icon

Ako zvládate manžela, ktorý je vášnivý rybár?

16. aug 2025

Ahojte . Tie čo máte doma chlapa Rybára ako to zvládate ? Ja mám už pocit že to nedávam . Od jara do jesene sa všetko točí okolo rýb až mi to príde fanatické . Už rozmýšľam aj nad rozvodom . Stále sama s deťmi a on stále u vody . Ako to máte vy ?

Strana
z3
cacianka
17. aug 2025
@colsami

Nuz klasika, opat raz sa mi potvrdilo ze to patri medzi najhorsie konicky, co moze zenaty chlap a otec deti mat 🙃 nic v zlom, a cest vynimkam. Ale presne takychto rybarov ja sledujem v okoli. 90% fanatici, vsetko sa toci okolo ryb, a zena doma nestastna a sama s detmi permanentne. A chlap klapky na ociach, usiach, ryby ryby ryby, rybacky, prip.sutaze, zvaz, a tak dalej.

A tie, ktore hovorite ako mu ma nabalit deti alebo ist s nim - no nie kazdeho to bavi tam vysedavat, a potichu, za kazdeho pocasia, a teda deti uz vobec nie... Naopak - okrem tych, co tym realne ziju, to proste nebavi a je to urcitym sposobom najma s detmi jednoducho nekomfortne.

@colsami + poľovníci

amonet
17. aug 2025
@anonym_autor

@amonet neuteka , proste je to jeho priorita

@anonym_autor uteka a ak to nevidis tak ti nema zmysel radit

maminkadeticiek
17. aug 2025

Neostava ti nic ine iba sa s tym zmierit a zit si svoj zivot.Skusila by som si s nim este sadnut a retorikou ze respektujes ze je to jeho konicek,ze ho to bavi,ale on je aj otec a musi respektovat svoje otcovske povinnosti,ak uz nechce akceptovat tie manzelske a dohodnut pocet hodin,ktore stravi tyzdenne s detmi inak ako rybami.Akokolvek inak aktivne,vezme ich na vylet,alebo sa s nimi zahra doma len clovecko....
A ty sa proste zmier s tym,ze sa s tym musis zmierit.Prestan bojovat.Skus s nim spravit dohodu o detoch,hladaj niekoho kto sa bude detom.venovat,strasit namiesto neho par hodin.Zacni sa venovat sebe.Cokolvek co mas rada,zveladuj svoj vlastny zivit.Hladat sposob akonsancitit stastna.
Ak mu to bude vadit,alebo tvoj welnes,tak mu povedz ze ma smolu.Ze si sa snazila vysvetlovat,dohodnut sa s nim,vratit ho spat do manzelstva,do rodiny.Kedze nemal zaujem tak ok,ale.veci budu odteraz takto.Ty si mu zivot neupisala.

autor
17. aug 2025
@amonet

@anonym_autor uteka a ak to nevidis tak ti nema zmysel radit

@amonet neuteka nemá prečo proste jeho ryby sú priorita . Doma pozerá programy o rybach stále na nete ryby .

maximiliana
17. aug 2025
@anonym_autor

@biba_18 nemáme on už dom mal postavený niesom zapísaná LV

@anonym_autor a potom z coho ta ma vyplacat? Dom je jeho, mal ho pred manzelstvom...tak?

tundra
17. aug 2025
@anonym_autor

@amonet neuteka nemá prečo proste jeho ryby sú priorita . Doma pozerá programy o rybach stále na nete ryby .

@anonym_autor na ryby zacal chodit, az po svadbe?🤔
Podla mna,ste si nesadli...pokial, nenajdete pochopenie, jeden u druheho,tak sa vam to rozpadne.Pisem,ako neaktivny polovnik aj rybar.
Zial,nie je cas na konicky....Deti chodili velmi radi na ryby do cca.13-14 rokov.

