icon

Ako zvládnuť návštevu bývalého partnera počas Vianoc?

Včera o 15:27

Máme spolu tri deti kvôli ktorým chce prísť na Vianoce k nám. Nemáme spolu dobré vzťah, veľa mi ublížil, dlho sa nevedel zmieriť s tým, že je medzi nami koniec. Bojím sa, že, keď budeme takto spolu ako "šťastná rodina" , zanechá to v ňom znova nejakú nádej. Sám byť nechce a kompromisy typu, že deti za ním pôjdu 25. neprichádzajú do úvahy. On chce byť s nimi na Štedrý večer. Neviem či sa prekonať a mať s prepáčením posraté celé Vianoce alebo sa s ním hádať.

Strana
z3
svetlonos
Včera o 19:56

No moment, a koho je byt?? Ved ty nie si pivinna pustit ho ku vam. Ci je jeho? On je manipulativny chlap. Aky je ku detom? Tak nech je s nimibkludne toho 24 a ty si sprav s nimi 23.12, vybavene. Pokial je dobry otec, v pohode. Ake na kieho frasa hrat komediu pred detmi?? Pre mba ako dieta z rozvedenej rodiny nocna mora! Raz su decja zrozumene s touto situaciou a teraz im v tom robit bordel, blbost je to!

tinka3435
Včera o 20:07

Ak sú stým deti ok že nebude pri vás na štedrý večer tak kašli na neho .Mal myslieť na vás aj predtým než ste sa rozišli

autor
Včera o 21:44

K tým otázkam čo na to deti... Najmladšia 6r. je na otca brutálne naviazaná a netuším ako bude reagovať, ak otec s nami nebude pri stedrovecernom stole. Starsie to chapu.

anonym_c8ea2d
Včera o 22:21
@anonym_autor

K tým otázkam čo na to deti... Najmladšia 6r. je na otca brutálne naviazaná a netuším ako bude reagovať, ak otec s nami nebude pri stedrovecernom stole. Starsie to chapu.

@anonym_autor len jej sposobite zmatok... Tatik sa k nam vratil 👍a on odide... Mas este cas to premysliet, hlavne sa opytat, ako si to predstavuje on... aku pisu baby, nazerkat sa, uzit si rodinu, akoby sa nic nestalo, ohurit novu znamost fotkami❓nenechaj sa od neho "prestat" 💤

anonym_450d5b
Včera o 22:55

@anonym_autor on chce... a ty nechceš😏nech si spraví s nimi Vianoce doobeda, alebo druhý deň a nehrá ti na city.Domov ho nevolaj s deťmi môže byť samozrejme...hrať sa na rodinu sa mu zachcelo

betulinka1
Včera o 23:19

@anonym_autor urcite nie a nie. Akoze ty mas vsetko pripravit a on si pride na hotove. 🙈🙈🙈🙈 nech si vezme deti rano 24.12. alebo kludne aj 23.12. ty si pochystas a nech ich prinesie 24.12. o 14:00 hod. Ale domov by som jo nepustila. Vianoce s tatom doobeda a s mamou vecer. Vybvene . A jemu by som povedala, ze nech si deti zvyknu. A nie ich motať.

biba_18
Včera o 23:32

@betulinka1 alebo môžu aj naopak - že s mamou doobeda a s otcom poobede…

ovaaa
Dnes o 07:45

24.12 by som mala Vianoce s deťmi a 25,12 im Vianoce môže urobiť sám. Žiadne spoločne Vianoce a servis, o tie sa pripravil po rozvode. Nemáš povinnosť a určite ani nechceš sa hrať na niečo čo už nie je a hlavne tým ochránia deti od zmätku. A 6r sa musí tak isto prispôsobiť , bude to pre ňu lepšie, povedať veci tak ako sa majú.

amdornik
Dnes o 09:09
@anonym_autor

@anonym_autor tak sa jednoducho prispôsobí. 6r zase nie je až také bábätko, aby keď vysvetlíš situáciu primerane veku, nepochopilo... plus ak uvidí starších dvoch, ako to berú, pridá sa. som zvedavá, ako to vyriešiš, prípadne potom napíš. ale tiež by som mu nerobila servis, nech pripraví deťom štedrý deň sám u seba. a potom ti ich privedie.

anonym_d04709
Dnes o 09:39
@glorikarebeka

@anonym_d04709 to ako z vlastného bytu,domu má odísť 24 niekde von?

