila že by neprišla , nemám ju moc v láske o to je to horšie pre mna , a čas tiež tak rýchlo letí že mám pocit akoby tu bola každý týždeň. 100 ľudí 100 názorov viem že niekto povie že to je úplne okej a iný zase že to je moc často. Ako to prosím dať na “raz za tri mesiace” ? Stále vymýšľať výhovorky že už niečo máme alebo ako? Dakujem
Tak to je dosť smutné že s ňou máš takýto vzťah, no nebráň jej aby mala pekný vzťah so svojou vnučkou.
My sa vidíme s mojimi rodičmi aj 3x za týždeň keďže bývajú blízko a ku svokre chodíme 4x do mesiaca. A príde mi to úplne normálne. 🤷
Co ty preboha porovnavas deda Joža, tetku Betku, ako to maju oni, a preco to tak nemas aj ty. Ja keby som babka, tak chcem vidiet vnuca castejsie nez za mesiac.. verim tomu ze ty tiez. Keby svokra nechodila vobec, zle je. Ked chodi za mesiac zle je. Si sebecka a zla, hlavne kvoli detom, je to ich babka.
Autorka, ak je dcera este malicka, skus sa na to pozriet z ineho pohladu - teraz to pretrp, ale v buducnosti ti to moze velmi pomoct. Dcera si babku oblubi a ked bude mat 3-4 roky, tak babka k vam moze prist kazdy mesiac na vikend a vy s muzom mozete vypadnut niekam sami. Pripadne ju zanesiete k babke a vy si urobite vylet tam. Je pekne, ze babka sa zaujima a chce sa vnuckd venovat, aj ked vas to mozno obmedzuje. Vyuzi ten cas ked je u vas, nech sa s nou prebavi, zoberie ju von a ty si v klude porob doma alebo len oddychuj.
Áno jasne že prespavaju u nás, v obyvacke spavaju na gauči. Raz za mesiac chodia a na prespanie
Mne by to tiež bolo veľa, väčšinou máme max. 1 víkend v mesiaci voľný, ak vôbec. A ten by som chcela tráviť osamote a nie ďalšou návštevou.
Ak plánujete iný program, povedzte že máte to a to, ak chcete byť sami, skúste to posunúť aspoň o 1-2 týždne (s dodatkom že víkend predtým sme odcestovaní, tento chceme byť sami, príďte vtedy a vtedy).
Plus by som to využila, keď už sú tam, naplánujte si s mužom napríklad wellness, kino vo dvojici, dajte svokrovcom vnúčatko na von a vy si doma aspoň oddýchnete 🙂
Ste dospelí ľudia, tak jedine dospelou komunikáciou - nemusíš svokru mať rada-ani ja nemám, no komunikácia je základ. S vnučkou má aký vzťah? Ak dobrý, možno je aj fajn, že chodí - no ak vadí to prespavanie, tak by som navrhla hotel. Skúste hľadať riešenia vy dve spolu, keď manžel robí pštrosa. Ak to vyslovene nie je konfliktna osoba, podľa mňa sa dohodnete.
Mame tiez babky a dedkov z oboch stran dalej. Mladsie dieta bude mat 8 mesiacov a svokra u nas bola 2x odkedy sa narodilo. Nasi este neboli.
Ja autorke aj trochu rozumiem. K nam tiez, ak niekto pride, tak chodi na viac dni. Mam 3 izbovy byt a navsteva spi na gauci v obyvacke. Mne to vzdy rozhodi fungovanie, ak u nas niekto takto prespava. Ale zas na druhej strane, rozumiem aj svokre, ze chce vidiet vnuca. Musite najst nejaky kompromis.
Jednej vadí ze svokra nemá záujem o vnúčatá, druhej zas ze záujem má,vo vás sa už ani boh nevyzná. Co je toto za chovanie,a dnešný svet hm....... 🤔
Nie som pobozna ale na toto len jedno - pan boh ti to vrati na tvojich detoch a to este len budes cumiet 😅😅😅
Ale však to môžete robiť aj ináč však nech si babku užije aj mala tak ju tam dajte na víkend moje deti sú s mojimi rodičmi často aj každý víkend chcú to obe strany ja som s mojimi rodičmi raz za týždeň
Takuto ...pľundru keby moj syn doiesol domov,tak by to bola rodinna tragedia.my sme obrovska rodina a drzime spolu - keby nam nejaka otrasna skatula takto rozbijala rodinu, tak dovi dopo...
Keď ti tvoji kamoši, kolegovia, známi povedia, že raz mesačne poriadne preplieskajú svoje ženy, aby vedeli, kde je ,,ich miesto" tiež to budeš vyžadovať od muža? Tvoji rodičia nemajú záujem o tvoje dieťa a preto z trucu nechceš ani aby ho videli svokrovci? Aby ti raz ,,nevykričali" , že oni mali záujem o vnúča a tvoji rodičia nie? Svokrovci ti raz za mesiac na víkend vadia, bude ti vadiť aj dedičstvo po nich? Tu absolútne nejde o teba, ale o tvoje dieťa a jeho vzťah so starými rodičmi. Aspoň jednými, keď druhí nemajú záujem. Koľko rodičov by bolo vďačných za starých rodičov, ktorí majú záujem o vnúča, pricestujú a rodičia si môžu oddychnut, vybehnut niekam...Keby chceli chodiť každý vikend, tak by som pochopila tvoju nechuť, als raz do mesiaca? Tebe bude stačiť vidiet svoje dieťa v dospelosti 4 x do roka? A jeho deti, tvoje vnúčatá tiež? Načo ti je dieťa, ktoré keď dospeje a bude mať svoju rodinu uvidíš 4x do roka?
