icon

Partner nechce svadbu. Ako ďalej po 12 rokoch?

Dnes o 12:38

Ahojte, sme spolu 12 rokov, bývame spolu a fungujeme dobre. Ja by som sa rada vydala, on tvrdí, že papier nič nemení. Prestali by ste to riešiť alebo trvali na svojom? Máme deti, spoločný majetok. Len teda nemáme "papier" ...

Strana
z2
anonym_416da9
Dnes o 12:40

Neriešila by som to. Tiež sme sa s mužom nechceli brať, ale jeho dedko použil na nás super motiváciu. Kôpka € nás presvedčila 😂

anonym_fb9b8e
Dnes o 12:41

Žijeme pez papiera 20 rokov a nič nám nechýba.

amonet
Dnes o 12:43

svadba moze byt aj o dvoch svedkoch. jasne ze vam nic nechyba, avsak pravne to nesie problemy a nasledky.

anonym_83a617
Dnes o 12:47

@anonym_autor Keď pre neho papier nič nemení tak prečo ho nechce? Boji sa ho?

gabrielkamajeckka
Dnes o 12:47

Ak sa náhodou rozídete, čo budeš mať? Slovo, že si na niečo prispela a všetko je napríklad písané na neho? Alebo je písaný majetok na obidvoch? Ak na obidvoch, tak nevidím dôvod to riešiť.

Ale zároveň je dobre vedieť, že muž vo všeobecnosti preferuje životnú slobodu a to je niečo, čo manželstvo mužovi berie.

autor
Dnes o 12:48
@anonym_83a617

@anonym_autor Keď pre neho papier nič nemení tak prečo ho nechce? Boji sa ho?

@anonym_83a617 Presne toto mi tiež napadlo. Ak papier naozaj nič nemení, tak prečo je taký problém si ho vybaviť? Veď svadba je jeden deň a manželstvo je hlavne o tom, čo nasleduje potom. Preto mi argument 'papier nič nemení' príde trochu zvláštny.

anonym_9f9322
Dnes o 12:50

Ja som tiež kedysi snívala o svadbe ale prešlo ma to .Máme spolu dve deti ,spolu sme 7 rokov ale keď vidím ako ovplyvňuje manželstvo spoločný majetok,dlhy ak má niekto z nich majú ich tým pádom obaja lebo ich posudzujú spolu .Niekto chce svadbu aj napriek tomu ja nie .Zmierila som sa stým úplne v kľude že mi ostane moje priezvisko 😁

anonym_a2d1c8
Dnes o 12:51

Ako ho chces donutit s takym postojom? Ach ti chlapi... ze papier. Kamoska si kupila vlastny byt s tym, ze tam odide byvat a bum, po rokoch zrazu ziadost o ruku.

melanta
Dnes o 12:52

Svadba ani náhodou nie je iba papier. Tomu verí len hlupák. Svoje by ti vedeli povedať ľudia, ktorí nemohli napríklad rozhodnúť o osude svojho partnera, keď bol v nemocnici vo vážnom stave - rozhodovali výlučne jeho rodičia, pretože ak nie ste manželia, tak po právnej stránke ste cudzí ľudia. A tých záležitostí, kvôli ktorým manželstvo nie je iba papier je dosť. Ja som názoru, že 9 z 10 žien, ktoré povedia, že im to nevadí, len jednoducho nepriznajú, že majú doma chlapa bez gulí, ktorý si ich nechce vziať.

Vybav termín na úrade, oznám mu ho, že ak je to iba papier, tak len s 2 svedkami nebude problém aby ten papier podpísal.

anonym_c9564a
Dnes o 12:58

Majetky, deti si bola ochotná s ním riešiť aj bez manželstva, tak nečakaj že zrazu zmení názor 🤷

martinka13
Dnes o 12:59

Argument je to zvláštny. Aj ked sa osobne som šla z opačného konca. Manželstvo, bývanie, deti.

anonym_a2d1c8
Dnes o 13:00

Ani vdovsky nie je zle dostavat od statu, to si sice uvedomi az starsi clovek, ale nikdy nevies.

januska12323
Dnes o 13:02

Chcela si sa vydávať aj pred majetkom a deťmi? Prečo si teda pristúpila na ostatné veci? Pre neho to význam nemá tak neviem ako ho chceš presvedčiť.

rozculena
Dnes o 13:03

keď sa rozídete,máš kam odísť? máš vlastnú nehnuteľnosť? Či si valila prachy do niečoho,čoho je vlastníkom on?

