icon

Ako zvládnuť rozchod s manipulátorom?

18. jan 2025

Ahojte, nezvládam to.. Pred dvoma dňami som ukončila môj najvyčerpávajuci vzťah v živote.. Plný zákazov, príkazov, hádok, ziarlivostnych scén a večného strachu.. Neverím stále, že mám vyhraté.. Odišiel stokrát a vždy sa do večera - rána vrátil.. Či už sľubmi jak sa všetko zmení, ale v krajnom prípade vyhraskami jak si niečo spraví.. Áno mojou chybou, ale mame spolu dieťatko a vždy som pozerala práve na to, že malý svojho otca zbožňuje... Avšak teraz odchádzal s krikom, treskotom a malý bol pri všetkom prítomný 🫣 Vystrašilo ho to extrémne.. Čiže som presvedčená, že život bez neho bude lepší.. Avšak má prepadá úplná panika ako to zvládneme 🫣 som stále na RD, platíme nájom, réžiu a plus domácnosť.. Zobral nám auto, vybielil samozrejme účet do posledného eura, zbalil oblečenie čo kúpil malého aj mne na Vianoce, vraj mňa nech oblieka nový partner a malého veci si vezme k sebe, ja mu mam kúpiť za svoje.. 🫣 Rodičovský mi zobral celý, že je to ešte málo za to, že nám obstaral krásne sviatky..
Neriešim.. Nech si zoberie všetko.. Avšak neviem jak sa odraziť zo dna.. Mám v peňaženke 11.8€, peniaze mimo neho som nikdy mať nemohla, keďže musel mať prehľad o každom cente.. Malému nechal doma tenisky len aby sme nemohli von..Neverila som, že sa niekto môže takto extrémne otočiť a spraviť toto.. Riešili sme rozchod viackrát, vždy hovoril, že si zbali veci do igelitky a pôjde.. Ze bude platiť na malého, aby mu nič nechýbalo.. Nekomunikuje.. Pýtala som peniaze na plienky,keďže už zajtra nebudeme mať nič.. Najhoršie je, že viem ze čaká na to, kedy priznám, že som bez neho stratená.. Ale tentokrát tu chybu už nechcem urobiť 🫣🙏 Prepáčte za môj výlev, ale musela som to dat zo seba von, nemám na blízku nikoho, komu by som sa vyrozpravala 🙏

pôjde..

Strana
z2
negymama
18. jan 2025

autorka...vsak povedz aky je on pokrytec, ako sa pretvaruje a co robi doma, rozmlacuje byt, sfot byt po jeho vycinani, preposli nejake vyhrazne sms co mas od neho.
co si myslis, ze tvoja mama je az taka zadubena, aby nevedela vo svojom dospelom zivote, ze su aj ludia co sa pretvaruju a robia sa pred ludmi dobrymi?
Cim viac detailov mame povies, tym skor ta pochopi. Ja mam skor pocit ze ho pred rodicmi kryjes, aby to nevyzeralo, akeho drba si si vzala.

autor
18. jan 2025

@negymama napísal niekto, kto o danej situácii ani osobe nič nevie.. Aj keby som mala nájsť niekoho na stráženie k malému a vrátiť sa na polovičný úväzok do prace, určite nevezmem naspäť chlapa kvôli peniazom 🙏

autor
18. jan 2025

@negymama nie snažím sa chrániť svoju rodinu pre nim.. Ale ďakujem za komentár 🙏

negymama
18. jan 2025

kolko ma dieta rokov? nevies ho dat do jasli a ist pracovat?

lenkahvh
18. jan 2025

Pracovala si na vysokej pozícii v zahraničí donedávna a desať rokov máš pridelený nájomný byt? Slobodnej, bezdetnej pridelili nájomný byt?

negymama
18. jan 2025

dobre prepac, nechcela som sa ta dotknut.
ale nerob hrdinku v mene jeho "neprovokavania".
ak je manipulator, asi vies ze ho vyprovokuje aj doslova nic. zamienku si najde co ako banalnu, lebo on CHCE utocit.
zavolaj na tie linky, chod na upsvar, podaj tam neodkladne opatrenie na zverenie dietata do svojej opatery.
Potom poziadaj o vyzivne na dieta, kludne aj na sude. Neboj taki vyskakuju len na slabsich, na sude si nedovoli, tam uz videli nie takych gerojov ako on.

autor
18. jan 2025

@lenkahvh áno pridelili aj slobodnej bezdetnej v tom čase.. A teraz už zapísaný aj malý samozrejme

katie253
18. jan 2025

Koho bol ten účet, ktorý vybielil? Boli tam uložené aj tvoje peniaze, ktoré si si zarobila? Ako písali vyššie, obráť sa na políciu. Zajtra Založ nový účet v banke a v pondelok na upsvr nahlásiť nove číslo účtu.

lenkahvh
18. jan 2025

A po vydaji a s tým vysokým príjmom sa také nájmy neprehodnocuju? Zo záujmu sa pýtam, bytov od mesta je všade málo.

