Ako zvládnuť nespokojnosť svokry a manžela s koláčmi?
Ahojte, v prvom rade chcem povedať, že som z rodiny, kde moja piekla torty a zákusky, koláče, aj na objednávky a naozaj som v živote jedla veľa zákuskov a koláčov a viem porovnať.
Môj manžel a moja svokra ohŕňajú nos nad každým koláčom z cukrárne. Skúšali sme už viaceré cukrárne, zakaždým keď ku svokre donesiem nejaký zákusok alebo rez, žiadny nie je dobrý, nie je "čerstvý" podotýkam. Žiadny. Čerstvý bok za 20r možno jeden. To isté aj môj muž, nič nie je čerstvé, nič nie je dobré, dokonca že mu je z niektorých zle. Inak svokra vie upiecť bábovku, aj to sa jej v poslednom čase nedarí a piškótu s džemom a čokoládou.
Ja nepečiem, to treba povedať.
Dnes sme išli za svokrou a tak som kúpila zákusky, po veľmi dlhej dobe, som im chcela urobiť radosť = metrový rez, zamatovú roládu, kokosovú roládu a dobošový rez- ten som po ceste zjedla. Chutil mi, nič výnimočné, ale ani nič zlé, normálny koláč. Ja som odišla od svokry a muž tam zostal. Teraz sme spolu volali, pýtala som sa, či chutnali zákusky. Že neboli čerstvé, že n ie sú dobré. No zákusky som doniesla doobedu a teraz je pol šiestej. Predpokladám, že boli v chlade, čiže stvrdli. Už som sa naozaj nahnevala, neznášam slovo čerstvé a som na to priam alergická. Nahnevane som povedala, že ok, tak vieš čo vyhoď všetky koláče. Normálne ich zober a vyhoď.
U nás doma sme boli na tom tak, že sme nikdy nikomu nepovedali, že koláče nie sú čerstvé alebo chutné. Maximálne sme ich nezjedli, alebo vyhodili, ale určite by sme nekomentovali takto. Veľmi sa nám to nestávalo, lebo vždy sme vedeli ohodnotiť to, ak nám niekto chcel urobiť radosť a niečo nám kúpil.
Máte to tak aj vy? Že vašej svokre nie je nič dobré, iba to, čo urobí ona, alebo kúpi ona?
@anonym_3257c5 slovo čerstvé už neznášam.
@anonym_autor TY si doma upeč nejakú sladkosť a mužovi nedaj. Povedz, že už to nie je čerstvé, že si to robila včera.
Vies o čo ide? Nemôžu skrátka priznať že aj TY vieš dobre vybrať koláče. Nemôžu. Lebo by im koruna z hlavy spadla. Skrátka ich ego by to neunieslo. Lebo len ONI vedia dobre vybrať. To je celé. Nemáš za čo.
@anonym_autor úprimne nie som fajnová, ale teda väčšinou som aj ja sklamaná ak kúpim v nejakej cukrárni. Pýtajú za minizákusok 3-4 eurá ako keby bol zo zlata a chuť oničom. Alebo nie sú čerstvé a to je realita že upečú v utorok večer a do soboty predávajú... Ak ma milo prekvapia tak skôr normálne balené zákusky alebo mrazené z bežných obchodov občas, ale tieto dnešné cukrárky des. Za prvé žiadna receptúra dodržaná ako kedysi že proste do punčáku alebo kokosovej rolády išlo to a to a v takom pomere, robia freestyle podľa toho čo majú, za druhé nevedia to predať a preto je to na pulte niekoľko dní a nie čerstvé...
No ja neviem teda, napeciem ti? Mne hlava neberie ako niekto zo zakuskov robi vedu.
A inak kupovat na navstevu 3 ks zakuskov, to je vcelku vtipne, nejak malo, nie? Vies ako by som to urobila ja, ak teda chces kupit zakusky?
