Ako zvládnuť rozpad manželstva a rozvod?
Ahojte,
prosim o odpoved dievcata, ktore si presli rozchodom- rozvodom.
Mam 37r a s manzelom sme spolu 11r, manzelmi 8r., mame dve deti 8r. a 2r. Nase manzelstvo bolo ako na hojdacke, raz pekne chvile, potom hadky, zvacsa kvoli ,,drobnostiam ,, alebo manzelovej mame, s ktorou ma manzel mimoriadne dobry vztah.
Vyvrcholenie celeho nastalo zaciatkom decembra, ked zahlasil, ze on chce byt konecne stastny, tak odchadza. Po novom roku si chce zobrat vsetky veci a definitivne sa odstahovat. Telefonovala som aj so svokrou (ktora ma od zaciatku nepriala) a ta mi povedala, ze im svita svetielko nadeje po 10r. ( svetielko, ze opusta zenu a deti).
Ja som sa s nim snazila o tom rozpravat, uvedomila som si aj svoje chyby , no on povedal, ze uz so mnou byt nechce, jedine s detmi, za ktorymi chodit bude. Ze si chce najst niekoho, kto ho urobim stastnym, lebo ja som to za tie roky nedokazala. A ze keby som sa aj zmenila, nebolo by to tak, ako by on chcel a on sa menit nebude.
Je mi tak velmi tazko na dusi :((
Alo ste zvladli rozpad manzelstva a rozvod? Ako ste dokazali byt nad vecou? Hoci mam dve dcerky, bojim sa samoty :(
Môj muž hovorí, že možno nemám priateľku, ale priatela, keď tají🫣😁
Sme rovesnicky a prechadzam si podobnym. Len odist sa v novom roku chystam ja, lebo v nasom vztahu po 11rokoch uz nie je ani len ucta. V jeho rodine sa ku mne tiez spravaju ako k 💩 Tieto Vianoce boli peklo (svokra mi darovala plastovy rozprasovac z wishu, po 11rokoch krasnych darcekov,cize mi dala jasne najavo,co tym mysli a to spravanie ako k nepriatelovi sa uz nedalo zniest),tak som si povedala dost. Neboj, zvladneme to. Lahke to nebude,ale za tu psychicku pohodu, najma kvoli deťom to stoji. Narozdiel od teba sa ale samoty nebojim. Mam dost chlapov, zazila som ich niekolko,nemienim si dalsieho zavesit na krk. Drzim palce! Vela sil, mysli len a len na seba!
ja som nepochopila ten tvoj telefonát svokre. Váš vzťah je vaša vec, so svokrou nemáš dobrý vzťah, tak načo bol ten telefonát? Ja by som teda v živote svokre nevolala ohľadne nášho manželstva, to sa jej mal jej syn "pochváliť". Osobne si myslím, že naozaj nebol s tebou šťastný a čakal vyslovene na vhodnú dobu (tvoj návrat do práce), aby si to nemala až tak ťažké. Myslím si, že od Nového roka už má zabezpečený podnájom a nemusí byť v tom vôbec iná žena
Vieš, keby tvoj syn nebol v manželstve šťastný a žena by k nemu nebola milá, tiež by si nebola nadšená nevestou...
moja dobrá kamarátka sa rozviedla asi pred 6 rokmi . Muž jej jedného dňa oznámil že našiel svoje životné šťastie a odchádza. Dve deti , jedno postihnuté mentálne, zlé vzťahy so svokrou chvíľu bojovala o neho , potom to vzdala . Poslednou kvapkou bolo keď jej 11 ročná dcéra nahrala na mobil u svokry ako o nej rozprávajú u nich doma , jej ešte manžel svokra a švagor. Dva dni plakala. Ona podala žiadosť o rozvod , rozviedli ich , on sa nasťahoval k svojmu životnému šťastiu - rozvedená s jedným dieťaťom. Po šiestich rokoch jej zničoho nič napísal , že by sa rád stretol , že je v kúpeľoch kúsok od nej a v októbri sa obesil . Ako neskôr vyplávalo na povrch , život s druhou manželkou bol pre neho peklo , nadávky , urážky, vydeľovanie financi zo strany manželky a absolútna jeho bezmajetnosť , nakoľko všetko bolo napísané na ňu , aby jeho deti nemali šancu nič zdediť. Aj takéto môžu byť konce mužov ktorí hľadajú svoje životné štastie.
Ale kdeže on má reálne šance a ty nie? Ty máš veľmi dobre šance, si trocha ver dievča! Dobre bude. Žena si teda oveľa skôr nájde chlapa ako chlap babu, ale o to nejde. Zameraj sa na seba a on nech tiahne do prdele aj so svokrou!!!!
@autorka mna len mrzi, kolko sebaobvinovania v sebe mas. Drz sa
Prečo sú svokry také pi*e niekedy???? 😢
Ja mam pocit, ze so svokrou som cele tie roky superila o jej syna . Uz ked som bola tehotna povedala, ze by bola najradsej, aby nas opustil, lebo som jej vytkla niekolkokrat denne sa opakujuce telefonaty a spravy z jej strany , a aj nasu svadobnu fotku si vyvolala bez nevesty, bezo mna, ibs ona, jej muz a jej synovia, pred kostolom..proste nemohla som s nou dobre vychadzat a to manzelovi vadilo
Bozinku, no to si mala svokru, nech si ho berie...
