Ako zvládnuť partnerkin umelecký životný štýl?
Idem sa sem spytat na nazor. S priateľkou žijeme spolu v jednej domácnosti 2 roky. Ja pracujem v korporate v Bratislave a ona je umelkyňa. Hráva v divadle a okrem toho nema ziadnu inu pracu. Samozrejme ju vo všetkom podporujem, ale zacina ma to pekne štvať. Jej den zacina o 12-13tej, kedy vstane a ide si na kávičku s kolegami. Predstavenie nemava kazdy den. Iba sa tak poneviera. Ked som otvoril tuto temu, vzdy ma odbije s tym, ze ona je proste taka divadelna povalacka a vzdy to zvrtne na humor. Jej prijem je fakt mizivy a pomaly vsetko hradim ja. Ked sme spolubzacinali, munto neprekážalo, ale teraz si začínam uvedomovať, ze ta ťarcha je stále na mne. Keby som aspon videl, ze sa snaží nejako tie financie priniest, aspon nejakou brigádou, ale ona tuto temu vzdy zatrhne. Ze ona svoju pracu miluje a ze ak sa mi to nepaci, mozem odísť. Uz začínam zvažovať aj tuto alternatívu, ale ľúbim ju a nechcem to hned zahodiť. Jej niektori kolegovia maju tiez podobný zivotny styl. Vysedavat po kaviarnach, nieco odohrať a vybavene. Neviem ako dalej.
ak by som bola herečka, ani by ma nehlo hľadať nejakú konvenčnú brigádu. ibaže by som vyslovene nemala čo jesť ... a možno ani to nie, hľadala by som iné možnosti ako si zarobiť ...
ak ti prekáža že neprispieva do domácnosti tak ako si to predstavuješ - jednoducho sa s ňou rozíď ...
vôbec netuším čo čakáš že ti poradíme ...
@martinmmartin pojde k rodicom a ti ju budu dotovat nadalej, alebo si najde ineho muza, toto je pristup k zivotu a to tazko zmenis...
@anjelicek26 Suhlasim ale to co ty hovoris zmena nieje . Zmena pride naozaj az ked sa naozaj tieto moznosti eliminuju - rodicia nebudu (moct) , atraktivita klesne atd .
viem, ze laska je velmi silna, ale predstav si, ze tebe sa nieco stane a zostanes 3 mesiace na PN. co potom.
urcite si s nou sadni a hoď rec. ano je to pohodlne pre nu,..... no stale si nenapisal, kolko priblizne jej to hranie hodi, ci jej ten zivotny styl platis aj ty, alebo ho financuje zo svojich penazi......
lebo aj umelci mozu zarobit 1500-1700 mesacne a v podstate to staci. no ak zarobi 800-900€ je to naozaj malo. jasnacka kazdemu sa paci nechodit do prace , sem tam z casu na cas ist vecer odohrat predstavenie a zit ako student..... ale to nie je realny zivot......
predpokladam, ze sa stale hlada a ona je spokojna..... ked nebudes ty, urcite najde niekoho ineho (vsak je mlada).....
za mna navrhni jej nech si najde este nejaku inu pracu. ci s tym bude suhlasit? lebo na ZUS stale hladavaju ucitelov dramatickeho odboru...... nech ma aj iny prijem a hlavne by mala aj nejaku zodpovednost a rutinu...... lebo ona sa nezmeni, jej toto vyhovuje, ale z tvojho popisu vidim, ze tebe nie.....
ak by som mala muza takeho ako je ona, tak by som mu hned povedala, ze nieco za nieco. Ak nosi domov malo penazi, dobre, no bude sa komplet starat o domacnost (varit, nakupovat, upratovat), aby to bolo "spravodlive"......
@sissy27 by som mu taky vztah narvala do zadnej casti tela.. a zrejme sa dotycna o svoju rit neboji, ked ho posiela kade lahsie.. keby ho mala za dojnu kravu, tak mu aspon ten obedik uvari a nozicky roztiahne, aby si ho este chvilku udrzala, nie?
@reanda očividne ho za tú dojnú kravu má 😀 či za to poskytuje nejakú protihodnotu, to netuším, autor nespomína. Ale tak to je podľa mňa bežný model vo vzťahoch, kde partnerka je vyslovene ženou v domácnosti, "niečo za niečo" - chlap ju živí, ale na druhej strane niečo za to očakáva a dostane. Vo väčšine prípadov sa žena kompletne postará o domácnosť a všetkých jej členov podľa ich potrieb, nechápem, čo ťa na tom tak pohoršilo. Možno ty by si chcela vo vzťahu len brať a nič nedávať, ale tak to málokedy funguje.