Kupim ale poviem, odrezte si na ochutnanie len kusok. Ak by nebol cerstvy a nechutil vam, ja si zvysok zoberiem domov. By si s nimi trocha vybabrala🤪
Tak do nekonecnej buducnosti uz kupuj zakusky max sebe. Svokra a muz nech si kupia zakusky ake chcu, alebo nech sa naucia piect a mozu potom pri dezerte hodnotit do akej miery je cerstvy 👍 Ty si urob kavu, vychutnaj si kolacik a nerob si zbytocne vrasky ;)
Prečo to vôbec rozoberáte? Takýto pseudoproblém si vôbec nezaslúži toľko pozornosti!...
@anonym_autor Má to tak tisíce neviest, že svokre nie je niečo DOSŤ dobré, bohužiaľ.
Pozor,tu v podstate problému nejde vôbec o zákusky.V tých zákuskoch sa problém zrkadlí.
Ten problém je hodnota.Ona má falošný pocit hodnoty keď niečo alebo ( zákusky) skritizuje.
Ona tým hovorí ja tu mám moc a kontrolu.Ja som lepšia ako moja nevesta.Takze som " viac " , takže mám cenu a hodnotu.Lebo keby nevestu pochválim a poďakujem,ja nebudem tá najlepšia v rodine.Je to strašné zmýšľanie.
Teba to štve,lebo sa márne snažíš.Takze zákusky im nenos,a keď tak nech ich kúpi manžel.
On tiež sa opičí po mame.
Kúp zákusky radšej niekomu,koho to naozaj poteší.
Zákusky z cukrárne mi nechutia. Aj na väčšie oslavy pečiem doma. Keď prídem na návštevu a majú na stole len kupované zákusky, ani sa neponúknem. Ale ani to nijak nekomentujem. Jednoducho si neprosím. Bodka. Nerozumiem načo ich stále kupuješ, keď nikomu nechutia 🤷♀️ škoda peňazí.
@anonym_autor nie, nemám to tak i ja...Boze,mat Tvoje starosti:D
Podla mna Ti chcú naznacit,ze sa mas hecnut a upiect:D
Načo kupuješ niečo čo nechcú? Mala si kúpiť sebe a im poslať kekse z tesca.
@januska12323 kekse, kraťase... 🙄
@anonym_6c3501 to musí byť práve vytiahnuté z rúry, ešte teplé, práve ozdobené a urobené pred hodinou.
@anonym_autor dufam,ze toto nemyslis vazne...
Cize ked idete niekam na svadbu alebo na navstevu,tak si neda,lebo to nebolo robene pred hodinou????
A teda,to upecu kolko?
Na akom plechu?
2x3 cm?
Kazdy den????
Vsak aj tu babovku nezjedia nataz,to znamena,ze polovicu vyhodia?.?
Ozaj nechapem.
Ale zelam im zazit,co je ozajstny hlad....nech sa spamätaju!
Co neupecies doma bublaninu/babovku/.. doobeda a poobede tam vezmes. Zaruka cerstvosti..
Zákusky z cukrárne mi nechutia. Aj na väčšie oslavy pečiem doma. Keď prídem na návštevu a majú na stole len kupované zákusky, ani sa neponúknem. Ale ani to nijak nekomentujem. Jednoducho si neprosím. Bodka. Nerozumiem načo ich stále kupuješ, keď nikomu nechutia 🤷♀️ škoda peňazí.
@anonym_79235c mame v meste Maskrtnu Katku. Domace zakusky. Ja na pecenie zakiskov moc nie som. Tak vzdy vezmem z maskrtnej katky. Tortu/babovku/bublaninu upiect viem.. u nas idu puncaky, spice,.. klasika, to kupujem.. vsetkym chutia..
@anonym_79235c mame v meste Maskrtnu Katku. Domace zakusky. Ja na pecenie zakiskov moc nie som. Tak vzdy vezmem z maskrtnej katky. Tortu/babovku/bublaninu upiect viem.. u nas idu puncaky, spice,.. klasika, to kupujem.. vsetkym chutia..