@glorikarebeka ja by som ho tam nechala, odist na par hodin nie je problem, ale dala by mu konecne najavo, ze deti ok, ale sam. Aj 24.teho mome. Ale ja som velkorysa, mna len tak niekto nedobehne, ak ja nechcem. Tu ide skor o to, ze on by sa asi aj rad vratil. Takto by mu jasne dala najavo, kde je jeho miesto a ona je uz nad vecou

huxy
Dnes o 09:43
@anonym_d04709

@glorikarebeka ja by som ho tam nechala, odist na par hodin nie je problem, ale dala by mu konecne najavo, ze deti ok, ale sam. Aj 24.teho mome. Ale ja som velkorysa, mna len tak niekto nedobehne, ak ja nechcem. Tu ide skor o to, ze on by sa asi aj rad vratil. Takto by mu jasne dala najavo, kde je jeho miesto a ona je uz nad vecou

@anonym_d04709 vpustiť ex do vlastného bytu a nechať ho tam samého s deťmi? Ani omylom. Ja by som svojmu ex už nikdy neverila, čokoľvek by mohol spraviť, takže žiadne také, že ja odídem 24.12.preč (a kam akože na štedrý deň?). Nepotrebovala by som ex nič ukazovať ani dokazovať, ani dávať najavo. Ja som zas zásadová, ak uz raz niekto takto sklame, viac šancí nedostane. A u mňa doma nemá čo hľadať

danusskaaa
Dnes o 09:48

@anonym_autor my to máme tak, že deti sa navečerejú a otvoria darčeky u mňa a potom večer idu k otcovi, kde si dajú nejakú sladkosť (koláč) tiež otvoria darčeky a potom sa vrátia späť. Ak syn vydrží do polnoci potom ich beriem na polnocnu omšu, ak sa mu chce späť ide domov späť. Nechcela by som tráviť vianoce s ex len kvôli "deťom " ...

anonym_d04709
Dnes o 09:53
@huxy

@anonym_d04709 vpustiť ex do vlastného bytu a nechať ho tam samého s deťmi? Ani omylom. Ja by som svojmu ex už nikdy neverila, čokoľvek by mohol spraviť, takže žiadne také, že ja odídem 24.12.preč (a kam akože na štedrý deň?). Nepotrebovala by som ex nič ukazovať ani dokazovať, ani dávať najavo. Ja som zas zásadová, ak uz raz niekto takto sklame, viac šancí nedostane. A u mňa doma nemá čo hľadať

@huxy kazdy jeden sme iny, ja sa tiez s nikym nehrajkam, ale s niektorymi sa neda klasicky dohodnut, tak ich dobahnem inym sposobom a ten je niekedy krutejsi, nez ten klasicky. A zasadova som tiez.
A k tomu, ze ex by si nevpustila. Ale autorka sa tak dohodla, len teraz to uz tak neciti a to je rozdiel. Tiez by mala byt zasadova a dodrzat, co slubila. A toto vidim ako najjednoduchsi sposob. A kam ist, vzdy je kam. Neboj, nevydrzal by tam sam s detmi viac ako 3-4hodiny, moze ist do restiky, ak nema pobliz rodinu. Da si kavu, cas jej ubehne.

huxy
Dnes o 09:57
@anonym_d04709

@huxy kazdy jeden sme iny, ja sa tiez s nikym nehrajkam, ale s niektorymi sa neda klasicky dohodnut, tak ich dobahnem inym sposobom a ten je niekedy krutejsi, nez ten klasicky. A zasadova som tiez.
A k tomu, ze ex by si nevpustila. Ale autorka sa tak dohodla, len teraz to uz tak neciti a to je rozdiel. Tiez by mala byt zasadova a dodrzat, co slubila. A toto vidim ako najjednoduchsi sposob. A kam ist, vzdy je kam. Neboj, nevydrzal by tam sam s detmi viac ako 3-4hodiny, moze ist do restiky, ak nema pobliz rodinu. Da si kavu, cas jej ubehne.

