icon

Ako zvládnuť samotu a prekonať úzkosť?

tobias123321
29. sep 2024

Ahojte zase píšem ja 🫣. Hanbím sa tu písať už ale nemám komu strašne mi je smutno a do plaču hlavne. Nevládzem byť sám už nemať komu napísať komu sa ozvať strašne to je. Bol som von z ďalšími dievčatami zase má každá len oklamala peniaze chcela hocičo len rada má mať to nie. Nedá sa to kúpiť vynútiť plus tá moja hanblivosť a autista nemožne sa spoznať. Nedá sa pozerať na okolitý svet a zaspávať každý deň zo slzami v očiach. Prosím čo mám robiť. Kto toto vymyslel celé že mi dal také diagnózy že idú proti sebe že chcem ale bojím sa. Chcem byť z ľuďmi ale bojím sa ich

janka_23
29. sep 2024

@tobias123321 nie, to ty to odmietas pochopit. Niečo zmeniť môžeš iba ty sám, nikto iný to za teba neurobí. A očividne máš nesprávne nastavene lieky

tobias123321
autor
29. sep 2024

@janka_23 ja neviem zmeniť nič. Lieky s tým nič nemajú

janka_23
29. sep 2024

@tobias123321 tak potom máš smolu. Nemôžeš čakať iný výsledok keď robíš veci rovnako. Zmena je základ

tobias123321
autor
29. sep 2024

@janka_23 prečo mi neporadite nikto čo mám robiť ?

janka_23
29. sep 2024

@tobias123321 ja som ti už poradila. Máš začať pracovať na sebe, zmeniť seba

tobias123321
autor
29. sep 2024

@janka_23 ale jak čo

belasy_motylik
29. sep 2024

@tobias123321 nečítala som tvoje diskusie, aké máš diagnózy?

tobias123321
autor
29. sep 2024

@belasy_motylik hej generalizovanu úzkostnu poruchu s panickymi atakmi,ocd,depresívnu poruchu, akútna stresová reakcia s agresivitou, syndróm závislosti, tikova porucha plus derealizacie sebaposkodzovanie a asperger som

janka_23
29. sep 2024

@tobias123321 psychológ ti už určite povedal co máš robiť. Začni čítať knihy o sebarozvoji, nájdi si koníčky, rob si denne radosť, nauč sa byt sam so sebou, hladaj si veci co ti robia radosť a co ta robia štástnym a nečakaj ze ta stastnym urobí len niekto iny

tobias123321
autor
29. sep 2024

@janka_23 nerozumiete tomu nechajte tak nepochopili ste to

belasy_motylik
29. sep 2024

@tobias123321 Aspergera ti diagnostikovali v Adepte?

janka_23
29. sep 2024

@tobias123321 jediný co nechápe si ty. Stále sa spoliehas na iných ale pomôcť si môžeš iba ty sam. Pomoc odborníkov odmietas takže neviem co ocakavas

tobias123321
autor
29. sep 2024

@belasy_motylik neviem jak to myslíte ale v dospelosti. Nechcem byť sám už sám bývam nemám nikoho strašne mi je zle tak

tobias123321
autor
29. sep 2024

@janka_23 dačo by som povedal ale nechcem uraziť nikoho radšej som ticho

janka_23
29. sep 2024

@tobias123321 komu niet rady...všetko dobre ti prajem

zlatican
29. sep 2024

Skús sa porozprávať alebo si iba tak poklebetiť s ľuďmi na tomto webe. Možno ti pomôžu odľahčiť tvoju situáciu. https://ipcko.sk/

tobias123321
autor
29. sep 2024

@zlatican píšem si pravidelne s nimi už roky. Má irituje to že každý len písať človek sa nemá celý víkend ani koho dotknúť pozdraviť sa pripadám jak keby som mal lepru

zlatican
29. sep 2024

Rodina ti v tomto smere nepomáha?

tobias123321
autor
29. sep 2024

@zlatican ne nemajú ma radi len má bili od mala vkuse len polici u nás bola som len čakal kedy budem dospelý a schopný vypadnúť z tamadial. 4 súrodenci sú zdravý normálny len ja som nepodarok vyšiel

zlatican
29. sep 2024

Do práce teda nechodíš, kde by si sa mohol stretávať s ľuďmi?

