icon

Ako zvládnuť každodenné otravné návštevy svokry?

dominikatomas
15. mar 2024

Zdravim. Chcem sa spýtať či to je normálne keď každý deň tu chodí mojej svokry dcéra s jej rozmaznanym príveskom (21), a vždy sa bavia l Tom istom pletky,pletky,chvalene čo majú čo nie ... Mne to príde otravné a trápne... Keď prídu a ja som hore , nebezim dole ako sa zjavia som typ človeka,ktoré také hlúposti nezaujímajú ... Nemám problém ,že prídu ale skoro každý deň. Bohužiaľ nemám slovo ani keď som budúca nevesta ... V Tom nič nezmením,ale zase nezmením sa kvôli nim,nech si tarakaju .. mám kamamosky a okruh ľudí,s ktorými sa bavíme o normálnych veciach nie o Tom ,kto čo má ,že na to majú atď .. ako povedala moja známa nie je to tvoja povinnosť tam byť, je to jej návšteva, nerob čo nechceš a riadim sa tým. Má niektorá niečo podobné aký máte na to názor čo by ste robili? Opakujem je to pravidelne niekedy to bol iba víkend ....

natall113
15. mar 2024

@prasiatko30 chápem, nečítala som celu diskusiu ďakujem za zhrnutie

@dominikatomas a čo to je? Čo ti tak vadí na Tom?

sissy27
15. mar 2024

@dominikatomas zlata moja, ja ti nic zle neprajem, ale 50% rozvodovost hovori za vsetko. A kedze ocividne si si nasla “mamin cecok”, uz teraz ti vadi jeho rodina a to este ani prsten nemas, tam je ta sanca na rozpad vztahu este o nieco vyssia. Ale to ukaze cas, teraz je podstatne, ze navsteva si TY a nie jeho sestra. Ak som aj na zaciatku diskusie mala s tebou trochu sucit, teraz len tolko, ze ty byt moja nevesta, tak ta zeniem svinskym krokom tam odkial si prisla. Takuto sebestrednu protivnu babu pod mojou strechou nepotrebujem.
A vidis, este ziadny chlap odomna neutiekol 😃 keby aj, tak aspon zostanem vo svojom, odkial ma nemoze nikto vyhodit.

riyadh
15. mar 2024

@dominikatomas ano ak si nasackovana u svokry, je normalne ze ju chodi navstevovat dcera. Mam syna dceru v pubertalnom veku, a v ziadnom pripade nedovolim, aby sa mi tu neaka nasackovala do domu a este si rozkazovala kto mi moze vo vlastnom dome chodit na navstevu.... Ved nie ste ani manzelia, k cudzim ludom sa nasackujes a este sa stazujes. Ze ta huba neboli. Ak sa ti nepaci, pakuj sa do vlastneho. Mozes byt rada ze ti tam vobec dovolila byvat.

nelili1978
15. mar 2024

@dominikatomas aj keby si bola neviem aká tolerantná a dobrá, nikdy nebudeš na rovnakej úrovni u svokry ako jej dcéra. Takisto vnúčatá sú bližšie od dcéry. Je to proste fakt. Ja som mala skvelú svokru, v živote by som nešla bývať k svokrovcom. Nerobí to dobrotu, to mi ver. Skôr či neskôr sa budeš koli svokre a švagrinej hádať s manželom. Je to jeho rodina a ty budeš jeho žena....čiže on bude rozhodca.

sheila121
Odpoveď bola odstránená
elanor
15. mar 2024

az nato, ze dcera tvojej buducej svokry je v dome svojej matky viac doma, ako ty. Je to jej rodny dom. Ona chodi "domov" a nie na navstevu, Jedina navsteva, ktora zabudla kedy je slusne si zbalit svojich 5 svestiek a odpratat sa k sebe domov (nie k rodicom) si tam ty. A este sa budes rozprapovat. Ty mozes byt akurat tak len ticho a suchat nohami.
A ked sa ti nepaci, vies kde su dvere...

jaond19
15. mar 2024

@dominikatomas ja ti neviem, ale ked som sa dala dokopy s mojim teraz uz manzelom, to prvé co sme riesili bolo, kde a ako zozenieme vlastne byvanie. Skutocne dospelý muz chce budovat a mat nieco vlastné a nie byt prilepený v mamkinom baraku. Navstevy su ten posledny problem... Ze je vlastne byvanie tazke zohnat je sice fakt, ale prvy krok je to chciet. A u vas to tam aj konci. To by mna trapilo viac. Pretoze na to sa dobuducna nabaluju take mega problemy ktore si staci vyhladat aj na mk v desiatkach zufalych temach.

