icon

Ako zvládať priateľku, ktorá sa stále sťažuje?

11. mar 2025

Dobry den, co by ste robili s takou kamaratkou?
Neustale,ked mi vola, tak preto,aby sa na nieco postazovala ci uz na vztahy v praci, na to,ze jej ma zubarka opravovat styri zuby. Proste vzdy sa nieco najde. Zavola mi v sobotu/nedelu rano o siedmej,o osmej,vyvolava ,kym nezodvihnem, tak ja som v tom,ze nieco surne a ona spusti- vies,co sa mi stalo,? A potom da taky monolog, ze nemam kedy ju stopnut. Alebo mi vola vecer, aj o deviatej, pricom vie,ze deti spia - ona nrma rodinu. Ci jej mozem nieco vytlacit do prace, ci jej mozem nieco na nete pohladat. Proste toho zavcinam mam dost.
Ked mi rano vola, a ja jej nedvihnem 5x a neskôr jej zavolam, a ona povie,ze asi sa nehodi,ze vola. J poviem,ze nie, lebo niekam idene/ alebo varim/ alebo su u nas rodicia na vikend, tak ona povie,ze ma nebude zabavat a aj tak si spusti svoje a neda sa ju prerusit. Co by ste robili s taktm clovekom? Manzel povedal,ze ked najblizsie zavola, že jej tak vynada,ze uz mi nikdy nezavola. Ja nechcem byt hnusna, len mam problemov svohich viac nez dost a pocuvat inych - ona sa vzdy na nieco stazuje - lutuje sa a place - mne robi zle. Ako jej neiblizit ale zároveň si hajit svoje zaujmy? Ked jej poviem nieco normalnym stylom, mam pocit,ze vobec nepocuva.

Strana
z2
heminepa
Autor odpoveď zmazal
januska12323
11. mar 2025

Prečítaj si priložený link, presne rovnaká situácia a rovnaké riešenie. Keď si mäkká nechaj to na manžela.

ukgirls
11. mar 2025

daj si ju na tiche volanie a proste nezdvihni .. alebo jej posli sms sorry teraz nemam cas ozvem sa az ho mat budem ... a ozvi sa az za par dni..par x sa neozves a ju to prestane bavit .. alebo jej navrhni nech si najde konicek ked ma tolko casu volat kedze ty ho nemas a nechces ju rant tym,ze jej nezdvihnes.. ze si iste najde skupinu ludi a s nimi sa vyrozprava ..

hylary
11. mar 2025

To je energeticky upir a nie kamarátka...

lienka.7
11. mar 2025

@autorka nezdvíhat telefón?

rozkvet1
11. mar 2025

Ľúto ti môže byť starého opusteného človeka alebo psíka. Ale ona je mladá dospelá žena, ktorá keby chce a pracuje na sebe, tak si niekoho nájde. A možno nájde aj bez toho - rovnako stazujuceho sa človeka. Ja by som jej povedala že ti to už nebudem zdvíhať, ak niečo potrebuješ, napíš na messenger a keď budem mať čas, odpíšem. Ak nepochopí, bloknem si jej číslo a ostanem v kontakte cez socialnu sieť kedy si ja určim kedy jej odpísať

cimage
11. mar 2025

Normalne ju stopni ked zas spusti svoj monolog, ze sa musis venovat rodine. Ak nepocuva, tak by som zlozila a vzdy by som to urobila, az by pochopila. Mas rodinu, svoje problemy a nemusis niekoho hodinu pocuvat, len preto, ze je sama. Neboj, ona si najde inu obet.

panonia
11. mar 2025

Nedvihaj jej telefon, ja na take osoby nemám čas.

osky
11. mar 2025

O 7-8 rano?????
By som nezdvihla ani za nic..
Otravovat hned z rana...
Daj si to iba na vibraciu a minimalny zvuk...
A nedvihaj.
Po druhom zvoneni posli sms-sku nech nevyvolava,nemozes momentalne...
Maximalne napis,ze sa ozves ty jej
Koniec
Ked sa par krat neozves MOZNO pochopi.
Ak nie,bohuzual.