autor
18. jan 2025

@lenkahvh ja som slobodná.. Prehodnocuju sa každé 3 roky.. My sme na dedine, tu je veľa čakateľov na viac izbové byty, čiže 1-2 obývajú väčšinou slobodní mladí ľudia

lenkahvh
18. jan 2025

To bol tvoj účet a tvoje peniaze? To si mu dala kartu k tomu účtu? Prečo?

kitycat
19. jan 2025

Ten svoje dieta nemiluje, je to len dalsi nadtroj manipulacie. Pomstieva sa ti cez neho.
Este je to syn, takze scen bude pribudat... poziadaj ihned o vymenu zamku a RP vyberaj na poste

cacianka
19. jan 2025

@oktobermimi svätá pravda

cacianka
19. jan 2025

Ty si už tak zmanipulovana, že nevidíš realitu. On nie je dobrý a milujúci otec . Bodka.

lujza123
19. jan 2025

Ahoj, neboj toto zvládneš. Požiadaj o pôžičku mamu aj kamosky, hneď v pondelok zbehni na úrady prehod si rodicak aj prídavky na svoj účet, obvolaj si všetky jasle v okoli a vymeň zámok. Co nutne doma nepotrebuješ to predaj …Na debila zatiaľ nereaguj, kľudne si ho zablokuj nech mas aspoň pár týždňov pokoj

Môj ex tiez takto odchádzal, zobral auto, všetky peniaze (bolo po Vianociach mala som v obálke peniaze co som dostala od rodičov), vybielil mi účet, bohužiaľ mala som povolené prečerpanie takže nie do 0 ale 500€ do mínusu (zobral kartu a môj pin vedel ) … a klasika vypol si telefón
Si chlapec myslel ze ma vytrestá a budem ho prosikat aby sa vrátil, ale jedine co tým dosiahol ze si definitívne zavrel všetky cesty spat. Toto bolo to absolútne dno na ake v mojich očiach klesol….navzdy
My sme boli na chalupe mojich rodičov, v hornej dolnej nikde nic otvorene iba krčma, 2 autobusy za deň na ktoré som ani nemala peniaze, tiez som mala 3 plienky pre dieťa a žiadny sunar. Dokonca aj nabijacku na telefón vzal tak som s tými pár % akurát zavolala mojej úžasnej kamoske ktorá neváhala sadnúť do auta, odšoférovat 90 km a priniesla mi nakup, plienky, všetko.

Po pár dňoch si otecko roka už sypal popol na hlavu ale márne. A mňa tato situácia doživotne vyliečila z naivity, žiadny spoločný majetok/ucet/auto s nikým u mňa nehrozí

lujza123
19. jan 2025

Tiez som nic nepodavala na súd, presne preto ze som nechcela viac vyhrotit situáciu. Vtedy robil na čierno takže by som tým nic moc nezískala. On si prve mesiace po rozchode myslel ze sa to ešte napraví tak sekal dobrotu. Potom ked pochopil ze je to definitívne zacal vymýšľať, ale to som sa posťažovala jeho rodine tak na neho zatlačili a nejak sa to utriaslo, dodnes sa stará aj ju financuje. Hlavne o tu starostlivosť mi išlo, kým sme boli spolu ani o ňu nezakopol tak aspoň zacal byt ozajstným otcom ked s ňou bol sam
Dcéra mala rok ked sme sa rozisli, teraz ma už 15, na súde sme nikdy neboli. Aj ked boli obdobia kedy som nad tým rozmýšľala vykašľala som sa na to. Prišlo mi to zbytočne a tak isto som nechcela riskovať nejakú nariadenu striedavku

Ty toho chlapa poznáš, vieš ako reaguje a ako na neho. Mne bolo jasne ze súd tesne po rozchode by to všetko zhoršil. A s mojim ex sa vzdy dalo dohodnut, ked sa ukludnil.

cacianka
19. jan 2025

@lujza123 si silná a dala si to na pána. Z teba by si mali brať príklad ženy, ktoré si nechajú srat na hlavu a ešte povedia že on je dobrý milujúci otec

vorkola
19. jan 2025

Ty mas narok vyzivne aj na teba,,nielen na syna.Samozrejme vsetko cez sud , a nacisto si ho vyhod z hlavy, on lepsi nebude

lujza123
19. jan 2025

@cacianka ďakujem.

Ono je niekedy aj dobre ze niekto spraví takýto bizár, otvorí to oči. Lebo kým je iba trvalo zle tak to človek neriesi a vytesnuje ako sa len dá. A teda my sme mali vo vzťahu problémov veľa a dlhodobo, ktoré sme akosi ignorovali…

Tak isto veľké ponaučenie ze ked sa clovek chce rozísť, treba s kľudom a viac diplomaticky, na neutrálnej pôde, nie sa dohádať. Hlavne ked vieš ze je ten druhý impulzívny a drama queen.

