Ako zvládnuť bývanie u svokrovcov?
Baby, ktoré bývate alebo ste bývali u svokrovcov a ak tu taká je čo mala spoločnú kuchyňu so svokrou, prosím napíšte ako sa vám darilo/ nedarilo fungovať, ako sa to podpísalo na vzťahu atď. Ako dlho ste vydržali alebo aké máte pravidlá pre normálne nažívanie . Mne strašne chýba vlastná kuchyňa , vlastný vchod , svoj vlastný domov . Mám pocit , že nemám domov , len prežívam, keďže som v cudzom . Manžel to nevie pochopiť , stále mi opakuje, ze môžem byt rada, ze mám kde bývať . Je takto už 10 rokov a prichádzam do bodu, kedy už neviem nájsť východisko, snažím sa tešiť z maličkostí, zo zdravých detí.. ale ajtak upadám do nejakej hmly a neviem z nej von :(
po prvom dieťati si mala začať riešiť vlastné bývanie. s jedným sa skôr odchádza a hľadá bývanie ako s tromi🙈
no neviem si to predstaviť.
Odísť preč...pred časom som čítala o podobnom príbehu, ako je ten tvoj, žiaľ nedopadol pre dotyčnú veľmi dobre. Tiež bývala s mužom u svokrovcov s tým, že to bude len na prechodný čas, no roky ubiehali, deti pribúdali, nevesta nemala žiadne slovo, muž proti nej, spoločné peniaze investované do cudzieho, tak sa po rokoch vzbúrila a odišla aj s deťmi do vlastného. S odstupom času oľutovala, lebo zrazu všetko ťahala sama, lebo musela platiť bývanie, komplet domácnosť,všetko okolo detí riešiť sama a jej bývalý muž si tuším našiel novú známosť a život gombička. Sama nakoniec svoje rozhodnutie oľutovala, no už nebolo cesty späť.
Kolko rokov ma tretie dieta?
Svokrovci su s tym v pohode, ze maju plny dom ludi? A to mate dost priestoru v ich dome pre 3 deti?
Tvoj muz odist nechce, situacia je taka aka je.
Ja by som to riesila bud:
- Trvala aspon na vlastnej kuchyni
- Dohoda, ze pojdes do prace a nasledne zacnete riesit vlastne byvanie
Nech si z tychto dvoch moznosti vyberie, tretiu moznost mu neponukaj.
A nech ta laskavo citovo nevydiera s jeho chorobou, ochoriet z nervov mozes aj ty.
Ty nie si obet situacie - mas dobrovolne 3 deti a si 10 rokov doma. To je nepredstavitelne, ze vobec nejaky tlak vyvijas. Aj ty si sa tak rozhodla. Tak ak nie si spokojna, zmen to. No nie tlakom na ostatnych - k svokre by si mal citit vdacnost a k muzovi pochopenie. Zivi vas 5ich, prekonal vaznu chorobu, neciti istotu a oporu, je na to sam. Keby sa mu nieco stalo ako sa zariadis?
10r u svokry 🥹Niekto aj za vrazdu dostane nižši trest. Ale toto si si sposobila sama. Tiez nechapem ako ste si mohli urobit 3 deti ked nie ste vo svojom. Uz po tom prvom bolo Treba sa zamerat na zarabanie financii nie deti . Davno ste mohli zit vo svojom. Tvoj muz odist nechce a ty nemas snahu len nanho sa sustredis. No nic jedine ze budes varit v case ked svokra Neni doma.,
Práveže ku svokrovcom cítim vďačnosť a pochopenie , iba to nám umožňovalo tu fungovať, že sme sa dokázali navzájom prispôsobiť. K mužovi som mala za tie roky toľko pochopenia , toľko zhovievavosti, rešpektu , no keď dokáže povedať také slová, že ja som tu len v prenájme , tak ďakujem pekne. Niesom obeť ani sa ňou nerobím, skôr sa snažím nájsť riešenie, pre pokoj oboch strán.
pôsobíš ako milé dievča. možno tej tvojej zhovievavosti je príliš.
koho bol nápad tri deti? bez vlastnej strechy?