lenkakravcova
15. mar 2024

@dominikatomas
1.) priateľ nech si ťa vezme za ženu, potom budeš nevesta a ona svokra..
2.) nájdite si nájom ak nemáte na hypotéku - aj my sme tak začínali, po pobyte u rodičov nájom dokonca s dieťaťom. Bez detí to určite zvládnete 🙂 Hlavne sa nebáť, trochu sa o to pričiniť.

katka700
15. mar 2024

@dominikatomas Každý máme inú povahu, inú predstavu o trávení voľného času. Tvoj životny štýl nie je jediný správny. Nauč sa trochu tolerancii.
Svokra so švagrinou jednoducho radi dookola rozoberajú tie isté témy. No a čo? Škodí ti to nejako?

saw_
15. mar 2024

@dominikatomas teraz som sa pobavila 🤣
Tiez som zazila, ze pridem DOMOV a tam zduta svagrina, ktora si na zaklade okupacie cudzej izby myslela, ze je vo svojom. Este bolo zle, ze panicenka z detskej izby nema sukromie.
Bud si ista, ze svagrinej lezies na nervy viac ako ona tebe 😅 dojde k mame, domov, a ZAKAZDYM si tam. Tipujem, ze v domacnosti fungujete ako v hoteli s allinclusive, plus byvate zadarmo.

maciatkoe
15. mar 2024

@saw_ A ako to dopadlo so svagrinou? Ostahovala sa? 😃

kitycat
15. mar 2024

@dominikatomas nemiluje priatel viac mamicku ako teba?

olimuc
15. mar 2024

@dominikatomas to nema s feminismom nic spolocne … ale s pocitom istoty.. mam nieco iba moje takze, nech sa stane hocico bud sa da spenazit alebo nastahovat … a zatial prispieva najomnik do rodinneho rozpoctu … ked nie pre mna moje dieta bude mat v urcitom veku start do zivota a bude mi vdacny

saw_
15. mar 2024

@maciatkoe vyborne, stastlivo sa odstahovali, ked zistili, ze vnucata tam chodit neprestanu a este teda skor ci neskor budu v kurze prazdniny 👌
Akoze mam este pochopenie, ak niekto zije vo viacgeneracnom dome a funguju v nom samostatne domacnosti, ale takto zit v izbe u rodicov to mi rozum neberie.

dominikatomas
autor
15. mar 2024

@sheila121 poznať osobu tebe podobnú tak na míle ďaleko

dominikatomas
autor
15. mar 2024

@riyadh vyjadruj sa ako žena. Výraz že ťa huba neboli to kdesi v krčme? Poznáš ma z písania a už by si ma hnala?kto si ty? Ženská ktorej patrí svet? Vyjadrovanie tiež nesvedčí že si ok . Kopu budúcich neviest žije podobne pri budúcej svokre a majú výhrady. Tu sa ohanas čo máš ... Zastala si v komunistický kde bolo všetko viac možné .. buď taká dobrá a neotvaraj ústa. Lebo jediné čo ti ide urážať,si vážne o nicom

dominikatomas
autor
15. mar 2024

@saw_ by si sa čudovala koľko ľuďom lezies na nervy ty, už z písania si proti na ďalšia majsterka sveta🙂🌸 všade si bola rozumieš každému. Nemáš poňatia o čom píšeš keď to nežijem sama cmuk

dominikatomas
autor
15. mar 2024

@sheila121 teba mať za nevestu ani tá nepustím na deň dnu, si hrozna

luccija
15. mar 2024

@dominikatomas sama píšeš, že je veľa neviest čo žijú pri svokre a majú voči sebe výhrady no tak si jedna z nich tak čo sa stazujes?Daj si do uší slúchadlá, alebo si choď zabehať a nemusíš ich počúvať veď to nechodia hovoriť k tebe do izby.Ci ty im budeš určovať akým tónom a o čom sa budú rozprávať?
Choď k svojej mame tam snáď vediete len debaty na úrovni.Ty žiarlis?veď si kúp blúzku a choď sa im ukázať aj ty.

asocial
15. mar 2024

vyhovorka. ANo, na vychode nizsie platy, ale zas aj ovela nizsie ceny nehnutelnosti. OVELA. Je to jej dcera, sestra tvojho partnera. Odstahuj sa a nevyhovaraj sa.