Mam tu teraz pofobny pripad
Byt v kt.byvame je prenajaty od muzovho byvaleho kolegu.
On je na dochodku a momentalne preraba vedlajsi byt.
My prideme z prace,unaveni....a on uz zacina na chodbe svoj monolog.
Dostat sa k slovu je takmer nemozne,zrusit ho a odist je uplne ze fiasko...
Ja iz som na neho vxzrela a jednoducho ho odpink em aj v polke vety,zoberem sa a idem..
Ale moj muz to nevie.
Stoji,a trpi,a pocuva....aj hodinu...
Ja ho zachranujem bud vyjdema poviem,co tam tolko trci,alebo ho volam jest...alebo ked sa stretnu vonku,volam mu na mobil,ze ho cakam ..
Naposledy tento nas znamy dokonca volal poobede,ci je uz moj muz doma,tak ja drzo ze bol unaveny a spi.
Jaaaaj...lebo som nepocul kedy prisiel.
No...nepocul...
Lebo ci sa zobudime,ci ideme domov...uz potichucky,aby nas nepovul.
Doma sepkame a pocuvsme tv alebo filmy na sluchdlach...
Ti poviem ze aj mi ho je öuto,ale toto z nas urobil on.
A on si to neuvedomuje,je to tichy teror.
Takze kymten byt prerobi,bude musiet toto byt takto.
Moj muz mu hranice dat nevedel,dala som ich ja.
A ver mi,ze vifim,ze pomaaaaaalinky sa chlapec uvedomuje..ale len ked somnaböizku.
Ked je moj muz sam,zozere mu celu zvysnu energiu...
A zase,aby to nevyzeralo zle..my mu aj zaklopkame,aj prehodime nejake to slvko,zavolame ho na kavu..ale proste v ramvi hranic a najmä ked mame my na to naladu.

Takze ked ty nie si schopna riesit,nechaj muza,nech jej to z mosta do prosta vysvetli a bude dobre
Niekedy takyto ludia ozaj potrebuju preplesk,aby sa spamätali

rozculena
11. mar 2025

to nie je kamarátka.Zablokuj si jej číslo a odstav ju.

vanilkovazmrzka
11. mar 2025

Uz si tu raz toto iste riesila nie?

vanilkovazmrzka
11. mar 2025

Na jej cislo by som si nastavila vypnute zvonenie, nech si vyvolava kolko chce. A raz za cas, ked by som mala klud a fakt by som sa nudila, by som si sadla na gauc a zavolala jej, nech sa vykeca. Alebo ju nechala na hlasny odposluch a robila pri tom nieco ine, napriklad varila alebo zehlila, nieco ako ked si k domacim pracam pustis podcast 😃
A teda cudzie problemy jednym uchom dnu druhym von

srbskalizzy
11. mar 2025

Ak spusti taraniny normalne jej zloz...

marcellka32
11. mar 2025

@vanilkovazmrzka ako podcast isto nie, to chcem počúvať niečo energické, čo ma zaujíma;)
Mne takíto ľudia berú energiu, takže ustavicnych sťažovateľov nepodporujem/nepočúvam, skočím do reči úplne s odveci otázkou 🙂

tatiana288
11. mar 2025

- Prepáč, Danka, ale poslednú dobu mi je veľmi nepríjemné s Tebou hovoriť. Tvoje neustále ponosy ma stoja kopec energie, ktorú už pre Teba nemám. Bombarduješ ma telefonátmi, aj keď vieš, že mi to nevyhovuje a navyše Ťa absolútne nezaujíma ako sa mám ja. Je mi ľúto, ale potrebujem si od Teba na chvíľu oddýchnuť. Ozvem sa Ti, keď na to budem pripravená.