maurika67
17. aug 2025

@anonym_autor tiez môj muž je rybár. A veru sme s dcérou viac samé. Hlavne teraz, keď je sezóna. Príde z práce ide na ryby. Príde v noci. Niekedy každý víkend je na rybách. Za celý rok donesie Max 3ryby. Ale my sme si zvykli, máme svoj čas pre seba a spravíme si svoj program..čo je na tom, ale najhoršie(netvrdim, že to má tak každý rybár)
Tak podľa mňa je to dosť aj o alkohole. Podľa mňa tá skupina, keď sa tam vyberie na vikend tak kde čo vypijú. Raz sa stala príhoda, že muž došiel v nedeľu v noci z rýb. Ráno sa zobudíme a po celom byte nám liezli červíky čo mal na navnadu. Lebo nádobu zle zavrel. No a tom aké to je finančne náročne ani nehovorím. Pre mňa stratený čas, ktorý sa dá s rodinou využiť efektívnejšie.

cacianka
17. aug 2025
@derdia

Pozri nemá vas za nic. Lepšie mu je pri rieke alebo pri jazere. Vôbec mu nie je ľúto, ze Vas nevidí, ze Vas necháva samých, ze si ty na všetko sama. Krasny eegositicky si užíva svoj koníček. Ved doma ma všetko zariadené. Navarene, postarané, vyzehlene, upratané....ved predsa to všetko skvele zariadil. A este si stihne aj 3 dni oddýchnuť... Pred tým ako odíde na týždňovú, kde mu je tiež skvele...
Jasne ze treba rázny rozhovor.. Nech sa rozhodne ci chce rodinu alebo zit pri rieke...
Aj tak s nim v podstate už nič nemas. Nenahovaram ta na rozvod, to si musíš sama zatriediť v hlave. Ja ti píšem fakty
A fakty sú fakty.
Aby si videla co pre tvojho manzela najdôležitejšie... A vy to nie ste.

@derdia presne si to zhrnula. Doma má zázemie, ale ide si po svojom, žije si svoj život , ale má stále status muž -manžel - otec, ktorý sa stará, zarába, ale nikto nevidí že reálny voľný čas trávi s rybami a o rybách , sú mu do veľkej, až príliš, miery prednejšie ako vlastné deti a manželka. Čo z takéhoto života toto 3 majú ? Čakajú kedy otec príde, budú spolu, spolu budú mať domáce povinnosti aj voľný čas, ale z čakania je prázdno, lebo otec/ manžel zdrhol na ryby, a popíjať s kamošmi. To radšej sama, ako čakať na odrobinky kedy sa hlave rodiny uraci tráviť čas aj doma/ s nimi.
Chodí vôbec s deťmi na výlety - spoznávanie Slovenska, Moravy, hrady, zámky, zookutiky, turistika, kúpanie a tobogány ? ide na zahraničnú dovolenku zažiť, vidieť spoznavatbine krajiny ?

autor
17. aug 2025
@maximiliana

@anonym_autor a potom z coho ta ma vyplacat? Dom je jeho, mal ho pred manzelstvom...tak?

@maximiliana áno ale potom dorábali dvor drevodomek peniaze išli aj tam a nie malé

autor
17. aug 2025
@derdia

Pozri nemá vas za nic. Lepšie mu je pri rieke alebo pri jazere. Vôbec mu nie je ľúto, ze Vas nevidí, ze Vas necháva samých, ze si ty na všetko sama. Krasny eegositicky si užíva svoj koníček. Ved doma ma všetko zariadené. Navarene, postarané, vyzehlene, upratané....ved predsa to všetko skvele zariadil. A este si stihne aj 3 dni oddýchnuť... Pred tým ako odíde na týždňovú, kde mu je tiež skvele...
Jasne ze treba rázny rozhovor.. Nech sa rozhodne ci chce rodinu alebo zit pri rieke...
Aj tak s nim v podstate už nič nemas. Nenahovaram ta na rozvod, to si musíš sama zatriediť v hlave. Ja ti píšem fakty
A fakty sú fakty.
Aby si videla co pre tvojho manzela najdôležitejšie... A vy to nie ste.