maximiliana
16. mar 2024

@dominikatomas pises, ze medzi tebou a nimi je priepastny rozdiel v inteligencii... ale ty tiez neposobis podla vyjadrovania ako najostrejsia ceruzka v perecniku... pravopis otrasny, vyjadrovanie ako namornik, iba okolo seba kopes do kazdeho, kto ti napise pravdu... ak mi nieco vadi, snazim sa to zmenit... v tvojom pripade, sa odstahujem niekam, kde ten klud mat budem

matullienka
16. mar 2024

@dominikatomas jediný kto tu má vyjadrovanie ako v krčme si ty. Na všetko čo ti napísali sa len ohradzas a máš výhovorky. Áno na východe nie je nejaká svetoborna možnosť zarobiť ale kto chce tak ju nájde a zarobí. Na druhej strane ani ceny nehnuteľností nie sú také ako napríklad v Ba alebo Za. Ty si uvedom, že ty žiješ v cudzom dome a nikto ťa tam nedrží nasilu. Tak ked sa ti nepáči odíď. Ak ťa má frajer rád pôjde za tebou ak nie nie je to hádam jediný slobodný chlap na východe.

eva233
16. mar 2024

Už teraz ti vadí spôsob komunikácie v rodine a to, ešte nie ste manželia... Ver tomu či nie čím dlhšie tam budeš, tým viac ti to bude liezť na nervy. Priateľ sa odsťahovať nechce. To vidíš v takom vzťahu perspektívu??.... A to, že nechodíš s jeho rodinou je síce pravda, ale priatelia rodina je/ bude raz aj tvoja rodina. Aj s nimi budeš musieť komunikovať, dohadovať sa,robit kompromisy ty aj tvoj priateľ... Na to treba byť pripravený... Či akože čakáš, že keď sa vezmete zrazu sa priateľ otočí o 180 stupnov bude sa chcieť odsťahovať a svoju rodinu nebude riešiť a vo všetkom bude zrazu súhlasiť s tebou?

aurora33
16. mar 2024

@dominikatomas takze po prvé: ty nemáš svokru. Ta pani je matka tvojho priateľa. Priateľ je očividne nejaký mamin cecok neschopný sa pustiť jej sukne.
Po druhé: ano, jej dcéra môže prísť za ňou každý deň. Pokojne aj dvakrát denne. Aj s rozmaznaný príveskom 🤦‍♀️😂 je to jej rodný dom. Má oveľa väčšie právo tam byt ako ty.
Po tretie: môžu sa baviť o čom len chcú a teba je do toho absolútne nič.
Ty si tam nič. Si len obyčajná prisavka, ktorá kvočí v priatelovej detskej izbe.
Po štvrte: nepáči sa ti? Zbaľ si igelitku a chod do svojho.

sheila121
Odpoveď bola odstránená
letfenixa
16. mar 2024

@dominikatomas áno, je úplne normálne, že dcéra chodí na návštevu ku svojej mame každý deň. Normálne nie je, že syn, hoci dospelý, sa nevie osamostatniť a ešte si do detskej izby dovedie frajerku.

nelca0510
16. mar 2024

Autorka,ja chápem,že ti časté návštevy vadia a chces mať kľud. A prišla si sa sem posťažovať. Lenže si uvedom,že ty si naozaj ešte stále cudzia osoba nasackovana v detskej izbe svojho priateľa/snúbenca.
Píšeš,že tak žijú mnohé rodiny. Prečítaj si tie mnohé diskusie,ako sú ženy nešťastne,že bývajú do svokrou a po x rokoch to už psychicky nezvládajú a lutuju,že netrvali na hypotéke/ podnájme. A ty si celé dni doma? Písala jedna kocka,že po práci išla na kávu/cvicit a podobne. Prečo nie aj ty?

diewcatqoo
16. mar 2024

Ja len k tomu vychodu a moznosti odstahovat sa. Pochadzam z vychodu a od 20tky som prec od rodicov. Bola som nezamestnana jediny krat v zivote, ked som potrebovala preklenut obdobie, ked som odisla z VS a trvalo to 2 mesiace. Ked som mala 20, isla som s vtedy priatelom do podnajmu. Kedze sme nemali deti, stahovali sme sa podla moznosti, kde je praca, najprv v ramci vychodu a neskor sme odisli do zahranicia.
Kto chce, hlada moznosti, kto nechce, hlada dovody. Vam je ocividne dobre pod maminou suknou a nechcete s tym realne nic robit. Len sa obcas postazovat, aby vas (teba) niekto polutoval, ze zla svokra, ale inak vam to takto vyhovuje. A aj keby raz svokrovci prepisali nehnutelnost na tvojho muza, vies, ze dary nespadaju do BSM?

simca06022011
16. mar 2024

@dominikatomas nemusíš to znášať a nemala by si. Mladí majú byvat samostatné. Ty už teraz nie si spokojná.

matullienka
16. mar 2024

@diewcatqoo on nie je jej muž ale len frajer, tak nech to prepisu aj kúpno-predajnú o zmluvou stále tam nebude mať nič.