Ako zvládať priateľku, ktorá sa stále sťažuje?
Dobry den, co by ste robili s takou kamaratkou?
Neustale,ked mi vola, tak preto,aby sa na nieco postazovala ci uz na vztahy v praci, na to,ze jej ma zubarka opravovat styri zuby. Proste vzdy sa nieco najde. Zavola mi v sobotu/nedelu rano o siedmej,o osmej,vyvolava ,kym nezodvihnem, tak ja som v tom,ze nieco surne a ona spusti- vies,co sa mi stalo,? A potom da taky monolog, ze nemam kedy ju stopnut. Alebo mi vola vecer, aj o deviatej, pricom vie,ze deti spia - ona nrma rodinu. Ci jej mozem nieco vytlacit do prace, ci jej mozem nieco na nete pohladat. Proste toho zavcinam mam dost.
Ked mi rano vola, a ja jej nedvihnem 5x a neskôr jej zavolam, a ona povie,ze asi sa nehodi,ze vola. J poviem,ze nie, lebo niekam idene/ alebo varim/ alebo su u nas rodicia na vikend, tak ona povie,ze ma nebude zabavat a aj tak si spusti svoje a neda sa ju prerusit. Co by ste robili s taktm clovekom? Manzel povedal,ze ked najblizsie zavola, že jej tak vynada,ze uz mi nikdy nezavola. Ja nechcem byt hnusna, len mam problemov svohich viac nez dost a pocuvat inych - ona sa vzdy na nieco stazuje - lutuje sa a place - mne robi zle. Ako jej neiblizit ale zároveň si hajit svoje zaujmy? Ked jej poviem nieco normalnym stylom, mam pocit,ze vobec nepocuva.
Povedz jej : prepac teraz ti zlozim, lebo naozaj nemam cas. a zloz. urob to viac krat a uz ti volat zarucene nebude
@denkabemommy to nie je zly napad,len na jednej strane je mi jej luto,ze nikoho nema, ale zas moze si zato sama svojim spravanim a tym,ze si z ludi robi svojich asistentov
@pukina asi mas pravdu, mna najviac vie dozrat, ze kee nedvihnem tak vola v pravidelných 20min intervaloch,ako jeby mala nastaveny budik. Nerozumiem,ked niekto nedviha, tak mu budem 300x volat?
Napíš spravu, ze teraz nemôžeš, nech zavolá vtedy a vtedy. A nedvihni, len ak chceš a môžeš. Sú ľudia, ktorí len o sebe točia, v podstate musíš byť butlava vŕba, lebo oni tvoj názor ani nechcú pocut, tobôž tvoje rady. Poznám.
Ja neviem ci je take tazke povedat jej, ze ci nema aj nejake pozitivne historky, ze furt len frfle
Preco sa jej aj ty nepostazujes na zivot?
A nakoniec ked ti nebyhovuje, tak ju posli kratko do Pecka, ze potrebujes kamosku co ta aj vypocuje
@watermelon nie,ale toto som citala, tak si vravim,ze cela ona 😄
Ze to nie je tvoja kamaratka...ak by naozaj bola, tak by ti nebola naobtiaz a brala by si ju taku, aka je aj s jej povahou. Nikdy nepochopim, preco udrziavaju ludia "kamaratske" vztahy, ktore su im ocividne viacej na obtiaz, ako na osoh 🤷.
@oceanahory ked sa zamyslim, je to skor kvoli ľútosti,ze nikoho ineho nema, lebo inak taketo kamaratstvo mi nic dobre nedava.
@kitycat nemám priestor sa posťažovať,ona je jednoducho nezastaviteľna, keď zacne rozprávať.
@lukbe trefna poznámka, butlava vrba. Kedysi mi to mevadilo,ale teraz popri deťoch a zdravotnych problémoch na to nemám ani čas ani chuť
Autorka, tak s nou prerus jednoducho vztahy...ja by som sa z lutosti s nikym nekamaratila, ale to som ja.