Prečo by si sa mala skrývať a nedvíhať jej telefón, urobila si snáď niečo? Povedať jej to priamo, inak Ti prestane vyvolávať a miesto toho Ti začne vyzváňať u dverí.

vanilkovazmrzka
11. mar 2025

@marcellka32 no ja by som ju skor nechala rozpravat a robila nieco ine -> moc ju nepocuvala :D ten podcast bol len vtip

euka210
11. mar 2025

To bude nejaka diagnoza podla mna...nalepila sa na Teba a neda Ti dychat. Mne keby niekto volal rano o 7,8h a nebola to rodina, ci nieco surne, tak ju zrusim...rovnako v noci. Po 20h uz rovnako nema co kamaratka volat.
Mam pocit, ze aj Tebe to vadi, ze Ta len vyuziva na vylevy a monology, tak jej zloz ked nechape, ze nemas cas.

hankab
11. mar 2025

Vypla by som si zvonenie, to za prve. Za druhe by som ju nezdvihla, nech vola aj 50x po sebe. Proste nemam cas/nepocujem mobil a vybavene. Tymto ludom sice trva nez to pochopia, ze su otravni. Ale ked budes vytrvala, tak jej to dopne. Alebo nech jej zdvihne tvoj muz s tym, ci hori a co take surne potrebuje, ked uz vola piatykrat po sebe.

marca12
11. mar 2025

Takuto kamosku som odstrihla a prestala jej dvihat. Kym som vladala som s nou volala a vypocula ju,ked chcela poradit,poradila som. Lenze ona akoby nepocuvala jednym uchom dnu,druhym von. Ja uz som nedokazala pocuvat jej staznosti a hodinove aj dvojhodinove monology. Je mi jedno,ci som jej ublizila. Ked ona nema hanbu zatazovat inych,tak mne je jedno ako jej to ublizilo. Este predtym som jej povedala,ze uz jej neviem pomoct,ked mi bude volat,talze som ju pripravila na to,ze uz toho ozaj mam dost.

viestta
11. mar 2025

Myslim si, ze takato osoba nestoji o to aby si sa starala o to ako jej neublizit. Je to energetica a emocionalna pijavica, taku naozaj do zivota nepotrebujes. Kludne jej povedz, ze nemas na nu cas, pozdrav a zloz. Ked sa hned urazi mas vyhrate, ale obavam sa, ze jej to bude velmi dlho trvat, kym pochopi, ze nemas zaujem o jej problemy a je otravna.

tykat
11. mar 2025

Ked sa neda zastavit v monologu tak len poloz telefon niekam na stol a chod si robit svoje, po polhodke zober, ak tam este bude kvakat tak poloz a o polhodku zopakuj, nakoniec zloz. Ak sa bude neskor vypytovat kde si zmizla tak jej povedz "sorry musela som odbehnut" urob to 2-3x a mozno prestane.

autor
11. mar 2025

@marca12 velmi dobre si si to zariadila, tlieskam ti, myslim,ze si to ukončila na úrovni. Skúsim sa tebou inšpirovať. Ja mám pocit, že takýchto ľudí je veľmi veľa a správanie ako cez kopirák.

marca12
12. mar 2025

Takyto clovek nevidi chybu v sebe. Ona sa mi velakrat stazovala,ze jej niekto nedviha alebo neodpisuje a nadavala na ludi. Ale ze by si uvedomila a porozmyslala preco sa jej vyhybaju,to nie. Aj som jej to vysvetlila,preco jej nechcu dvihat,ze aj mna to uz zatazuje,ale ona akoby to nepocula alebo nechcela pocut.

bg92
14. mar 2025

Nechapem ze jej dvihas a volast spat. Vyriesila by som to jednou sms - prepac ale nase kamaratstvo ma vycerpava potrebujem obmedzit kontakt.

princezna_bosorka
16. mar 2025

@denkabemommy jj, este moze skusit zablokovat... 😜🙈

denkabemommy
16. mar 2025

@princezna_bosorka tak snáď sú dospelé ženy, nemusia sa navzájom ghostovať ako nevyzreté osoby 🙂

Strana
z2