autor
19. jan 2025

@cacianka neviem kde som písala, že si nechám srať na hlavu.. Poprosím predtým jak niečo napíšeš, prečítaj si aj komentáre vyššie 🙏 to aký je naozaj otec viem len ja.. A to, že svojho syna miluje nadovšetko budem tvrdiť aj za 10 rokov.. Taktiež jak to, že ako muž je totálne na p..u a chorý na hlavu 🙏

autor
19. jan 2025

@lujza123 ďakujem pekne za tvoj príspevok 🙏 samozrejme to ako utekať na súd a hrotit ešte takúto situáciu môže pochopiť len to, kto s takýmto človekom reálne žije /žil.. A som dosť prekvapená, jak mi tu každá druhá ide písať jak som naivná 🫣 viem prečo robím kroky pomali a viem čo by spravilo to, keby som zo dňa na deň nasadila na hlavu korunku a hrala sa na kráľovnú 🙏 toho človeka poznám do detailov.. Po odmlcani presne prídu výčitky, seba ľútosť, následná útoky na mňa, znovu zas vyvolávanie pocitu jak mi je všetko jedno a nakoniec jak som malému vzala otca.. To mi je uuuplne jasne 🙏

cacianka
19. jan 2025

Všimla si si vôbec komu som písala ?

lujza123
19. jan 2025

No ved toto, ty ho poznáš najlepšie.
Ak je takýto impulzívny je lepšie robit kroky pomaly a diplomaticky.
Kľudne počkaj kým sa ukľudní a ked pride obdobie “odprosovania” môžete spísať u mediátora dohodu o rodičovskej starostlivosti a poslať to na súd, to väčšinou automaticky schvália a sú radi ze nemajú robotu lebo rodičia sa dohodli.
Na druhu stranu keby s ním nieje ziadna rozumná rec niekoľko mesiacov a ma to dieťa strádat tak to treba riešiť aj radikálne, lebo je to jeho syn a jeho povinnosť starať sa aj financne.

Hlavne seba stráž, aby si sa s ním nedala zas dokopy. Lebo to ze vám v rámci pomsty pobral oblečenie aj všetky financie je naozaj vážna vec, to je na úrovni ako keby ta zmlátil. Nedá sa sa to ospravedlniť, nijako. Mohol byt nahnevaný ako chcel, toto je skratka moc. Od takého charakteru ruky preč, ked nema morálne zásady teraz nebude ich mať nikdy. Vedome zobral potrebné veci svojmu synovy aby sa pomstil tebe.
Môj ex po jeho teatrálnom odchode tvrdil ze nevedel ze mala nema plienky ani mlieko. Prd makový boli sme na chate a druhý deň sme mali ist na nakup, nebolo tam nič. Auto, detskú sedačku, všetky financie zobral zámerne lebo pomsta a ego bolo silnejšie.

letfenixa
19. jan 2025

@lonely66 to bude tá zdrav.sestra, čo tu nedávno mala diskusiu, ako chlap nepracuje, lebo vodí prvaka do/zo školy.

lonely66
Odpoveď bola odstránená
sova7
21. jan 2025

Je to psychopat a že dieťa miluje je len tvoje popieranie reality. Psychopat ľudi používa a vzťahy sú ucelove. Nemá empatiu city ľúbiť nevie. Aj dieťa mu zrejme padlo vhod ako rukojemnik ktorym ťa vydiera. Násilie a teror sa budú stupňovať ak s ním ostaneš môže ťa zabit. Dieťa by s ním nemalo tráviť čas a keď zdemoloval byt a teba napadol treba to riešiť. S takýmto magorom nesmie vyrastať dieťa. On ho len používa ako zbraň proti tebe. Určite sa nevzdaj bytu a mamu nepočúvaj. Žiadna milujúca mama nesmie dcere radiť aby ostávala v takto nebezpečnom vztahu. Jedno čo vidí musí veriť svojej dcére a chranit ju. Toto bude dlhý boj ale ide ti o život nesmieš to vzdať a ostať v tomto vzťahu

betulinka1
21. jan 2025

V prvom rade treba napisat navrh na neodkladne opatrenie na zverenie maloletého dietata. Mas ich kopec po nete alebo skoc na kuratelu. Zveria ti maleho a daju zakladne vyzivne. Spolu s tym podaj aj normalny navrh na sud. Zverenie dietata je zaklad aby si nemala problem, ze si ho hocikedy moze zobrat a nevrátiť. Aj vies dobre jazyk, tak si daj inzeráty na mieste fb na doučovanie alebo strazenie dietata. To mas rychle peniaze aj popri rodicovskej. Kym ti pride rodicovsky, tak si musis pozicat. V niektorych mestách, neviem odkial si ale napriklad v Sali je taky obchodik Kolobeh, kde nosíme veci a ludia co nemaju, si zadarmo pridu zobrat. Tam je komplet oblecenie, topanky. Pozri sa, ci nemas nieco take blizko. Nech vies maleho obliect a obuť. Ale su aj rozne OZ. Toto je tak na rychlo. A potom uz len hladat pracu a dieta do jasiel.

123profil321
22. jan 2025

@letfenixa
@lonely66
Ja by som podľa komentáru v diskusii povedala, že tá zdravotná sestra bude maminka1988 . Sestrička mala 7r syna, autorka je na RD

letfenixa
22. jan 2025

@123profil321 veď o nej som písala

123profil321
23. jan 2025

@letfenixa som ťa zle pochopila, myslela som, že to bolo na autorku

Strana
z2