icon

Ako zvládnuť rozdielne záľuby vo vzťahu?

31. aug 2024

Ahojte, mam partnera, s ktorym zijem zatial len par mesiacov. Kedze sme sa dali dokopy az po 30tke, tak mame svoje zauzivane ritualy, hobby a nejake standardy fungovania. Obaja chodime denne do prace, co v praxi znamena, ze sa rano zobudime(neranajkujeme ani jeden, co je skoda pre spolocne straveny cas ale couz), vychystame do prace a vecer sa okolo 8mej stretneme doma. Obaja mame specificke hobby, ja dost casovo narocne, partner menej ale problem je podla mna v tom, ze sa v nich neda najst nijaky prienik. Nevieme tie veci robit spolu. Alebo teda on by aj mohol ale ja som zvyknuta svoje hobby vykonavat s kamosmi alebo sama. Musel by si na to nakupit vybavenie, co nie je uplne lacne(tak 3k len na zaciatok) a ked som sa ho na to pytala tak mi povedal, ze jeho to ani velmi nelaka. V inych partnerskych oblastiach nemame problem, fungujeme spolu v pohode, sex je tiez velmi super. Len ma trapi to, ze vlastne ja mam vacsinu zazitkov s inym okruhom ludi nez s nim, kedze sa viacmenej stretneme len doma a riesime spolu len take bezne operativne veci, nijake vzrusenie(nesexualne). Niekedy mam pocit, ze spolu byvame len preto, aby sme sa vobec mali kedy vidiet. Tento rok sme uz obaja absolvovali par dovoleniek ale vsetky viacmenej oddelene (ak neratam dva predlzene vikendy v blizkom pohranici). Na jesen sa chystame na taku vacsiu spolocnu. On je aj teraz odcestovany, predovsetkym kvoli tomu svojmu hobby. Nevadi mi to, neziarlim, doverujem mu. Len mam z toho mozno trochu obavy do buducna, ze ako vlastne funguju tieto pary, v ktorych partneri potrebuju taku vacsiu autonomiu...? Nemame deti ale skrz moj vek sa uz nad tym zacinam zamyslat a toto aj trochu s tym suvisi. Budem rada ak sa podelite s tym, ako to u vas funguje v takychto vztahoch.

Strana
z3
autor
3. sep 2024

@hellionka No ved prave, ze nepotrebujem. Asi som bola prilis dlho sama a zvykla som si alebo co. Ale mame takuto dynamiku jednoducho. Ze nemame potrebu travit spolu vsetok volny cas. Mame kazdy dvoje vlastne zaujmy a zvyky a nie je to pre mna jednoduche s tym len tak skoncit, navyse ked mu to ani neprekaza. Ani si to neviem predstavit, ze by som prestala robit to co mam rada len preto, aby sme spolu uz od 6tej vecer mohli sediet doma a kazdy aj tak robit to svoje. Nie je to moj prvy vztah ale predtym som ich zas nemala vela a nie takto intenzivne, ze by sme spolu aj byvali. Ja sa nanho tesim, aj teraz ked je na tej dovolenke tak sa tesim ked sa vrati a urobim mu veceru a budeme spolu. Neviem ako to robia ini ludia fakt

autor
3. sep 2024

@grof_monte_christo Tiez som si nevedela predstavit nemat cyklistu, nuz, je to tu 😀 Akoze nie je to len cyklistika, robim toho viac ale ako cyklistka si vies predstavit, ze v sezone to vie zabrat vela casu a ja by som to strasne rada robila s nim. Strasne premrhany potencial proste. Trapi ma to

grof_monte_christo
3. sep 2024

@anonym U mňa by toto neprešlo. Ale ja som vo veku, kedy už s nikým neplánujem rodinu, preto to považujem za dôležité. Keby som bola v tvojej situácii, boli by tam možno iné priority.

Strana
z3