@anonym_d04709 tak jasné, autorka mozno nemá skúsenosť s tým, že by jej ex chcel robiť zle a napr.prehrabávať sa v jej osobných veciach, dokladoch atď.
U mňa by to proste ani omylom neprešlo. A osobne by som nešla sama na štedrý deň do reštauracie či na kavu, cítila by som sa zle. Ale zas každá sme iná.

huxy
Dnes o 10:06
@anonym_d04709

@anonym_d04709 a inak nikde nečítam, ze by sa autorka s ním na niečom takom dohodla, píše len, že on chce 🤷🏼‍♀️

motylik2559
Dnes o 10:08

@anonym_autor Ahoj, a preco 25 neprichadza do uvahy? Ten byt, v ktorom zijete je jeho, spolocny alebo tvoj? K detom celkovo ma aky vztah? Citala som len ze najmladsia je naviazana na neho, starsie to chapu. Ale, nenapisala si aky mali/maju celkovo vztah k otcovi? No skoda, ze ste nedali rovno urcit sudom aj stretavanie. Este mozno pozvazovat taku moznost, ze ty si spravis s detmi normalne veceru a on nech pride az potom niekedy po nej na hodinu-dve. To hadam vydrzis bez hadok, ci? A co sa tyka jeho "nadeje", aby to nevzal,ze zas budete spolu, tak ho kludne dopredu mozes tel. informovat, ze to spravis len kvoli detom, ale ze nech nic viac teraz ani do buducna neocakava. Napisala si sice prispevok, tvoje 2 ci 3 odpovede velmi strucne, z coho sa neda ani nejak velmi odrazit a poradit ti. Skus odpovedat na otazky a napisat trochu viac a mozno aj nam ostatním nam to pomoze k poradeniu ti.

biba_18
Dnes o 10:10

@anonym_d04709 reštiky sú otvorené na vianoce? akože fakt kam by išla, na železničnú stanicu?

anonym_40893b
Dnes o 10:20

Tak nech idú deti 24.12. k nemu a vy si urobíte štedrý deň 25.12. Ja som to tak robila. V ten večer bol pre mňa 'obyčajný deň' a nebrala som to tak, že som sama doma. Vianoce sa nám začali o deň neskôr. Neexistuje, aby som ho pustila do môjho bytu. Mám kamošku, ktorá trávi štedrý večer s deťmi a s exmanželom. Oni sa však rozišli ako normálni ľudia, komunikujú spolu bez problémov, pomáhajú si pri výchove. Dokonca spolu chodia aj na letnú dovolenku. U nás to bolo iba o priekoch. Odmietla som sa hrať na rodinu jeden deň v roku. Držalo ho to tri či štyri roky, viac pre ňu neprišiel.

amdornik
Dnes o 10:28
@huxy

@anonym_d04709 tak jasné, autorka mozno nemá skúsenosť s tým, že by jej ex chcel robiť zle a napr.prehrabávať sa v jej osobných veciach, dokladoch atď.
U mňa by to proste ani omylom neprešlo. A osobne by som nešla sama na štedrý deň do reštauracie či na kavu, cítila by som sa zle. Ale zas každá sme iná.

@anonym_d04709
@huxy asi bude na štedrý deň v podvečer aj všetko zatvorené už.... možno až na čerpacie stanice....

luccija
Dnes o 10:28

@anonym_autor veď nech si to zmanažuje ako chce snad nebudeš všetko chystať a on príde😆je tak isto rodič nech sa páči nech nakúpi, navarí a zavolá si ich tam, kde býva.Cakaj, že deťom povie, že si ho tam nechcela.Den je dlhý nech sú doobeda u neho a u teba večer.Co mám rozvedenych a žijú sami deti chodia k otcovi druhý deň, alebo doobeda na štedrý deň.Inokedy, keď potrebuješ pomoc s deťmi tiež je taký aktívny?
On chce a ty máš ustupit

reanda
Dnes o 11:36
@anonym_autor

@anonym_autor netusis, ako bude reagovat? ako, ona si nevsimla, ze ste s muzom rozideni? ze s vami nezije? preco si myslis, ze rata s tym, ze na vianoce s vami bude? to sa s detmi vobec nebavis o vasej situacii?
ja inak zasnem z tych reakcii - daj mu deti, nechaj si deti - ako keby tie deti boli nejaka vec, ktoru si rodicia podelia, ako im vyhovuje.. a co tie deti? na tych nazore nezalezi?
ja by som to v prvom rade riesila s detmi, az potom sa snazila zladit priania vsetkych zucastnenych.. nielen co chce ex a co chcem/nechcem ja..

majkamajusqa
Dnes o 11:58

Ako baby pisu vyssie, pride sa len prizivit. Ja by som mu napisala ze teda ked chce byt 24. s detmi tak si ich moze zobrat k sebe. Uvisis ako sa z toho bude motat. Ty nie si povinna ho pustat k sebe domov, to kde sme?

Strana
z3