Ako zvládnuť pocit z nevhodného správania syna a priateľky?
Ahojte, chcem sa vás opýtať na váš názor ohľadom mojej situácie, a či ste sa niektorá už s týmto stretla. Syn má 21 rokov a študuje mimo naše mesto. Ma priateľku už viac ako rok, sú taký stabilný pár. Syn chodí na víkendy domov, samozrejme nám pomáha. Skoro každú sobotu príde k nám aj jeho priateľka. Trocha mi vadi, že keď príde, tak sú väčšinu času zavretí v izbe a trávia spolu čas len oni dvaja. Viem, čo sa za zatvorenými dverami deje a nie je mi príjemne pomyslenie, aby mali mať teraz dieťa keby náhodou … Samozrejme, nemôžem mu zakázať mať s*x, ale nepáči sa mi to, že to je pod našou strechou.. Inak je jeho priateľka naozaj mila, stará sa o neho, keď niečo treba, pomôže, pokeca .. Len toto mi vadi, čo sa deje za zatvorenými dverami a že väčšinu času vtedy trávia spolu len oni … Aký máte na to názor ? Stretli ste sa s niečím podobným, či len ja som príliš naviazaná na syna?
Mne by to tiež vadilo. Tak vnútorne. Chápem tých mladých, ale - bože vadilo by mi to 🙈. A ako to zvládnuť, no fuh, asi len nejako sa nastaviť, že je to životná fáza alebo čo, neviem... Snáď máš len jedného syna, ja mám tri deti a keď to takto na etapy dajú, tak to sa u nás bude sexovať v detských asi 12-15 rokov 🙈🙈🙈. Kočka pred maturitou akože aj ja by som mala bobky, ja viem, že sa tu nájdu aj také, čo sexovali veselo od 15. Ale plne chápem autorku. Asi to len nejak prežiť tú etapu a veriť, že sú zodpovední...
Jedného času som bola tiež upätá na deti, čiže z jednej strany ťa viem pochopiť. Je to boj, ktorý musíš vybojovať vo svojom vnútri ty sama. Pre dobro tvoje, aj pre dobro tvojich detí, aj tvojich budúcich neviest či vnúčat... ja ti tu nebudem nakladať, vidím, že sama sa trápiš so svojimi pocitmi a uvedomuješ si, že zrejme nie sú správne a zdravé. Ale to sa dá napraviť, ak s tým budeš vedome pracovať. Nesmieš deti príliš ochraňovať, že ublíži.. a to celých 21 rokov nezažil žiadne rany, nikdy mu nikto neublížil? To sú veci, s ktorými sa z času na čas stretne každý človek a sú prospešné pre vývoj osobnosti človeka.
Ako som napísala- pracuj na sebe a svojom postoji, aby sa nestalo, že syna odoženieš.
Jedného času som bola tiež upätá na deti, čiže z jednej strany ťa viem pochopiť. Je to boj, ktorý musíš vybojovať vo svojom vnútri ty sama. Pre dobro tvoje, aj pre dobro tvojich detí, aj tvojich budúcich neviest či vnúčat... ja ti tu nebudem nakladať, vidím, že sama sa trápiš so svojimi pocitmi a uvedomuješ si, že zrejme nie sú správne a zdravé. Ale to sa dá napraviť, ak s tým budeš vedome pracovať. Nesmieš deti príliš ochraňovať, že ublíži.. a to celých 21 rokov nezažil žiadne rany, nikdy mu nikto neublížil? To sú veci, s ktorými sa z času na čas stretne každý človek a sú prospešné pre vývoj osobnosti človeka.
Ako som napísala- pracuj na sebe a svojom postoji, aby sa nestalo, že syna odoženieš.
@tairyx tak syn mi vravel, že by sa aj celkom rad osamostatnil, ale zatiaľ to nejako moc nerozvíjal.. môže to byt tým ?
Čo či môže byť tým? Že máš ty zvláštne pocity, keď sa zavrie s priateľkou v izbe? Nemyslím si.. Tvoje pocity sú tvoje.. sú v tebe.. ak by sa osamostatnil skôr, tiež by si mala zvláštne pocity. Toto si musíš v sebe vyjasniť a pochopiť, že deti nie sú náš majetok. Sú nám iba prepožičané. U drvivej väčšiny detí príde ten moment, kedy sa pustia matkinej ruky a vykročia do sveta. A je to normálne a správne.
