icon

Ako zvládnuť partnerkin umelecký životný štýl?

Dnes o 11:19

Idem sa sem spytat na nazor. S priateľkou žijeme spolu v jednej domácnosti 2 roky. Ja pracujem v korporate v Bratislave a ona je umelkyňa. Hráva v divadle a okrem toho nema ziadnu inu pracu. Samozrejme ju vo všetkom podporujem, ale zacina ma to pekne štvať. Jej den zacina o 12-13tej, kedy vstane a ide si na kávičku s kolegami. Predstavenie nemava kazdy den. Iba sa tak poneviera. Ked som otvoril tuto temu, vzdy ma odbije s tym, ze ona je proste taka divadelna povalacka a vzdy to zvrtne na humor. Jej prijem je fakt mizivy a pomaly vsetko hradim ja. Ked sme spolubzacinali, munto neprekážalo, ale teraz si začínam uvedomovať, ze ta ťarcha je stále na mne. Keby som aspon videl, ze sa snaží nejako tie financie priniest, aspon nejakou brigádou, ale ona tuto temu vzdy zatrhne. Ze ona svoju pracu miluje a ze ak sa mi to nepaci, mozem odísť. Uz začínam zvažovať aj tuto alternatívu, ale ľúbim ju a nechcem to hned zahodiť. Jej niektori kolegovia maju tiez podobný zivotny styl. Vysedavat po kaviarnach, nieco odohrať a vybavene. Neviem ako dalej.

Strana
z3
anonym_f834d8
Dnes o 11:21

@anonym_autor odíď, ona sa nezmení

anonym_f5a461
Dnes o 11:21

@anonym_autor zda sa mas len dve moznosti: prijat to alebo sa rozist

martinmmartin
Dnes o 11:22
@anonym_f834d8

@anonym_autor odíď, ona sa nezmení

@anonym_f834d8 ale zmeni , ked ju nebude nikto dotovat

anonym_f834d8
Dnes o 11:24
@martinmmartin

@anonym_f834d8 ale zmeni , ked ju nebude nikto dotovat

@martinmmartin nezmení 🙂 poznám to z vlastnej skúsenosti. Umelci sa jednoducho nezmenia

buberova
Dnes o 11:24

No ozaj to takto nie je dobré ani udržateľné

jeennyv
Dnes o 11:25

To su herci, take typy ludi…bohemske… nezmeni sa, ona by nemohla robit v korporate ako ty, ty by si zas nemohol zit ako ona, ten vztah nie je zrely na posunutie sa dalej, este ked ti povie, ze ok tak odid 😀 tal myslis ako cazne to berie… pokial ju neobsadia do telky…. film, serial atd bude financne na tom ako je…ked ti ide o to…

reanda
Dnes o 11:26

nelubis ju, odid

patrike
Dnes o 11:28

Okamzite sa rozid, to nema buducnost. To su tie typy, ktore sa bud takto pretlkaju a naklady na zivot im plati niekto iny alebo sa kdesi v Afrike angazuju pri zachrane slonikov a cernoskov. Predtym byvala u rodicov alebo kde ? A kto jej platil zivotne naklady ?

maty112
Dnes o 11:29

@anonym_autor a z coho si platia tie kavicky a flakanie? To zopar divadelnych predstaveni tolko vynasa, ze neriesia ziadne ine naklady okrem uctu v kaviarni? Ja by som s takymto typom osoby nemohla byt...dotovat ju budes stale, slecna ma zrejme na haku, lebo je "bohémka"...

sissy27

@anonym_autor bývate spolu u teba, u nej alebo v podnájme? Základ je - nastavte si rozdelenie financií. Suma xx je za bývanie a energie, tak každý prispejte polovicou. Nemá? Nuž tak musí ísť prespať a osprchovať sa niekam inam, kde to nič nestojí. Alebo teda ak je byt jej, tak daj na stôl polovicu nájmu a z čoho zaplatí zvyšok je jej problém.
To isté s jedlom - kúp si, navar si. Sem-tam ju ako dobrý frajer pozvi, či už niekam von alebo len k jedlu ktoré si zaplatil a navaril ty. Alebo teda ak chce byť ženou v domácnosti výmenou za to, že budeš platiť všetky náklady na bývanie, tak nech to u vás nejak aj vyzerá, vyglancovaná domácnosť, 4 jedlá denne, každý deň sex a bez toho, aby si musel prstom pohnúť, buď kreatívny, vymysli si, čo by si v tejto hodnote chcel.
@reanda ako si prišla na to, že ju neľúbi? Lebo nechce byť bankomat a sponzorovať jej pohodlný život? 😀 Ona nepracuje lebo nemôže z objektívnych dôvodov (zdravotný stav, starostlivosť o spoločné dieťa, chorého člena rodiny), ona nepracuje lebo je lenivá hnida 😀

krasneleto

@anonym_autor juj ... na bohemsky zivot treba aj mat... pokial nema ambiciu od 8-12 nieco zarobit a iba sa ponevierat a robit , co ju vylucne bavi... odid z kratsej cesty... uz teraz ju financujes a nikam to nevedie... a trochu bonvivanske vyhlasit, ak sa ti nepaci odid...

