icon

Ako zvládnuť vzťah, keď priateľka opatruje mamu?

Dnes o 08:58

Ahojte, mám priateľku. Sme spolu 2,5 roka. Prvý rok bol nádherný, požiadal som ju po roku o ruku, všetko vyzeralo super. Začali sme spolu bývať, u mňa. Ale po roku jej náhle vážne ochorela mama. Ona najprv bola doma na OČR s mamou, potom si vybavila skrátenie úväzku (robí z domu) a presťahovala sa ku mamine a opatruje ju. Ony dve majú spolu veľmi intenzívny vzťah, po smrti otca sa nejako zomkli, tým že ona nemá súrodencov. Cez deň sa stará o mamu, pomedzi to pracuje alebo dorába veci večer. Keď to trvalo pár mesiacov, ešte som s tým bol ok, myslel som si, že to nebude mať dlhé trvanie. Trvá to už viac ako rok. Máme málo času na seba, odcudzili sme sa, aj keď sa ľúbime, toto nám neprospieva. Mamu do zariadenia momentálne nechce dať, až keď by bola na tom tak, že by to sama nezvládla. Spoločné bývanie neprichádza do úvahy, u nich to nejde a jej mamu nikde nedostaneme. Aj tak potrebuje kľud a má rada svoje prostredie. Viem, že ma potrebuje, aj ja potrebujem ju, len ako s týmto ďalej? je tu niekto v podobnej situácii?

Strana
z3
anonym_28512c
Dnes o 09:01

@anonym_autor ťažká situácia chápem ju aj vás. Jediné riešenie je bývať spolu aby bol aj vlk sýty aj ovca celá a mama kľud neklud musí myslieť na šťastie svojej dcéry a byť rada že sa o ňu stará a že majú pekný vzťah. Ale ťažko choroba urobí aj v správaní človeka divné veci , sama som ochorela len na štítnu a popravde nie som to ja. Nie som ok, nervózna, prskam....ale jediné riešenie je bývať spolu

adri266
Dnes o 09:05

@anonym_autor Vitaj vo svete dospelych. To nie je iba uzivanie si. Zivot prinasa rozne situacie a jednou z nich je starostlivost o tych, ktori su nam blizki. Ci su to deti, alebo vlastni rodicia.

Takze si sadnut a porozpravat sa. Povedz jej, co potrebujes Ty, nech Ti povie, co potrebuje ona a vyriesit to.

autor
Dnes o 09:05
@adri266

@anonym_autor Vitaj vo svete dospelych. To nie je iba uzivanie si. Zivot prinasa rozne situacie a jednou z nich je starostlivost o tych, ktori su nam blizki. Ci su to deti, alebo vlastni rodicia.

Takze si sadnut a porozpravat sa. Povedz jej, co potrebujes Ty, nech Ti povie, co potrebuje ona a vyriesit to.

@adri266 ja vítam vo svete, mne zomreli obaja rodičia, čiže už dávno som vo svete dospelých a starám sa sám o seba.

anonym_29a6b5
Dnes o 09:06

Prečo u nich to nejde bývať?ja by som to na tvojom mieste vymyslela aby ste boli všetci spolu

adri266
Dnes o 09:07
@anonym_autor

@adri266 ja vítam vo svete, mne zomreli obaja rodičia, čiže už dávno som vo svete dospelých a starám sa sám o seba.

@anonym_autor A bol si vtedy vo vzahu? Uprednostnoval si ten vztah pred rodicmi?

autor
Dnes o 09:08
@anonym_29a6b5

Prečo u nich to nejde bývať?ja by som to na tvojom mieste vymyslela aby ste boli všetci spolu

@anonym_29a6b5 lebo tu u nich nejde, už teraz sú tam ako haringy. Napísal som to v príspevku, spoločné bývanie aktuálne možné nie je. A kedy bude možné, sa pýtam sám seba a nenachádzam odpoveď.