Čo či môže byť tým? Že máš ty zvláštne pocity, keď sa zavrie s priateľkou v izbe? Nemyslím si.. Tvoje pocity sú tvoje.. sú v tebe.. ak by sa osamostatnil skôr, tiež by si mala zvláštne pocity. Toto si musíš v sebe vyjasniť a pochopiť, že deti nie sú náš majetok. Sú nám iba prepožičané. U drvivej väčšiny detí príde ten moment, kedy sa pustia matkinej ruky a vykročia do sveta. A je to normálne a správne.
@tairyx tým, že cíti zo mňa tej “postoj”
moje dieťa sa odsťahovalo toho roku vo februári (či tak nejak). keď som s ním preberala, tak mi vraví: jasne že sa budeme vídavať - ale určite nie tak často ako by si si to ty predstavovala 😂😂 tak aspoň každú stredu že by som prišla keď pojdem z posilky (posilku mám na tej istej zastávke ako býva)… NIE !
no, a bolo 😂😂
Že preto sa chce osamostatniť, lebo z teba cíti ten postoj?
Ja si to nemyslím. Mám s deťmi extrémne dobré vzťahy, jedno ešte nie je pripravené sa osamostatniť, je mu dobre doma, druhé ak by mohlo tak by už od 16tich chcelo byť osamostatnené. Nie preto, že by zo mňa cítilo nejaký postoj, ale preto, že je na to vnútorne pripravené.
Príliš sa v tom rýpeš. Čo vlastne od neho chceš? Nechceš aby sa osamostatnil? Nechceš aby zažíval lásku, intimitu, od inej ženy? Lebo ak odpovieš áno na obe otázky, tak máš dosť veľký problém.
Len toto mi vadi, čo sa deje za zatvorenými dverami a že väčšinu času vtedy trávia spolu len oni …
Čo chceš byť prítomná alebo čo? Má 21 nie 12 🫣
Ja lutujem tu jeho priateľku. Ak naozaj vytvoria rodinu a bude mať teba stále za zadkom tak ju porazí. Tvoj syn je DOSPELÝ. Byt ním, nechodím ani každý víkend domov a myslím že ani nebude, hneď ako frajerka po SS príde za ním. Konečne si prestrihni šnúru, ak na to v porodnici zabudli.
@1ryba ani ja nerozumiem tomu, preco autorka tak stresuje, ja som cela stastna, ked je moje dieta spokojne a ja s muzom si mozeme urobit vlastny program a konecne riesit len seba. Mladych treba nechat doma, nech si navaria, odpracu a stari nech sa odpracu po svojom.
@1ryba tak zvyčajne je môj muž v práci cez víkend, niekedy sa stane, že som v práci aj ja
Tak ja sa uz nemozem dockat kedy budu decka samostatne. Pojdem konecne von s kamoskami, s muzom ... skus nejake aktivity a uzivaj si zivot
Zaujimalo by ma o com by ste sa asi tak bavili ak by si k vam prisadli do obyvacky ? To by ma fakt zaujimalo ake temy by si s nimi chcela preberat. Jej kamaratky, ktore nepoznas. Jeho kamaratov z VS? Pokecala by si si nimi o diskretnej matematike? Alebo by si im vykladala o svojich kolegyniach, ktore nepoznaju oni? Alebo o pocasi by ste debatili, o serialoch, ktore oni nepozeraju? Alebo by ste sa bavili o politike? O tom ako najlepsie poumyvat okna? Vsak su uplne ine generacia, spolocnych tem mate minimum a tie co mate viete prebrat za par minut, skor ako kava vychladne uz nie je o com debatit.
Na druhej strane, ak sa potrebujes porozpravat len so synom tak sa vykecaj s nim vykecaj ked u vas nie je jeho frajerka. Netravia cely vikend zavrety v izbe, takze mas cas sa vykecavat aj so synom. Alebo sa ti radsej vyhyba, pretoze citi, ze nieco nie je s kostolnym riadom u teba?
Nabudce ked dojdu chodte s muzom na prechadzku alebo do kina. Mladi si z chuti zasexuju a ty prides na ine myslienky. Mna by zaujimalo co si o celej tejto situacii mysli jeho otec. Fakt by ma zaujimalo ćo by on napisal...