minesasubu
Dnes o 13:05

Ten kto si nahovára že je to len papier je naozaj hlupák a naivný
tento papier ti dáva práva v prípade nečakaných situácií ako píšu baby vyššie
ale isto deti majú jeho priezvisko to mu nevadí že ...... dávať peniaze do spoločného čo vlastne ani spoločné nieje tiež
je kopu žien čo si naivne myslia že je to len papier a jedného krásneho dňa sa zobudia a vidia realitu
na manželstve trvaj

anonym_8b5f9c
Dnes o 13:05
@anonym_9f9322

Ja som tiež kedysi snívala o svadbe ale prešlo ma to .Máme spolu dve deti ,spolu sme 7 rokov ale keď vidím ako ovplyvňuje manželstvo spoločný majetok,dlhy ak má niekto z nich majú ich tým pádom obaja lebo ich posudzujú spolu .Niekto chce svadbu aj napriek tomu ja nie .Zmierila som sa stým úplne v kľude že mi ostane moje priezvisko 😁

@anonym_9f9322 a ak nedajbože sa partnerovi niečo stane, budeš vedieť uživiť deti aj bez vdovského? bohužiaľ práve suseda také niečo rieši, mladý chlap,zo dňa na deň zomrel,no nieje to sranda 🤔

mimaapeto
Dnes o 13:06

ten papier ako ho on volá je pre teba veľký zmysel ak sa mu niečo stane... len tak zo spolužitia nárok na vdovský mať nebudeš.. dediť nebudeš ty ale vaše deti... napr... rovnako je to v opačnom prípade...

oslo1
Dnes o 13:13

Ten papier je dolezity pravny dokument.
Co sa tyka papiera, co nema ziadnu hodnotu je Rozvod, pretoze vo vztahu uz s byvalym partnerom , pokial su tam deti, budes navzdy.

anonym_788128
Dnes o 13:16

@anonym_autor Vzhľadom na to, že ste už nejaký čas spolu a ste rodičmi,partner by mohol prejaviť viac zodpovednosti voči tebe a zabezpečiť ta pre prípad nepredvídaných udalostí

abbey1
Dnes o 13:19

@anonym_autor Teraz je už dosť neskoro riešiť, keď on nechce. Má svoje pohodlie, teba, deti, domácnosť.
Osobne by som nemala deti mimo manželstva. Chápem, ak niekto skutočne s adbu nechce, i keď mi nie je jasné, aký je problém svadba, ked spoločne bývanie, deti áno.

anonym_8841b4
Dnes o 13:20

@anonym_autor ten papier potvrdí, že máš doma vyzretého chlapa, ktorý prevzal zodpovednosť za rodinu. Len nevyzretý a nezodpovedný "chlapec" povie, že papier nič neznamená.

cyberk
Dnes o 13:24

Najst blbu, ktora porodi deti, postara sa o domacnost, nie je tazke v tejto dobe. Este povedz, ze deti maju jeho meno, tak ti tlieskam. Pochybujem, ze ho presvedcis, maloktory kupi celu kravu, ked uz ma mlieko zadarmo... a nutit partnera do takehoto zavazku je ubohe.

mauduska
Dnes o 13:26

Uf, robiť robotu manželky za mzdu frajerky.. nie ďakujem 🙈

anonym_12bbb5
Dnes o 13:32

A preco by to robil? Vlastne deti ma, zenu bez svadby lahsie vymeni, ak by chcel.. o svoj majetok a zarobene peniaze sa nemusi pri rozchode delit..

tiezjedna
Dnes o 13:37
@anonym_autor

@anonym_83a617 Presne toto mi tiež napadlo. Ak papier naozaj nič nemení, tak prečo je taký problém si ho vybaviť? Veď svadba je jeden deň a manželstvo je hlavne o tom, čo nasleduje potom. Preto mi argument 'papier nič nemení' príde trochu zvláštny.

@anonym_autor nechce si ťa vziať. To podstatné už má, tak na čo by si "komplikoval" život

tiezjedna
Dnes o 13:37
@mauduska

Uf, robiť robotu manželky za mzdu frajerky.. nie ďakujem 🙈

anonym_953171
Dnes o 13:44

@anonym_autor ako máte ošetrený spoločný majetok?

anonym_9f9322
Dnes o 13:47
@anonym_8b5f9c

@anonym_9f9322 a ak nedajbože sa partnerovi niečo stane, budeš vedieť uživiť deti aj bez vdovského? bohužiaľ práve suseda také niečo rieši, mladý chlap,zo dňa na deň zomrel,no nieje to sranda 🤔

To máš pravdu ale tiež máme nejaké pozadie okolo toho ktoré by nám manželstvo ešte viac skomplikovalo.To nechcem rozoberať

anonym_07b65f
Dnes o 13:48

@anonym_autor autorka asi si nečitala diskusiu par dni dozadu: 15 rokov, 7r.dcera, zena sa chcela brat, muž nie....tolko hejtu voči tej žene pokope v jednej diskusii som davno nevidela. Touto otazkou si prave vopchala hlavu do osieho hniezda.

Strana
z2