icon

Ako zvládnuť nespokojnosť svokry a manžela s koláčmi?

Dnes o 15:42

Ahojte, v prvom rade chcem povedať, že som z rodiny, kde moja piekla torty a zákusky, koláče, aj na objednávky a naozaj som v živote jedla veľa zákuskov a koláčov a viem porovnať.

Môj manžel a moja svokra ohŕňajú nos nad každým koláčom z cukrárne. Skúšali sme už viaceré cukrárne, zakaždým keď ku svokre donesiem nejaký zákusok alebo rez, žiadny nie je dobrý, nie je "čerstvý" podotýkam. Žiadny. Čerstvý bok za 20r možno jeden. To isté aj môj muž, nič nie je čerstvé, nič nie je dobré, dokonca že mu je z niektorých zle. Inak svokra vie upiecť bábovku, aj to sa jej v poslednom čase nedarí a piškótu s džemom a čokoládou.
Ja nepečiem, to treba povedať.

Dnes sme išli za svokrou a tak som kúpila zákusky, po veľmi dlhej dobe, som im chcela urobiť radosť = metrový rez, zamatovú roládu, kokosovú roládu a dobošový rez- ten som po ceste zjedla. Chutil mi, nič výnimočné, ale ani nič zlé, normálny koláč. Ja som odišla od svokry a muž tam zostal. Teraz sme spolu volali, pýtala som sa, či chutnali zákusky. Že neboli čerstvé, že n ie sú dobré. No zákusky som doniesla doobedu a teraz je pol šiestej. Predpokladám, že boli v chlade, čiže stvrdli. Už som sa naozaj nahnevala, neznášam slovo čerstvé a som na to priam alergická. Nahnevane som povedala, že ok, tak vieš čo vyhoď všetky koláče. Normálne ich zober a vyhoď.

U nás doma sme boli na tom tak, že sme nikdy nikomu nepovedali, že koláče nie sú čerstvé alebo chutné. Maximálne sme ich nezjedli, alebo vyhodili, ale určite by sme nekomentovali takto. Veľmi sa nám to nestávalo, lebo vždy sme vedeli ohodnotiť to, ak nám niekto chcel urobiť radosť a niečo nám kúpil.

Máte to tak aj vy? Že vašej svokre nie je nič dobré, iba to, čo urobí ona, alebo kúpi ona?

Strana
z4
anonym_e320ba
•
Dnes o 21:59

@anonym_autor Myslela som, že na tomto fóre už nič neprekvapí..a ajhľa..to by jeden neveril z čoho všetkého sa dá vyrobiť problém 🤦😅

biba_18
•
Dnes o 22:11

nemám rada klasické cukrárňové koláče. nič z toho čo si napísala by som nepovažovala za “čerstve” - teda také že by som povedla že sú pecka…

anonym_03aaba
•
Dnes o 22:23

Nenávidím koláče z cukrárne, obchodu. Nejem koláče na návšteve lebo neznášam margarín v koláči. Keby si mi opakovane nosila koláče z cukrárne, tak ti ich tresknem o hlavu, aby si sa zobudila.
Môj muž ohundre všetko. Jedlo, čo mu uvarí mama, čo si objedna v reštike, kúpi v obchode. Fakt všetko. Buď si navarí sám alebo zje to zlé jedlo.

anonym_1cea44
•
Dnes o 22:56

Nuž, veruže, darmo budeš pred svine perly hádzať a starému chrenu cukru sypať. Tvoj chlap i tá jeho matka mrmlú, akoby sami z panstva vzišli. Ale veď pozri na nich...obidvaja sú už sťaby cesto, čo tri dni na peci kyslo a zabudli ho upiecť. Už len kôra tvrdá ostala a vnútri prázdno. Vyžeň ich s korbáčom na rolu, hneď im aj starej kôrky bude pochuti.

Strana
z4