@kaca222 ale ma pravdu,ja tiez dufam,ze mi toto deti neprinesu
No kedze sme dospeli, treba len komunikovat a najst spolocny kompromis co bude vyhovovat vsetkym zucastnenym. Prva otazka, preco nemas rada svokru? Je to tvoj "problem" alebo sa neprimerane sprava k detom, pouca, vychovava, nerespektuje teba ako mamu atd atd.. alebo je starka dobra a tebe len vadi ze nemate ten vikend v mesiaci sukromie. To som tiez ochotna pochopit lebo tiez nemam v laske taketo nocne navstevy kedze nebyvame v palaci a proste dvaja ludia na gauci uz narucia ten rodinny stereotyp.. ale zas na druhej strane, predstav si ze byvaju v tom istom meste - t.j. bola by u vas vzdy ked nema co robit.. aj ohlasene aj neohlasene.. vtedy by si za toto "raz za mesiac" bola este vdacna.. takze ak mas s nou problem len ty,tak to spracuj ty a neber svojmu dietatu babku pokial ju ma to dieta rado..
Ja mam vnucatko kusok od prace. Vidime sa niekolko krat za tyzden. Ak nie velmi mi to chyba. A raz za mesiac si ju ja beriem na vikend. Raz za 3 mesiace je velmi malo. Tak si vidim ( +,-) dospeleho syna a mam s tym velky problem , ze mi chyba.
Ja ľutujem teba aj tvoju svokru. Len každú z iného uhla pohľadu.
Co znamena raz za mesiac? Na kolko noci? Ste v byte? Spia v obyvacke?
Napriklad ja keby byvam v dvoj/trojizbaku s dietatom a mam svokru v obyvacke kazdy mesiac na vikend/predlzeny vikend piclo by ma.a to spolu vychadzame dobre. Takze to chapem a nerozumiem preco ta hned vsetci hejtuju. Ide skor o tu stratu sukromnia na par dni a nonstop sa venovanie niekomu.
Kamoska ma dvojizbak takze nie je ine riesenie ako aby navstevy boli v airbnb v okoli a to je super-su spolu cez den, rano a vecer ma kazdy svoj klud. To nie je riesenie? Nevie pripadne chodit na otocku?
A neokunala by som sa komunikovat ako dospela a proste povedat tento mesiac nie, prid buduci. Resp to by mal riesit muz kedze to je jeho mama, jemu to nevadi? Inak ked dieta podrastie bude chodi ono k babke a budes mat este aj volny vikend takze sa to otoci 🙂
Raz za 3 mesiace je naozaj málo. Veď sú to rodičia tvojho muža,starí rodičia tvojej dcéry. Skús sa do nich trošku vžiť,veď aj ty raz budeš babka. Ak ti vadí, že chodia ku vám ,tak prečo nejdete vy ku nim? Ten kontakt medzi starkovcami a vnúčatami je dôležitý. Ani ja nemám dobrý vzťah so svokrou ,ale ľúbi svoje vnúčatá a to je hlavné. Mysli na to,že rodičia tu nebudú na veky. A potom už bude pozde. Nech tvoje deti majú pekné spomienky na nich. Tak ako možno aj ty máš pekné spomienky na svojich starých rodičov ,hm?
@bg92 bývame v 3 izbaku a spavaju v obyvacke 😞 a ďakujem za pochopenie aspoň vam , jednej zo 100 🙏🏻
Raz za mesiac? Veď to je veľmi málo. Snáď aj tvoj budúci zať ťa bude v návštevách obmedzovať.
Udrz si to pochopenie aj do buducna,az budes babka a nevesta/zat ta vudu chciet vidiet raz za 3m
akoze jasne ze raz za tri mesiace vidiet vnuca je malo ale preco ma byt jedinym riesenim mat kazdy mesiac na vikend na gauci svokru? by som chcela vidiet tie baby co ti to tu pisu ako by sa z toho tesili.
treba dohodnut aj navstevy na otocku ak sa da, plus chodte aj vy tam. pripadne moze ist aj muz sam s dietatom. jasne ze je idealne mat svokru blizko a vidiet sa aj viackrat do tyzdna, ale kto nebyva daleko to nepochopi.
@bg92 no jeden vikend by ma isto nezabil. My tiez obcas u nich spime
Aapon že sa jedná našla. Mne je vždy tak smutno, keď takéto témy čítam. Potom sa nečudujme, že starí ľudia zomierajú sami a opustení. Rodinné vzťahy sa nebudujú, každý chce pohodlný individuálny život a následne neskoro zistia, že ten život je vlastne o inom.

@michelle567 presne toto ma napadlo ako jeden z dovodov, ked nema jedna zaujem, druha nebude chodit hoci chce