Pojdes do prace a nebudes tolko trcat v ich dome. Mozno sa to zmeni v tvojej hlave. Takto si 10 rokov v cudzom dome, svoj nemas, asi tvoj muz chce v tomto dome zostat byvat navzdy a ty sa od tolkej vdacnosti prisposobis.
Prerobte si ten dom, aby si mala vlastnu kuchynu, vchod a vsetko.
Prvé dieťatko bolo plánované , to bolo 3 rokoch vzťahu, potom som otehotnela nečakane , pretože som nebrala HAK z dôvodu dojčenia a hoci som manželovi verila , no stalo sa , čo chápem keďže také sú riziká keďže sa odmietal chrániť. No a tretie bábätko to je skôr taký zázrak , to už ani manžel nevie ako sa to stalo .
Toto sú také výhovorky ako od 15-ročnej žaby. Ty si bola tesne po maturite, bez vlastného bývania a plánovali ste dieťa???😂 Ako prepáč, ale ani jeden z vás nie je kompletný. A potom si si následne urobila ďalšie a ďalšie dieta-ani neviete ako. 🤔🙄V živote si nepracovala, len si po škole rodila. O dva roky sem napíšeš ďalšiu diskusiu, že ťa nikto nechce zamestnať a ďalšia bude: kolegyne na teba zazerajú, lebo si non-stop doma s chorými deťmi. Ja neviem ženy, vy nerozmýšľate niektoré?
Len na zmenu treba 2 a tvoj muž evidentne nechce.Ano, potom si dovoľuje, že bývaš v prenájme.Ked sa začneš priečit povie Ti, že môžete ísť s deťmi ..a on bude doma pri mame.Budes musieť byť veľký diplomat toto ukocirovat a dotiahnuť ho k tomu, že pôjdete preč.
Mozno sa aj boji hypo kvôli zdraviu atď...aspoň niekedy pripustil, že o pár rokov idete preč?
@stanulienkat Áno sama som si urobila dieťa . Aj ďalšie som si urobila sama. Ja som po strednej pracovala už sme sa poznali a chceli sa posunúť vo vzťahu, následne som otehotnela. Počas tehotenstva , už sme boli manželia , zistili manželovi rakovinu . Navrhol bývanie u svokrovcov , keďže áno neboli vtedy hneď financie na vlastné. Ale to človek niekedy neovplyvní čo mu príde do cesty. Takže tak. Toto je moja prvá založená diskusia .
mám pre Teba zlú správu. tvoj muž z rodičovského domu neodíde. zmier sa s tým, alebo začni už konať aj za seba.
Počkaj,vy ste plánovali dieťa a nemali kde bývať a ty si bola po škole???? Ok. Asi je zbytočne čokoľvek ďalej písať. Dieťa sa poväčšine plánuje do vlastného domova,do fungujúcej rodiny,zabezpečenej a nie svokre do detskej izby svojho tínedžerského priateľa. A keďže si rodila reťazové,tak z toho vyplýva,že posledné ma už dosť rokov na to,aby si mohla ísť robiť. Bývaš so svokrovcami co vedia asi pomôcť s deťmi. Tak sa fakt zmatoz. Ja sa v tomto mužovi nečudujem. Ako sa môže ,čo len trochu na teba spoľahnúť,ak bol vážne chorý,môže sa choroba vrátiť? Ak hej,zvládla by si ťahať hypo??? Nuž,myslím,že v tomto prípade je lepšie naozaj rozmýšľať.
Bože môj.... Plánovali ste dieťa do akého bytu? Akého domova? Ako,naozaj je zbytočne sa baviť tu o tomto. Ale z tohto kruhu vylezies len veľmi,prevelmi ťažko.
Ďakujem kočky za všetky komentáre aj názory, povzbudivé aj menej povzbudivé . Niektoré ste ma utvrdili niektoré prebudili , každopádne vďaka. Ďalej už nebudem odpovedať.
drž sa a nedaj sa.
