icon

Ako zvládnuť rozchod, keď ste stále v kontakte?

7. sep 2024

Ako to mám vydržať? Povedal mi, že nevie čo chce. Že možno sa dáme do kopy ešte, že potrebuje viac priestoru. Prešli dva týždne, sme v kontakte ešte viac ako predtým, teda píšeme. Nie je to také ako ..dobre ráno láska.. ale proste rekapitulácia dna atď. Mne to nerobi dobre, striehnem či sa ozve, či nie. Nakoľko ja ho ľúbim, je mi ťažko, trpím. Žili sme spolu, už som odsťahovana. Ako to všetko riešiť? Máme spolu dieťa, takže v kontakte musíme byť. Snažím sa venovať sama sebe, šport, venovať sa dieťaťu...ale ako vypnúť hlavu? Idem sa z toho zbláznit. Žiadne motivačné drísty nepomáhajú....nechal ma, takže takto, keďže sme stále v kontakte "má" aj mňa, aj svoj život. Uvedomujem si, že jediná cesta je, nechať ho tak, nech si skúsi aké to je, byť bezomna, ale ako sa odmotat? Viem, jedine čas..ale pre mňa je toto stav prežívania, nie žitia

autor
7. sep 2024

Len ja mám problém, sama so sebou. Neskutočne sa mi to všetko vlečie

gribka1
7. sep 2024

A koľko času si ochotná dať? Stará sa o svoje dieťa? Či sa na všetko sama.

lienka.7
7. sep 2024

@autorka nechce ta. Zvyšok sú už len omáčky okolo, keďže nemá gule ti to povedať na rovinu.

autor
7. sep 2024

@gribka1 stara, financie zobral celé na seba. Nemám šajn, možno časom zistím, že ho nechcem. Ale, momentálne, ak by prejavil ochotu, vrátila by som sa hneď

stanulienkat
7. sep 2024

Nepisem, ze sa mu necudujem. Mozno sa mu narusila komfortna zona, je sebecky. Doteraz sa staral len sam o seba a teraz po nom nieco chces. Ale toto nie je partner do nepohody. Nie je na neho spolahnutie. Nebude ti lepsie bez neho? On utiekol pred zodpovednostou a starostlivostou a nechal vlastnu partnerku a dieta v štichu. Toto zodpovedny rodic a partner nerobi. Neboli tam varovne znaky uz predtym? Netlacila si ho do dietata?

autor
7. sep 2024

@stanulienkat nie, vôbec. On bol z neho hotový. To on strašne túžil po dieťati. On ho má veľmi rád. Veď, všetko je teraz ťažko. Celá jeho rodina je na mojej strane. Mal celkom dobrý vzťah so sestrou. Tá mu len povedala, aby to dakedy nebanoval. On povedal, že možno raz bude ale to bude riešiť potom. Že on jednoducho potrebuje odomna pauzu.

autor
7. sep 2024

Proste, to chce čas. To si uvedomujem. Týždeň je celkom v pohode. Víkend je brutál ťažký, bo nemám až tak čo.

zooeynka
7. sep 2024

Jemin ze pauzu...nie autorka, on ma rozrobenu inu zenu, len ty o tom este nevies. Ved ti ruzove okuliare spadnu ked to zistis a pochopis ze veta "on neklame" je uplne scestne premyslanie. Klame, uz len v tom ze "potrebuje priestor" a "mozno budete spolu". To su len kecy aby si sa mu nezosypala a dala mu priestor a pokoj. Ano, ma inu. Jasne ako facka.

autor
7. sep 2024

@zooeynka je to možné

gribka1
7. sep 2024

A keby si zistila, že skúša inú, stále by si ho tak chcela? Inak myslela som, či sa venuje dieťaťu, nemyslím financie.

autor
7. sep 2024

@gribka1 áno, v rámci možností. Uvidíme ako to bude fungovať od pondelka, keď nabehneme na stretávanie a režim čo sme dohodli

autor
7. sep 2024

@gribka1 a úprimne? Na tú otázku odpovedat neviem

lenkakravcova
7. sep 2024

Čiže zase je to kvôli dnešnému feminizmu..
Keby si bola doma, nemusela do práce, a on by nemal viac povinnosti po svojej práci, tak by sa vám toto nestalo. Proste vás ako veľa ďalších párov zničil dnešný toxický systém
🙁

stanulienkat
7. sep 2024

@lenkakravcova preboha Lenka. Nezacinaj s tymi kecami. Sme radi, ze je feminizmus, ze nie sme zavisle na muzoch, nemusime chodit zahalene ako v stredoveku a ponizovat sa pred panmi tvorstva. Toxicky system je, kde zena nema ziadne prava, je na urovni psa, musi mat myslienky ako otrok a ponizenie je pre nu normalne. Ked je trestana za najmensi preslap, ked musi nosit v horucavach saty ako strasidlo a smie jej vykukat len hedno oko. Ked nesmie bez muzskeho pohlavia vyjst ani na ulicu.
Vdaka bohu, mame volebne pravo, mozme soferovat, nie sme idkazane na muza, mozme same vychovavat deti, mozme same cestovat. SME SLOBODNE. Nie sme nici MAJETOK.

gribka1
7. sep 2024

@lenkakravcova Systém minulosti, že žienka domáca mohla držať hubu a krok a pánkovia iba zarobiť peniaze a užívať.😂

autor
7. sep 2024

@lenkakravcova no, s tým sa celkom nestotožňujem. Aj keď, som mohla ešte rok počkat z nástupom do práce. Nakoľko, som bola prvý rok total vyflusnuta z práce. Ale ktovie, či by som iba rok nepotlacila tie problémy pred seba...a nakoniec by to aj tak dopadlo ako dopadlo.