Ja inak len dufam, ze ty s muzom tiez nemas sex, ked su doma deti. Lebo im to tiez urcite vadi, ze rodicia sexuju za zavretymi dverami
Zaujimalo by ma o com by ste sa asi tak bavili ak by si k vam prisadli do obyvacky ? To by ma fakt zaujimalo ake temy by si s nimi chcela preberat. Jej kamaratky, ktore nepoznas. Jeho kamaratov z VS? Pokecala by si si nimi o diskretnej matematike? Alebo by si im vykladala o svojich kolegyniach, ktore nepoznaju oni? Alebo o pocasi by ste debatili, o serialoch, ktore oni nepozeraju? Alebo by ste sa bavili o politike? O tom ako najlepsie poumyvat okna? Vsak su uplne ine generacia, spolocnych tem mate minimum a tie co mate viete prebrat za par minut, skor ako kava vychladne uz nie je o com debatit.
Na druhej strane, ak sa potrebujes porozpravat len so synom tak sa vykecaj s nim vykecaj ked u vas nie je jeho frajerka. Netravia cely vikend zavrety v izbe, takze mas cas sa vykecavat aj so synom. Alebo sa ti radsej vyhyba, pretoze citi, ze nieco nie je s kostolnym riadom u teba?
@viestta tiez som nad tym rozmyslala ze o com. ved to nie je rovnocenna kamoska. tych tem je minimum. este so synom ako tak ale aj to sa da inokedy. jed ku nam pridu synovi kamosi tiez prehodim par viet zo slusnosti ale ze by som a nimi mala nejake dlhsie temy na pokec to nie.
Nabudce ked dojdu chodte s muzom na prechadzku alebo do kina. Mladi si z chuti zasexuju a ty prides na ine myslienky. Mna by zaujimalo co si o celej tejto situacii mysli jeho otec. Fakt by ma zaujimalo ćo by on napisal...
@pralinka25 @viestta reálne koľko času trávia aj puberťáci čo ešte žijú doma s rodičmi rozhovormi s nimi? je to presne to isté - čau mami, buch dvere, ani sa nestihneš spýtať čo bolo v škole… pri večerí čumí do mobilu a keď ho má pri stole zakázany, rýchlo to nahádže do seba a zas buch, je v svojej izbe…
treba mu vbehnut do izby v najlepšom a narobit poriadky a ked ti to vadi, nemali by tam vystrájať 🙂
ale nie, maš právo dať nejaké pravidlá
ja som napr.domov chlapov nevodila nikdy
Bud rada, ze si nasiel priatelku z rovnakého mesta. Si zober, ak by bola daleko, tak je kazdy vikend tam, to ho neuvidis uz vobec. Ak je to slusne mile dievca, tak aj za to bud rada. Skor, ked sa zavru pusti telku alebo rádio a ty si nic nepocula. Za mna by som bola spokojna, ze su doma a syn sa niekde neflaka s kamosmi.
Bud rada, ze si nasiel priatelku z rovnakého mesta. Si zober, ak by bola daleko, tak je kazdy vikend tam, to ho neuvidis uz vobec. Ak je to slusne mile dievca, tak aj za to bud rada. Skor, ked sa zavru pusti telku alebo rádio a ty si nic nepocula. Za mna by som bola spokojna, ze su doma a syn sa niekde neflaka s kamosmi.
@betulinka1 ja som zmazala odpoved, je to vymyslena tema. O 3 min eskor zadala temu z pohladu priatelky. Skoda mrhat pismenkami
Ano, je to normalne, neviem co riesis.
@betulinka1 ja som zmazala odpoved, je to vymyslena tema. O 3 min eskor zadala temu z pohladu priatelky. Skoda mrhat pismenkami
@mk1111111111 tak to ste neviem odkiaľ nabrali teda, ale myslím, že je tu množstvo tém, ktoré sa podobajú a nemusí byt za tým vždy jedna osoba ☺️
@viestta manžel ma rovnaký názor, minule mu to on sám povedal a syn na neho len čumel a bol ticho 😅
Vy ste fakt teda rodicia ,ktorí sú snom každého decka
Takze ste na najlepsej ceste k tomu, ze syn si k vam bude chodit len oprat, mozno aj najest a vikendy radsej bude travit s frajerkou mimo domu. To ste chceli, vsak?

Ty si uplne mimo,sex je vždy len sex,je jedno či medzi manželmi,partnermi,skupinou ľudí