Ako zvládnuť manželstvo bez lásky a intimity?
Sme manželmi skoro 10 rokov, máme 1 dieťa a za sebou množstvo problémov, ktoré sa doteraz nepodarilo celkom vyriešiť. Momentálne sa bavíme ako-tak bez hádok o prevádzkových veciach, ale nič viac. Nemáme hlbšie úprimnejšie rozhovory, ani sex. Býva často preč, takže na neveru mal vždy čas aj priestor, myslím, že k tomu došlo opakovane, ale priame dôkazy nemám. Dieťa je na nás oboch silne naviazané a rozchod by zvládalo naozaj ťažko. Trapi ma aj to, že už dlhé mesiace túžim po normálnom vzťahu so všetkým, čo k tomu patrí . A viem, že manžel mi to nikdy nedá, to odcudzenie sa už nedá prekonať, spravila som pre to maximum. On je v podstate spokojný a rozvádzať sa nechce. Už mi to ani neverí, že by som to urobila ja. Kvôli dieťaťu a životnému komfortu sa bojím vykročiť do neznáma - zostať na všetko úplne sama, unavená a vyčerpaná, viem si predstaviť , aký je to pre single mamy zaberák. A že možno ani nový partner nemusí najbližšie roky ani nikdy potom prísť. Čo robiť? Trpieť v nenaplnenom vzťahu, aby dieťa malo kompletnú rodinu? Odísť a riskovať, že sa všetko ešte viac zhorší? Manžel je citovo nedostupný, nevie sa otvoriť, vždy taký bol, len ja som to predtým nevidela. A stalo sa medzi nami príliš veľa zlého, aby sme to dokázali prekonať. Fungujeme ako spolubývajúci už dlho a mňa to ubíja. Prišlo obdobie, kedy by som sa chcela opäť cítiť ako žena - keď už nič iné, tak aspoň žiadaná. Ale aj milovaná samozrejme. Nikdy som si nemyslela, že zrovna ja a moje manželstvo nedokáže zvládnuť problémy a budem riešiť takéto dilemy 😢 Ale ja vážne nedokážem žiť taký dlhy čas a ďalšie roky bez intímneho života. Budem mať 40 čochvíľa. Čo by ste robili v takejto situácii?
To, ze ma temnú stránku o dôvod viac s tým spraviť Schluss. Potom tu stránku chvíľu prežiješ, potom sa ukľudní / nájde nový objekt na kom tešiť jeho ego a keď si cez to prejdes, budeš si ista, že to bola ta najsprávnejšia vec a rozmýšľať, prečo si to nespravila skôr
Ja som novy zivot zacinala v 32 so 7-rocnym dietatom a nic lepsie, ako opustit nefunkcny vztah, som urobit nemohla - pre seba a aj pre dceru. Teraz ma rodicov, ktori sa lubia a denne si lasku aj pred nou prejavuju a ja som na seba hrda, ze som toto velmi tazke rozhodnutie urobila. Ku koncu vztahu som si priala presne to, co ty - aby si ex nasiel milenku a prevzal bremeno rozhodnutia na seba.

@muchotrafka298 je mi ľúto, čím si si prešla …. Niekedy si aj želám, aby sa zrazu objavil nejaký takýto vážny dôvod na rozvod, že o čo by to celé bolo jednoduchšie. Takto nikto naše problémy nevidí a budem stáť sama proti celému svetu, že rozbíjam rodinu.