sissy27
Dnes o 09:11

@anonym_autor prvy rok bol super a nadherny, lebo bol o tebe, tak si si ju chcel priputat k sebe navzdy. Uz ked treba zrazu zabrat aj niekde inde, tak trucujes ako male decko. Ty fnukas, ze “frajerka ma na teba malo casu”, zatial co jej mame zostava celkovo malo casu… frajerka sa cez den stara o mamu, po veceroch robi a do toho jej knuci za usami chlap, ktory sa nudi a chyba mu pozornost.
Tato situacia ma preverit vas vztah, ci si naozaj chlap do zivota, ako sa zachovas v narocnejsej situacii. Zatial nic moc podla mna…
Ako jej pomahas, od coho si schopny ju odbremenit, co by ona potrebovala?

anonym_29a6b5
Dnes o 09:12

Tak popredajte čo máte a kúpte spoločne
No kedy kedy... keď tu jej mamička nebude?alebo ju šupne do domova?
Ries to, si chlap
Ty by si mal vedieť a urobiť všetko preto aby ste všetci boli spolu

anonym_df2c4d
Dnes o 09:15

@anonym_autor Cez den bud u nich, pomahaj a prespat chod k sebe. Inak ako ze su tam ako haringy, ked pises ze su len ony dve, ci som to moc rychlo preletela, tie prispevky?

anonym_29a6b5
Dnes o 09:18

A hlavne maj na pamäti, že v tom zlom a v nepohodli sa ukáže kto aký je a či spolu držíte
A ty len riešiš, že niesi s nou a že vam to neprospieva?
Veď práveže ako oni dve sa zomkli v ťažkej situácii,tak si mal byt toho súčasť a vás to ešte viac spojiť

autor
Dnes o 09:18
@anonym_df2c4d

@anonym_autor Cez den bud u nich, pomahaj a prespat chod k sebe. Inak ako ze su tam ako haringy, ked pises ze su len ony dve, ci som to moc rychlo preletela, tie prispevky?

@anonym_df2c4d to majú 1,5i byt, mama má samostatnú izbu a ona spí v obývačke na rozťahovacom gauči. Obývačka spojená s kuchyňou. Bez balkóna.

autor
Dnes o 09:20

Ok, čiže ste sa zhodli na tom, že chlap by mal riešiť túto situáciu? Bez ohľadu na ktorom mieste by bol?

anonym_29a6b5
Dnes o 09:20
@anonym_autor

@anonym_df2c4d to majú 1,5i byt, mama má samostatnú izbu a ona spí v obývačke na rozťahovacom gauči. Obývačka spojená s kuchyňou. Bez balkóna.

@anonym_autor no super, takže izba s kuchyňou
Keby ze garsónka
Ale toto je pohoda
Nechápem aký máš s tým problem byt pri nich

anonym_6fc120
Dnes o 09:21
@anonym_autor

Ok, čiže ste sa zhodli na tom, že chlap by mal riešiť túto situáciu? Bez ohľadu na ktorom mieste by bol?

@anonym_autor a ty byvas kde a ako? Daleko od buducej svokry?

autor
Dnes o 09:23
@anonym_6fc120

@anonym_autor a ty byvas kde a ako? Daleko od buducej svokry?

@anonym_6fc120 bývam na opačnej strane mesta. Cez deň chodím do práce a často som aj služobne mimo domov. Som u nich z času na čas, pani svokra nemá rada návštevy a veľmi sa nechce socializovať. Ale pomáham ako viem, priveziem, odveziem, idem s nimi k lekárovi keď som v meste, zoberiem si voľno, nakúpim, donesiem. čo neviem urobiť sám, tak zabezpečím.

januska12323
Dnes o 09:36

Ako by si chcel situáciu riešiť? O mamu sa zrejme musí starať tak nemôže bývať inde.

citronove_koliesko
Dnes o 09:43
@anonym_autor

Kolko mate rokov? Smeruje to k "hypoteke a zalozeniu rodiny" alebo uz mate nieco odzite a nikam sa nepobahlate?

autor
Dnes o 09:44
@citronove_koliesko

Kolko mate rokov? Smeruje to k "hypoteke a zalozeniu rodiny" alebo uz mate nieco odzite a nikam sa nepobahlate?