@derdia áno máš pravdu . Rozhovore a pravidla sa nedodržujú ak sa dohodneme . Nebaví má tento život . Vie že chcem odísť a aj tak nerobí nič preto aby sa to zmenilo .

ika11123
17. aug 2025

@anonym_autor ja také milujem 😁 kľudne by som chodila aj ja vzala by som deti... Nás takto otec brával kopec zážitkov

amonet
17. aug 2025

este mam otazku, mala si konicky ktorych si sa vzdala?

derdia
17. aug 2025
@anonym_autor

@derdia áno máš pravdu . Rozhovore a pravidla sa nedodržujú ak sa dohodneme . Nebaví má tento život . Vie že chcem odísť a aj tak nerobí nič preto aby sa to zmenilo .

@anonym_autor no vidis. To znamená, ze pre neho to je slovo neznamená nič. Vidí len seba. Nemáš u neho hodnotu.

anonym_df170e
17. aug 2025

Môj muž mi stále vraví, že vedela si, že si berieš rybára 😂 A pred svadbou mi stále prizvukoval, že taký je a iný nebude. Takže asi toľko. 🙂 Ja mám svoje vlastné hobby, takže neriešim, niekedy robíme spolu jeho hobby, inokedy moje, alebo každý sám svoje.

autor
17. aug 2025
@anonym_df170e

Môj muž mi stále vraví, že vedela si, že si berieš rybára 😂 A pred svadbou mi stále prizvukoval, že taký je a iný nebude. Takže asi toľko. 🙂 Ja mám svoje vlastné hobby, takže neriešim, niekedy robíme spolu jeho hobby, inokedy moje, alebo každý sám svoje.

@anonym_df170e len mne sľuboval ako chce rodinu a všetko pôjde bokom .

autor
17. aug 2025
@amonet

este mam otazku, mala si konicky ktorych si sa vzdala?

@amonet áno mala chodila som cvičiť každý deň do posilňovne . Než som ostala tehotná s mladšou dcérou . Teraz nemám kedy . Stále býva chorá zo škôlky 5 dni v škôlke zbytok doma. Moja práca je náročná každý druhý den 12 hodín v práci . Medzi tým odskocim domov uvarit jedlo …. Už niesom najmladšia aom unavená vyčerpaná . On lapy na rybach .

nila0622
Autor odpoveď zmazal
amonet
17. aug 2025
@anonym_autor

@amonet áno mala chodila som cvičiť každý deň do posilňovne . Než som ostala tehotná s mladšou dcérou . Teraz nemám kedy . Stále býva chorá zo škôlky 5 dni v škôlke zbytok doma. Moja práca je náročná každý druhý den 12 hodín v práci . Medzi tým odskocim domov uvarit jedlo …. Už niesom najmladšia aom unavená vyčerpaná . On lapy na rybach .

@anonym_autor nuz. trvam natom ze mate komplexny problem. ty si uhundrana uvarena unavena stale s detmi on uteka pred situaciou prec z domu. proste zacnite komunikovat alebo kasli nato zbal sa a chod

anonym_9c3458
17. aug 2025

On nerobí pre rodinu nič a preto o ňu príde. To je len zábava a alkohol co si budeme...

autor
17. aug 2025
@amonet

@anonym_autor nuz. trvam natom ze mate komplexny problem. ty si uhundrana uvarena unavena stale s detmi on uteka pred situaciou prec z domu. proste zacnite komunikovat alebo kasli nato zbal sa a chod

@amonet všetka komunikácia je dekradovana .

autor
17. aug 2025
@anonym_9c3458

On nerobí pre rodinu nič a preto o ňu príde. To je len zábava a alkohol co si budeme...

@anonym_9c3458 tak to cítim aj ja . Pozerám už podnájmy . Včera išiel dnes poobede došiel a spi ….

anonym_e51b91
17. aug 2025

A prečo tebe robí dusno, keď chceš odísť z domu na noc? Veď on to robí pravidelne. Tak just by som chodila, nech sa aj na hlavu postaví.

jana_eyre_2
17. aug 2025
@madeincssr

@anonym_autor chlap bez konicka je zas "nudny" (podla staznosti partneriek/manzeliek tu na MK). Skusit sa na tom konicku spolupodielat? Najst v tom aj s detmi nieco pekne? Alebo si najst v danom case svoj konicek?

