icon

Ako zvládať izoláciu v kolektíve na pracovisku?

12. nov 2025

Ahojte, Asi sa len idem vyrozprávať. Mali ste niekto podobnú situáciu? V kancelárii sme tri, dve kolegyne sú si veľmi blízke, ja som tu pol roka. Vychádzame bez nejakých konfliktov, avšak som tu ako piate koleso na voze... Dosť mi to vadí. Napr oni sa dohodnú na dovolenku na Vianoce, mne len oznámia a ja vtedy dovolenku mať nemôžem. Lebo vraj v rámci kolegiality tu vždy jedna musí byť a zastúpiť sa. Ale mňa zastúpiť nechcú. Neviem ako si budem môcť aj v lete vziať dovolenku, keď ma nemá kto,resp nechce zastúpiť. Ďalej je porada, mňa tam šéf ani nezavolá, hoci sme na jednom oddelení. Ok, beriem. Ale nič z tej porady mi ani nepovedia. Len si šepkajú často medzi sebou nejaké info. Ja keď chcem jeden deň voľno alebo lekára, tak sa opytam šéfa a oznámim to aj im,aby vedeli, že neprídem ten deň do práce. Keď ma voľno,lekara jedna,druhá, tak oni medzi sebou vedia, ale mne nepovedia,že ja tu zajtra nie som alebo prídem neskôr. Nikdy neviem,že napr niektorá druhý deň nepríde do práce .Ja neviem...je to normálne? Vadilo by vám to? Ináč tak komunikácia o deťoch,škole,krúžkoch... Ale nie je mi príjemné,že sa tu cítim navyše. Ako by ste sa cítili vy?
.

Strana
z2
autor
13. nov 2025

@anonym_34bf82 no tu zas odišla kolegyňa predo mnou. Podľa mňa tebe to tiež robili naschvál. Niektoré ženy sú také. A pustili ťa hneď z práce či si mala vypovednu lehotu? Lebo ťažko aj niečo hľadať, aby na človeka čakali toľko mesiacov

mmooly
13. nov 2025

ja by som tam nevydržala... som proste typ čo má rád dobrý kolektív... strávim tam tretinu života, tak nech mi to vyhovuje.. asi by som si hľadala novú prácu, možno niečo povedala šéfovi na rozlúčku, že čo sa tam deje. radšej budem sama v kancelárii ako s takými harpyami sprostými, však to robia schválne.

jaroe
13. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_34bf82 no tu zas odišla kolegyňa predo mnou. Podľa mňa tebe to tiež robili naschvál. Niektoré ženy sú také. A pustili ťa hneď z práce či si mala vypovednu lehotu? Lebo ťažko aj niečo hľadať, aby na človeka čakali toľko mesiacov

@anonym_autor výpovednú dobu máš jeden mesiac, to nie je tak dlho.

autor
13. nov 2025
@jaroe

@anonym_autor výpovednú dobu máš jeden mesiac, to nie je tak dlho.

@jaroe nebýva dva mesiace?

jana_eyre_2
13. nov 2025

samozrejme že by mi to vadilo.. a povedala by som to nadriadenému, takéto vylučovanie z kolektívu je šikana na pracovisku.. ak by nič neurobil, hľadala by som si inú prácu..

jaroe
13. nov 2025
@anonym_autor

@jaroe nebýva dva mesiace?

@anonym_autor prvý rok trvania PP je mesiac.

autor
13. nov 2025
@jaroe

@anonym_autor prvý rok trvania PP je mesiac.

@jaroe aha, díky. Zamestnávateľ to musí akceptovat,áno? Tu mesačnú vypovednu...

jaroe
14. nov 2025
@anonym_autor

@jaroe aha, díky. Zamestnávateľ to musí akceptovat,áno? Tu mesačnú vypovednu...

@anonym_autor je to v zákonníku práce, takže to platí.

autor
14. nov 2025
@jaroe

@anonym_autor je to v zákonníku práce, takže to platí.

@jaroe ďakujem,to je super

sisska96
14. nov 2025
@anonym_autor

@sisska96 raz som jednej nepovedala, keď mi bolo ráno zle, len som šéfovi a tej druhej písala mail... Kým tá druhá prislá do práce,tak už mi prvá volalá, kde som, just pred šéfom, viem že chcela aby počul,že tam nie som,chcela poukázať na to,že meskam.. Ale on to vedel. Len proste chcela poukázať na to,že tam nie som. Volala totálnu sprostosť,ktorá sa na ani netýkala. Pritom ony to robia bežné,že nepríde jedna,druhá,prídu neskôr, a mne sa neunúval to nik povedať, v rámci nejakej spolupráce.

@anonym_autor ja by som mala háku čo si myslia 😂

anonym_b41d7b
14. nov 2025

@anonym_autor dala by som sa na PN alebo OČR na cele Vianoce 🤣 môžeš ich mať vieš kde

Strana
z2