@citronove_koliesko b je správne.

citronove_koliesko
Dnes o 09:53
@anonym_autor

@anonym_autor tak potom by som tomu nechala cas, netlacila. Mamq je tak vazne chora ze potrebuje celodennu opateru? Smeruje to k uzdraveniu alebo nie? Da sa vyclenit pravidelny cas ked by ste mohli byt spolu s priatelkou? Ako to vidi ona? Ma to uz nejako spracovane alebo je v jednom kole a nevie co skor? Potrebuje este nejaky cas na zabehnutie? Je to prechodne alebo uz vie ze ta nechce, len sa jej to nechce riesit?
Asi by som dala jasne otazky a ocakavala odpovede. Ked to nechces nechat vysumiet. Co myslis bola by aktivnejsia keby ai sa stiahol? Bojovala by o ten vas vztah?

anonym_3b3339
Dnes o 09:54
@anonym_autor

@anonym_autor Počkaj, ako sa to vyvinie. Matka časom zrejme zomrie a potom uvidíš čo a ako. Koľko máte rokov? Plánujete si aj založiť rodinu, mať deti alebo je to len taký vzťah z dlhej chvíle? Rozprávali ste sa o budúcnosti? Normálna matka by dcére takto život nezničila, ak má už dcéra hraničný vek.

autor
Dnes o 09:55
@citronove_koliesko

@anonym_autor tak potom by som tomu nechala cas, netlacila. Mamq je tak vazne chora ze potrebuje celodennu opateru? Smeruje to k uzdraveniu alebo nie? Da sa vyclenit pravidelny cas ked by ste mohli byt spolu s priatelkou? Ako to vidi ona? Ma to uz nejako spracovane alebo je v jednom kole a nevie co skor? Potrebuje este nejaky cas na zabehnutie? Je to prechodne alebo uz vie ze ta nechce, len sa jej to nechce riesit?
Asi by som dala jasne otazky a ocakavala odpovede. Ked to nechces nechat vysumiet. Co myslis bola by aktivnejsia keby ai sa stiahol? Bojovala by o ten vas vztah?

@citronove_koliesko potrebuje opateru, nesmeruje to k uzdraveniu, ale moze s tym kludne prezit aj 8-10 rokov, samozrejme moze aj nemusi. Spracovane to myslim uz ma, nie je v jednom kole. Nevyzera to byt prechodne.

autor
Dnes o 09:56
@anonym_3b3339

@anonym_autor Počkaj, ako sa to vyvinie. Matka časom zrejme zomrie a potom uvidíš čo a ako. Koľko máte rokov? Plánujete si aj založiť rodinu, mať deti alebo je to len taký vzťah z dlhej chvíle? Rozprávali ste sa o budúcnosti? Normálna matka by dcére takto život nezničila, ak má už dcéra hraničný vek.

@anonym_3b3339 neplánujeme mať deti, založiť rodinu ako zobrať sa a spoločne žiť a mať psa, určite áno. Mama má dosť rokov, ale stále môže dosť požiť.

unicornlady
Dnes o 10:03

A keby ste predali svoje byty a kúpili nejaký väčší, nech aj jej mama tam môže s vami byť?
A možno na pár hodín denne vybaviť opatrovateľku. Aby ste mohli vybehnúť von, mať čas aj pre vás dvoch.

citronove_koliesko
Dnes o 10:10
@anonym_autor

@citronove_koliesko potrebuje opateru, nesmeruje to k uzdraveniu, ale moze s tym kludne prezit aj 8-10 rokov, samozrejme moze aj nemusi. Spracovane to myslim uz ma, nie je v jednom kole. Nevyzera to byt prechodne.

@anonym_autor tak mozno ta uz tak velmi nechce. Skus sa s nou porozpravat ako to vidi ona. Potrebuje ta? Priviezt, odviezt, nakupit... necitis sa akurat vyuzivany? To vycitis ci ta chce alebo len potrebuje.

anonym_00efa2
Dnes o 10:25

Wau baby, klobúk dole ako by ste sa všetky vzdali svojich plánov a predali svoj byt aby ste mohli zabezpečiť spoločné bývanie s budúcou svokrou, ktorá potrebuje celodennú starostlivosť 👏
@anonym_autor podľa mňa to chce vážny rozhovor s priateľkou a buď nájdete riešenie, ktoré bude obom vyhovovať, alebo sa rozísť. Ja by som teda 10 rokov na partnera nečakala.