@mandzula ved mu radim to iste.. kopnut sa do riti a ist od nej prec.. ci co by si mu rada odkazala? nech jej da kazanie o tom, ako ma ist poriadne makat a prinasat prijem, alebo aspon nech je domacnost vyglancena, navarene styri chody a vecer poriadne roztiahnute nohy, potom to bude ta prava laska?
@reanda V prvom rade by som nevyvodzovala zaver, ze ju nelubi, v druhom rade by som mu radila odist, pretoze racio tu musi prevazit nad laskou, kedze dotycna nie je schopna pochopit, ze svojim zivotnym stylom neprispieva do domacnosti a len sa prizivuje.
@reanda očividne ho za tú dojnú kravu má 😀 či za to poskytuje nejakú protihodnotu, to netuším, autor nespomína. Ale tak to je podľa mňa bežný model vo vzťahoch, kde partnerka je vyslovene ženou v domácnosti, "niečo za niečo" - chlap ju živí, ale na druhej strane niečo za to očakáva a dostane. Vo väčšine prípadov sa žena kompletne postará o domácnosť a všetkých jej členov podľa ich potrieb, nechápem, čo ťa na tom tak pohoršilo. Možno ty by si chcela vo vzťahu len brať a nič nedávať, ale tak to málokedy funguje.
@sissy27 ja som hodnota sama o sebe, nepotrebujem obchodovat so sexom a sluzbami
@reanda V prvom rade by som nevyvodzovala zaver, ze ju nelubi, v druhom rade by som mu radila odist, pretoze racio tu musi prevazit nad laskou, kedze dotycna nie je schopna pochopit, ze svojim zivotnym stylom neprispieva do domacnosti a len sa prizivuje.
@mandzula ja mu radim to iste - odist .. vyvodzovat si snad mozme kazda, co chceme.. ja nebudem vyvodzovat, co ty, kedze to tak nevidim
Nie ste kompatibilní. Predlžovanie ukončenia niečoho nefunkčného je len zbytočná bolesť, lebo čím viac do toho investuješ a budeš dúfať, tým bude rozchod bolestivejší.
Ja poznám jeden pár, on kravaťák, právnik, ona čisté dieťa kvetov, maľuje si doma obrazy, hippie. Sú spolu 40 rokov a on ani jeden deň neuvažoval, že mu to vadí. Pre niekoho možno nepochopiteľné, ale oni sú šťastní.
Ale tebe to vadí. A ľudia sa v základe vôbec nemenia.
@anonym_autor Vidim, ze ti to nevyhovuje. Ona sa asi tazko zmeni. Podla mna by ste sa mali rozist a hladat si niekoho, kto vam bude lepsie vyhovovat. Lebo takto budes ty stale nespokojny, zacnu hadky a aj tak sa rozidete.
@anonym_autor a z coho si platia tie kavicky a flakanie? To zopar divadelnych predstaveni tolko vynasa, ze neriesia ziadne ine naklady okrem uctu v kaviarni? Ja by som s takymto typom osoby nemohla byt...dotovat ju budes stale, slecna ma zrejme na haku, lebo je "bohémka"...
@maty112 ved ano kavy si vedia akurat z toho platu vyplatit, ale na najom uz neostáva bohemi😂
Ak sa chces rozist, tak sa skus rozist prv, ako ti oznami, ze uz je tehotna.
Kedysi jeden mudry pan povedal, ze umelci, sportovci, workoholici, alkoholici a akykolvek ini -holici nie su nepouzitelni na normalny zivot beznych smrtelnikov. Bud ich treba prijat aki su alebo s nimi nezit, pretoze oni sa nezmenia.
@viestta
Kedysi jeden mudry pan povedal, ze umelci, sportovci, workoholici, alkoholici a akykolvek ini -holici nie su nepouzitelni na normalny zivot beznych smrtelnikov. Bud ich treba prijat aki su alebo s nimi nezit, pretoze oni sa nezmenia.
"nie sú nepoužiteľní"? T.j. sú použiteľní?
Asi si chcela napísať nie sú použiteľní
@viestta
"nie sú nepoužiteľní"? T.j. sú použiteľní?