tobias123321
autor
29. sep 2024

@zlatican automechanika robím sami muži starší ženatý tam nič viac nebude ja chcem frajerku

zlatican
29. sep 2024

No tak nech ťa oni s niekým zoznámia.

pupava36
29. sep 2024

Na jednej strane pises, ako sa bojis ludi a na druhej strane zas pises ze si bol vonku s dievcami a potom ze ich mal doma. Tak potom co je pravda? Mas strach z ludi alebo nie???? To ze si zufali ta uplne chapem ale musis nieco pre to aj urobit aby to tak nebolo, kazda zena vyciti ze si zufalec a preto sa kazda na teba vykasle, nesmies to davat najavo, musis byt silny, viem ze je to tazke kedze si autista ale vsetko sa da len treba chciet, nic nieje nemozne.

tobias123321
autor
29. sep 2024

@zlatican no hej jasné

tobias123321
autor
29. sep 2024

@pupava36 chcem pár ľudí čo mám rád. Nerád som z ľuďmi snažím sa premôcť lebo tak nikoho nenájdem keď budem doma ale nerobí mi to dobre. Najradšej frajerka dvaja kamaráti viac mi netreba

belasy_motylik
29. sep 2024

@tobias123321 pýtam sa preto, lebo to je jediné miesto na Slovensku, kde v súčasnosti seriózne diagnostikujú AS dospelým. Podľa prejavov by som to u teba videla skôr na poruchu osobnosti, alebo psychopatiu, alebo oboje. Autista túži po spoločnosti, ale nie takým agresívnym spôsobom ako ty. A dokážu v pohode fungovať aj bez nej. Ako môžeš v takom stave chcieť vzťah? Čo chceš ponúknuť partnerke? Svoju nestabilnú osobnosť a kvantum problémov? Skús sa niekde dať kvalitne rediagnostikovať a potom pracovať s diagnózami, ktoré ti spôsobujú problém. Jediný vzťah, ktorý v súčastnosti potrebuješ, je vzťah so sebou.

tobias123321
autor
29. sep 2024

@belasy_motylik ja čo som bol von ťa som mal pocit že ja viacej ponúknem im ako oni mne. Škaredé hlúpe lenivé otras ženy drzé spite sfetovane

tundra
29. sep 2024

@tobias123321 skus TCM tradicna cinska medicina.Maju bylinne pripravky proti depresii a vyskusaj aj akupunkuru.

pupava36
29. sep 2024

@tobias123321 pozri plne ta chapem, ze chces mat tych ludi pri sebe ktorych mas rad, lenze ty musis pochopit ze ked nebudes chodit na tie sedenia zo psychiatrom, psychologom aj ked podla tvojich slov tie to nepomaha a nebudes to respektovat nikdy si nenajdes ziadnu spriaznenu dusu, lebo ked ty mavas takuto agresivitu a tieto popisane diagnozi, ver mi ze ked sa takto prejavis s takymi to stavmi pri nejakej dievcine tak sa ta zlakne, pomysli si ze si psychopat a nikdy uz sa s tebou nebude chciet stretnut. Ty mas naozaj velmi vazne diagnozy ktore si vyzaduju riesenie zo psychiatrom. A urcite sa daj rediagnostikovat lebo nezda sa mi ze by si mal aspergera. Aspergeri niesu agresivny, nemaju sklon a agresivite rovnako ani autisti.
Skor mam pocit ze mas nejaku poruchu osobnosti.

domak2
29. sep 2024

@tobias123321 tak na diskotéke asi nespite ženy čo by s tebou niekam išli nenájdeš a keď vytriezveju tak zistia ze s tebou vlastne nikam ísť nechceli, tym padom ta "opustia". To nemyslím v zlom, ale ze hľadáš na nesprávnych miestach. S tvojimi problémami je určite ťažké niekoho nájsť, ale asi by si sa mal zamerať na ženy bud v podobnej situácii alebo také čo minimálne dopredu vedia čo očakávať.