icon

Ako zvládnuť spoluprácu s otcom dieťaťa?

2. jún 2025

Ahojte, prvýkrát píšem sem na MK dlho som sa odhodlávala, lebo keď niekedy vidím aké ostré tu ženy ku sebe sú, tak som rozmýšľala či vôbec zverejniť diskusiu...chcem vás v prvom rade všetky poprosiť o úptimný názor čo najlepšie by bolo robiť v mojej situácii...ide tu o to, že som otehotnela s jedným chalanom s ktorým som sa poznala len pol roka, nepostavil sa k veci vôbec dobre posielal ma na potrat, no neskôr mi povedal, že by sa chcel podieľať na výchove svojho dieťaťa s čím som nesúhlasila keďže ma posielal na potrat, písal mi nepekné veci, urážky, kričal na mňa po telefóne, že keď si "decko" nenechám vziať pokazím život všetkým trom, no priznám sa, že takisto mám na tom určite podiel viny keby som v niektorých situáciách reagovala inak by to mohlo byt možno aj teraz iné...nevieme spolu vôbec vychádzať resp sa ani v kľude porozprávať aj dnes som s ním volala, lebo sme niečo preberali a hneď na mňa začal či som blbá a pod znova urážky...jedine čo by som chcela je to aby sme si v kľude sadli a porozprávali sa kvôli dieťaťu začínam vnímať viac a viac, že ono otca potrebuje hlavne dnes mi to došlo keď susedina malá trénuje program na deň otcom a nemá tatina..uvedomila som si to v tej sekunde keď mi povedala: aj ja by som chcela poznať svojho tatina, skoro mi srdce puklo 😢 myslíte, že mu mám normálne zavolať nech sa stretneme a normálne preberieme nejaké veci ohľadom bábätku, alebo sa neozývať vôbec keď je takýto egoista? Veľmi zvažujem čo bude pre bábo najlepšie, lebo aj keď som bola v nemocnici q krvácala som žiadny záujem nemal..ďakujem za všetky rady ❤️🙏🏻

Strana
z2
motylik2559
3. jún 2025

Ahoj, taka zakladna otazka - mas podporu od rodicov alebo kamosiek, ci znamich? Pytam sa len pre to, ci okrem neho niekoho mas? Lebo on mi pride ako keby ani nebol. Ziadna zodpovednost, spolahnutie, atd. Podla mna lepsie ziaden otec ako tento...akurat si neskor vyziadaj alimenty na drobca, kedze je v dnesnej dobe vsetko drahe. Spamätaj sa, toto nie je dobry partner a uz VOBEC NIE dobry buduci otec. Rád tu mas dost a velmi podobnych a namiesto zakladania podla vsetkeho ako tu pisu viacerich rovnakych tem, sprav razny krok k tomu, aby si to s nim skoncila definitivne.

mk22
3. jún 2025
@nin12345

Ahoj nepísali sme si my náhodou? Ak si to ty tak ti držím palce ale tým že sa stále točíš do kola a zakladáš tie isté diskusie nič nevyriešiš a s takým človekom už vôbec nie. Daj na tie rady čo som ti dala aj ja aj ženy tu v diskusii nechceme ti zle. Z neho dobrý ocko nikdy nebude...
Ak to nie si ty tak prepáč.

@nin12345 toto je tretia téma, milión rad, nech ho nechá tak a stále niečo rieši a musí riešiť..

juliet86
3. jún 2025

aky druh projmu ma.ten clovek a aky ty? ma tpp ? aky plat? ty mas tpp byvanie? wk h onepotrebujes existencne financne neuviedla by som ho do rodneho listu.
... ved mozno stretnes normalneho muza. abude mat tatinka. hentento sploditel kes je total debil uz tersz tak casom to lepsie nebude len horsie

viera012345
3. jún 2025

S dotyčným je zjavné,že si ako partneri nerozumiete, čo však nemusí znamenať,že ako rodičia nemôžete spolupracovať.Urcite by stálo za to, napriek všetkému,aby ste sa s otcom dieťaťa skúsili dohodnúť, porozprávať sa,že ako sa chce podieľať na starostlivosti o svoje dieťa a nakoľko byť súčasťou jeho života.Viem,že Vám svojim správaním ublížil,ale dieťa je celoživotný záväzok a pomoc sa Vám zíde

autor
3. jún 2025
@viera012345

S dotyčným je zjavné,že si ako partneri nerozumiete, čo však nemusí znamenať,že ako rodičia nemôžete spolupracovať.Urcite by stálo za to, napriek všetkému,aby ste sa s otcom dieťaťa skúsili dohodnúť, porozprávať sa,že ako sa chce podieľať na starostlivosti o svoje dieťa a nakoľko byť súčasťou jeho života.Viem,že Vám svojim správaním ublížil,ale dieťa je celoživotný záväzok a pomoc sa Vám zíde