anonym_0abc24
Dnes o 11:30

predpokladám, že by si raz chcel deti a rodinu. Vieš si predstaviť, že by si ich mal s ňou? AK nie, odpoveď poznáš.
ďalšia vec - prispieva nejak do domácnosti aj ona? napríklad, že ti navarí, popratá?

mandzula
Dnes o 11:33

Lahko sa jej zije bohemsky zivot, ked jej ho financujes. Tym, ze ti povedala, ze nic menit nemieni a mozes tahat, ak sa ti to nepaci, ti dala jasne najavo, ze si fajn dojna krava a nic viac.

viestta
Dnes o 11:34

Kedysi jeden mudry pan povedal, ze umelci, sportovci, workoholici, alkoholici a akykolvek ini -holici nie su nepouzitelni na normalny zivot beznych smrtelnikov. Bud ich treba prijat aki su alebo s nimi nezit, pretoze oni sa nezmenia.

jeennyv
Dnes o 11:36

Zeny, ale pozrime aj z tej strany…dieta..prijem je mensi vypadava, nedajboze dieta potrebuje starostlivost naviac, je mu nieco….muz to musi potiahnut…a tu sme pritom, ze nehovorim, ze ju ma zivit, ale uz mu vadi, ze zena nezaraba a este ani jeho zena nie je 🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️

reanda
Dnes o 11:36
@sissy27

@anonym_autor bývate spolu u teba, u nej alebo v podnájme? Základ je - nastavte si rozdelenie financií. Suma xx je za bývanie a energie, tak každý prispejte polovicou. Nemá? Nuž tak musí ísť prespať a osprchovať sa niekam inam, kde to nič nestojí. Alebo teda ak je byt jej, tak daj na stôl polovicu nájmu a z čoho zaplatí zvyšok je jej problém.
To isté s jedlom - kúp si, navar si. Sem-tam ju ako dobrý frajer pozvi, či už niekam von alebo len k jedlu ktoré si zaplatil a navaril ty. Alebo teda ak chce byť ženou v domácnosti výmenou za to, že budeš platiť všetky náklady na bývanie, tak nech to u vás nejak aj vyzerá, vyglancovaná domácnosť, 4 jedlá denne, každý deň sex a bez toho, aby si musel prstom pohnúť, buď kreatívny, vymysli si, čo by si v tejto hodnote chcel.
@reanda ako si prišla na to, že ju neľúbi? Lebo nechce byť bankomat a sponzorovať jej pohodlný život? 😀 Ona nepracuje lebo nemôže z objektívnych dôvodov (zdravotný stav, starostlivosť o spoločné dieťa, chorého člena rodiny), ona nepracuje lebo je lenivá hnida 😀

@sissy27 ty vies o laske ho.no, sudiac z tvojho prispevku.. si len obchodnicka.. navyse s podradnym tovarom

mandzula
Dnes o 11:38
@jeennyv

Zeny, ale pozrime aj z tej strany…dieta..prijem je mensi vypadava, nedajboze dieta potrebuje starostlivost naviac, je mu nieco….muz to musi potiahnut…a tu sme pritom, ze nehovorim, ze ju ma zivit, ale uz mu vadi, ze zena nezaraba a este ani jeho zena nie je 🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️

@jeennyv Nezaraba, lebo nechce, nie preto, ze sa stara o dieta alebo je chora. Proste sa prizivuje, to je problem a je fajn, ze sa ukazal tak skoro.

reanda
@jeennyv

@jeennyv on ju velmi lubi.. len keby tak bola niekto iny

anonym_89ea9b
@jeennyv

@jeennyv vazne porovnas tieto dve veci? 🙄

viestta
Dnes o 11:40
@jeennyv

@jeennyv ale ona sa tvari ako vydrziavana metresa. Chces ma, staraj sa o mna. Je rozdiel ked zena nezaraba lebo nemoze (deti, choroba...) a je rozdiel ked zena nezaraba lebo nechce.

anonym_09f595
Dnes o 11:41

Ved si vedel do coho ides, tak ak sa ti to nepaci, nezostava ti naozaj nic ine len odchod. Inak aj herci mozu byt poriadne vytazeni a mat vela inych projektov, dabingy a co ja viem co este, cize toto je o tom ze jej to tak vyhovuje, o lenivosti mozno a povahe, nie je to automaticky skatulka “umelec”. Alebo je len zla herecka ked nema toho viac.

sissy27
Dnes o 11:41
@reanda

@sissy27 ty vies o laske ho.no, sudiac z tvojho prispevku.. si len obchodnicka.. navyse s podradnym tovarom

@reanda ježiši no ešteže tu máme teba ako odborníčku na lásku 😀 rada si nechám vysvetliť. Lebo ja vidím zásadný rozdiel v tom, či budem stáť pri partnerovi, ktorý má krátkodobý výpadok príjmu, ale má snahu s tým niečo robiť, alebo či si zo mňa niekto bude robiť bankomat a váľať si šunky na gauči.
A hlavne - ona jemu povedala, že sa môže zbaliť a ísť, takže v tomto príbehu je to ona, kto nemiluje a ide jej len o jeho peniaze.