@madeincssr myslím že koníčky nie sú problém ak nezasahuju do vzťahu so ženou a deťmi 😉 podľa opisu sa rodine skôr vyhýba aby mal pokoj, to nie je žiaden koníček..

anonym_71200b
17. aug 2025

Ja by som sa v takomto prípade zobrala a odišla … deťom by som chodila variť alebo, čo by potrebovali do toho jeho domu, poprípade si ich vzala na jeden deň cez víkend na nejaký výlet a podobne. Dom je jeho, deti tam majú svoj domov, nech sa postará. Je taký istý rodič ako Ty. Možno pre niektoré je to “kruté” ale mna by ani nenapadlo zbaliť deti a s nimi odísť, aby si pánko mohol chodit po rybách …

hviezdicka002
17. aug 2025
@anonym_71200b

Ja by som sa v takomto prípade zobrala a odišla … deťom by som chodila variť alebo, čo by potrebovali do toho jeho domu, poprípade si ich vzala na jeden deň cez víkend na nejaký výlet a podobne. Dom je jeho, deti tam majú svoj domov, nech sa postará. Je taký istý rodič ako Ty. Možno pre niektoré je to “kruté” ale mna by ani nenapadlo zbaliť deti a s nimi odísť, aby si pánko mohol chodit po rybách …

@anonym_71200b jedna vec je vytrestať manžela a druha vec je vytrestať deti, ktoré za to absolútne nemôžu akého majú otca. Myslím si, že deti by trpeli, a mohli by mať aj traumu. A keď ma malé 5 ročne ani by to nechápalo čo sa deje a prečo odišla mama. Pokiaľ milujete svoje deti toto by ste im neurobili aby trpeli kvôli neschopnosti chlapa.

bluka2
17. aug 2025

Manzel by ti mal byt nejakym prinosom a nie ze to treba “zvladat”. Nech pri tom rybniku ostane. Za mna rovno na rozvod, vsak to co je za charakter, ze si zije svoj zivot a na vas kasle. To je akoze nejaky vztah? Nie v mojom ponimani

cacianka
17. aug 2025
@anonym_71200b

@anonym_71200b no hlavne nech sa postará, keď je na tyzdňovke preč 🤦

anonym_71200b
17. aug 2025
@cacianka

@anonym_71200b no hlavne nech sa postará, keď je na tyzdňovke preč 🤦

@hviezdicka002 tak keď ľudia deti vychovávajú tak, že majú len jedného rodiča - matku ako v tomto prípade, tak potom nečudo … Rodičia sú predsa rovnocenní a na výchove sa majú podieľať rovnako. A neviem kto by mal “trestať” a traumatizovať a mali by deti trpieť zato že ostanú so svojim vlastným otcom .. čo je to cudzí človek …
@cacianka a? nech si vezme dovolenku, OČRku alebo nájde prácu takú kde sa na výchove deti bude podieľať ako matka. A ani deti nebudú musieť “trpieť”

autor
18. aug 2025

On s deťmi je keď som v práci a má voľno . Ale pridem domov a už ide na ryby alebo sedí na mobile alebo básni o rybach . Mna si nevšíma .uz mám alergiu na tie ryby .

puertorico
18. aug 2025

ja mám syna rybára a tiež chodíme stále na ryby . ale to je iné, ale chápem ťa, lebo ja ho dokonca musím voziť a byť s ním tam celé dni .... poznám ľudí ktorí idú aj na týždeň, dva . naposledy nám jeden pán povedal že je na rybách už tri týždne a minimálne ešte dva tam bude . poznám aj pár , kde sa žena rozišla s dlhoročným priateľom kvôli tomu že on bol každý víkend preč.
navrhla by som teda, že aby ste chodili na tie ryby niekde všetci spolu, do takej lokality, kde sa dá niečo robiť. napr liptovská mara, alebo čo . ty s deťmi si spravte svoj celodenný program a on nech si chytá . večer si budete spolu grilovať .
ale ak si s týmto neni stotožnená , tak buď sa mu prispôsobíš , nabalíš mu deti s tým že aj ty si potrebuješ oddýchnuť a nech sa stará, alebo sa rozvedieš ...

Strana
z3