Asi si chcela napísať nie sú použiteľní
@anonym_f7d74e to je totiz tak mudra veta, ze ani nelogicky vyznam ju nemoze spochybnit predsa.. to musel byt velmi, velmi mudry pan, co stavia umelcov a sportovcov na uroven alkoholikov
Ako sorry, ty ju miluješ, o Tom nepochybujem,keď jej toto dva roky tolerujes...no ak ti žena povie, ak si to nepáči, môžeš ísť!!!! Tak toto láska z jej strany veru nebude. Určite by som ju poslúchla a išla
Taketo veci si treba poriesit uz na zaciatku vztahu . Nie sa zobudit po par rokoch ze ti to vadi. Ona je uprimna od zaciatku od teba caka financnu starostlivost a nebude sa koli tebe menit. Ked ti to vadi odid ona si nejakeho ineho sponzora raz dva najde .( pravdepodobne uz s potencionalnym chodi na kavicku) Ber to ako lekciu do buducnosti - uz sa viac poznas a vies co nechces co chces . Nie ste kompatibilny . Ty chces zenu co bude prispievat na spolocny zivot ona chce niekoho kto to materialne utiahne bez problemov aj za nu. Tak sa kludne rozid ona si poradi aj bez teba . Kedze ozaj hra v divadle nie je povalac ale bohemsky typ. A bud ju milujes a beries taku aka je .. Alebo nie . A je uplne ok milovat seba viac a vybrat si seba a svoju spokojnost .( co plati pre oboch )
toto je na rozchod, neboj do mesiaca bude nasťahovaná u niekoho iného, takíto ľudia sa vedia o seba postarať
Máš možnosť výberu, ostať alebo odísť. Ja by som odišla, pretože aj keby tam boli city neverila by som že takýto človek by sa vedel o mňa postarať keby sa mne niečo stalo a môj príjem vypadol. A z lásky sa nenajes a ani účty nepoplatis
toto je na rozchod, neboj do mesiaca bude nasťahovaná u niekoho iného, takíto ľudia sa vedia o seba postarať
@anonym_8693ca Pricom akosi zazracne sa nenalepia na rovnaky "umelecky typ", ale tam, kde zanuchaju peniaze.
@anonym_autor
"Jej niektori kolegovia maju tiez podobný zivotny styl. Vysedavat po kaviarnach, nieco odohrať a vybavene"
A ich kto dotuje
@anonym_autor no veď ti povedala : . Ze ona svoju pracu miluje a ze ak sa mi to nepaci, mozem odísť. ....no načo čakáš? Keby ťa mala za seberovného partnera toto nepovie....
@anonym_autor to je skvelé že si dospel k takémuto názoru a riad sa pocitmi. Ži taky život aký ti vyhovuje.
@rozculena kto by ich dotoval, majú plat... a keď má niekto stály angažmán, tak no stress... alebo hrajú vo viacerých divadlách ...
@biba_18 prečítaj si to znova
Jej niektori kolegovia maju tiez podobný zivotny styl. Vysedavat po kaviarnach, nieco odohrať a vybavene.
keď majú podobný životný štýl,asi zarábajú rovnako biedne
@rozculena my nevieme ale čo znamená mizivý príjem... to je koľko? ... lebo ja neviem ... a ako som písala - oni nemusia mať mizivý príjem, ak majú viac divadiel, pomedzi to nejaké moderovačky, hocičo ...
@biba_18 ale vidis, to "mizivy", nevieme, kolko vlastne je a asi sa to ani nedozvieme. Autor zalozi debatu a neodpoveda. To tiez o niecom vypoveda.

@reanda ty budeš asi tiež jedna z tých, čo má chlapa prioritne kvôli peniazom, že? 😀
Takže keby to bolo opačne, že chlap si váľa gule na gauči, prstom doma nepohne a žena maká aby ho uživila, tak je to tiež v poriadku, hej?
Si ma pobavila - že dáva mu slobodu výberu keď mu povie, že môže ísť 😀 on to veľmi dobre vie, že môže ísť a bude to mať aj po každej stránke jednoduchšie ako ona keď ostane sama s nezaplatenými účtami, ale on na rozdiel od nej má snahu na tom vzťahu nejako pracovať a nejako ten vzťah posunúť vyššie.
@sissy27 by som mu taky vztah narvala do zadnej casti tela.. a zrejme sa dotycna o svoju rit neboji, ked ho posiela kade lahsie.. keby ho mala za dojnu kravu, tak mu aspon ten obedik uvari a nozicky roztiahne, aby si ho este chvilku udrzala, nie?