Zeny su asi takto od prirody nastavene, len ustupovat, podvolit sa, muz sa nechce chranit, tak ok. Muz sa nechce stahovat, tak ok. Nejak pretrpia nepohodu, aj sa uskromnia, aj radsej muza posluchnu, potom ten isty muz, ktory sa odmietal chranit im vycita, ze ved neprispeli do rozpoctu, tak nemaju pravo nieco chciet.
A tak zena len cusi, nic nechce, lebo chce vsetkym vyhoviet a chce byt za dobrucku a skromnucku, lebo aj tak sa vsetko otoci proti nej.
Same zeny si toto robime, kto na teba kedy myslel, ked ty sama na seba nemyslis? Neustupuj uz tolko, chran si aj svoje zaujmy. Lebo prejde dalsich 10-15 rokov, decka v puberte a ty zasa na chvoste zaujmu celej rodiny este budes robit opatrovatelku svokrovcom.
Problém si pomenovala presne,on nechce odist,.S tým veľa nenarobím.
Prepac, nejako to nevychadza. Ved to posledne dieta musi mat viac, ako 3 roky. Sup do prace a mozno po roku sa odhodlate aj na byvanie osamote s dvoma prijmami
@0silvia0 aha... A kto plánoval dieťatko bez bývania? A kto sa chcel posúvať vo vzťahu,veď sa mrkni,koľko tém tu je,že ženská dotlaca chlapa k decku,napríklad. Takže by som to takto nezovseobecnovala. Že úbohé ženy a vychcani chlapi. Veru nie
@maciatkolulu ja to nezovseobecnujem. Ale nepaci sa mi, ze panko sa odmietne chranit, a potom tento isty panko vycita zene, ze neprispela do rozpoctu a preto odmieta riesit byvanie. Stacilo povedat ze sex nebude, ked sa nebudeme chranit.
To prve dietatko bez byvania beriem ako mladicku nerozvaznost, to sa stava, ale robit dalsie nerozvaznosti, ked uz vie ake je to byvat u svokrovcov a ked vie, co starostlivost
o dieta obnasa ...🤷♀️
autorka, vydrž . možno sa niečo naskytne, možno pristavíte....
ja som po rozvode bývala u rodičov roky, po čase pribudli ďalšie 3 deti - samozrejme aj s manž. a bývali sme v jednej izbe 5..... 4 v jednej posteli. Doteraz na to s manž. spomíname ako nám bolo fajn. postavili sme si dom a odišli aj s troška odrastenými deťmi. mojim rodičom aj smutno bolo že ideme preč. ....
my sme bývali 6 r u mojich rodičov - myslím s novou rodinou... prežili sme všetci troška pri skromnosti...
nechápem či to už každý má hneď dom, byt , vilu keď sa spozná s nastávajúcim... lebo podľa toho ako sa do teba pustili tak asi aj áno...
@0silvia0 tak akože normálna ,nič v zlom,normálna žena keď nechce dieťa,tak vie,čo má robiť,ak sa nechráni panko,vie sa chrániť aj žena v tomto storočí zaručene. Je xy tém ako kojenie nie je antikoncepcia,nuž...znásilnená nebola. Možno manipulovatelna,ale žiaľ,keď nič nemá....ono odchádzať s jedným dietatom a tromi je sakra rozdiel,kamkoľvek,či už ako rodina od svokry,či ako rozvedená s deckami. A teda chlap je zjavne spokojný....
@maciatkolulu ale ved ja viem, ved pisem to iste. Nemala sa nechat manipulovat, ale bola asi mlada, neskusena, teraz sa zbadala po 10 rokoch, ked jej to teraz zacina vadit. Ustupovala, ustupovala, nerobila rozhodnutia za seba a teraz je tam kde je. Mas pocit, ze ja obhajujem jej konanie? Ja len pisem ako to cca bolo. Neviem kto stale vychovava zeny k poslusnosti a k nenarocnosti. Je nacase to menit
posledné dve deti boli " zázrak" presne vyrátaný, aby vyšli reťazové pôrody 🙏🙈
Chod do roboty, mozno zistis ze problem je v tom ze si 10r doma.

10 rokov rodicak. Máj got. Teraz už muža chápem. Bez do práce a niečo zásob.