icon

Ako zvládnuť náročný vzťah s mamou?

6. mar 2024

Alebo vy ako mama s dietatom? Relevantne info mam 22 rokov a uz s snou nebyvam.

Nemam s mamou velmi dobry vztah aj ked ona si asi mysli opak. V podstate vzdy ked sa s nou stretnem mam pokazeny cely den z jej energie a lutovania sa.

No ostala sama a kazdu volnu chvilu mi pise kedy sa stretneme? Podme na obed atd..

Ja robim 12 hodinove smeny a do toho mam partnera a vela hobby ktore ledva stiham vo volny cas a ked jej poviem ze na nu dnes napr cas nemam tak sa urazi a vypisuje mi ako je sama a nikto ju nema rad.

Mam aj sestru, ta ju uplne odstrihla a ani jej neodpisuje no neviem mam to aj ja tak urobit?

Strana
z4
anjelicek26
6. mar 2024

Raz ročne.. minulý rok vôbec.. mam svoje dôvody a veci,ktoré z minulosti proste neprekusnem...

lakebabe
6. mar 2024

Volám každý deň aj z dovolenky aj odvšadiaľ vždy. Ona už nenavstevuje lebo ma problémy chodiť vlakmi, bývame cca 90 km od seba ja navštevujem raz dva krát tyzdenne

mabenn
6. mar 2024

nestretavam

marikaan
6. mar 2024

Nestretávam sa s ňou už 14 rokov

bluemoon24
6. mar 2024

2-3x tydne, ale mame skvely vztah 🙂

thoughtfulweirdo
6. mar 2024

Mám 26, od 19 s ňou nebývam, bývame v jednom meste, vzťah skôr vlažný, stretávame sa tak 2x do mesiaca.

taynee
Odpoveď bola odstránená
mon1806
6. mar 2024

Byva odomna 60 km ďaleko volám si snou ak 3 x do dňa stále a chodíme tam vždy na víkendy každý druhý víkend a keď sú prázdniny stále je to moja mamina a ani za svet by som ju nedala ❤️❤️❤️❤️ váž si co máš príde čas kedy ti bude veľmi chýbať
....dospejes uvidíš🙂

bublinka1426
6. mar 2024

volame si kazdy den ale vidime sa mozno 1 za dva mesiace. smutne. nema potrebu.

bessie12
6. mar 2024

2x rocne. Castejsie sa bohuzial neda, ale telefonujeme spolu denne 🙂 vieme vykecavat dlhe hodiny o vsetkom moznom. Mame skvely vztah. Skor taky kamaratsky ako vztah matka-dcera 🙂

viera321
Autor odpoveď zmazal
zuzanazu85
6. mar 2024

Raz,dva krát do týždňa. Máme spolu skvelý vzťah. Mamina je len jedna,aj keď aj ona sa môže mýliť, pochybiť, tiež je len človek a veľmi ju ľúbim 😊❤️.

viera321
Autor odpoveď zmazal
ivik4
6. mar 2024

Idem k rodicom so synom raz mesacne na 1-2noci . Volame si tak raz za tyzden a pol

huxy
6. mar 2024

Raz, dva krát za týždeň. Máme dobrý vzťah.

trema
Autor odpoveď zmazal
slavka1988
6. mar 2024

Naša mamina nás vychovala sama (sme traja) a voláme si každý deň a bývame od seba pešo 10 minút ale mame opačne zmeny v práci tak v týždni sa momentálne nevidime :-/ vždy tu bola a je pre nás a dala by nám aj posledné a ja si neviem predstaviť že raz tu nebude :/

jaga18
6. mar 2024

Mám 40+ a k mame chodím raz týždenne. Najstarší syn študuje v ČR kde býva s priateľkou, on chodieva domov 1-2× mesačne, cez videohovor volá tak raz týždenne, alebo len napíše správu. Rešpektujem, že je dospelý a svoj volnycas venuje viac priateľke ako rodičom, je to tak prirodzené.
Na tvojom mieste by som mamu úplne neodstrihla, až na to nemáš vážny dôvod , ale jasne vymedzila kedy sa s ňou budeš stretávať, napr vždy v stredu o 17tej alebo v sobotu o 15tej.... nech si zvykne aj ona a mimo jej neber telefón prípadne len odpis, že vidíme sa v stredu, vtedy mi to porozprávaš...