autor
7. sep 2024

@vsetci ja len proste potrebujem riešiť seba. Nie jeho. prestať sa rýpať v minulosti, brať veci ako sú. Ak by sme sa k sebe mali vráti tak sa vrátime. Ja fakt už ho nechcem riešiť a zároveň nedokážem prestať. Aj napr dnes. Od rána čakám, kedy napíše. A zatiaľ sa neozval a držím sa silou vôle, aby som mu nenapísala. Preto som radšej začala písať tuná

gribka1
7. sep 2024

Fakt píš radšej tu. Nedávaj mu ani znak najavo, že ti chýba. Aspoň to hraj pred ním. Ty potrebuješ len čas.

stanulienkat
7. sep 2024

Tak necakaj na panka. Zober dieta von na zmrzku, daj si kavicku, uzivaj den. Chodte do muzea....

lenkakravcova
7. sep 2024

@stanulienkat hej hej. Slobodné. Doslova. 🙂
Len či je to vždy výhra.

@gribka1 systém, kde žena nemusela po práci a rovnako muž pracovať na druhú sichtu. Každý si urobil svoje a boli spokojní. 🙂 dnes vidíme ako to funguje a koľko je rozvodov kvôli tomu..

lenkakravcova
7. sep 2024

No tak teda nemusela si ísť do práce, keď to sama priznavaš. Mohla si miesto toho si dať rok voľna, venovať sa sama sebe. Utriedit si myšlienky, domácnosť, (pomáha oboje), dať sa dokopy, zapracovať na zlepšení vašich manželských vzťahov.. užívať si kus život - predsa len zlepšilo by ti to náladu, pohľad na svet.

Ale väčšinou sú dnes ženy tlačené hneď po dieťati späť do práce, aby boli "voľné a slobodne" lebo inak sa na ne pozerá ako na menejcenné, neslobodné.. Ako na negativne závislé na mužovi. Ako keby to bolo niečo hrozne zle a ponižujuce. A pritom je to pre ženy prirodzene a viac žien zažíva práve tu slobodu a voľnosť keď nemajú povinnosti týkajúce sa financií..
A muž tiež má radšej poriadok, kľud a usmiatu ženskú, než ženu ktorá mu po práci nadeli polovicu povinnosti a ešte ma nervy v kybliku. 😄

stanulienkat
7. sep 2024

@lenkakravcova nie Lenka, neboli spokojne tie zeny. Ony MUSELI byt spokojne. A ano, radsej budem sama, ako podriadena nejakemu pakovi, co si mysli, ze ma vlastni. V tom je ta vyhra, ze mame prava a moznost VOLBY.
Nie kazdu zenu naplna byt sliepka domaca a byt vydana na milost a nemilost nadriadenemu manzelovi. Zeny nie su tlacene ist hned do prace. Praveze nikdy nebol takyto luxus byt doma 3 roky. Mnohe zeny potrebuju unik do prace, prec zo stereotypu, pracovne a karierne rast. Malokoho uspokojuje utierat hovna 5 rokov za sebou a posluhovat chlapovi, tvarit sa, ze som stastna zavreta doma, len aby on mal pocit pohody a usmiatej zeny. Preboha, kde na toto chodis? Ved stredovek uz skoncil.

gribka1
7. sep 2024

@lenkakravcova Rozvody nie sú pre systém, keby v minulosti nemuseli veľa vydržať a neraz trpieť, lebo čo by by povedali ľudia, susedia, rodina, v kostole. A ešte aj rozvedená bola nič, ponižovaná, nemáš chlopa, nemáš pravdy. By si videla potom tú hranú spokojnosť.

lenkakravcova
7. sep 2024

@stanulienkat ako to vieš, že museli byť? :D lebo to tak hovoria médiá? 🤣 My muslimky musíme byť spokojné doma ? Nemôžeme? Musíme? 😄😄😄
Mne to príde ako obhajovanie neobhájitelneho. Lebo keď sa 10 žien opýtaš, či keby im muž donesie 3000€ mesačne, je k nim dobrý a jediné čo chce je aby bol poriadok doma a žena mala dobrú náladu (teda venovala sa svojmu dobrú, aby sa cítila dobre) tak pochybujem že 9z10 odmietne takúto ponuku 🙂

stanulienkat
7. sep 2024

@lenkakravcova to si pis, ze 9 z 10 odmietne.

lenkakravcova
7. sep 2024

@gribka1 v kostole jasné že rozvod riešili. Však v kostole sa nedá rozviesť, iba anulovať sobáš alebo riešiť odluku. V iných náboženstkych systémoch je to trochu inak, tým pádom aj pohľad na rozvod je dosť odlišný.

gribka1
7. sep 2024

@lenkakravcova Deväť odmietne, len ty jedna nie

lenkakravcova
7. sep 2024

@stanulienkat
@gribka1
Tomu neverím. 🙂 raz sme robili takú anonymnú hlasovačku (podotýkam nebolo to zamerané na muslimky) a väčšina žien hlasovala za. Nie proti.

stanulienkat
7. sep 2024

@lenkakravcova PROSIM, NESPAMUJ TO TU TVOJOU CHOROU VIEROU. ROBIS TO V KAZDEJ TEME A NIKDY NEMAS V DISKUSII OPORU. NEVNUCUJ NAM TVOJU CHORU VIERU. PROSIIIIIM!!!!!

gribka1
7. sep 2024

@lenkakravcova Si nepochopila, ľudia v kostole, rapotačky, ohováračky.