@anonym_406f8d vidíš a ja presne punčáky a špice neznášam. A práve punčáky a rôzne orechové rezy kupujú ľudia najviac, lebo si myslia, že ich má každý v obľube 🤷♀️ na orechy som alergická a punčák mi príde neskutočne mokrý, až sa mi z toho zdvíha žalúdok. Neznášam preto ani tiramisu a čokoľvek iné s rozmočenými piškótami. Ale ako som napísala vyššie, ani to nijak nekomentujem. Jednoducho si neprosím, ďakujem.
@anonym_406f8d vidíš a ja presne punčáky a špice neznášam. A práve punčáky a rôzne orechové rezy kupujú ľudia najviac, lebo si myslia, že ich má každý v obľube 🤷♀️ na orechy som alergická a punčák mi príde neskutočne mokrý, až sa mi z toho zdvíha žalúdok. Neznášam preto ani tiramisu a čokoľvek iné s rozmočenými piškótami. Ale ako som napísala vyššie, ani to nijak nekomentujem. Jednoducho si neprosím, ďakujem.
@anonym_79235c puncak tusim bud milujes alebo nenavidis. Ja tiez nechapem co ludom chuti na tom ruzovom lekvarovom mokrom kolaci s polevou😃
Kúp jej banány
Nie každý má rád kupovane hotové jedlo
A ked vieš, že jej to nechutí,tak nechápem na čo to kupujes
Nabudúce sa na nich 💩 a máš po probléme 🤣 to sú asi takí nevdacni ľudia a iní zrejme nebudú. Už im žiadne koláče nekupuj, ale že nikdy 🙏
Fakt je divné,ked niekto vie, že niečo nemam rada a na just skusa mi to podsúvať a čakať, že zmením názor
A potom ešte tváriť sa na nevďačnosť
Treba sa začať rešpektovať a nedávať na silu nechcene dary
No, tak aj ja mám radšej čerstvé zákusky 😅
Po precitani diskusie som chytila averziu na slovo “cerstve”
Po precitani diskusie som chytila averziu na slovo “cerstve”
@anonym_1f8fb5 Ja som na tom podobne so slovom BIO (v spojitosti s potravinami). Nebudem rozvádzať prečo....
@anonym_autor Mojim rodicom tiez nic nie je dobre. A preto zasadne nekupujem zakusky z cukrarne,lebo viem,ze ich osomru. Nerob to ani ty a mas po probleme. Poznas si muza,tak naco ho nasilu ucis na zakusky z cukrarne. To iste plati o svokre. Nabuduce dones cokoladu,dezert cokolvek ine,co vies,ze ma rada.
@anonym_autor Mojim rodicom tiez nic nie je dobre. A preto zasadne nekupujem zakusky z cukrarne,lebo viem,ze ich osomru. Nerob to ani ty a mas po probleme. Poznas si muza,tak naco ho nasilu ucis na zakusky z cukrarne. To iste plati o svokre. Nabuduce dones cokoladu,dezert cokolvek ine,co vies,ze ma rada.
@marca12 garantujem ti,že čokoľvek,čo donesie,bude podľa svokry FUJ
@anonym_4f78f0 no tak na čo ich zjedli? Keď neboli dobré a čerstvé? Píšem mužovi dones koláče domov, ja si ich dám. Že ich zjedli obaja. Tak dpč, neboli dobré a čerstvé? Tak ich nejem. Alebo zo zásady musím všetko ofrflať?
@anonym_autor to sa pýtaj ich,prečo to zjedli
@janinah nikdy som nepiekla, nemám k tomu absolútne vzťah, ja zjem tri koláče za rok, muž zje koláče svojej mamy: Tých pár koláčov do roka kúpim.
@anonym_autor ja som tiež celý život nepiekla. Potom sa mi narodili deti a potom som to vyskúšala. Náš najobľúbenejší struhaný tvarohový, za dva dni je po plechu.

@anonym_autor ziadne kolace si nemala nosit a pochybujem, ze toto je vas jediny problem.