Zamysli sa, co to je za priatelstvo, ked ta kamaratka potrebuje len na vykecanie/ sluzbicky a to kedy ona chce a kolko ona chce. Spyta sa ta vobec niekedy, ako sa mas ty? Pomoze aj ona tebe, ak treba? Zaujimas ju ty vlastne? Nemyslim, ze ak s nou prerusis kontakt, ze by ti chybala. Skor sa ti ulavi, ze popri beznych veciach este nemusis riesit aj ju.
@oceanahory to je dobre,ze to nerobíš, fakt to človeku nerobí dobre.
prečo jej nechceš ublížiť, keď ona ti ubližuje každý jeden raz?
si slabá, si jej jediná obeť a musíš si to takto v hlave spracovať
ona je ako parazit
asi chápeš, prečo nikoho nemá?
a prečo má teda teba? lebo ty jediná si tá slabá
chceš mať spokojného manžela? alebo seba? alebo ju nechať vládnuť nad tvojim životom?
prečo? načo?
nepíše o mojej svokre? ona je schopná volať 20x... proste keď mi niekto nedvihne tak asi chápem, že nemôže dvihnúť...
@kandelabra opýta sa, ale mne to skôr príde, že to spomenie medzi rečou, aby sa nepovedalo,ale ked jej niečo hovorim, nikdy nekladie otázky,len povie,ze aha predstav si.a uz to pretoči na seba a hovorí o sebe
@lucka_ke to tá ľutujem, že máš taku svorku a sucitim s tebou. Je to neuveriteľne otravné.
@miko_matata už chápem prečo nemá nikoho. Lebo človek nie jej kamarát, ale poskok. Ona mi ešte aj do práce volá v pracovnú dobu, to už mám uplne nervy, keď vie, že tam sa vykecavat nemôžem a nebudem.
je, ja proste nedvihnem a ani nevolám späť, väčšinou rieši aj tak hlúposti, nič podstatné... väčšina normálnych ľudí mi napíše správu ak niečo potrebujú riešiť a nie volať 100x a presne v noci alebo cez víkend keď ani nie som doma
@lucka_ke s ona ti tiež nenapíše sms? Ja toto tiež nepochopím,tak keď je niečo súrne a druhy mi nedviha,tak pisem sms
tak si daj dnes záväzok, že už jej nikdy nezodvihneš
napis jej, že si uz nemozete volať
a dodrž to
nebud splachovacia, nedaj sa - stoj za sebou, si matka, potrebuje ta tvoj muz a deti v dobrej nalade a kondicii a nie vyplutu, unavenu a otravenu po nekonecnych telefonatoch
ale ako citam tvoje reakcie, nebudes asi toho schopna, nedas to, coz je skoda
tak keď ju sama nedokážeš nie že poslať s jej otravovaním do patričných miest, ale ani len jej skočiť do reči, nechaj to na manžela, zdá sa, že on to vyrieši veľmi rázne. A na ľútosť voči nej kašli, to, že okrem teba nikoho iného nemá neznamená, že ťa tak miluje, znamená to len to, že všetci ostatní ju už poslali kadeľahšie. Koľko ľuďom dala, toľko dostala naspäť
Nie je to tvoja kamarátka, je to človek, čo ti je na obtiaž. Nauč sa hovoriť nie. Ja by som jej hneď so začne rozprávať, ráznym tónom vysvetlila, ako to je. Keď začne rozprávať, zruš ju. V najhoršom si ju zablokuj, keď ti stále vyzvana telefón.
odstrihnúť zo zivota, ja si do určitej hodiny davam letiskový rezim, cez vikend sa u nas nevstava do 9tej
No je to otravné. Ja mam takého suseda na chate, keď som tam tak mi stále vyvoláva, nič súrne, len tak. Ale ja mu už nedvíham, ide mi to na nervy. Normálne jej nezdvihni a hotovo.
Nezdvihat mobil ...týždeň v kuse, pochopí

Normálne keď zavolá, jej povedz, že sa ďalej nechceš kontaktovať, ak sa spýta na dôvod, tak jej povedz to, čo si tu napísala 🙂