Hentak zamamičkovaný musel byť už keď ste spolu chodili. To ti neprišlo vredy divné???
Niekedy sa nam deju veci, ktore nam pripadajú ako koniec sveta. Ale az casom zistime, ze sa nam stalo to najlepsie co sa nam mohlo stat. Hlavne mu bal pravidelne deti aby si si oddýchla aj ty a mohla najst svoje stastie. Tento chlap teda stastie nebolo. Nakoniec budes rada. Mas 37 rokov, dve zdrave deti este v pohode najdes normalneho chlapa a aj s normálnou mamou. Ja som tiez v tvojom veku začínala novy vztah s 3 rocnym synom, uz je to moj manzel.
Si mladučká, máš ešte život pred sebou. Držím palce.
Uff... svadobná foto bez nevesty... to je... Hlavu hore, si mladá. Určite Ťa niekde čaká láska. Viem, čo je to mať hnusnú svokru a mamičkára. Jedinýkrát som neoľutovala rozvod a že to malo veľmi ďaleko od prechádzky ružovou záhradou. Každý jeden deň bez takého ... stojí za to.
@betulinka1 dakujem za pozitivnu spatnu vazbu a za nadej
@tara42 dakujem moc ❤️
Buduci rok bude naozaj rokom zmien. Autorka, napis mi spravu, mozeme pokecat
Ahoj, ja si prezívam to iste tak ťa úplne chápem. Nie je to ľahke ale my zeny sme silné a zvladneme to. Treba myslieť na deti a hlavne na seba. To my zeny väčšinou zabúdame uprednosťnujeme iných a na seba zabúdame! To bol aj môj prípad. No ako tu žienky písala rok 2025 má by o mnoho lepsí a tak musíme mysliet pozitívne. Myslím na teba a veľa pozitívneho myslenia💪
Hlavu hore. S mojím mužom som bola 14rokov , 7rokov sme boli manželia. Mám 36rokov , dve deti 16,14. A aj napriek tomu som si dokázala nájsť muža behom pár mesiacov ktorý prijal deti a som omnoho spokojnejšia a šťastnejšia ako predtým , dokonca máme spoločného syna 19🌙 a som znovu vydatá .začala som od nuly ale neľutujem . Keď bude brať muž deti k sebe ty sa snaž si urobiť deň pre seba chod s kamoškami na kávu alebo nákupy , nechty a podobne . Vypni od všetkého a hlavne hlavu hore niekde oproti ti pôjde šťastie
@lucinika poštová terapia je aká? 🤣
Prajem ti, aby si co najskor zistila, ze to svetielko svitlo vlastne tebe.
A autorka, len náhodou otázka ma napadla, nič v zlom, muž nepije náhodou alkohol?
Si naivna, že si nájde lepšiu 😄 a svokra bude šťastná.
Svokra keď je tak hnusná dopadne veľmi zle, to je zákon schvalnosti. Vraj svieti svetielko....ešte bude ľutovať čo v teb mala....minimálne svokra.
Dôvod, že nie som šťastný a nebudem sa meniť ? Mladý panko ešte narazí, šťastný život je práve o tom, že človek sa prispôsobuje podmienkam a to šťastie si vytvára sám a hlavne si ho všíma....má ho rovno pred nosom, len treba byť viac vďačný.
Ja sa divím ženám, ktoré si berú chlapov keď ich rodina neprijíma. Manželstvo ustáť je makačka aj bez bojov s rodinou.
Urobila si chyby v manželstve a on ich vôbec nerobil? Ty mu nemas čo odpúšťať? Každý robíme chyby a preto nemusí nasledovať rozvod.
Prepáč,že ti nepomôžem,ale to je riadny k....óóóót
Uz si zbalil veci a je prec ( v byte u svojho slobodneho brata) a na otazku, ci ma frajerku, mi dava odpoved, ze to uz nie je moja vec a nic mi nepovie. Ani len tolko slusnosti nema , aby mi povedal pravdu :(
@mantilka presne, to som mu aj ja viackrat povedala, zw si nevazi nasu rodinu a to ze ju ma :(
@mantilka ja som sa mu ospraveslnila, zw som mu ublizila za tie roky , on mi nepovedal ani jedno jedine slovo na svoju adresu

Uz len tá veta, ze chce byť s niekym kto ho urobi šťastným, a on sa meniť nebude ... je teda poriadna blbosť, každý si tvorí svoje šťastie sám v sebe, on nebude šťastný.... možno len s tou svojou mamou... pre teba je to ale dobre, ukázal ti pravú tvár a ze mu na tebe nezáleží. Máš šancu začať odznovu, nového partnera nebude ľahké nájsť ked máš ako svoju prioritu teraz deti, ale nie je to ani nemožné. Môžeš byť šťastná aj sama so sebou, bez jeho problémov a matky.