domkakvet
6. mar 2024

Nie urcite s nou neprerusuj kontakt je to tvoja mama.

katica06
6. mar 2024

Niekedy 2-3xdenne, niekedy 2-3za týždeň. Vek viac ako dvojnásobok tvojho.

janinah
6. mar 2024

Ak raz zostarnes,ochories a ostaneš sama nech sa ti vráti presne ten prístup a správanie od tvojich deti ale ty teraz dáš svojej mame..len tolko ti zelam....
Dala by som všetko co mam,keby som ešte raz mohla moju mamku chytiť za ruku...

taynee
Odpoveď bola odstránená
tetapetra
6. mar 2024

Som 20r z domu, volám jej denne. Sme od seba 500km, kým sa to dá som rada,že prídu za nami alebo keď môžem prísť domov. Tento rok ideme po 5r na spoločnú letnú dovolenku

domak2
6. mar 2024

Niektoré odpovede tu fakt nechápem, samozrejme ze ak ma niekto s mamou super vzťah tak sa s ňou bude rad stretávať aj 10x denne, ja som bohužiaľ tisíce kilometrov ďaleko, aspoň si často voláme. Ale dokážem pochopiť ak niekto taky vzťah nemá, vtedy by som stretávanie obmedzila podľa situácie.

simona20201309
6. mar 2024

😔 nie neurob to isté čo sestra.
Je mi to ľúto. Zrejme si je tiež svojim spôsobom na vine, ale odstrihnut od seba matku len preto, že je nešťastná a smutná?
Aspoň sem tam jej sama od seba zavolaj a opýtaj sa ako sa ma...
S mojou sa stretávame 1-2x týždenne
A tiež je to ťažká povaha a ma svoje trápenie a depresívne nálady. Práve o to viac sa jej snažím dat pocítiť, že som tu kedykoľvek pre ňu- tak ako ona tu vždy bola aj je kedykoľvek pre mňa.

zuzanazu85
6. mar 2024

Ale zasa môj priateľ nemá dobrý vzťah s jeho otcom. Vždy sa snažím priateľa trošku usmerniť,aby najskôr porozmýšľal,čo povie, pretože neskôr môže byť neskoro vziať slová späť. Ja tatka už nemám,dala by som všetko preto,aby bol ešte s nami,so mnou. Je tak trošku pravda,že chlap je ,,hlava",ale ,, krk" je žena, ktorá ňou otáča 😁. Aj s jeho rodičmi mám fajn vzťah.

domka222
6. mar 2024

Však urob tak,ako to cítiš. Len aby raz nebolo už neskoro na nápravu chýb

ruzovakrava
6. mar 2024

To je predsa úplne irelevantné ako často sa ostatní s mamou stretávajú, niekto má vzdialenosť pár metrov, niekto tisícky km, niekto ma dobrý vzťah a niekto chladný. Nenechaj sa ovplyvňovať názormi ostatných ani maminými výčitkami. Hádam si nerobila deti preto aby jej do smrti sedeli pri zadku. Stanov si zdravé hranice, ak ti však nič zlé nespravila tak sa od nej neodstrihuj úplne. Za svoju povahu nemôže 🤷‍♀️

kabinka11
6. mar 2024

Každý deň, podnikame spolu 11 rokov a tak sme zohrate na jedničku. Často sa stáva, že ešte večer spolu voláme a vďaka Bohu za môjho muža, že mu to nikdy nevadilo.

autor
6. mar 2024

@mon1806 ja si nemyslim ze moja averzia voci nej je kvoli tomu ze som nedospela este 😃 ona ma niekolko poruch osobnosti a celkovo je to velmi narocny clovek na komunikaciu bez toho aby to smerovalo k nejakej hadke

Strana
z4