autor
Dnes o 10:55
@anonym_00efa2

Wau baby, klobúk dole ako by ste sa všetky vzdali svojich plánov a predali svoj byt aby ste mohli zabezpečiť spoločné bývanie s budúcou svokrou, ktorá potrebuje celodennú starostlivosť 👏
@anonym_autor podľa mňa to chce vážny rozhovor s priateľkou a buď nájdete riešenie, ktoré bude obom vyhovovať, alebo sa rozísť. Ja by som teda 10 rokov na partnera nečakala.

@anonym_00efa2 veď toto, rozmýšľam, či by ony na mojom mieste predali svoj byt a išli do bývania s mužom, s ktorým by neboli manželia a popri práci sa starali sa o jeho matku.

unicornlady
Dnes o 10:56

Veď ale chcete byť manželia a spolu žiť? Očividne toto nemáte zodpovedané. Ona čo hovorí, ako si predstavuje spoločnú budúcnosť?

Čítam, že teda si ju požiadal o ruku. Prečo to teda neposuniete aj k tej svadbe? Ja mám pocit, akoby ste to až tak vážne nebrali.

autor
Dnes o 11:00
@unicornlady

Veď ale chcete byť manželia a spolu žiť? Očividne toto nemáte zodpovedané. Ona čo hovorí, ako si predstavuje spoločnú budúcnosť?

Čítam, že teda si ju požiadal o ruku. Prečo to teda neposuniete aj k tej svadbe? Ja mám pocit, akoby ste to až tak vážne nebrali.

@unicornlady lebo načo sa budeme brať, keď ona bude doma bývať a starať sa o mamu? Nebude to meniť, dokiaľ je mama na tom takto. Povedala, že ju samu nenechá, ani nedá do domova a rovnako jej mama netoleruje iných ľudí. To sa máme vziať a čakať, kým mama zomrie?

anonym_1bb1b9
Dnes o 11:03
@anonym_autor

@anonym_00efa2 veď toto, rozmýšľam, či by ony na mojom mieste predali svoj byt a išli do bývania s mužom, s ktorým by neboli manželia a popri práci sa starali sa o jeho matku.

@anonym_autor vidíš, hneď vidno, že si chlap. Veľmi správne najprv ja, poriešiť seba aby mi bolo dobre a až potom ostatné veci. Preboha, veď to po tebe nikto nemôže chcieť, starať sa o cudzieho človeka v cudzom byte. Tak to dnes chodí, a vlastne bolo to tak vždy, to len niektoré hlúpe ženy sú schopné, kvôli cudziemu chlapovi ísť bývať ku svokre, do cudzieho, rodiť deti priateľom a tolerovať hrubosť a nevery. Muž premýšľa inak. Najprv ja, potom ja a počkať ..... zase ja a až potom niekto iní. Si na dobre ceste, len výdrž, to sa porieši.samo a ja už viem aj ako. 🥴

autor
Dnes o 11:09
@anonym_1bb1b9

@anonym_autor vidíš, hneď vidno, že si chlap. Veľmi správne najprv ja, poriešiť seba aby mi bolo dobre a až potom ostatné veci. Preboha, veď to po tebe nikto nemôže chcieť, starať sa o cudzieho človeka v cudzom byte. Tak to dnes chodí, a vlastne bolo to tak vždy, to len niektoré hlúpe ženy sú schopné, kvôli cudziemu chlapovi ísť bývať ku svokre, do cudzieho, rodiť deti priateľom a tolerovať hrubosť a nevery. Muž premýšľa inak. Najprv ja, potom ja a počkať ..... zase ja a až potom niekto iní. Si na dobre ceste, len výdrž, to sa porieši.samo a ja už viem aj ako. 🥴

@anonym_1bb1b9 a keby som bola žena, chcela by si to po mne? Aby som išla ku mužovi domov, a kým by on bol na opatrovateľskom, ja by som aj chodila do práce, aj by som sa starala o domácnosť, o fungovanie a o jeho chorú mamu?

Strana
z3