@viera012345 mate spravu

priscilla07
3. jún 2025

To že mal len jednú jedinú bunku ok,aj to s polovičnou genetickou informáciou ( myslím na spermiu), neznamená že zvyšok je ok. Nekontaktovala by som ho.

priscilla07
3. jún 2025

Držím palce, aby si donosila a porodila bábätko ❤️

bendak
3. jún 2025

S nim budu len problémy, nepotrebujes aby tvoje dieťa zažívalo hádky, znicis mu zivot. Preto ho oklam ze si bola na potrate a odstrihni sa

taktotedanie
4. jún 2025

Ja by som nekomunikovala vobec, nedala by som ho ani do rodneho listu
Ved to je hulvat, co sa nevie spravat, toto cudo chces aby sa vyskytovalo v zivote tvojho dietata? U mna by toto neexistovalo
Ved to dieta ani nechcel a tebe nadava
Absolutne by som ho uz neriesila, odstrihla a nech si robi co chce, cim menej toxickych ludi tym lepsie
Do buducna by som dieta v skolke na den otcov nedavala vystupovat
Nema ti co pukat srdce, je to dieta, prejde to, co nemas to ti nechyba

dunajranger
4. jún 2025

Dieťaťu bude určite viac ľúto keď bude mať otca, na ktorého sa bude musieť pozerať ako kričí a uráža mamu, prípadne toto začne časom robiť aj dieťaťu, ak sa nestane náhodou aj niečo horšie ako krik a urážanie...

simca06022011
4. jún 2025
@viera012345

@viera012345 pomoc? akurat tak psychicke problemy od takehoto tatka... staci si tu xy tem precitat, a vidite ako aj ludia, ktori sa rozidu sa dokazu spravat, cez deti..

bambulka224
4. jún 2025

Ťažká otázka. Ale keď Ti povie, že si blbá....
To bude majáky trulo.

katty123456
4. jún 2025
@mamutka

Podľa toho ako on reaguje keď len spolu hovoríte, tak takého bastarda by som do rodného listu neuviedla. Ušetris si kopu nervov. Nebudeš musieť debilovi agresívnemu dávať dieťa na víkendy a ťahať sa po sudoch. Kým tvoje dieťa pôjde do škôlky, možno už budeš s chlapom ktorý dieťa prijme za svoje.

@mamutka a výživné bude platiť kto?pak tu bude téma ako prežiť jednorodic...

mamutka
4. jún 2025
@katty123456

@mamutka a výživné bude platiť kto?pak tu bude téma ako prežiť jednorodic...

@katty123456 myslím, že je jednoduchšie žiť sama slobodný život a nájsť si dobrú prácu a uživiť dieťa ako by neustále šikanovaná debilom a ešte mu aj povinne dávať plačúce dieťa na víkendy. Mnohým ženám môžu pomôcť rodičia, mnohé sa neskôr vydajú a dieťa otca získa. Ked už si niekto urobí dieťa s magorom, tak to proste jednoduche nebude. Osobne čo poznám slobodne matky, žiadna nemá od “otca” na dieťa nič a je rada, že ma od neho pokoj. Poznám aj osamelých otcov a tiež sa starajú sami, žiadne výživné. Mne je jedno ako si ona urobí, nervy jej ten magor už bude robiť celý život, keď ich dieťa spája.

katty123456
4. jún 2025
@mamutka

@katty123456 myslím, že je jednoduchšie žiť sama slobodný život a nájsť si dobrú prácu a uživiť dieťa ako by neustále šikanovaná debilom a ešte mu aj povinne dávať plačúce dieťa na víkendy. Mnohým ženám môžu pomôcť rodičia, mnohé sa neskôr vydajú a dieťa otca získa. Ked už si niekto urobí dieťa s magorom, tak to proste jednoduche nebude. Osobne čo poznám slobodne matky, žiadna nemá od “otca” na dieťa nič a je rada, že ma od neho pokoj. Poznám aj osamelých otcov a tiež sa starajú sami, žiadne výživné. Mne je jedno ako si ona urobí, nervy jej ten magor už bude robiť celý život, keď ich dieťa spája.