viestta
Dnes o 11:43
@sissy27

@reanda ježiši no ešteže tu máme teba ako odborníčku na lásku 😀 rada si nechám vysvetliť. Lebo ja vidím zásadný rozdiel v tom, či budem stáť pri partnerovi, ktorý má krátkodobý výpadok príjmu, ale má snahu s tým niečo robiť, alebo či si zo mňa niekto bude robiť bankomat a váľať si šunky na gauči.
A hlavne - ona jemu povedala, že sa môže zbaliť a ísť, takže v tomto príbehu je to ona, kto nemiluje a ide jej len o jeho peniaze.

@sissy27 ona vrucne a uprimne miluje. Svoje pohodlie, ktore pri nom ma a jeho peniaze.

reanda
Dnes o 11:45
@sissy27

@sissy27 laska sa nevysvetluje.. chap si ju ako chces
ona mu nekladie podmienky, aky ma byt.. dava mu slobodu vyberu, ked sa mu nepaci s nou vo vztahu, moze ist.. tak co nejde? ked je taky chudacik vyuzivany a dojna krava, co ho pri nej drzi? vsak nech si najde nejaku z korporatu

mandzula
Dnes o 11:48
@reanda

ona mu nekladie podmienky, aky ma byt.. dava mu slobodu vyberu, ked sa mu nepaci s nou vo vztahu, moze ist.. tak co nejde? ked je taky chudacik vyuzivany a dojna krava, co ho pri nej drzi? vsak nech si najde nejaku z korporatu

@reanda Myslim, ze keby jej utiahol kohutik, bolo by po bezpomienecnej laske. A presne to by mal urobit, aby sa presvedcil, co na nom pani nepochopena umelkyna naozaj miluje. Keby tu bol, a neraz vlastne aj bol, opacny pripad, ze zena maka a chlap sa povaluje a nema snahu prinasat do rodiny peniaze, rady by boli jasne - kopnut do riti.

martinmmartin
Dnes o 11:51
@anonym_f834d8

@martinmmartin nezmení 🙂 poznám to z vlastnej skúsenosti. Umelci sa jednoducho nezmenia

@anonym_f834d8 ak ich nikto nedotuje tak sa nieco zmenit musi. Proste ked ta realita prasti po hube tak nemas moznost kavickovat dalej ako do teraz lebo proste nebudes mat postel v noci kde budes spat . A vtedy nejaka zmena zakonite pride , ci k lepsiemu to nieje garantovane

anjelicek26
Dnes o 11:51
@martinmmartin

@anonym_f834d8 ak ich nikto nedotuje tak sa nieco zmenit musi. Proste ked ta realita prasti po hube tak nemas moznost kavickovat dalej ako do teraz lebo proste nebudes mat postel v noci kde budes spat . A vtedy nejaka zmena zakonite pride , ci k lepsiemu to nieje garantovane

@martinmmartin pojde k rodicom a ti ju budu dotovat nadalej, alebo si najde ineho muza, toto je pristup k zivotu a to tazko zmenis...

sissy27
Dnes o 11:52
@reanda

@reanda ty budeš asi tiež jedna z tých, čo má chlapa prioritne kvôli peniazom, že? 😀
Takže keby to bolo opačne, že chlap si váľa gule na gauči, prstom doma nepohne a žena maká aby ho uživila, tak je to tiež v poriadku, hej?
Si ma pobavila - že dáva mu slobodu výberu keď mu povie, že môže ísť 😀 on to veľmi dobre vie, že môže ísť a bude to mať aj po každej stránke jednoduchšie ako ona keď ostane sama s nezaplatenými účtami, ale on na rozdiel od nej má snahu na tom vzťahu nejako pracovať a nejako ten vzťah posunúť vyššie.

reanda
Dnes o 11:53
@mandzula

@reanda Myslim, ze keby jej utiahol kohutik, bolo by po bezpomienecnej laske. A presne to by mal urobit, aby sa presvedcil, co na nom pani nepochopena umelkyna naozaj miluje. Keby tu bol, a neraz vlastne aj bol, opacny pripad, ze zena maka a chlap sa povaluje a nema snahu prinasat do rodiny peniaze, rady by boli jasne - kopnut do riti.

@mandzula ved mu radim to iste.. kopnut sa do riti a ist od nej prec.. ci co by si mu rada odkazala? nech jej da kazanie o tom, ako ma ist poriadne makat a prinasat prijem, alebo aspon nech je domacnost vyglancena, navarene styri chody a vecer poriadne roztiahnute nohy, potom to bude ta prava laska?

anonym_8b01c0
Dnes o 11:53

Nevedela som, že dnes sa tomu hovorí umelecký životný štýl. V časoch mojej mladosti to bol jednoducho lenivec a príživník.

Strana
z3