@mamutka a ja poznám iks matiek,čo sa handrkuju ešte aj o výživné a sú rady,ked ho ex bez problémov platí..ja sama som ne/styk s otcom mojich deti vítala..nevidím však dôvod prečo by sa mala matka zodrať v 3pracach,pretože nie každá matka zarába 2_3tic mesačne aby si uživila seba i dieťa..a z hrdosti sa seky samé nepoplatia. .

anicka382
4. jún 2025

Presne moja situácia pred 23 rokmi🤔
Posielal ma na potrat nieje jeho, súd po roku krvné testy ok je jeho priznal otcovstvo platil min.výživné (býva len3domy odomňa návštevy žiadne)Ja som skromný človek ale keď som bola tehotná všetku hrdosť sveta som pozbierala,aby moje dieťa bolo hrdé nie utiahnuté😁
Ja som sa vydala za skvelého chlapa,syn má radšej doma ocina ako biologického otca.
Takže držím palce nech je bábätko zdravé ty si určite dáš viac rady sama😉ako si vola na krk uviazať!!!

anicka382
4. jún 2025

Teraz keď je syn dospelí pracuje v zahraničí tak je zrazu hrdý tatko čo jeho syn dosiahol 🤭
len nepochopil že nie jeho pričinením 🤣

mamutka
4. jún 2025
@katty123456

@mamutka a ja poznám iks matiek,čo sa handrkuju ešte aj o výživné a sú rady,ked ho ex bez problémov platí..ja sama som ne/styk s otcom mojich deti vítala..nevidím však dôvod prečo by sa mala matka zodrať v 3pracach,pretože nie každá matka zarába 2_3tic mesačne aby si uživila seba i dieťa..a z hrdosti sa seky samé nepoplatia. .

@katty123456 áno, tak to je, keď sa s dotyčným da dohodnúť, že aspoň da pokoj a platí. Ale je tu veľa tem kde ženy majú s ex len peklo a bolo by lepšie, keby dieťa o nich ani nevedelo. Preto aj ona musí zvážiť či jej to stojí za to, keďže on jej už teraz sproste nadáva. Ja si ani neviem predstaviť čo za mentala to je, keď sa tak správa. Každá sa musí rozhodnúť sama a zvážiť hlavne, akú môže mať pomoc od rodiny. Niekto nemá žiadnu. A dúfať, že dieťa nebude mať zdravotne problémy, lebo potom si ani tu prácu nenájde.

kellhaed
4. jún 2025

Nesnaz sa s nim vychadzat. Ty si svoje rozhodnutie urobila. Dieťa si nechávas. Ak sa on chce podieľať na výchove, tak nech sa snaží. Ja chápem ze nechceš aby tvoje dieťa trpelo. Poviem zo svojej skúsenosti. Mam dve deti ...teraz 18 a 11 rokov. S ich otcom nie sme 5 rokov. Keď sa starsia narodila otec sa veľmi tešil...asi týždeň, potom zistil , že aj ja aj dieťa sme na ňom finančné závislé a pomaličky nastalo peklo. Keď som išla do práce, ked z dcéry bola skolkarka, zas bolo všetko dobre...požičiaval si peniaze odo mňa...potom som sa s nim bavila, ze by som chcela ďalšie dieťa, ze vie co to odnáša a atd...veľmi sa dusoval ako sa bude starať. Staral sa presne 2 mesiace ...potom som móla na obe deti sama, sama na domácnosť a on keď došiel domov, len sa nadrapoval a nadaval mne , zahanal sa ...ponizoval ma....lebo som zas od neho bola finančné závislá. S mladšou sa hral len raz . Presne 20 minút. Dcéry ťažko niesli ze sa o nás nezaujma...nakoniec sme od neho odišli. Ja som už nezvladala byt neustále v strese. Deti povedali ze ony otca nemaju ....ze človek co im spôsoboval stres a urazal mamu, ktorá sa o ne starala nie je ich otec.
Ty nevieš čo od neho môžeš čakať....daj mu čas nech vychladne . A nech si premysli co chce....nechci od neho aby bol otcom . Ci sa on rozhodne byt alebo nie nechaj na neho . A určite lepšie žiaden otec , ako ten, čo len ublizuje a sposobuje neistotu a utrpenie.
Ak ho uvediem do rodného listu ....budeš mu musieť dávať dieťa...rozhodni sa, či to chceš. Na oplátku budeš dostávať alimenty....kým budeš na materskej mal by finančné podporovať aj teba. Ale premysli si, ci to chceš za cenu, že cudziemu človeku das svoje dieťa a nebudeš vedieť, ako bude o neho postarané.
Viac menej sa snaž byt sebestačna. Ak sa on rozhodne ti pomoct, ocen to ....tak si postupne môžete vybudovať aj pekný vzťah. Ale nebuduj to len ty ...

123_monika
4. jún 2025

On sa nedokáže v kľude rozprávať

m756
4. jún 2025

Rozhodne ho už nekontaktuj. Aj keď čo píšeš že dieta potrebuje otca je pravda, no treba sa zamyslieť či chceš takého otca pre svoje dieťa. Ak sa k tebe správa už teraz takto, už to bude len horšie a svedkom toho správania k tebe bude tvoje dieťa. Dieťa bude na to reagovať, buď bude kopírovať otcove správanie k tebe alebo opak bude otca nenávidieť za jeho spravanie čo bude viesť k obrovskému trápeniu dieťaťa. Vieš si nájsť v kazdom veku noveho muža ktory bude mat dieťa aj teba.
Rozhodne by som pretrhla všetky kontakty s nim a čo je najdôležitejšie na tvojom mieste by som mu nepriznala otcovstvo na úrade pretože potom už nie je cesty späť, keďže bude mať na dieťa právo či chceš alebo nie. To je moja rada od srdca lebo viem o čom hovorím. Držím palce.

sasenkas33
5. jún 2025

Ťažká situácia,ale ja by som to hneď nevidela nenapraviteľne teda čo sa týka vzťah otec a dieťa ..ako za partnera by teda musel chlapec veľmi dlho bojovať aby si to vyzehlil a neviem či by sa mu to podarilo..koľko máte rokov? Zabezpečenie?
Nie každý je na toto pripravený za každých okolností samozrejme nedáva mu to právo chovať sa ako debil ale aspoň máš ukážku ako by sa choval v nejakej kritickej situácii .
Ja osobne by som mu napísala len že urobím všetko pre to aby som bola dobrou mamou a aký bude otec to už je len v jeho rukách. v priebehu tehotenstva poslala len pár fotiek zo sona ,informovala ho o pohlaví prípade výsledky genetických testov a hotovo ...ale všetko formou sms.mozno prekvapí a bude sa zaujímať viac než by si čakala no v aktuálnej situácii určite nelepit vzťah nasilu

hajjnicka
5. jún 2025

Nech sa ozve sám, sama by som sa mu neozývala. Ak ale bude mať záujem sa stretávať s tebou a dieťaťom, tak by som mu dala podmienku, že sa musí správať slušne, žiadne urážky, vyhrážky ani osočovanie. Inak sa s ním nestretneš... Držím palce, ja som na tom bola podobne 7 rokov dozadu, otehotnela som po pár mesiacoch chodenia, poslal ma na potrat, nešla som, on skončil u psychológa, lebo on to nezvládne bla bla bla... Chvíľu sme skúšali bývať spolu, ale bolo to hrozné, po čase už ani nechodil večer domov, našla som v sebe odvahu, rozišla som sa. O pár rokov neskôr - reálne chce sa s malým stretávať a býva s ním častejšie ako keď sme spolu bývali 🙈 Asi si niečo uvedomil... Na náš vzťah už je neskoro, ale vzťah s malým si buduje po malých krôčkoch... Držím palce, bude to náročné, hlavne prvé roky, ale ak je to naozaj debil, tak odísť od neho je to najlepšie, čo môžeš urobiť 🙏❤️

autor
5. jún 2025
@hajjnicka

Nech sa ozve sám, sama by som sa mu neozývala. Ak ale bude mať záujem sa stretávať s tebou a dieťaťom, tak by som mu dala podmienku, že sa musí správať slušne, žiadne urážky, vyhrážky ani osočovanie. Inak sa s ním nestretneš... Držím palce, ja som na tom bola podobne 7 rokov dozadu, otehotnela som po pár mesiacoch chodenia, poslal ma na potrat, nešla som, on skončil u psychológa, lebo on to nezvládne bla bla bla... Chvíľu sme skúšali bývať spolu, ale bolo to hrozné, po čase už ani nechodil večer domov, našla som v sebe odvahu, rozišla som sa. O pár rokov neskôr - reálne chce sa s malým stretávať a býva s ním častejšie ako keď sme spolu bývali 🙈 Asi si niečo uvedomil... Na náš vzťah už je neskoro, ale vzťah s malým si buduje po malých krôčkoch... Držím palce, bude to náročné, hlavne prvé roky, ale ak je to naozaj debil, tak odísť od neho je to najlepšie, čo môžeš urobiť 🙏❤️

@hajjnicka máš správu ❤️

amalka2705
6. jún 2025

Tak ono v skratkosty vám poviem iba toľko že ,keď po vás kričí teraz ona sa to nezmení,, keď príde dieťa tiež sa to nezmení ,,bude to iba horšie ,dieťa sa šmikne,ochorie, udrie, budeš na vine ti,,, Zober to z druhej stránky že si mladá a tvoje dieťa môže mať aj lepšieho tatinka a ty manžela radšej z dieťaťom sama,,,chlapa nikdy nezmeniš ak je raz taký zostane taky viem to poznám to ,,, podpise ti otcovstvo potom sa môžeš rozlúčit s dieťaťom bude si nárokovať na všetko ,,možno ho teraz ľúbiš veď kto by nie veď bude aj otcom tvojo babetka ale život ,pár nebudete tvoriť ak jeden z vás je psycho

Strana
z2